UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #115 - 010514

FÖRORD

Hejsan och välkomna till ett nytt utskick från Följeslagarna. I detta utskick får ni precis ALL information ni behöver om vad som händer i Kingvärlden under resten av året och lite till - vilka böcker som kommer och vilka filmer och annat vi har att se fram emot.

Vi kommer även att reda ut trasslet med LIDA-pjäsen som nu blivit två. Dubbelt med teaterskräck att se fram emot i höst alltså.

Innan vi ger oss in på nyheterna så skulle vi vilja ta tillfället i akt och tillägna detta utskick till den fantastiska science fictionförfattaren Douglas Adams som tragiskt gick bort i helgen. Han har inget med King att göra, men vi antar av de flesta av er har läst Adams och uppskattat hans sköna stil. Det är lite läskigt det här eftersom han var här i Örebro bara för några månader sedan och höll ett intressant föredrag på den årliga Framtidsdagen, och nu är han borta. Vila i frid.

Trevlig läsning - Lilja & Anders
Medlemsantal: 652


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* Innan vi låter er kasta er över veckans nyheter vill vi bara berätta att det varit lite strul med att komma åt Följeslagarnas site. Detta på grund av att Come.to - som handhar vår redirect-adress http://welcome.to/foljeslagarna - gjort visst serverarbete. Skulle ni ha problem även i framtiden är den "riktiga" adressen http://home.swipnet.se/darkshine/foljeslagarna

* DREAMCATCHER. Nu börjar det snackas om Nordiska utgåvor av Kings senaste bok. Först ut är Finland som släpper den redan i höst med titeln UNENSIEPPAAJA. I Norge kommer den efter årsskiftet (februari/mars). Ingen titel är dock satt i dagsläget. I Danmark har man inte satt något datum än men titeln kommer att bli EN OND DRØM. I Sverige är det tvärtom, man har satt tidig höst 2002 som utgivningsdatum men inte bestämt någon titel.

* DOLAN'S CADILLAC. Nu meddelas det att denna filmatisering har skjutits lite på framtiden. Produktionen kommer inte att starta förrän efter manusförfattarnas strejk i USA.

* THE TALISMAN. Nu kommer det lite nyheter om miniserien THE TALISMAN. Enligt en artikel i Creature Corner (http://www.creature-corner.com/news/may01talisman.php3) kommer Mick Garris att regissera. Tyvärr meddelas det inget om när man kommer att inleda inspelningarna eller om det ens finns något manus klart. I ett uttalande sa Garris följande:

"Yes, TALISMAN is real. The deal was just made. It's with DreamWorks, Kennedy-Marshall, and ABC. Don't know when, since the strikes might happen, but I'm about to begin the script, working from the feature draft by Richard LaGravenese. No cast yet."

Garris har även talat med Smilin Jack Ruby som skriver för Fandom.com. Där diskuterade han även (förutom THE TALISMAN) filmatiseringarna av RIDING THE BULLET, THE SUN DOG och DESPERATION. Detta är vad som sades:

" Smilin Jack Ruby talked with Mick Garris about his upcoming adaptation of Stephen King's THE TALISMAN that he'll be doing once he returns from a trip to Cuba with his wife. The four-hour mini-series will begin production on a date depending upon the length of the upcoming strikes, and after he plans to turn King's RIDING THE BULLET (which Garris has already adapted into a screenplay) into a theatrical feature. THE SUN DOG IMAX project is on hold, whilst DESPERATION may become a miniseries as CBS has approached him about it (but he usually works with ABC so will give them 'first dibs' as they say)."

Nu får vi bara att Garris jobbar om manuset till THE TALISMAN ordentligt. I Följeslagarna #80 skrev vi om Richard LaGraveneses manus, som inte alls gör boken rättvisa…

* Nu står det klart att det blir ytterligare en turné med The Rock Bottom Remainders i höst. Tre spelningar blir det och detta är datumen som gäller:

30/10 New York
31/10 Chicago
2/11 Denver

* Som vi tidigare rapporterat kommer det snart en jubileumsutgåva av CARRIE på DVD. Denna DVD kommer att innehålla inte mindre än två dokumentärer, "Acting Carrie" och "Visualizing Carrie". Den kommer även att innehålla en dokumentär om musikalversionen av CARRIE, "Carrie: The Musical". Mer godis som kommer att finnas med är "The Writing of Carrie", ett animerat fotogalleri och originaltrailern. DVD'n släpps den 28/8 och kommer att kosta $19:95.

