UTSKICK UR ARKIVET

Följeslagarna #9 - 980629

Förord

Dags igen för ett nummer av Följeslagarna, och denna gång är det extra fett, som lite bonus i och med vår hastighetssänkning under sommaren.

I detta mastiga nummer introduceras några nya avdelningar, fast ingen är direkt regelbunden. I Filmer som försvann har Lilja skrivit lite om filmer som finns, men som inte letat sig till Sverige ännu. En liten extra Oumbärliga ting för de filmälskande Följeslagarna att gotta sig i!

Vidare har vi avdelningen Nattarbete som består av inskickade recensioner från medlemmarna. De medlemmar som känner sig manade att recensera något får gärna skicka in bidrag, men det måste vara en recension på något udda. Som Följeslagaren Dan Linder som läst en bok OM King och sen på eget initiativ recenserat den. Vi kommer att avgöra vilka inskickade bidrag som kommer att publiceras eller inte. Om ni nu inte känner för att recensera utan att bara tycka så ska ni inte deppa. Under sommaren kommer ytterligare en ny avdelning där man kan kåsera fritt, och sen har vi ju Forum som snart kommer tillbaka.

Hälsar – Lilja & Anders
Medlemsantal: 35


Nyheter från Territorierna

Har du en browser som stödjer Real Audio kan det vara lämpligt att glida in på www.bagofbones.com och lyssna på när King berättar om den nya boken i ungefär 20 minuter! Är det någon som kommer på hur man sparar ljudfilerna får man gärna höra av sig till Följeslagarna!

Det är nu officiellt att manuset till Kings kommande mini-serie STORM OF THE CENTURY kommer att släppas i bokform. Det är Pocket Books som släpper den, och det är liksom Scribner ett ”dotterförlag” till Simon & Schuster.

Datumet när ABC kommer att visa STORM OF THE CENTURY är fortfarande osäkert. Producenten vill tydligen hellre att den ska visas i februari än i maj (som ABC vill), mest för att folk är trötta på snö och snöstormar i maj. Som om det skulle påverka ett King-fan…

Följeslagaren Dan Linder har kollat upp att det nummer av The New Yorker som innehåller Kings nya korthistoria "That Feeling,You Can Only Say What It Is In French” kommer att finnas att köpa i svenska Presstop-butiker i slutet av denna vecka, men som ni sett av Langes utskick gick den tydligen att köpa redan i förra veckan…


Filmer som försvann

Det är inte bara böcker som inte översatts till svenska, det finns en rad filmer som inte nått hit. Ännu. Här är en genomgång av dem, betygsatta enligt följande skala:

(*) Denna film vill jag knappt se, fast det är en King-film.
(**) Denna film vill jag bara se om det inte finns något annat än kaféprogram på TV.
(***) Denna film är som de flesta King-filmer, långt ifrån Kings historia.
(****) Nu börjar det likna något, den här filmen är ju bra, den följer ju nästan Kings historia.
(*****) JA!!! Detta är en King-film!!!

SORRY RIGHT NUMBER ****
Denna kortfilm finns inte som korthistoria utan bara i manusform och går att läsa i boken NIGHTMARES & DREAMSCAPES (på svenska kommer den att vara i del 2 som kommer under nästa år). Den visades som en del i serien ”Tales From The Darkside” i USA den 20:e november 1987. Filmen följer Kings manus väldigt bra, det är bara en del mindre ändringar. Av de King-baserade kortfilmer som finns är detta en av de bättre. Troligen kommer aldrig denna kortfilm att visas i Sverige eftersom våra TV kanaler inte gärna visar serier som denna, så om ni får chansen att se den, gör det!

