RECENSION

Sometimes They Come Back... For More

Format: Video  •  Regisserad av Dan Berkfile (1999)

Andra uppföljaren till TV-filmen Sometimes They Come Back som dock inte har något med originalfilmen att göra. Faktum är att den i vissa länder givits ut under en annan titel. I England gavs den till exempel först ut under namnet "Frozen". Efter några veckor insåg videobolaget dock att det är lättare att hyra ut en film om den har lite anknytning till en film av Stephen King, eller rättare sagt, om man får den som ska hyra filmen att tro att det finns en anknytning. Man drog därför helt sonika in filmen och släppte den igen, nu med titeln Sometimes They Come Back... For More. Engelsmännen är dock inte ensamma om att byta ut titeln, i Australien finns filmen utgiven med titeln "Ice Station: Erebus", efter polarstationens i filmens namn. Om även de kommer att dra tillbaka den och ge ut den som Sometimes They Come Back... For More återstår att se.
   Om vi då ska gå över på handlingen lite. Efter att ha sett filmen kan jag konstatera att som B-skräckis är den ändå ganska OK, inget mästerverk men ändå sevärd. Om man bara kan glömma att den ska höra ihop med den första filmen och om man bara slutar att leta efter kopplingar till de tidigare filmerna så kan man faktiskt ta sig igenom den utan att somna allt för många gånger. Till de som gjort filmens försvar så måste jag faktiskt erkänna att det finns en lite koppling till originalfilmen, men, se upp så ni inte blinkar, då är chansen stor att ni missar det.
   Det hela utspelar sig på en polarstation vid namn Erebus, som ligger på Antarktis. Helt plötsligt löper en av forskarna amok, och lik börjar dyka upp. Kapten Cage och Major Wilson skickas dit för att undersöka saken. När de kommer fram visar det sig att en djävulsk kraft håller stationen i sitt grepp och liken efter de som jobbat på stationen börjar försvinna spårlöst. Efter ett tag visar det sig att den person som man i början trodde var en simpel mördare egentligen är son till Satan själv. Han har nu hittat portalen där pappa Satan ska återuppstå om han lyckas sluta cirkeln.
   Inte nog med det, det visa sig även att Kapten Cage är hans halvbror, de han nämligen samma pappa (just det, Satan). Som väntat försöker demonen att övertala Cage att hjälpa honom men som det brukar vara i dessa filmer räddar kärleken situationen.
   Handlingen är lika fånig som det låter och jag tror inte att denna film kommer att väcka någon större uppmärksamhet även om det finns en del välkända namn i rollistan. Vi ser bland annat Clayton Rohner (Relic), Damian Chapa (Under belägring) och Faith Ford (Murphy Brown) i några av rollerna.
   Av 5 möjliga Följeslagare får Sometimes They Come Back... For More endast 1 Följeslagare. Hade den inte lanserats som en Kinguppföljare hade det nog blivit en tvåa.
Först publicerad i Följeslagarna #47 - 1999-05-03
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Old Dude's Ticker

Novell, publicerad på foljeslagarna.com 2000-09-04

Denna berättelse skrev King under 70-talet och när han skickade in den till tidningen Cavalier fick han tillbaka den med en lapp där det stod "Inget för oss". Varför vet varken jag eller King. Kanske är det för att det är ett plagiat av Edgar Allan Poes historia "The Tell-Tale Heart". King har nämligen tagit Poes historia och skrivit den igen. Kings version är do... [Läs hela recensionen]