* Som vi berättat tidigare skriver nu King experten Bev Vincent sin egen kolumn i tidningen Cemetery Dance. Första numret med hans kolumn, "News from the Dead Zone" finns nu ute.

* Stephen King har nu köpt ett hus i Florida. Under de senaste åren har han och familjen bott där under vinterhalvåret och nu tyckte de alltså att det var dags att skaffa ett eget hus. Läs mer om det här:
http://w1.192.telia.com/~u19211139/houseinflorida.html
http://bangornews.com/cgi-bin/article.cfm?storynumber=34068

* King kommer att hålla avslutningstalet vid skolan Vassar Collage den 20e maj. Läs mer om det här:
http://www.vassar.edu/relations/010520.commencement.html

* King meddelat att resultatet av skrivtävlingen han hade med i ON WRITING inte kommer att presenteras förrän i höst. Detta innebär att det vinnande bidraget inte kommer att finnas med i pocketen av boken som kommer nu i sommar.

* Just nu pågår det en inspelning av en film med titeln INSOMNIA i USA. Denna film, med Al Pachino i huvudrollen, är dock INTE baserad på Kings bok.


TEATERUPPSÄTTNINGEN AV LIDA

Som ni kanske förstått av olika skriverier i dagspressen kommer det under hösten att sättas upp inte mindre än två teateruppsättningar av LIDA. Den som kommer först är Göran Stangertz version som under förra året gick i Danmark. Ni kan läsa en recension av den i Följeslagarna #84.

Den andra uppsättningen är den av Följeslagaren Thomas Olofsson. Den som skulle ha haft premiär i mars.

Nu kommer alltså båda dessa att få premiär inom loppet av ett par månader. Stangertz version kommer att få premiär den 28/9 i Sölvesborg och Olofssons under oktober/november.

Båda uppsättningarna bygger på ett manus av Simon Moore men kommer dock (om vi fattat saken rätt) att vara olika i vissa avseenden.

I Stangertz version är det Ia Langhammer som spelar Annie Wilkes och Per Morberg som spelar Paul Sheldon. I Olofssons är det Thomas själv som axlar rollen som Paul Sheldon och Gabriella Repic som spelar Annie Wilkes.

Mer om Olofssons version hittar ni på den officiella hemsidan:
http://welcome.to/Lida

Följande artikel (om Stangertz version) är från Aftonbladet den 30/4-01:

Nu ska han sätta skräck i publiken
Per Morberg åker på turné med Stephen King-klassiker

Välbärgad storbonde i tittarsuccén "Fru Marianne". Men säg den lycka som varar. Snart får Per Morberg båda benen sönderslagna. Det sista avsnittet av "Fru Marianne", med bland andra Per Morberg, Cecilia Frode och Gunilla Nyroos, sändes förra veckan. Närmare två miljoner tittare följde serien. - Roligt att serien drar publik. Den står för kvalitet mitt i allt etersmatter och kommer i en tid när vi blir överösta av tv-program som inte har något egentligt innehåll, utan bara trampar vatten, säger han.

Gisslan hos en galen kvinna
Per Morberg gjorde rollen som Börje, den välbärgade och godtrogne storbonden som hamnade mitt i ett laddat triangeldrama. Snart råkar han än värre ut. För nu väntar skräckmästaren Stephen Kings "Lida". Till hösten inleds Sverigeturnén med Riksteatern. Tillsammans med Ia Langhammer spelar Per Morberg pjäsen som bygger på Stephen Kings skräckklassiker. För regin svarar Göran Stangertz. Per Morberg gör författaren Paul Sheldon som efter en bilolycka vaknar upp hemma hos Annie Wilkins (Ia Langhammer). Hon är en fanatisk anhängare av hans böcker - och dessutom fullständigt sinnessjuk.