THE REVELATION OF BECKA PAULSON ***
Denna kortfilm, som faktiskt är en timma lång är baserad på korthistorien med samma namn som faktiskt inte finns i någon av Kings samlingar utan i boken ”I Shudder At Your Touch”. Denna bok finns faktiskt översatt till svenska. Här heter boken ”I Nöd Och Lust” och korthistorien ”Becka Paulsons uppenbarelser”. Har man läst KNACKARNA känner man igen storyn, eftersom den ingår i den boken. Filmen visades som ett avsnitt i serien ”The Outer Limits” i USA i juni 1997. Denna serie har faktiskt visats här i Sverige (på TV3) med jämna mellanrum, tyvärr har det endast varit äldre avsnitt. Den följer dock inte korthistorien så bra utan de har ändrat lite på handlingen. I Kings historia var det ett kort på Jesus som var huvudperson, i filmen är det ett kort på Steven Weber…

TRUCKS *
Denna film gick på TV i USA den 29:e oktober 1997 och risken för att den aldrig kommer hit är nog ganska så stor. Varför? För att det är den sämsta film som någonsin gjorts efter en Kingstory. Det är en nyversion på Kings egna film MAXIMUM OVERDRIVE som bygger på korthistorien ”Onda maskiner” i DÖDSBÄDDEN. Storyn är ändrad och skådespelarna är totalt kassa, kort sagt…allt är dåligt med denna film! Innan den fick premiär så sades det att detta skulle bli en mer påkostad variant av MAXIMUM OVERDRIVE och när den var klar visade det sig att det blev raka motsatsen.

THE NIGHT FLIER *****
Denna film gick även den på TV i USA, den visades den 7:e november 1997. Till skillnad mot TRUCKS så är detta en av de bästa filmer som gjorts efter en King-historia. Förutom en rollfigur som har lagts till (det borde dom inte ha gjort) följer den Kings historia mycket bra. Historien finns föresten att läsa i NIGHTMARES & DREAMSCAPES (kommer i del 1 i Sverige). Jag håller verkligen tummarna för att denna ska komma till Sverige snart så att ni alla kan se själva hur bra den är!

ARKIV-X (CHINGA) ***
Detta kan ju inte direkt ses som en King-film. Visserligen har ju King skrivit avsnittet, men innan det spelades in skrev visst Chris Carter om det mesta, det var tydligen inte rätt Arkiv-X känsla i det…man kan ju undra varför King skulle skriva det… Nåja, detta avsnitt är ju som vilket Arkiv-X avsnitt som helst, tycker jag. Det enda som visar att King har skrivit det (förutom texten i början) är att det hela utspelar sig i Maine. Nåja, när kan man då se detta avsnitt i Sverige? Ja, vi kan ju börja med att det kommer att visas, allt annat är otänkbart! När är lite svårare att säga. Troligen framåt jul någon gång eftersom avsnittet finns med i den säsong som ligger på tur att visas i Sverige, och just detta avsnitt är nummer 10 i ordningen.

[Lilja]


Visste du att...

…Stephen King sålde mer än 11.265.897 böcker bara i USA 1992? Detta fortsätter diskussionen vi förde i förra numret i samband med frågan om vilken bok som sålt mest. Efter lite surfande fick jag fram de här uppgifterna. Summan baseras på följande försäljningslista:
DOLORES CLAIBORNE (1st ed) – 1.317.364
GERALD’S GAME (3rd ed) – 1.196.765
THE WASTE LANDS (Plume) – 251.768
FOUR PAST MIDNIGHT (pocket) – ca 3.000.000
NEEDFUL THINGS (pocket) – ca 3.000.000
THE STAND –UNCUT (pocket) – ca 2.500.000
+ okänt antal av tidigare utgivna böcker.
Detta innebar att King sålde böcker för $80.366.897 (efter skatter)! Det är helt otroliga siffror enligt mig!

[Anders]


Oumbärliga ting - Limited editions

Vad är limited edtions (hädanefter LTD) är kanske den första frågan man ställer sig. Jo, det är böcker som kommer ut i strikt begränsade upplagor, som ofta är påkostade och snygga, men i de flesta fall också väldigt dyra. Man brukar tala om två sorters LTD, dels den som är signerad/numrerad (s/n) eller signerad/bokstaverad (s/l), och den osignerade som brukar kallas för trade eller gift. Böckerna kommer ofta i slipcase (ett slags hårt fodral som man för in boken i) eller i traycase (en lådliknande variant som man lägger boken i).

