RECENSION

The Stand: Captain Trips #3

Format: Tidning  •  Av Roberto Aguirre-Sacasa, Mike Perkins och Laura Martin, Marvel (2008)

Nu har vi kommit strax över halvvägs in i den första omgången av serieadaptionen av The Stand, och än finns det fler karaktärer att introducera. En betydande sådan dyker upp i detta nummer, nämligen gangstern Lloyd Henreid som inom kort kommer att blir Randall Flaggs högra hand, i tv-serien så fint gestaltat av Miguel Ferrer. Serietidnings-Lloyd ser inte alls ut som Ferrer och är heller inte lika brutalt hård som Ferrer var i tv-serien.
   Seriens mest dramatiska sekvens finns i detta nummer, när Frannie Goldsmith berättar för sin mamma att hon är gravid. Rena såpadramatiken på ett par sidor. Annars så får vi följa med Larry, Stu, Nick och General Starkey på sina olika håll. I detta nummer är det Nicks tur att drömma om majsfälten där en mörk skugga alltid verkar vara närvarande.
   ”Captain Trips” fortsätter att vara en bra adaption även om jag tycker illustrerandet är lite så där just i detta nummer. Även berättandet är i lite mellannummerstil så det får bli fyra Följeslagare av fem möjliga.
Tredje numret av ”Captain Trips” fortsätter i samma fina stil som de tidigare två numren. Jag gillar i stort sätt allt med tidningen. Jag tycker man lyckats får till illustrationerna och karaktärerna perfekt.
   Jag är dessutom riktigt nöjd med hur bra manus man lyckats få till. Serietidningen följer boken väldigt bra och man lyckas verkligen bygga upp stämningen. En annan bra sak är att man tar sig tid att introducera huvudpersonerna. Med bara två nummer kvar av den första omgången har vi inte sett en skymt av Mor Abigail och endast små indikationer på Flagg, och de är bara några av alla de som saknas. Jag är dock glad att man tar sin tid och gör det ordentligt.
   Detta det tredje numret är riktigt starkt och fortsätter det så här kan det bli hur bra som helst. Betyget blir fem Följeslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #245 - 2008-12-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Dark Tower: The Fall of Gilead #2

Tidning, publicerad på foljeslagarna.com 2009-07-01

Förra numret slutade med en blodbestänkt Roland, knästående vid sin mamma som han just skjutit och en vansinnig Steven Deschain vrålande om att han skulle jaga tag på sin frus mördare. Och det var ju i och för sig bara för Steven att ta tag i sonen så var det gjort. Frågan var om Roland skulle hålla käften eller ärligt erkänna vad som hänt. Han valde det sista och får lite ovän... [Läs hela recensionen]