UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #120 - 010723

FÖRORD

Välkomna till ett nytt utskick från Följeslagarna. I detta nummer har vi en verklig höjdargrej att bjuda på. Vi har nämligen intervjuat Peter Straub!!! I intervjun, som gjordes för ungefär två veckor sedan, berättar Straub bland annat om hur han och King arbetade med BLACK HOUSE och varför det finns kopplingar till THE DARK TOWER med i boken. Han svarar även på frågan om det kommer en tredje bok om Jack Sawyer… Läs mer längre ner.

Förutom denna intervju har vi som vanligt även en hel del skojiga nyheter åt er.

Trevlig läsning – Lilja & Anders
Medlemsantal: 677


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* STORM OF THE CENTURY. Den 28/7 (det vill säga på lördag) kommer TV4 att börja visa miniserien STORM OF THE CENTURY. Vi vet tyvärr inte när avsnitt 2 och 3 kommer att visas så ta en titt i tevetidningarna som kommer under veckan.

* THE TALISMAN. I samband med att BLACK HOUSE släpps kommer det även nya utgåvor av THE TALISMAN. Dels kommer det en pocketupplaga i augusti och dels kommer det en inbunden upplaga i september. Ni kan ta en titt på omslagen här:

Pocket – http://w1.192.telia.com/~u19211135/talismannew.jpg
Inbunden –http://w1.192.telia.com/~u19211135/talismanhb.gif

* BLACK HOUSE. Donald M. Grants limited edition utgåva av BLACK HOUSE kommer att bli försenad. Den kommer tyvärr inte att släppas förrän november/december som det ser ut nu.

* HEARTS IN ATLANTIS. Nu börjar det hända saker. Den första trailern finns nu ute på nätet. Ni hittar den här:
http://www.empiremovies.com/movies/2001/heartsinatlantis.shtml

Warner har även satt ihop en officiell hemsida för filmen. Just nu är det inte så värst mycket info på den men vi hoppas att det kommer att ändras ju närmare vi kommer den 28 september. Adressen är:
http://heartsinatlantis.warnerbros.com/home.html

* ROSE RED. En intervju med en statist från miniserien finns nu ute på nätet, adressen är:
http://www.castlerock.it/needfulthings/GretaMcCord.html

I USA har det även släppts en trailer för miniserien. Den finns med på VHS-filmen "Dracula 2000".

* King vann en Locua Award för bästa none-fiction för boken ON WRITING.

* DOLAN’S CADILLAC. Det meddelas nu att filmen eventuellt kommer att spelas in i Mexico eftersom det är billigare att filma där än i USA. En ny recension av manuset har även dykt upp online:
http://www.darkhorizons.com/reviews/t010709a.htm

* LT’S THEORY OF PETS. Denna kassettbok har nu släppts. Om ni vill ta en titt på omslagen kan ni göra det på följande länkar:

Engelsk kassett –http://w1.192.telia.com/~u19211139/images/lt.jpg
Amerikansk kassett –http://images.amazon.com/images/P/0743520041.01.LZZZZZZZ.jpg
Amerikansk CD –http://w1.192.telia.com/~u19211135/petscd.jpg

* THE SHINING. En bättre bild på omslaget till den nya pocketutgåvan finns ny tillgängligt:
http://w1.192.telia.com/~u19211135/shining.jpg

* FIRESTARTER: REKINDLED. Man har nu avslutat den preliminära inspelningen av miniserien. Ni hittar en bild från den här:
http://w1.192.telia.com/~u19211135/firestartermini.jpg

* THE MANGLER 2. Miles Meadows och Dexter Bell har nu bekräftats för roller i filmen.


INTERVJU MED PETER STRAUB

Äntligen kommer här vår intervju med Peter Straub! Jo, vi utlovade den redan förra året, men vi ville vänta tills boken var färdigskriven så att det gick att pressa Peter Straub på lite information. Nu har ju redan en hel del om boken redan kommit fram här och där, men vi hoppas att denna intervju i alla fall innehåller något nytt.