Det finns ett antal LTD King böcker och jag hade tänkt ta upp ett urval. Några, THE EYES OF THE DRAGON och THE PLANT, spar vi till ett senare tillfälle, då de hade en viss funktion från första början. Vissa nöjer vi oss med att bara lista i slutet av denna artikel, då det egentligen inte finns något kul att skriva om dem. Det har varit ganska svårt att skriva den här artikeln, för jag har inte på långa vägar sett alla på riktigt, och det blev lite lätt uppstaplat, men så här blev det:

Den första LTD boken kom 1980 och det var FIRESTARTER. Den finns i två utföranden. Den ena är s/n i 725 ex med ett läckert omslag av Michael Whelan >som gjorde THE GUNSLINGER bilderna. Den boken ligger i ett blått slipcase. Den andra versionen av FIRESTARTER är något i hästväg. Den kallas för ASBESTOS FIRESTARTER och har alltså ett aluminiumaktigt omslag! Det som är så fantastiskt med denna bok är att den bara finns i 26 s/l ex (egentligen bara 25 numera då ett ex har brunnit upp!). Denna bok säljs emellanåt med den nätta prislappen 80 000 kr, vilket är en helt ofattbar summa för en bok!

1982 kom då den kanske mest kända LTD:n av dom alla – THE DARK TOWER: THE GUNSLINGER. Den begränsade upplagan bestod av 500 s/n och 35 s/l (hur man nu hittar 35 bokstäver…?). Här kom också den första traden som var på 10 000 ex. och när THE GUNSLINGER listades i PET SEMETARY blev Kingfans rasande och ytterligare 10 000 trades trycktes upp. I 6 år var dessa 20 535 böcker de enda som fanns av denna bok. 1988 kom Plumes stora pocketvarianten och sen kunde alla läsa den.

Givetvis har denna procedur upprepats med de övriga DARK TOWER böckerna. 1987 var det dags för THE DRAWING OF THE THREE och denna gång tryckte förlaget upp 30 000 trades och 850 s/n. Att traden blev så stor kan väl endast bero på att det inte finns någon vanlig första upplaga på DARK TOWER böckerna. Ännu värre blev det 1991 när THE WASTE LANDS kom ut – hela 40 000 trades gjordes och finns fortfarande att köpa för ett schysst pris. I övrigt gjordes 26 s/l och 1250 s/n av denna utmärkta bok. Mot slutet av förra sommaren kom bok nummer 4 – WIZARD AND GLASS och vad som var speciellt med den var att s/n varianten (1250) delades upp på två volymer, medan traden (40 000) var en bok. Det kom även ut en LTD av DT4 i England i 500 ex.

1984 hände någonting spännande – King skrev en bok ihop med Peter Straub – den fantastiska THE TALISMAN och givetvis gjordes det en LTD av den boken. 10 olika konstnärer bidrog med teckningar och det lustiga är att det finns två helt olika versioner av denna LTD. Den ena är s/n och har ett otroligt läckert omslag och slipcase, medan den andra är en gift edition med supertråkigt omslag och slipcase. Man delade även upp böckerna i två volymer. Så kan det gå! Båda versionerna finns dock i 1200 ex vardera.

1985 kom en otroligt fräck variant av SKELETON CREW ut. Boken är bunden i läder och har det absolut coolaste slipcaset någonsin! S/l varianten (52 ex) har dessutom någon mystisk dragkedja (?) men s/n:n (1000 ex) är som en vanlig bok. Tilläggas bör att LTD SKELETON CREW även innehåller berättelsen ”The Revelations of Becka Paulson” (se Filmer som försvann).

LTDs i andra länder än USA? Jodå. England har gjort några stycken, men även Tyskland har gjort två LTDs. Båda kom 1986 och den ena – NEBEL (THE MIST) var en slags piratvariant som förstördes av den amerikanska tullen. 500 gjordes och ungefär 50 beräknas finnas kvar. Den tyska LTD:en av IT (ES) var dock en riktig bok, som faktiskt är den riktiga första utgåvan av boken, då den kom ut före den amerikanska. 250 ex gjordes av den.

