RECENSION

The Dark Tower: The Gunslinger Born #6

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth, Jae Lee och Richard Isanove, Marvel (2007)

I sjätte numret av THE GUNSLINGER BORN kommer vi närmare det oundvikliga slutet av den första serieomgången. Endast ett nummer återstår och alla som läst WIZARD AND GLASS vet vad som kommer att hända.
   Nu ska vi dock inte gå händelserna i förväg utan koncentrera oss på nummer sex. Här försöker Jonas sätta dit Roland för mordet på borgmästare Thorin. Genom att göra det sätter han också igång en serie händelser som kommer att få katastrofala följder för Roland och Susan.
   Illustrationerna är som vanligt utmärkt gjorda av Jae Lee och sen färglagda av Richard Isanove. Speciellt förtjust är jag i Jonas, Roy Depape och Rhea som alla utmärkt illustrerar Kings ord. Speciellt elak ser Depape ut, han påminner lite om en ondskefull rektor eller liknande.
   Även historiedelen är som vanligt bra och jag hoppas verkligen att man kommer att sammanställa dessa till en separat bok eller tidning. Jag tror att de skulle vara kul att läsa i ett svep.
   Kort sagt, serien fortsätter i samma goda anda som de tidigare numren och jag kan inte säga så mycket mer än att jag är extremt nöjd. Betyget blir 5 Följeslagare av 5 möjliga.
Liksom förra tidningen känns #6 också som en transsportsträcka till finalen i nästa nummer. Visserligen trappas spänningen upp när Susan tar några ödesdigra beslut för att hjälpa våra tre revolvermän. Det och den nyväcka aggressionen hos Jonas är tidningens höjdpunkter.
   Något jag saknar i den här tidningen är någon form av kontakt med den övernaturliga ondskan - Flagg, Farson eller The Crimson King - men man kan inte få allt. Jag hoppas att de dyker upp på något sätt i finalen eftersom det är viktigt att hålla liv i hela mytologin.
   Finalen är ju för övrigt - som alla som läst boken vet - ingen trevlig historia, så det är med blandade känslor jag ser fram emot den. Betyget blir som sist - 4 Följeslagare av 5 möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #228 - 2007-08-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Stand - förhandskommentar

TV, publicerad på foljeslagarna.com 2020-12-15

Här är några spoilerfria tankar efter att ha sett de fyra första avsnitten av The Stand. Jag vet att de flesta av er inte vill veta för mycket av vad som händer (även om vi alla kan handlingen utan och innan) så jag tänker inte gå in på handlingen i någon större utsträckning utan i stället fokusera på några av de funderingarna vi haft angående serien och de ol... [Läs hela recensionen]