Slår sönder hans ben
En kombination som förvandlar Paul Sheldons liv till en levande mardröm. - Jag spelar skräckslagen, chockad, you name it. Och hela tiden ligger jag fjättrad i sängen, drogad med tunga narkotiska preparat, berättar Per Morberg. I en klassisk scen slår Annie Wilkins sönder benen på sin fånge med hjälp av en grov bräda och en slägga. - Den scenen fungerar även sceniskt. Det kommer att bli läskigt, lovar Per Morberg. Han tycker att Stephen King förtjänar ett bättre rykte. - Det är en bra författare, jäkligt begåvad. "Lida" är väldigt klokt uppbyggd, och historien är egentligen ett klassiskt kammardrama, med två personer i ett rum där den ena är galen och den andra vill därifrån. Den 28 september har "Lida" premiär i Sölvesborg. Turnén pågår sedan fram till jul och totalt ges ett 50-tal föreställningar. - Jag tror på fulla hus, säger Per Morberg.


VAD SOM HÄNDER UNDER RESTEN AV 2001…OCH LITE TILL

OK, snart har halva 2001 passerat och det har varit rätt lugnt på Kingsidan. Som tur är kommer den andra halvan att bjuda på desto mer. Jag ska här försöka reda ut lite av vad som kommer och vad det är. Vi börjar med böcker av King

* Böcker

Höstens stora happening är naturligtvis uppföljaren till THE TALISMAN, BLACK HOUSE. Boken kommer att släppas den 15 september. Förutom att detta är en uppföljare till en av de populäraste Kingböckerna (den har legat fyra på Följeslagarnas topplista två år i rad) kommer den även att ge svar på en del frågor som har med THE DARK TOWER att göra. Vi kommer bland annat att få reda på mer om Crimson King, vi kommer att få reda på vad Breakers (från HEARTS IN ATLANTIS) är och hur Ted Brautigan (också han från HEARTS IN ATLANTIS) passar in i sammanhanget. Detta kommer att vara det närmaste en ny DARK TOWER bok vi kommer att få se innan 2003 när del 5 kommer.

En annan King historia som kommer under 2001 är LT's THEORY OF PETS. Denna novell finns i SIX STORIES och även i samlingen (inte en samling med endast Kingnoveller) "The Best of The Best". Den version som släpps nu är en ljudversion där King själv läser historien. Den kommer att släppas i juni.

Det sista som kanske kommer under året av King som inte publicerats tidigare är fortsättningen på THE PLANT. När King avslutade THE PLANT sa han att den skulle återupptas inom 1-2 år vilket innebär att den kanske kommer under 2001.

När vi sedan går in på översättningar och pocketutgåvor finns det även där en hel del titlar.

* Översättningar och pocketutgåvor

Den bok som vi fått väntat längst på (och som nu äntligen kommer) är den svenska översättningen av HEARTS IN ATLANTIS. Den svenska titeln blir HJÄRTAN I ATLANTIS och den kommer i juli. Det är rätt ovanligt att det kommer två svenska översättningar under loppet av tre månader, inte illa!

En annan översättning som dragit ut på tiden är den norska översättningen av ON WRITING. I vanliga fall brukar Norge vara rätt snabba med att översätta Kings böcker, inte denna gång dock. Översättningen kommer under nästa år. Boken kommer att ges ut i pocket av Pocket Books i USA (maj) och NEL i England (september).

Den sista boken är DREAMCATCHER. Den kommer att ges ut i pocket av Hodder & Stoughton (Kings engelska förlag) i november. I norden kommer den att ges ut under hösten och nästa år. Först ut är Finland. Där kommer den i höst och har titeln UNENSIEPPAAJA. Under 2002 kommer den att ges ut i Norge och Sverige (sen höst). I Danmark får den titeln EN OND DRØM, inget datum är dock satt.

Under 2001 kommer det även en hel del böcker om King, närmare bestämt 7 stycken.

* Böcker om King

Den första, som faktiskt reda finns ute är THE STEPHEN KING UNIVERSE. Här försöker författarna Stanley Wiater, Christopher Golden och Hank Wagner att beskriva sammanhanget mellan alla Kingböcker, vilket inte kan vara det lättaste. Detta bekräftas bland annat av att det tog författarna tre år att skriva boken.

Under juni kommer det dels två böcker som jag inte vet så värst mycket om, nämligen STEPHEN KING (BLOOM'S BIO CRITIQUES) och POCKET ESSENTIALS - STEPHEN KING. Utöver dessa kommer även Stephen Spignesis bok ESSENTIAL STEPHEN KING: THE GREATEST NOVELS, SHORT STORIES, MOVIES AND OTHER CREATIONS OF THE WORLDS MOST POPULAR WRITER.