I förra numret snuddade vi lite på MY PRETTY PONY och DOLAN’S CADILLAC, de två korta historierna från NIGHTMARES & DREAMSCAPES som kom i två roliga LTD varianter 1989. MPP är kanske den extremaste LTD:n då den är en gigantisk bok! Traden är en ful röd sak, medan den riktigt begränsade boken är gjord i metall (!) och har en fungerande digitalklocka på omslaget (!!)! Jag säger då det. DOLAN’S CADILLAC sägs finnas i nio olika varianter, där de flesta är olika slags förhandstryckningar som inte såldes, men två olika köpbara versioner finns det.

LTD:en av INSOMNIA var den första jag köpte. Den är väldigt snygg med coola illustrationer av Phil Hale (DT2). Traden (3750 ex) – som jag har – kommer i slipcase, medan LTD:n (1250 s/n) kommer i traycase. Samma variant gäller för DESPERATION, vars trade (4000 ex) jag också har. Det lustiga är att LTD:n (2000 s/n) inte har det tuffa omslaget, men väl de läckra illustrationerna. I England gjordes det en specialare av DESPERATION och THE REGULATORS där läderinbundna varianter placerades i samma slipcase. Tufft!

THE REGULATORS LTD är väldigt speciell. Den skickades ut i en ask för en leksaksmodell föreställande en ”MotoKops 2200 Power Wagon” (när ni läser boken kommer ni att förstå vad det är för något!) och det skojiga var att samtliga böcker hade checkar undertecknade av Richard Bachman som signatur! Checkarna var utställda till påhittade/verkliga personer ur Kings värld. 3 böcker anses vara lite extra speciella då två av dom är undertecknade av Stephen King och en av Richard Chutulu Bachman. Endast 500 ex s/n gjordes, och 52 s/l. Dessa hade även revolverkulor inbundna i böckerna (?)…

Det var dom. Jag har som synes hoppat över vissa (det ser ni när ni undersöker listan här nedan), bland annat den familjebibelliknande THE STAND och SIX STORIES (som ni kunde läsa om i förra numret). Jag tror inte att nedanstående lista är korrekt till 100%, men väldigt nära!

1980 FIRESTARTER – 26 s/l (asbestos), 725 s/n
1981 CUJO – 26 s/l, 750 s/n
1981 DANSE MACABRE – 15 s/l, 250 s/n
1982 THE GUNSLINGER – 35 s/l, 500 s/n, 10 000 + 10 000 trade
1982 THE PLANT vol 1 – 200 s/n
1983 THE PLANT vol 2 – 26 s/l, 200 s/n
1983 CHRISTINE – 26 s/l, 1000 s/n
1983 CYCLE OF THE WEREWOLF – 250 s/n (portfolio), 250 s/n, 7500 trade
1984 THE TALISMAN – 70 s/l (aps), 70 s/n (aps), 1200 s/n, 1200 trade
1984 EYES OF THE DRAGON – 52 s/l, 250 s/n (red ink, nfs), 1000 s/n (black >ink)
1985 THE PLANT vol 3 – 26 s/l, 200 s/n
1985 SKELETON CREW – 52 s/l, 1000 s/n
1986 NEBEL – 50 (500) n
1986 ES – 250 n
1987 THE DRAWING OF THE THREE – 52 s/l, 850 s/n, 30 000 trade
1989 MY PRETTY PONY – 280 s/n (metal), 15 000 trade
1989 DOLAN’S CADILLAC – 26 s/l, 250 s/n (deluxe), 1000 s/n
1990 THE STAND – 52 s/l, 1250 s/n
1991 THE WASTE LANDS – 26 s/l, 1250 s/n, 40 000 trade
1993 DOLORES CLAIBORNE (UK) – 2000 g/sl
1993 NIGHTMARES & DREAMSCAPES – 2000 g/sl
1994 INSOMNIA – 1250 s/n, 3750 trade; (UK) 200 s/n (bp), 2000 g/sl
1995 ROSE MADDER (UK) – 250 s/n (bp)
1996 DESPERATION – 2000 s/n, 4000 trade; (UK) 250 s/n (bp)
1996 DESPERATION/THE REGULATORS (UK) – 250 s/n (sl/no)
1996 THE REGULATORS – 52 s/l (bullets), 500 s/n; (UK)
1997 SIX STORIES – 200 s/n (roman), 900 s/n
1997 WIZARD AND GLASS – 1200 s/n, 40 000 trade; (UK) 500 s/n (bp)

Förkortningar: nfs – not for sale, aps – artist’s presentation state, bp – bookplate, g/sl – gift/slipcase, sl/no – slipcase/signature note.

