RECENSION

The Dark Tower: Treachery #4

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth, Jae Lee och Richard Isanove, Marvel (2009)

I den fjärde delen av Treachery tätnar förräderiet i Gilead. Konspirationen mot Steven Deschain ökar när Roland äntligen – efter övertalning av Alain och Cuthbert – överlämnar Maerlyn’s Grapefruit, vilket nyfikna ögon lägger märke till, och i en helt annat del av riket smider Marten och Gabrielle Deschain planer på att ta Stevens liv på ett sätt som Roland redan sett en version av i sina drömmar och visioner.
   Numrets läckraste sekvens är när Rolands fantasier sammanfaller med Alain och Cuthberts intrång i hans sovrum, vilket leder till en oväntad fara för de båda kamraterna..
   Under historiens gång förekommer John ”The Good Man” Farson som hastigast. Det ska bli spännande att se när denna fascinerande och hittills ganska mystiska figur gör entré på allvar, även om det förmodligen kommer att dröja ett tag till.
   Treachery håller stilen även om jag tycker att de senaste avsnitten har varit lite ”lugnet före stormen”, så jag ser fram emot en lite mer fartfylld final av den här omgången. Betyget blir igen 3 Följeslagare av 5 möjliga.
Fjärde numret av Treachery går verkligen i förräderiets tecken och framför allt är det Rolands mamma Gabrielle jag då tänker på. Hennes (och Martens) förräderi mot Steven är så grymt att jag personligen blev förvånad över att de planerar att gå så långt. Visst, hon är svag för Marten men ändå, att döda sin man, en revolverman? Det är grymt och jag hoppas Roland stoppar henne.
   Två nummer återstår av denna den tredje omgången av serien och det ska bli intressant att se hur upplösningen blir. Det är som Anders säger lite som lugnet före stormen och med allt som nu står på spel kan precis vad som helst hända.
   Vi får också se lite mer om hur ett nummer blir till och det gillar i alla fall jag. Det är kul att se hur de tidiga skisserna utvecklas till vad som till slut blir det färdiga numret. Det enda jag saknar är lite mer om hur själva manuset ser ut. Det vore kul att se ända från Robins manussidor till de färdiga sidorna.
   Betyget blir ändå bra, 4 Följeslagare av 5 möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #246 - 2009-01-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Plant: Zenith Rising

eBok, publicerad på foljeslagarna.com 2001-01-22

Egentligen skulle man kanske inte recensera denna första del av The Plant nu, boken är ju inte klar och varför ska man recensera en halv bok? Tja, varför inte? Det kommer att dröja länge innan den blir helt färdigskriven, om den nu blir det. Det hänger fortfarande lite i luften om jag får säga mitt. The Plant är skriven på ett förhållandevis ganska udda sätt ... [Läs hela recensionen]