UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #101 - 001030

FÖRORD

Välkommen till ett nytt nummer av Följeslagarna. Mycket av detta nummer kommet att ägnas åt THE GREEN MILE. Dock inte direkt åt filmen eller Kings bok. I detta nummer kommer vi nämligen att recensera en bok av författaren Tyson Blue som handlar om inspelningen av filmen THE GREEN MILE samt att vi kommer att ha en intervju med Tyson angående boken.

För er som inte känner igen namnet Tyson Blue kan vi berätta att han är den människa som skrivit mest om King och hans verk i hela världen. Tyvärr är det inte mycket som når oss här i Norden utav det han skriver.

Sedan har vi förståss en massa nyheter, som vanligt.

Mycket nöje - Anders & Lilja
Medlemsantal: 546


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* När Entertainment Weekley satte samman sin årliga lista över vilka 101 personer som är viktigast i underhållningsbranschen kom King på en 13:e plats. Inte illa, eller hur. Här är listan över de 15 första:

1. Leslie Moonves, VD på den amerikanska TV kanalen CBS
2. Julia Roberts, skådis
3. Tom Cruise, skådis
4. Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg and David Geffen, ägare av Dreamworks SKG
5. J.K. Rowling, författare
6. Shawn Fanning and Hank Barry, grundare och VD för Napster, Inc.
7. Doug Morris, VD för Universal Music Group
8. Bob Weinstein, sitter i styrelsen för Miramax Films
9. Bruce Willis, skådis
10. Tom Hanks, skådis
11. Joe Roth, grundare av Revolution Studios
12. Peter Schneider, sitter med i styrelsen för Walt Disney Studios
13. Stephen King, författare
14. Oprah Winfrey, TV personlighet
15. Russell Crowe, skådis

* Stephen King och John Mellancamp arbetar på en musikal tillsammans. Detta är handlingen:

Musikalen handlar, enligt Mellencamp, om två bröder. De är 19 och 20 år gamla, eller kanske 18 och 21. De är väldigt tävlingsinriktade och ogillar varandra enormt mycket. Deras far tar den med sig till familjens semesterställe, en stuga som bröderna inte besökt sedan de var små.

Vad som sedan händer är att vi får veta att fadern hade två äldre bröder som hatade varandra och dödade varandra i stugan. Det är även en samling andar och spöken som lever i stugan. De äldre [döda] bröderna finns där och de talar till publiken, och de sjunger till publiken.

Det är allt Mellancamp är villig att avslöja om handlingen, förutom att under denna familjesemester avslöjas många detaljer om familjen, och många intressanta sånger blir sjungna.

Läs mer här: http://w1.192.telia.com/~u19211139/mellen.html

* Filmnyheter. Mick Garris som har jobbar med bl.a. miniserien THE SHINING meddelar att han nu även skrivit ett manus av Kings eBok RIDING THE BULLET. Visserligen är historien kort men Garris planerar ändå att förvandla den till en långfilm. Vi får se hur det går.

* Mer film. Mick Garris diskuterade nyligen varför det tar sådan tid för DESPERATION att filmas. Detta är hans förklaring:

"Anledningen till att det är så svårt att få denna film igångsatt är att de inte vill ta bort något av handlingen, de vill ha den brutal och hård."

Ni som läst DESPERATION vet att det är en ganska så våldsam historia.

* THE PLANT. Förra måndagen släpptes den 4:e delen av denna Online historia. Del 4 kostade $2 istället för $1 som tidigare delar. För dessa dollar fick vi dock mer än vad vi fått tidigare. Del 4 var på hela 57 sidor. I och med del 4 är historien alltså uppe i 134 sidor och från sidan 90 är materialet nytt. Innan dess är det sådant som King publicerade redan på mitten av 80-tales som julkort. Den skillnaden man märker är att King i det nya materialet använder sig mindre av brevformatet än tidigare. Nu blir det mer av ett långt utdrag ut en dagbok.

* Mer THE PLANT. Rykten gör gällande att förhandlingar förs om rättigheterna till en italiensk, tysk och fransk översättning. Om detta betyder att dessa kommer att ges ut på nätet eller som "vanliga" böcker är dock oklart.

