STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Det mörka tornet V: Vargarna i Calla

Originaltitel: The Dark Tower V: Wolves of the Calla  •  översatt av John-Henri Holmberg  •  Inbunden, 413 sidor.
Bra Böcker, 2008, ISBN: 978-91-7002-310-1

Från omslaget:

Roland Deschain och hans ka-tet är på väg i sydöstlig riktning genom Mellanvärldens skogar, det nästan tidlösa landskapet som verkar sträcka sig från den civilisationens undergång som utgjorde Rolands barndom till det blodröda kaos som verkar vara framtidens enda löfte.
   I denna efterlängtade femte del i sagan, tar ka-tetens stig dem till utkanten av staden Calla Bryn Sturgis vid Mellanvärldens gränstrakter, i en lugn dal bebodd av bönder och ranchägare. Bortom staden reser sig Thunderclaps hukande mörker, som är källan till en fruktansvärd hemsökelse som sakta slukar samhällets själ. En av stadens invånare är Fader Callahan, en försupen präst, som likt Rolands följeslagare har passerat genom en av portalerna som leder både in och ut ur hans värld.
   När Fader Callahan berättar den häpnadsväckande historien om sin skamfulla resa från Maine 1977, blir hans koppling till Det mörka tornet allt mer tydlig. Calla hotas av Thunderclaps vargar och deras obeskrivliga bestialitet. Att försöka slåss mot dem är att riskera allt, men detta är odds som revolvermännen är vana vid, och de kan ingjuta mod hos folket i Calla. Men deras revolvrar kommer inte att vara nog.
Recension av Det mörka tornet V: Vargarna i Calla