RECENSION

The Talisman: The Road of Trials #3

Format: Tidning  •  Av Robin Furth, Tony Shastee, Nei Fuffino och Bill Tortolini, Del Rey (2010)

Sist var jag lite kritisk till The Talisman-adaptionen som jag inte riktigt tycker håller måttet. Nu repar sig serien en smula genom att bjuda på fler miljöer ur Territorierna vilket ger lite mer bredd till storyn. Det känns bra, vad som fortfarande känns dåligt är de omåttligt stela karaktärerna som nästan helt och hållet saknar liv. Trist på en så bra story, som ändå är en av mina favoriter från King (och i det här fallet Straub).
   Hur som helst - Jack får ett första möte med Osmond i Territorierna och klarar sig med nöd och näppe ur räckvidden för den onda lordens piska. Captain Farren ser till att Jack fortsätter med sin resa mot Talismanen, men vad Jack snart ska få veta är att otrevligheter lurar i Territoriernas skogar.
   Storyn tar som vanligt myrsteg fram och det är nästan så jag är sugen på att plocka fram boken och börja läsa om den för femtioelfte gången så det händer något. I och för sig ska man inte klaga, men i jämförelse med till exempel The Stand som får rum med så otroligt mycket i sina nummer känns The Talisman väldigt tunn.
   Hur som helst, en uppryckning sedan sist, värd tre Följeslagare av fem möjliga.
Tredje numret av The Talisman-serien för inte direkt Jack närmare sitt slutmål. Framförallt visar det istället hur elak Osmond är. Han visar det gång på gång i numret som för övrigt är ett rätt våldsamt och bra nummer, men det jag funderar på är hur i hela friden de ska hinna berätta hela historien. Det händer som sagt inte mycket i varje nummer och historien som berättas i The Talisman berättar man inte i en hast. Nåja, vi får hoppas de vet vad de gör.
   Som en bonus får vi en intervju med illustratören Tony Shasteen. I den berättar han om sitt arbete med serien. Ytterligare ett bra nummer alltså och det enda jag egentligen inte gillar med det är omslaget som ser ut som omslaget till en tantroman. Det passar inte alls in här. Betyget blir dock bra. Fyra Följeslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #259 - 2010-02-02
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Lost Work of Stephen King

Bok, publicerad på foljeslagarna.com 1999-04-12

Stephen Spignesis senaste bok om King är ett imponerande verk på strax över 360 sidor med undertiteln "A guide to unpublished manuscripts, story fragments, alternative versions, and oddities" och det är precis vad det handlar om. Spignesi presenterar här en fullständig genomgång av alla Stephen King berättelser som ännu inte finns samlade i något officiellt verk (som ... [Läs hela recensionen]