RECENSION

Home Delivery

Format: Dollarbaby  • 

Home Delivery är en av de häftigaste dollarbabies man kan se. Den är animerad i samma stil som Pixars ”Superhjältarna” och ser mycket proffsig ut.
   Faktum är att redan när jag såg bilderna från den här dollarbabyn så ville jag väldigt gärna se den och som man brukar säga, den som väntar på något gott… Den var verkligen värd väntan.
   Berättelsen berättas av en berättarröst medan det ser ut som om vi läser en stor bok. Kameravinklarna är stora och vida och skulle passa väldigt bra in i en film som ”Sagan om ringen” t.ex. Väldigt storslaget.
   De flesta av er känner säkert redan till själva storyn men för er som inte gör det är Home Delivery alltså historien om den gravida Maddy som är historiens huvudperson. Hon lever i en värld där alla helt plötsligt förvandlas till zombies. Som tur är för Maddy bor hon på en ö och tydligen kan inte zombies simma.
   Men som i alla andra fiskesamhällen råkar en del fiskare ut för havets hemskheter. En dag kommer hennes så drunknade man hem. Maddy är dock beredd och reder ut situationen. Tyvärr finns det ingen möjlighet för henne att komma till ett sjukhus när det blir dags för henne att föda sitt barn, där av titeln…
   En rolig sak med denna film är att King spelar USA:s president som just förvandlats till en zombie. Allt är förstås animerat och inte filmats på riktigt men det är väldigt bra gjort. Som jag sagt tidigare är denna min favorit när det gäller dollarbabies så jag ska gå hela vägen när det gäller betyget och ge den en 5:a.

Jag håller med om att Home Delivery är oerhört välgjord. Animeringen är bra och kameraåkningarna smått fantastiska och klurigt gjorda. En sådan här film ställer tidigare dollarbabies som Rainy Season verkligen i skymundan.
   Jag har dock aldrig fastnat för novellen ”Home delivery”, tycker till och med att det är ganska tråkig historia och i denna animerade tappning berättas den lite som en saga, om än något morbid sådan. Men tack vare den sköna och välgjorda animeringen kommer den upp i 4:a till slut.
Först publicerad i Följeslagarna #213 - 2006-05-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Gunslinger’s Guidebook

Tidning, publicerad på foljeslagarna.com 2007-09-03

The Gunslinger’s Guidebook har varit på gång ganska länge men nu finns den ute och såhär i efterhand är jag glad att den inte kom tidigare. Den innehåller nämligen en hel del spoilers om vad som händer i de sista numren, och för de som inte vet hur storyn slutade hade det varit mycket olyckligt att läsa guideboken tidigare. Guideboken är i stort en illustrerad... [Läs hela recensionen]