I boken listar Spignesi sin top 101 lista över alla Kings verk. Han har valt ut dessa 101 verk utav 550 individuella verk. Han har blandat från alla kategorier som King skrivit i; romaner, noveller, dikter, manus, non-fiction böcker, essäer och opublicerade verk.

I juli kommer även en bok om Kings filmer. Den heter CREEPSHOW: THE ILLUSTRATED STEPHEN KING MOVIE GUIDE och ges ut i England. Den kommer att behandla alla Kings filmer.

De sista två böckerna ges ut av The Overlook Press. Den första är skriven av ägaren, Dave Hinchberger och kommer att bli något som kan liknas med George Beahms THE PRICE GUIDE. Titeln kommer är THE STEPHEN KING COLLECTOR AND COLLECTOR'S GUIDE och den kommer någon gång under sommaren.

Den andra boken är HORROR PLUM'D": AN INTERNATIONAL STEPHEN KING BIBLIOGRAPHY AND GUIDE, 1960-2000 av Michael Collings. Ni som tidigare läst någon bok av Collings vet att hans böcker är kanon som referensverk. De innehåller all information om alla Kings verk man någonsin kan behöva veta.

* Filmer

Under 2000 kom det inte en enda filmatisering av en King historia. Detta blir det ändring på under 2001. Först ut blir antagligen kortfilmen PARANOID. Denna film skulle ju redan ha släppts. Detta föll dock igenom när tidningen Total Movies lades ner. Nu verkar det dock som om den kommer att släppas på Internet under sommaren.

I höst kommer även filmatiseringen av HEARTS IN ATLANTIS. Det datum som cirkulerar nu är 19 oktober. Vi får hoppas att det står sig. I förra veckan hade man den första visningen för publik och enligt personer som såg den var den en besvikelse. Tydligen hade man bland annat missat Kings känsla i filmen. Man hade även ansträngt sig så hårt för att få bort alla kopplingar till THE DARK TOWER att man nu tydligen inte förstår något om "The Low Men". Vi kan bara hoppas att de fixar till detta lite innan filmen får premiär…om det nu går.

I december kommer även uppföljaren till FIRESTARTER att visas på amerikansk TV. Detta är dock inte någon TV film utan en miniserie. Titeln blir FIRESTARTER: THE NEXT CHAPTER och den kommer att utspela dig 20 år efter originalfilmen.

Förutom dessa filmer kommer det även en ny del i CHILDREN OF THE CORN serien. Den kommer att få titeln CHILDREN OF THE CORN - RESURRECTION. Man kan bara fråga sig: Varför?

Förutom detta kommer det även två teateruppsättningar av MISERY i Sverige.

* King på teaterscenen

Det är dels Göran Stangertz version som kommer att få premiär den 28/9 i Sölvesborg och dels Thomas Olofssons som får premiär under oktober/november.

Båda uppsättningarna bygger på ett manus av Simon Moore men kommer dock (om vi fattat saken rätt) att vara olika i vissa avseenden.

I Stangertz version är det Ia Langhammer som spelar Annie Wilks och Per Morberg som spelar Paul Sheldon. I Olofssons är det Thomas själv som axlar rollen som Paul Sheldon och Gabriella Repic som spelar Annie Wilkes.

* Länkar till sammanställningen

Omslag:
BLACK HOUSE: http://w1.192.telia.com/~u19211139/images/blackhouse.jpg
LT's THEORY OF PETS: http://w1.192.telia.com/~u19211139/images/lt.jpg
ON WRITING (amerikansk pocket): http://w1.192.telia.com/~u19211135/owus.jpg
ON WRITING (engelsk pocket): http://w1.192.telia.com/~u19211135/owuk.jpg
THE STEPHEN KING UNIVERSE: http://w1.192.telia.com/~u19211139/images/univers.jpg
POCKET ESSENTIALS - STEPHEN KING: http://w1.192.telia.com/~u19211135/pocket.jpg
ESSENTIAL STEPHEN KING: http://w1.192.telia.com/~u19211139/images/essent.jpg
CREEPSHOW: THE ILLUSTRATED STEPHEN KING MOVIE GUIDE: http://w1.192.telia.com/~u19211135/creepmovie.jpg

Officiella hemsidor:
PARANOID: http://www.paranoidthemovie.com
LIDA: http://welcome.to/Lida

[Lilja]


TIPS

Ett tips från Peter Karlsson:

- Jag vill tipsa er om att gå med i auktionerna på Internet. http://www.ibazar.se och http://ww.qxl.se är de bästa. Här finns många som säljer Stephen Kings böcker och ni borde tipsa alla om det. Jag har kommit över sex böcker för totalt 110 kr + porto. Bland dem är RASERI en av böckerna som jag fick för 15 kr! Så ni som söker de gamla böckerna gå in och titta...det kan löna sig!

