RECENSION

The Dark Tower: The Fall of Gilead #2

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth och Richard Isanove, Marvel (2009)

Förra numret slutade med en blodbestänkt Roland, knästående vid sin mamma som han just skjutit och en vansinnig Steven Deschain vrålande om att han skulle jaga tag på sin frus mördare. Och det var ju i och för sig bara för Steven att ta tag i sonen så var det gjort. Frågan var om Roland skulle hålla käften eller ärligt erkänna vad som hänt. Han valde det sista och får lite oväntat full förståelse från ledaren Steven. Trots att bevisen för Rolands oskuld bokstavligen talat trillar ut på golvet måste lagen följas och Roland fängslas innan Steven ger sig av på jakt efter sin frus egentliga mördare, ett litet äventyr i sig som slutar i numrets stora actionsekvens och cliffhanger.
   Det är ungefär det av vikt som händer i detta andra nummer som i övrigt känns lite oväntat blekt och händelsefattigt. I och för sig dyker en gammal bekant upp - Sheemie - och gör en liten oväntad entré in i Gilead, men vad hans anledning till besöket är, är ännu inte förklarat.
   För första gången, efter 20+ nummer så börjar jag känna att The Dark Tower börjar tappa stinget. Kanske är det ett tidigt mellannummer i den här omgången, men det är lite svagt. Richard Isanove har inte direkt förbättrat tecknandet från sist och karaktärerna är ännu mer sammanbitna och uttryckslösa än tidigare. Däremot är miljöerna och de mer detaljerade bilderna lika fina som alltid.
   Mja, det vacklar lite, men det är fortfarande tämligen hög kvalitet så re Följeslagare av fem möjliga blir det denna gång.
Jag håller med om att skillnaden mellan Isanove och Lee är större i detta nummer än i det förra. Jag tycker dock inte att det gör så mycket även om det är lite irriterande att karaktärerna inte ser likadana ut som i tidigare nummer.
   Något som jag dock gillar med numret är att vi får se mer av Rolands far. Jag gillar honom och i detta nummer kommer han verkligen till sin rätt. Dessutom dyker Sheemie som sagt upp och han är alltid kul att se ”in action”. Det ska bli spännande att se vad han hittar på i kommande nummer.
   Som bonus får vi lite tankar från Robin Furth om vad det inneburit att jobba med The Dark Tower-serien samt lite skisser från Isanove. Furth-grejen är kul men skisser känns det lite som om vi fått allt vi behöver av redan. Vi vet på ett ungefär hur sidorna ser ut nu så personligen hoppas jag att man skippar skisserna till förmån för något nytt i kommande nummer. Betyget blir en svag fyra av fem möjliga Följeslagare.
Först publicerad i Följeslagarna #252 - 2009-07-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Stand: American Nightmares #3

Tidning, publicerad på foljeslagarna.com 2009-06-02

Så äntligen är Lincoln tunnel-numret av The Stand här. Det har pratats om detta nummer ända sedan serien startade och nu är det alltså äntligen här. Förutom ett kort möte mellan Stu och Glen Bateman (som gör sin debut här) handlar hela numret om Larry och Ritas strapatser i tunneln. Och det blir riktigt spännande. Roberto Aguirre-Sacasa, Mike Perkins och Lau... [Läs hela recensionen]