RECENSION

The Dark Tower: The Fall of Gilead #5

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth och Richard Isanove, Marvel (2009)

Med ett nummer kvar (efter detta) i omgången som gått under namnet The Fall of Gilead känns det som om det nu börjar det nu dra ihop sig till något stort. Förrädarna finns överallt och många av våra huvudkaraktärer får veta hur det känns att förlora nära och kära på grund av Farsons illdåd.
   Numret innehåller mycket död, ondska och förräderi och Gilead och våra revolvermän ligger riktigt illa till. Glädjande nog gör de det i samma goda kvalité som vi kommit att vänja oss med. Isanove har gjort ett bra jobb men trots det ska det dock blir riktigt kul att se vad Jae Lee hittar på med nästa omgång.
   Historiedelen av numret handlar om försvaret av Gilead och hur det är uppbyggt och det passar ju bra i och med handlingen i detta nummer. Sen får vi även se lite skisser och omslag som vanligt. Mest spännande är kanske den förhandstitt vi får på första numret av The Battle of Jericho Hill. Betyget blir bra. Fyra Följeslagare av fem möjliga.


Tyvärr håller jag inte alls med - avslutningnumret av The Fall of Gilead är tveklöst det sämst tecknade numret hittills i serien. Richard Isanove är en mästerlig färgläggare men som tecknare håller han inte riktigt måttet, speciellt som The Dark Tower varit ganska bortskämd med bra teckningar hittills. Jag vet inte vad som hänt till detta nummer men karaktärerna ser ut som skit och bilderna är stela och konstiga. Ur en positiv synvinkel får vi inledningsvis en skymt av den mytomspunna Arthur Eld och hans grundande av Gilead, där han såg till att vidta åtgärder som kommer att bli användbara för Roland när han som ny Dinh ska försvara sitt rike i den sista omgången av serien.
   Även om det händer en hel del i numret så kan jag inte låta bli att känna mig väldigt besviken på finalen. Nu hoppas jag att serien kommer tillbaka i gammal god anda när Jae Lee återvänder till The Battle of Jericho Hill för nu är han mer saknad än någonsin. Betyget blir tre svaga Följeslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #256 - 2009-11-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

Riding the Bullet

Ljudbok, publicerad på foljeslagarna.com 2002-06-24

De av er som läst min tidigare recension av eBoken Riding the Bullet vet att jag inte riktigt gillar slutet på historien. Att jag tycker att det är lite svagt och inte så värst upphetsande. När den nu släppts på CD och kassett är slutet fortfarande lika svagt men tack vare att Josh Hamilton läser historien så bra tycker jag att man kan acceptera slutet lite mer.... [Läs hela recensionen]