* IT. Kanal 5 visar del ett av miniserien IT (DET) på onsdag kl. 01:55. Del två kommer på torsdag.


RECENSION AV: WALKING THE GREEN MILE - THE MAKING OF " THE GREEN MILE "

En bok om skapandet av en film, kan det vara något? Jo, det kan det faktiskt, åtminstone om boken heter "WALKING THE MILE - THE MAKING OF "THE GREEN MILE" och skriven av Tyson Blue.

När jag först hördes talas om denna bok var jag lite skeptisk. Är detta verkligen en bok som jag skulle finna intressant? Jag har ju trots allt läst Kings bok och sett Darabonts film ett antal gånger. Jag trodde inte att denna bok skulle kunna tillföra något nytt i det läget.

Efter att ha läst boken kan jag bara konstatera att den tillför en massa nytt!

Tyson har följt Darabont och hans gäng medan de filmade THE GREEN MILE. Han fanns på plats när de filmade i studion i Hollywood, han var på plats i North Carolina, han var på plats vart de än var och hela tiden antecknade vad som hände och intervjuade folk som hade någon anknytning till filmen.

Boken ger läsaren en unik insyn bakom kulisserna, den ger bl.a. läsaren en insikt i hur skådisarna är som människor (visste ni t.ex. att Tom Hanks samlar på gamla skrivmaskiner?) och hur det går till när man spelar in en film.

Innan jag började läsa boken var jag lite orolig för om jag skulle hänga med i alla facktermer som oundvikligt skulle finnas i boken. Jag är ju inte någon filmskapare själv. När jag började läsa upptäckte jag snart att jag oroat mig i onödan. Tyson använder ett minimum av filmtermer och när han gör det, gör han det på ett sätt som man förstår utan större problem.

Boken börjar, som man hoppats, från början. Tyson inleder med att berätta om de element och personer som är inblandade i skapandet av filmen. Han berättar hur filmbolaget Castle Rock grundades, hur Darabont kom över rättigheterna till THE GREEN MILE för $1 och att Berry Pepper först provspelade för rollen som Percy (han fick sedan rollen som Dean Stanton). I boken finns även en biografi om alla inblandade och när jag säger alla så menar jag också alla, biografierna täcker upp alla från Tom Hanks till Mr. Jingles till personer bakom kamerorna, alla.

Genom hela boken ger Tyson oss små anekdoter från inspelningen. T.ex. så hette ägaren till det hus som användes som Hammersmiths av en man som heter Coffey. Det finns en massa saker i den stilen i boken.

Tyson går även igenom alla steg i hur filmen gjordes. Han berättar om hur specialeffekterna gjordes, hur alla scener är minutiöst arrangerade ända ner till den minsta sak. Hur skådespelarna var tvungna att lära sig tala med en speciell dialekt, vad som hände efter att alla scener var filmade osv.

För att ge er ett exempel kan jag berätta att ljudet ni hör när de använder "Old Sparky" i vissa scener skapades av en mix av följande ljud: elektricitet, mänskliga skrik och vokaliseringar. Det trodde ni inte och inte jag heller innan jag läste det.

Jag var även förvånad att få reda på att scener tar så mycket längre att filma än vad man ser i den färdiga filmen. En scen som är en minut lång kan ta en hel dag att filma. Vissa scener kom inte ens med i den slutgiltiga versionen. Darabont gjorde ofta en hel del olika versioner av samma scen.

Efter Tysons del av boken, som är ungefär 370 manussidor, kommer berättelsen om en annan film. Den heter WILD BILL GOES TO HOLLYWOOD. Detta är en film gjord av Sam Rockwell och Constantine Nasr och handlar om hur Wild Bill (Sam Rockwell) bryter sig ut ur den gröna milen och hamnar på en filminspelning i Hollywood. Detta var naturligtvis ett skämt men uppenbarligen ett bra sådant. Tyson försökte att övertala Darabont att inkludera den på DVD versionen av filmen. Tyvärr lyckades han inte.

