STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Allt kan hända: 14 mörka berättelser

Originaltitel: Everything's Eventual: 14 dark tales  •  översatt av John-Henri Holmberg  •  Inbunden, 447 sidor.
Bra Böcker, 2006, ISBN: 91-7002-015-9

Från omslaget:

Stephen Kings första novellsamling på över tio år innehåller bland annat en vinnare av det prestigefyllda litteraturpriset O. Henry Award, två andra prisbelönta noveller och fyra som publicerats i The New Yorker
   Novellen "Allt är slutgiltigt" berättar om en naiv ung man som hoppar av high school men sedan upptäcker att drömjobbet blir en mardröm.
   I "En åktur i Kulan" liftar Alan Parker hem för att hinna träffa sin döende mor en sista gång, men hamnar längre bort än han någonsin tänkt sig.
   Ett smågrälande pars lunch blir plötsligt väldigt blodig i "Lunch på Café Gotham" när hovmästaren börjar uppföra sig minst sagt underligt.
   Novellen !1408" handlar om en framgångsrik författare vars specialitet är 'Tio nätter på tio hemsökta kyrkogårdar' och "Tio nätter i tio hemsökta hus', och även om rum nr 1408 inte dödar honom, så kommer han aldrig någonsin att skriva om spöken igen.
   En man vaknar upp på ett bårhus och upptäcker till sin fasa att han snart ska bli obducerad i "Obduktionsrum 4".
   I "Elurias små systrar" görs ett besök hos revolvermannen Roland av Gilead, som utspelar sig innan Det mörka tornet tar sin början. Roland är skadad och tas om hand av sjuksköterskor med tvivelaktiga intentioner.

Vare sig han skriver om möten med de döda, de nästan döda, eller om världsliga skräckscenarion som loppmarknader och att sluta röka, är Stephen King i toppform i dessa fjorton mörka skrönor samlade i Allt kan hända. Intensiva, kusliga och fängslande ger de prov på den oerhört rika fantasin hos kanske den störste berättaren i vår tid.
Filmversioner: TV-film: Riding the Bullet, 2005 (Mick Garris), avsnitt i TV-serie: The Road Virus Heads North/Autopsy Room 4, 2006, dollarbaby: Stephen King's Gotham Café, 2005.
Recension av Allt kan hända: 14 mörka berättelser