Ett annat tips från Owe Johansson Åberg:

- Morsning alla ni som är med i Följeslagarna. Jag har i ett antikvariat som jag bor nära hittat följande böcker:

PESTENS TID (THE STAND) - tyvärr inte den oavkortade
LIDA (MISERY)

Hör av er till: swedish_psycho83@hotmail.com


FRÅGOR OCH SVAR

Fråga från Kenneth Bodin:

1. Vet ni om Stephen King har gjort något uttalande om författaren Oscar Wilde eller något av dennes alster?

- Oj. Han borde rimligtvis ha sagt något om Oscar Wilde någon gång, men vi kan inte peka på något speciellt just nu. Vi bollade vidare frågan till vår expert med alla svar - Bev Vincent som skrev följande svar:

>> Nothing for sure, but I would expect that he mentions "The Picture of Dorian Gray" somewhere, at least in DANSE MACABRE, but that's just supposition on my part. A quick look at the table of contents would confirm that.

There's also this possible-quote from BAG OF BONES: "Was it Shaw or Oscar Wilde who said a writer was a man who had taught his mind to misbehave?" <<

Är det någon läsare som vet något mer, så tveka inte att höra av er till oss. [Anders]

Frågor från Stefan Eriksson:

2. Finns det någon Kingbok som inte finns utgiven i inbundet eller kartonage på svenska? Någon som inte alls finns så utgiven, ens på engelska? (frånsett BLOOD AND SMOKE och e-böcker då)

- Om jag förstått frågan rätt så svarar jag att ingen Kingbok har enbart kommit ut i pocket i Sverige. Däremot - om man vänder på det - så finns det en hel del titlar som inte finns i pocket eller kartonage. Detta beror tydligen på att "King" (det vill säga inklusive agenter och annat) tyckte att Legenda gav ut för många lågprisutgåvor av böckerna, så nu får Bra Böcker inte göra pockets etc. Det är ju synd, för jag tror att många tycker att de inbundna böckerna är alldeles för dyra.

På engelska, det vill säga Amerikanska och Brittiska böcker, så finns det faktiskt några som enbart kommit i pocket och det är de separata delarna av THE GREEN MILE. Den samlade volymen fanns också bara i pocket tills någon gång förra året då den kom inbunden.

I övrigt är det mest "udda" böcker som direkt kommit i pocket. Seriealbumet CREEPSHOW finns inte alls inbunden på något vis, det samma gäller boken SILVER BULLET som är en specialutgåva av CYCLE OF THE WEREWOLF som även innehåller filmmanuset till just SILVER BULLET. Den boken finns endast i tradepaperback (en lite större pocket). Det samma gäller nästa manusbok - STORM OF THE CENTURY som också enbart finns som tradepaperback (om man bortser från den inbundna upplaga som endast kunde köpas genom Kings bokklubb).

1996 lyftes novellen "Umney's Last Case" ut ur NIGHTMARES & DREAMSCAPES och kom ut som en väldigt liten pocket i samband med förlaget Penguins 60-års dag. Slutligen så finns den limited edition bok som King själv publicerade 1996 - SIX STORIES - endast som pocket i det större formatet. [Anders]

3. "LT's Theory of Pets", som ges ut på CD/kassett nu, finns den utgiven i tryckt form?

- Ja, den finns i nyss nämnda SIX STORIES. När SIX STORIES publicerades hade tre av berättelserna publicerats någon annanstans först (i tidningar och antologier) och de övriga tre återpublicerades någon annanstans efter hand. "LT's Theory…" har också funnits med i en antologi som heter "The Best of The Best", och den kommer med största sannolikhet att finnas med i Kings nästa novellsamling. [Anders]

4. Vad i hela friden kommer filmatiseringarna och berättelserna i filmen "Stephen Kings Nighshift Collection" ifrån? Observera att jag inte talar om den kända videon med detta namn, som t.ex. står med i boken "The Films of Stephen King", utan om en tre episoders video som inleds med en för tidigt och abrupt avslutat kortversion av "Children of the Corn", sedan kommer en berättelse om en uppassare på hotell och ett spöke, och sist följer en konstig sak som går ut på att anställda i serviceföretag är nåt slags slav-robotar eller liknande (jag orkade inte koncentrera mig på dravlet)...