Och som om detta inte vore gott nog får vi även en essä av James Cole (mannen som gjorde en studentfilm av Kings historia THE LAST RUNG ON THE LADDER) som handlar om hur han spenderade 4 dagar på inspelningsplatsen i Hollywood. James, precis som Tyson, är verkligen en begåvad berättare. När man läser deras berättelser är det nästan som om man var där.

Detta är en kanonbra bok som alla som gillar THE GREEN MILE kommer att gilla. Problemet är bara att boken inte är utgiven än. Det finns inte heller något datum satt när den kommer eller något angivet förlag som kommer att ge ut den. Tyson berättade för ett tag sedan att han funderade på att ge ut den som en eBok om intresset finns.

Vi kan i dagsläget bara hoppas att boken snart. När den trycks kommer den även att ha en massa bilder (dessa fanns tyvärr inte med i det manus jag läste) som kommer att göra boken ännu bättre! Bland dessa kommer det att finnas bilder på Tom Hanks som gammal. Detta var innan Darabont beslöt att använda en annan skådis för rollen som den äldre Paul.

Betyget för denna bok blir som ni säkert redan förstått högt. Den får 4 av 5 Följeslagare.

[Lilja]


INTERVJU MED TYSON BLUE

Följeslagarna: Berätta lite om dig själv. Hur kom det sig att du skrev den här boken?

Tyson Blue: Jag blev tillfrågad av Frank Darabont, som kände igen mig från mina äldre artiklar i tidningen Castle Rock. När jag sedan kontaktade honom och frågade om jag fick besöka inspelningen frågade han om jag vill skriva en bok om hela inspelningen.

Följeslagarna: Berätta lite om boken, när släpps den och vilket förlag kommer att ge ut den?

Tyson Blue: Jag önskar att jag viste! Jag trodde att den skulle bli enkel att sälja - den första boken om en King film. Tyvärr har många av den här typen av böcker sålt dåligt och förlagen blivit oroliga och tveksamma. Det finns ett visst intresse från CD (Cemetary Dance) Publishing att göra en limited version och jag leker med idéen att ge ut den elektroniskt, men det är långt dit än.

Följeslagarna: Det är inte första gången du skriver om King, eller hur? Berätta lite om vad du skrivit mer.

Tyson Blue: Jag har skrivit två böcker om King och hans verk, THE UNSEEN KING, som numera tyvärr är slutsåld, och OBSERVATIONS FROM THE TERMINATOR, som lyckats försätta två små förlag i konkurs och ändå inte publicerats. Dave Hinchberger har uttryckt ett visst intresse för boken, så det är inte omöjligt att den blir utgiven i framtiden.

Jag har även skrivit flera hundra artiklar, essäer, intervjuer och recensioner om King och hans verk. Dessa har publicerats i dagstidningar och tidskrifter runt hela jorden. Några tidskrifter är Twilight Zone, Midnight Graffiti, Cemetery Dance, Footsteps mfl. Utanför USA har jag publicerats i Kanada (i Fenetre Secrete sur Stephen King), i Italien (i Cleaver), i Tyskland (i Horror-News) och i Frankrike (i Steve's Rag och Tenebres). Jag har bidragit med arbete i Steve Spignesis King böcker och har, som han påpekat, skrivit mer om King och hans verk än någon på denna planet.

Följeslagarna: Har du någon sin mött King personligen?

Tyson Blue: Ja, fyra gånger. Det har varigt trevliga erfarenheter. Han är svår att komma nära men om du får chansen, kommer du att märka att han är väldigt tillmötesgående och lätt att prata med.

Följeslagarna: Frank Darabont, som regisserade THE GREEN MILE, har ju gjort två andra filmer baserade på Kings verk, THE WOMAN IN THE ROOM och THE SHAWSHANK REDEMPTION. Alla tre filmerna har blivit nominerade till ett antal Oscars men ingen har vunnit någon. Har du någon teori till varför det är så? De verkar ju alla ha varit stora publikfavoriter.

