RECENSION

N. #1

Format: Tidning  •  Av Marc Guggenheim och Alex Maleev, Marvel (2010)

Äntligen är N. här som serietidning. Många av er minns säkert den animerade versionen från 2008 och det är i stort samma historia som vi får här fast nu i pappersformat. Dock känns det som om man utvecklat den lite och även om jag inte törs svära på det (det var ett tag sedan jag såg den animerade versionen) känns vissa av partierna nya.
   N. är gjord i en lite annan stil än de övriga Kingserierna och känns ibland lite rörig. Jag gillar den dock och ser fram emot de kommande tre numren. På sätt och vis känns det rätt bra att det kommer en serie som ”bara” har fyra nummer istället för de 30-tal de andra King serierna ska få innan de är färdiga.
   Betyget blir rätt bra. Tre starka Följeslagare av fem möjliga får det bli för första numret.
Nog känner man igen N. från de animerade episoderna. Det är ganska självklart att samma grundillustrationer använts, vilket bevisas ytterligare när man i numrets bonusdel får se tecknaren Alex Maleevs storyboards. Hur som helst - det var ganska väntat, och jag ser inget fel i det. Jag gillade hur N. presenterades i animerad form och även så här i stillbilder fungerar den mycket fint.
   I detta första nummer av fyra får vi bekanta oss med fyra karaktärer: Sheila Bonsaint Leclaire, som efter sin bror John Bonsaint död skriver ett brev till den gemensamma vännen Charlie. Här berättar hon om hur John började behandla en patient han kallar för N. Patienten menar att världen ramlat av sin axel och att han är ansvarig. Han berättar om en incident vid den hemska platsen Ackermans Field där några mystiska stenar står och förändras beroende på hur man ser på dem. Det finns en ondska där, som N. tror sig släppt lös.
   Även om N. har en lite annorlunda stil med sina fotorealistiska teckningar med en ganska ruff yta, så är den mest lik The Stand i hur den berättas. Mycket dialog och ett liknande upplägg på layouten. Jag gillar det och ser fram emot att läsa resten. Fyra Följeslagare av fem möjliga får det första numret.
Först publicerad i Följeslagarna #260 - 2010-03-04
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Stand: American Nightmares #2

Tidning, publicerad på foljeslagarna.com 2009-05-01

Andra numret av The Stand: American Nightmares är här och äntligen har det blivit dags att få se Trashcan Man. Trashcan Man är ju som ni säkert vet pyromanen i historien och det är även så vi får se honom här i full färd med att tända på. Mike Perkins har verkligen lyckats fånga honom och som väntat har han klarat steget från bok till serie fantastiskt bra. ... [Läs hela recensionen]