Det var vad vi hade att säga om LTD:s! Vill ni kolla in bilder på de flesta av dessa böcker – inklusive illustrationer, signaturer och checkar, rekommenderar jag en till på min hemsida THE STEPHEN KING COVER GALLERY (länk från Följeslagarna sidan, klicka sen på ”Limited Editions” på ”Choose Your Book” sidan.

Nu är det bara att börja spara pengar till nästa inköp…

[Anders]


Nattarbete

George Beahms senaste SK-biografi heter AMERICA'S BEST-LOVED BOOGEYMAN och den finns ute i handeln nu. Det är en uppdaterad version av THE STEPHEN KING STORY som kom för sex år sedan.

Beahms bok är rätt kort, men täcker ändå hela Kings karriär och liv. Mycket up-to-date, den sträcker sig ända till BAG OF BONES. Här har Beahm främst koncentrerat sig på Kings karriär, framför privatlivet. Enormt mycket fakta, läsvärd och billig. Vad som möjligen är lite trist är att det är väldigt mycket tyngdpunkt lagd vid Kings mångmiljonförskott på nya boken, sifferexercisen blir lite tröttsam. Dessutom tycker i alla fall jag att det är schysst med några korta ord från King om hur idéerna till böckerna dyker upp, hur han jobbar, etc. Det står det väldigt lite om, men väldigt mycket om annat. Vidare är det tråkigt att mycket information är second-hand; Beahm har kollat websiter och tagit fakta därifrån. Alla vi som följt Kingnyheterna på nätet får läsa om THE GREEN MILE, DESPERATION och BAG OF BONES igen. Men annars är det en helt okej biografi.

Jag kan rekommendera Hedengrens bokhandel i Stockholm om ni ska beställa böcker från utlandet, närmast BAG OF BONES. Jag är inte mutad, jag jobbar inte där, men de är verkligen otroligt snabba. Även de som inte bor i Stockholm kan göra beställningarna via Hedengrens. Jag beställde DESPERATION/THE REGULATORS från dem för två år sedan och fick böckerna redan i månadsskiftet juli-augusti. Böckerna släpptes i september samma år. Inte illa.

Dan Linder

Tilläggas bör att King kommer själv att skriva om hur han skriver i den kommande boken ON FICTION som beräknas komma hösten 1999. Hedengrens bokhandel tar 265-285 kr för BAG OF BONES. Reservationer kan göras på hedengrens@hedengrens.se. Håll även ett öga på www.akademibokhandeln.se – de har inte satt ett Definitivt pris än, men tror på runt 225 kr. Beställer man via fax och betalar med kort, slipper man frakt (=75 kr mindre!), så det är ett hett tips. I augusti är nog priset satt.

[Anders]


Frågor och svar

Fråga 1 – Lange
- Hola, bröder och systrar! Är det någon som vet var man kan hyra otextade King-filmer? Stockholmsområdet, tack.

Svar – Anders
Sorry, inte mitt område men jag vet att en av mina lokala videobutiker SÄLJER otextade King filmer. Åk till England och hyr! Säg som det är nu, Lange – du kan inte läsa och blir störd av textremsan eller?

Svar – Lilja
Man kan köpa otextade filmer från Melody Line (info@melodyline.se). De ligger visserligen i Göteborg...

Fråga 2 – Dan Linder
- Är det någon som vet hur man får tag i Kings kortberättelse ”Everything’s Eventual”? Jag såg den i en novellsamling (King med andra författare) förra året men köpte den inte då för jag var fattig student och var tvungen att hålla nudelbudgeten. Någon?