Tyson Blue: Jag tror att det beror på otur. Många av rösterna i Oscars sammanhang är influerade av stora kampanger och en massa pengar. Få filmer har haft detta stöd bakom sig. Om du å andra sidan kollar dessa filmers status på IMDB [Internet Movie DataBase, http://us.imdb.com/ Liljas anm.], så talar det sitt eget språk. Jag menar, är det verkligen NÅGON som tycker att en skräpfilm som "American Beauty" verkligen är bättre än THE GREEN MILE?

Följeslagarna: I boken berättar du om en dokumentärfilm gjord av Constantine Nasr. Vad hände med den? Är det en nerklippt version av den som finns på DVD versionen eller kommer den att ges ut vid ett senare tillfälle senare?

Tyson Blue: Ja och ja. Ja, de 130 minuter som Constantin spelade in har klippts ner till den dokumentär som finns på DVD versionen. Och Ja, så vit jag förstår så kommer det en längre version. Den kommer att finnas med när filmen släpps på köpvideo senare i år.

Följeslagarna: På tal om filmer som gjorts samtidigt som THE GREEN MILE. Kommer WILD BILL GOES TO HOLLYWOOD någonsin att visas offentligt?

Tyson Blue: Jag kämpade väldigt hårt för att den skulle komma med på DVD versionen men Frank tyckte att det var ett för internt skämt för att det skulle uppskattas. Jag har dock inte slutat hoppats. Som de säger, den som väntar på något gott.

Följeslagarna: Efter att ha följt inspelningen, tyckte du att den slutgiltiga filmen blev som du förväntat dig?

Tyson Blue: Den är allt jag hoppades att den skulle vara och mer därtill. Jag tycker att den överlägset är den bästa filmatiseringen av en Kingbok och att de ändringar Frank gjorde var för det bättre. Det är några scener som jag hoppats skulle vara kvar i den färdiga filmen med som helhet är den så bra att det inte går att klaga.

Följeslagarna: Jag vet att du avslöjar ditt favoritögonblick under inspelningen i boken (och, nej, jag tänker inte avslöja det här) men finns det något annat ögonblick du vill dela med dig av?

Tyson Blue: Jo, Jag tog inte med detta i boken men jag fick spela en av de sörjande på Elaine Connellys begravning i slutet av filmen. Jag sitter till höger om kistan, bredvid en kvinna i svart i scenen från kyrkogården. Constantine är föresten mannen i den svarta kostymen som står i slutet av den främre raden. Jag är lätt att känna igen, ingen annan rör sig i den scenen.

Följeslagarna: Vad kommer du att göra härnäst? Några nya böcker om King på gång?

Tyson Blue: För tillfället är jag tillbaka till mitt vanliga jobb som advokat. Jag öppnade nyss en privat praktik och det tar upp en hel del av min tid. Jag håller även på att förbereda "And I In Dreams Behold", en thriller novell som jag la i vila för två år sedan när inspelningen av THE GREEN MILE startade. Jag försöker även hitta ett förlag till OBSERVATIONS FROM THE TERMINATOR och har blivit tillfrågad att skriva en essä till Steve Spignesis nya Kingbok.

Jag är definitivt öppen för att jobba mer med Frank Darabont igen, om möjligheten dyker upp. Jag kommer även att fortsätta att skriva mina Kingkolumner och annat som dyker upp. Det finns alltid något att göra.


FRÅGOR & SVAR

Fråga från Nettan

1. Tjabba! Tack för era nyhetsbrev. Jag är ny medlem hos er och jag undrar om ni vet var man kan köpa Stephen Kings böcker på svenska här i Sverige och som inte kostar en förmögenhet. Hur många av hans böcker är utgivna på svenska?

- Om det är nya böcker så är det oftast bokhandlarna som gäller och då brukar det vara billigare att handla på nätet än i butikerna (inte alltid dock). När det gäller var på nätet man ska handla varierar det. Det som är viktigast att tänka på är att 1) det tillkommer frakt, 2) man kanske måste betala med kontokort, 3) leveranstiden kan variera stort beroende på var man handlar. Själv brukar jag handla i "vanliga" bokhandlar eller på Bokus.se (där behöver man inte betala med kort utan får med ett inbetalningskort). Är det någon annan medlem som kan rekommendera ett bra ställe att handla böcker får ni gärna skicka ett mail och berätta.

