RECENSION

The Stand: Captain Trips #4

Format: Tidning  •  Av Roberto Aguirre-Sacasa, Mike Perkins och Laura Martin, Marvel (2009)

Nu börjar det hetta till i Captain Trips. Folk dör som flugor och militären börjar sakta men säkert inse vad det är som händer, vad det är de har skapat. Naturligtvis gör de allt de kan för att stoppa det, men ju mer folk som smittas och ju mer folk som dör, desto svårare blir det att kontrollera situationen.
   Vi får också lära känna våra huvudpersoner lite bättre. Deras nära och kära dör som alla andra medan de själva inte visar minsta spår av att vara smittade. Inte ens Stu som direkt exponerats för smittan. Än har de dock inte hittat varandra utan stämningen byggs upp och vi får lära känna alla inblandade lite bättre. Alla utom Flagg som fortfarande mest är som en skugga i bakgrunden.
   Som vanligt har de inblandade gjort ett lysande jobb och serien blir bara bättre och bättre. Jag gillar den skarpt och inte blir det sämre av att Lilja’s Library syns på en skylt i detta nummer… Betyget blir som tidigare fem Följeslagare av fem möjliga.
Precis som Lilja skriver kommer smittan allt närmare våra huvudpersoner och de försöker hantera situationen så gott det går. De, liksom alla andra amerikaner i historien, börjar så smått förstå att det inte längre handlar om en vanlig förkylning eller influensa, men än finns ingen förklaring eller information om vad det egentligen är som händer.
   Militären Starkey citerar Yeats mest skräckinjagande strof: ”What rough beast, its hour come round at last, slouches towards Bethlehem to be born?” och i numrets sista sida – efter att Starkey valt den slutgilitiga utvägen – visas denna best för första gången – Flagg gör entré…
   Captain Trips tar ett steg in i mörkret i och med detta nummer och serien går från klarhet till klarhet. Det är helt klart att den här serieadaptionen verkligen gör Kings roman rätta och det ska bli vansinnigt spännande att se hur allting så småningom utvecklar sig och avslutas om ett par år. Nivån är fortfarande hög och så även betyget; fem Följeslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #247 - 2009-02-02
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

Children of the Corn 666 - Isaac's Return

DVD/blu-ray, publicerad på foljeslagarna.com 2000-09-18

Liksom de andra filmerna i serien är Children of the Corn 666 - Isaac's Return en lågbudgetfilm som lämnar mycket att önska. Ingen toppfilm med andra ord. Men jag kanske ska börja med att berätta lite om vad den handlar om… Det hela börjar med att en tjej, Hannah, kommer till Gatlin för att undersöka vad som hänt med staden efter massakern på alla vuxna och om ... [Läs hela recensionen]