Intervjun består av ett tjugotal frågor som vi skickade iväg nu i början av juli (dessa finns även att läsa på engelska på Liljas hemsida -http://www.liljas-library.dot.nu), men det är även några frågor och svar från den intervju den franska skräcktidningen Ténèbres ställde till Peter Straub i sitt Stephen King nummer förra året. Dessa publicerar vi med tillstånd av Ténèbres (som finns på adressenhttp://www.tenebres.com) och ni kan även läsa deras intervju i helhet och på engelska på Liljas hemsida.

Vi har även återpublicerat en längre text som Straub skrev för några år sedan om hur de skrev den första boken, vi ansåg att det kanske var en lämplig komplettering.

Nu ska vi inte slösa med er tid - här kommer hela intervjun!

* Oundviklig uppföljare med DARK TOWER-kopplingar

- Kan du berätta lite om BLACK HOUSE? Vi har hört att det är en mörkare bok än THE TALISMAN.

PS: Alla som är intresserade vet nog redan vad BLACK HOUSE i stora drag handlar om: Jack är en pensionerad kommissarie som dras in i ett fall där ett antal barn har mördats. Fallet har en koppling till Territorierna, vilket Jack inte har något minne av.

- Det kanske är en konstig fråga men kändes det naturligt att låta Jack Sawyer åldras med historien? Han var ju 12 1984 och nu är han 31.

PS: Det kändes fullt naturligt att hinna ikapp Jack när han är 31. Faktum är att jag tror att det var lättare för oss än det var för honom.

I intervjun Peter Straub gjorde för Ténèbres Stephen King-nummer förra året sa han att BLACK HOUSE inleddes med att King kom ihåg en ide som Straub hade nämnt när de skrev THE TALISMAN. Peter Straub berättar nu för oss att idén var en reflektion om just hur ondskefullt ett hus kunde vara.

- Funderade ni aldrig på att göra någonting helt annat den här gången, istället för att göra en uppföljare till THE TALISMAN.

PS: En uppföljare till vårt första projekt verkade vara det bästa och mest logiska vi kunde göra. Faktum är jag tror inte att någon av oss ens tänkte tanken på att skriva något annat än en uppföljare. Det fanns ju en väldig massa material som vi hade skapat tillsammans och det var väl mer eller mindre oundvikligt att vi skulle använda oss av det.

Bland annat genom Kings officiella webbsida har vi fått reda på att kommer det att finnas en hel del kopplingar till THE DARK TOWER-serien i BLACK HOUSE. Vi kommer bland annat att få reda på mer om The Crimson King, vi kommer att få reda på vad Breakers (från HEARTS IN ATLANTIS) är och hur Ted Brautigan (också han från HEARTS IN ATLANTIS) passar in i sammanhanget. Detta har diskuterats en hel del på Internet och en del fans tycker att Peter Straub har sålt sig, att BLACK HOUSE är mer en Stephen King bok än en King/Straub bok.

- Vad tycker du om detta?

PS: Sålt mig? Jisses, så otroligt dumt. Att stoppa in delar av The Tower mytologin var min ide och Steve höll genast med. Jag ville dels veta mer om den världen, men jag vet också att nästan allt som King skriver nu för tiden hänger ihop med The Tower världen på något vis. Det är bara en liten del av BLACK HOUSE.

* Så skrevs THE TALISMAN

I Följeslagarna #31 (990104) skrev vi om THE TALISMAN. Vi återgav ett inlägg som Straub skrev i nyhetsgruppen alt.books.stephen-king om hur THE TALISMAN kom till - här är det igen:

PS: Ganska snart efter att vi blivit vänner kom King till mitt hus för att äta middag. Vi bodde båda i England vid den här tiden, 1977 eller 78. Sen på natten och efter många öl sa han att vi kanske skulle kunna ha ganska roligt om vi skrev en bok ihop. Jag höll med – det lät som något kul, och dessutom kunde ett samarbete vara ett intressant sätt att mildra den ofrånkomliga ensamheten man upplever som författare.