När det sedan gäller äldre böcker finns det inget som slår antikvariat eller marknader. Var bara noga med att kolla kvalité innan ni köper.

Vilka böcker som översatts till svenska hittar du på vår hemsida, under "Böcker". Där finns även vilka böcker som översatts till danska, norska och finska. [Lilja]

Fråga från Lonny

2. Hej jag undrar varför ni nästan aldrig skriver något om Kings filmer. För jag är mest intresserad av hans filmer. Jag skulle uppskatta om ni kunde recensera hans filmer. Kan ni maila mig en lista på hans filmer som finns i Sverige. För jag har börjat att samlat på dem.

- Visst recenserar vi Kings filmer. Alla som släppts sedan Följeslagarna startade har vi recenserat (vilka detta är ser du under "Recensioner" på vår hemsida, där ser du även vilket nummer recensionen finns i (de gamla numren finns i Arkivet). När det gäller de gamla filmerna så stämmer det att vi inte recenserat dem (mer än det lilla vi har med i genomgångarna av böckerna). Kanske kommer vi att göra det i framtiden.

En lista över alla filmer som finns i Sverige hittar du på vår hemsida under "Filmer". [Lilja]

Några frågor från Simon Liljedahl

3. Hej! jag vill säga att jag tycker att ni har gjort en underbar sida och att jag anmälde mig till medlem när jag såg att möjligheten fanns.

Jag måste däremot fråga er om ni kommer att börja sälja böcker både nya och gamla? Jag har alla nya, men jag har fått lite problem med att få tag på de lite äldre. Vet ni var man kan få tag på en kopia av boken "Raseri"? Jag har inte den boken, men skulle absolut ge mycket pengar för att få tag på den. Speciellt eftersom King ångrar att han gav ut den.

- Vi kommer inte att ha någon försäljning av böcker. Vi har dock något som heter "Butiken" (ni hittar den under Medlemssidorna (där ni måste logga in). Där kan alla medlemmar sätta in annonser och sälja saker som har med King att göra. Det är helt kostnadsfritt. Tyvärr är det för tillfället så att Butiken är stängd (för nya annonser) till mitten av december, detta på grund av att Anders (som sköter detta) är utomlands. [Lilja]

4. Kommer ni att börja sälja olika King filmer?

- Här gäller samma svar som i föregående fråga. [Lilja]

Frågor från Richard Pleijel

5. I utskick 97 skrev ni att den franska kvartalstidningen TENEBRES skulle i oktober komma ut med ett nummer om Stephen King. Jag har just varit i Paris i två veckor och frågat ungefär 20 olika tidningsförsäljare, -affärer men ingen har tidningen eller känner till den. Vet ni var man kan få tag på den?

- När det gäller denna tidskrift är jag osäker på var den såldes. Kanske kom den ut i början av oktober och han försvinna innan du kom till Paris, eller så säljs den inte has "valiga" tidningsförsäljare. Mitt råd är att du skickar ett mail till Benoit.Domis@wanadoo.fr Då kommer du till Benoit som är den person som har hand om detta magasin. Han borde kunna hjälpa dig (kom bara ihåg att skriva på engelska eller franska). Vill du ha mer information samt se en bild av omslaget finns det här: http://w1.192.telia.com/~u19211139/tran.html [Lilja]

6. Jag trodde att RIDING THE BULLET endast skulle komma ut som Internetbok, men när jag nu var i Paris gick jag till en bokhandel för att köpa en SK-bok som "souvenir" och hittade till min förvåning RIDING THE BULLET på franska (på franska "Un tour sur le bolid´") som ett litet häfte. Längst ned på framsiden stod det Innédit (outgiven). Vet ni något om detta?