Svar – Anders
”Everything’s Eventual” är med i pockettidningen Fantasy & Science Fiction mag och det aktuella numret kom ut okt/nov 97. Du kan säkert byta till dig denna tidning med någon amerikansk Kingdiggare. Annars är det bara att vänta tills år 2000 då Kings nya novellsamling kommer ut, fast ”Everything’s…” är en riktigt bra story, så det kan vara värt pengarna/besväret!


Butiken

Annonsera i Butiken! Det kostar inget, men det måste handla om King! Din annons publiceras vid tre tillfällen, och blir den inaktuell under tiden så måste ni höra av er.

Säljes

- Lilja
Bag Of Bones (Detta är en ”Advance Readers Copy” och jag kommer att sälja den till högstbjudande, dock minst 500:- vill jag ha för den. Eventuellt kan jag tänka mig ett byte. Skicka era bud/förslag senast lördagen den 4/7).

- Anders
1. Kopior på kassettbandet som följde med Bag of Bones promopaket, där King berättar om boken samt läser de två första kapitlen ur boken. Pris: ge bud.
2. 3 timmar långt videoband med diverse inslag med King från Amerikansk/Svensk TV – intervjuer, Letterman, Jeopardy (första gången) samt en 90 minuter lång inspelning av när King läser ur Desperation för publik och svarar på frågor. Pris: ge bud.
3. Svenska King böcker i kartonage: Förbannelse, Maratonmarschen, Det, Knackarna, Talismanen, Den Förskräckliga Apan, Stark, Eldfödd; inbundna: Revolvermannen, Den Flyende Mannen, Drakens Ögon, Pestens Tid (första); pocket: Pestens Tid (andra, helt oläst). Både bokklubbsböcker och bokhandelsböcker. Pris: 100 - 120 kr styck + porto.

- Lange
1. Den amerikanska TV-tidningen ”TV Guide”s specialnummer om STEPHEN KING’S THE SHINING, med delar av prologen ”Before The Play”. Pris: ge bud.
2. ”The Mist” på CD i 3D surround. Pris: ge bud.

Bytes

- Lange
”Rose Madder” på kassett, bytes mot annan kassettbok.

Köpes

- Magnus
Jag behöver få tag i Varulvens År i bra skick innan jag får abstinensbesvär..... Så alla ni som har ett ex över av den eller ni som skulle kunna slita er från den, maila mig!

- Lange
Legendas gamla inbundna version (den med en halvcirkel med månen på) av Vinterverk.

- John Österlund
Sommardåd, Dödsbädden och Maratonmarschen.. Format oväsentligt. Hör av er
angående pris.

- Andreas Hellqvist
Efterlyses: Det svarta tornet del 2: Följeslagarna i inbunden form


Efterord

Då var detta jätteutskick över. Ni som kan planeringen utan och innan till förväntar er att få läsa om King under pseudonym, men det får ni vänta lite till på. På grund av lite olika anledningar har vi stuvat om lite i planeringen, så nästa vecka kommer en helt oannonserad grej under namnet Mördande Framgång, vad det nu är får ni läsa nästa gång. Vidare kan vi även meddela att det kommer att komma utskick varje vecka i tre veckors tid från och med nästa nummer. Ni kommer att förstå varför. Vi ses då!

Anders - http://come.to/gallery
Lilja - http://come.to/liljas-library
Följeslagarna – http://home5.swipnet.se/~w-55592/foljeslagarna

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Ny svensk Kingbok i dag!
Hela innehållet i You Like It Darker
You Like It Darker officiellt annonserad
Kan två annonseringar vara på gång?
Recension: Jurtjyrkogården: Blodslinjer

SENASTE RECENSIONERNA

Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer
The Outsider

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släppts i september 2023. Läs vår recension.
The Boogeyman
Film. Adaption av "The Boogeyman"/"Monstret i garderoben". Hade biopremiär 2/6. Läs vår recension.
Kommande:
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2023 och kanske på Max.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
You Like It Darker
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025