- Jag håller med. Denna video är enbart ett enkelt sätt att tjäna pengar på Kings namn. Faktum är att det endast är den första historien (den som är en variant av CHILDREN OF THE CORN) har någon som helst anknytning till King. Den är baserad på novellen med samma namn. De andra filmerna är bara strunt som man lagt till för att fylla ut kassetten. De har inget med King att göra. [Lilja]

Fråga från Klas:

5. Hej. Jag undrar bara hur man egentligen ska få tag i alla dessa Stephen King böcker och filmer. Jag har börjat handla på antikvariat, men de har inte de böcker jag helst vill ha. Har ni något bra råd där jag kan handla bra Kingböcker i hyfsat bra skick. Inte alltför dyra!

- Tips nummer ett är väl att just följa det tips här ovan angående auktionssajterna ibazar.com och qxl.se där man tydligen kan göra fynd. Ett annat tips är att annonsera gratis i Gula Tidningen. Jag har sagt det förut, men jag satte in en annons som löd ungefär: "Köpes: Stephen King böcker på engelska och svenska - allt av intresse" och hittade en säljare som hade en hel samling att plocka ur. På så vis kunde jag komplettera min samling billigt. Ett annat bra tips är second hand-ställen som Myrorna och olika loppmarknader.

När det gäller filmer tycker jag att man springer in i billiga filmer hela tiden just nu, både på VHS och DVD. Kolla på http://www.ginza.se till att börja med. Där kan man göra fynd. [Anders]

- Detta kan vara lite svårt, mycket beroende på att de flesta av Kings tidiga böcker är slut på förlaget och många av filmerna inte släppts på köpvideo. När det gäller böckerna är det nog i första hand antikvariat som gäller. Sedan kan man ju alltid kolla på marknader och liknande. Har man kollat på alla dessa ställen är det annonser som gäller. Till exempel kan du ju ta en titt i Butiken på vår hemsida. [Lilja]

Fråga från Jimmy Backlund:

6. Tja! Jag tänkte fråga om ni vet om Stephen King och Frank Darabont har något på gång? Sen tänkte jag fråga om Stephen King t-shirten - ni skrev att ni skulle skicka en sån om man deltog i den årliga om röstningen, men jag kan ha fel annars köper jag gärna en.

- Nej, nu är det slut på fängelsehistorier av King för Darabont att filmatisera! Nej, skämt och sido - Frank Darabont har sedan länge rättigheterna till Kings novell "The Mist" ("Dimman"), men ännu har inget hänt med den. Det finns dock lite skvaller - det ena är att Darabont har haft problem med att få till slutet på filmen eftersom novellen slutar lite väl abrupt och det andra är att Michael J. Fox har visat stort intresse för att få vara med i filmen, något som nu är ganska omöjligt eftersom han blivit tvingad att avstå från mycket filmande på grund av sin sjukdom (Parkinsons). Vi får hoppas att både Michael J. Fox blir bättre och att Frank Darabont tar itu med filmen snart.

När det gäller tröjan så lottade vi ut ett ex bland de som var med och röstade. Vill du köpa Stephen King tröjor får du vända dig till Bett's Bookstore, för det är de som säljer tröjorna. [Anders]


EFTERORD

Nästa gång gör vi ett nytt försök med genomgången av DANSE MACABRE (DÖDSDANSEN). Det har ramlat in några betyg, men vi vill givetvis gärna ha många fler. Skicka in ett betyg mellan 1 och 5 och skriv gärna en liten motivering till ditt betyg. I övrigt så tar vi gärna emot frågor och idéer på vad vi kan skriva om. Till dess - ha det så bra i värmen.

Anders - http://come.to/gallery
Lilja - http://come.to/liljas-library
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna
Stephen King - http://www.stephenking.com

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok
Ny svensk Kingbok i dag!
Hela innehållet i You Like It Darker

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2024 och kanske på Max.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025