- Jodå, det stämmer. Den kom ut i pocketformat i Frankrike (första gången tillsammans med en tidskrift) den 26/8 och sedan som separat bok 1/9. Frankrike var det andra landet som gav ut den i bokform. Italien var först med en version redan den 26/6. Båda dessa var dock i pocket. Den första inbundna versionen kom ut i Japan den 6/9. För mer information och bilder på en del av dessa böcker, surfa till följande sida: http://w1.192.telia.com/~u19211139/bullet.html

Vi hoppas att den kommer ut i en svensk version under nästa år Bra Böcker har indikerat att det kan bli aktuellt. Tyvärr har vi inte hört något från övriga Nordiska länder. På engelska kommer den på papper först 2003 när nästa novellsamling kommer. [Lilja]


VÅR FRÅGA TILL ER - DELUXE VERSIONEN

Kom ihåg att vi fortfarande vill ha in era tankar och åsikter om Kings författande - vad är det hos King som tilltalar er och som får er att läsa hans böcker? Vad är det som skrämmer er? Vad är det som fascinerar er så mycket att ni fortsätter att läsa sida efter sida trots att ni egentligen borde sova?

Vi kommer under nästa år att sammanställa era tankar tillsammans med våra egna och tankar från olika Kingkännare eller folk i hans omgivning. Det kommer att bli mycket spännande till slut!

Skicka in era tankar till vår andra mailadress foljeslagarna@telia.com när som helst ni känner för det. Deadline kommer att anges senare.


INFORMATION TILL NYA MEDLEMMAR OCH GAMLA GLÖMSKA

Under de kommande månaderna (20/10 till 13/12) kommer Lilja att göra utskicken helt själv eftersom Anders försvinner utomlands för att leka rockstjärna, denna gång sju veckor i Europa. Detta innebär att det är foljeslagarna@telia.com som gäller från och med nu när ni vill maila Följeslagarna. Har ni skickar mail till någon annan adress kommer det att ligga oläst till den 13/12.

Vi kommer också av administrativa skäl stänga anmälningen till ICQ-listan på hemsidan, plus stänga annonseringsmöjligheten till Butiken, fram till den 13:e december.

All kommunikation med Följeslagarna från och med nu och fram till den 13:e december ska alltså ske till adressen foljeslagarna@telia.com och ingen annan adress!


EFTERORD

Då var det slut för denna gång. I nästa nummer kommer vi att ha en ny genomgång av Kings böcker. Denna gång har turen kommit till FIRESTARTER (ELDFÖDD, TULISILMÄ, BRANDSTIFTER, ILDBARNET) så se nu till att skicka in era betyg på boken!

Som vanligt får ni även skicka in allt som ni tror är av intresse, frågor, åsikter, kommentarer, allt.

Anders - http://come.to/gallery
Lilja - http://come.to/liljas-library
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Recension: The Boogeyman
Nya filmer från ingenstans
Holly behåller originalomslaget i Sverige
Holly släpps i Sverige 5/9
Filmåret 2023 - flipp eller flopp?

SENASTE RECENSIONERNA

The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer
The Outsider
Mr. Mercedes - Säsong 3
Doctor Sleep

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
The Boogeyman
Film. Adaption av "The Boogeyman"/"Monstret i garderoben". Hade biopremiär 2/6. Läs vår recension.
Mr. Harrigan's Phone
Film. Med Donald Sutherland och Jaeden Martell. Finns på Netflix. Läs vår recension
Fairy Tale/En saga
Bok. Hösten 2022:s Stephen King-roman. Ute nu! Läs vår recension
Eldfödd
Film. Biofilm, premiär 13/5. Läs vår recension
Billy Summers
Bok. 2021-romanen. Läs vår recension
Kommande:
Holly
- Roman, släpps på engelska och i svensk översättning i september 2023
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2023.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
Okänd titel (Talisman 3)
- Tredje och sista delen i The Talisman-trilogin, skrivs tillsammans med Peter Straub.
• Format: Bok
• Status: Löst rykte
• Utkomst: Okänt
Rose Madder
• Format: Film
• Status: Löst rykte
• Utkomst: Okänt