OM FÖLJESLAGARNA

I korthet

Följeslagarna är en samlingsplats, ett forum för svenska Stephen King-fans. Följeslagarna startade 1998 och har sedan dess haft ett antal olika format.

Historik

Följeslagarna startades i april 1998 av Anders Jakobson och Hans-Åke Lilja då de kände att det fanns ett behov av att förmedla korrekt information till svenska Stephen King-läsare. Sanningshalten i vissa av de få artiklar som publicerades i svensk massmedia var vacklande och det fanns så mycket mer att förmedla.

Från början var Följeslagarna ett veckomässigt nyhetsbrev med nyheter, artiklar, frågor och svar med mera, som blev allt mer ambitiösa i takt med att medlemsantalet tickade på. Verksamheten kompletterades av en till en början enkel hemsida, som även den med tiden blev mer ambitiös med forum och unikt medlemsmaterial bakom inloggning.

Efter ett par år gick takten ned till nyhetsbrev varannan vecka och efter ytterligare några år till ett nyhetsutskick en gång i månaden. Nivån på utskicken var vid det här laget oerhört ambitiös med mängder av information, recensioner och annat. Vid sidan av detta hade medlemsverksamheten utökats med tävlingar, novelltävlingar, rabatterbjudanden och så vidare. Följeslagarna hade växt till en betydande del inom svensk Stephen King-bevakning och rådfrågades av både tidningar och tv i olika sammanhang, och medlemsantalet hade passerat 1000 med god marginal.

Någonstans där började dock luften gå ur och något behövde göras för att förändra och förfina verksamheten. I samband med Följeslagarnas tolvårsdag kom det sista nyhetsutskicket...

I dag

Ungefär ett och ett halvt år senare, i januari 2012, nystartar Följeslagarna i en mindre skala. Nyhetsutskickens tid är förbi och ersätts av en nyhetsblogg som man kan prenumerera på. Ambitionen är att förmedla de viktigaste nyheterna om Stephen King och komplettera detta med ett diskussionsforum. På nya foljeslagarna.com finns allt gammalt material - recensioner, utskick, artiklar och så vidare - och detta kommer att kompletteras med nya recensioner och annat efter hand.

Mottot är det samma som vid starten 1998: Att leverera korrekt information till svenska Stephen King-läsare.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

KONTAKTA FÖLJESLAGARNA

Allmänna mail, frågor och annat kan skickas till info@foljeslagarna.com eller till våra individuella adresser anders@foljeslagarna.com och lilja@foljeslagarna.com.

Man kan även kommunicera med oss genom vår Facebooksida.

PRENUMERERA

Prenumerera på nyhetsbloggen via RSS