PS: Det första vi gjorde var att fundera på när vi skulle kunna tänkas börja. Det låter absurt men vi kom fram till att på grund av existerande bokkontrakt var vi båda låsta fyra år framöver. Så vi bestämde oss för att skjuta på projektet i fyra år och att börja tänka seriöst på det då.

PS: När det var dags ägnade jag och Steve lite tid på att klura på vilken sorts bok vi skulle göra. De mest avgörande delarna bestämdes under en serie av olyckliga resor fram och tillbaka mellan hans sommarställe och Portland, jag tror ungefär 30-40 miles därifrån. Om vi glömde bort något var vi följaktligen tvungna att göra hela resan igen. Detta hände tre, kanske fyra gånger så vi hade gott om tid till att prata.

PS: Strax efter detta kom han till mitt hus i Westport och vi började skriva boken ihop på min dator, inköpt speciellt för detta projekt, precis som hans dator. Vi rev och slet igenom en si sådär 50 sidor, tror jag, och Steve reste tillbaka till Maine medan jag skrev ett utkast till fortsättningen. Detta visade sig bli 75 tätskrivna sidor långt och vi höll oss till det under ungefär fyra månader. Han skrev, utan att hålla sig till någon förutbestämd plan, till han kände för att sluta, och skickade sedan över dessa till mig via modem. Jag fick tricksa och justera texten rätt mycket – eftersom han hade en Wang och jag en IBM, båda två dumma, klumpiga, gammalmodiga och uppseendeväckande dyra ordbehandlare – innan jag plockade upp tråden och skrev tills jag tyckte att det var hans tur igen.

PS: Så småningom delade vi utkastet i två delar, och lät senare den resterande hälften utgå helt i vad vi kallade "Tacksägelsedagsupproret". Vi hade skrivit ungefär 300 sidor och var fortfarande på sida två eller tre i utkastet... Tänk er THE TALISMAN 5000 sidor lång – det kunde inte vi.

PS: Arbetet fortsatte som tidigare, sidor flaxade genom etern mellan Maine och Connecticut, tills vi var ungefär 100 sidor från slutet, som vi inte hade en aning om hur det skulle bli. Jag åkte till hans ställe och vi skrev slutet på hans dator. Han satt ned, skrev så det smattrade, ställde sig upp, jag satte mig ned och skrev så det smattrade, lite saktare. När han skrev spelades hans Eddy Grant skiva, när jag skrev spelades min Zoot Sims and Phil Woods skiva. Jag måste säga att detta var en extraordinär period. Det var en mycket givande upplevelse, vacker på sitt sätt och när det var över hade jag fått ännu mer respekt för King än vad jag hade tidigare. En stund senare, när vi varvat ned, träffades vi igen i Maine tillsammans med en redaktör och diskuterade fram vad som skulle tas bort och vad som skulle ändras. Allt detta slutade vänskapligt och vi var båda nöjda med boken. Jag började till och med gilla Eddy Grant.

* Så skrevs BLACK HOUSE

- Hur gjorde ni tekniskt när ni skrev BLACK HOUSE? Skilde det sig från hur ni gjorde med THE TALISMAN? Vi har hört talas om en 40 sidor tjock "bibel" som ska innehålla ett utkast till historien – när skrev ni denna "bibeln"?

PS: Denna gång arbetade vi fram en hel del av grundmaterialet via e-mails som vi skickade fram och tillbaka mellan oss nästan dagligen under ett par månader. Sen åkte jag till ett hus Kingfamiljen hyrde i Florida och vi satte ihop "bibeln" där tillsammans under en vecka i februari 2000. Vi diskuterade historien och turades sedan om att sitta vid datorn och förde idéerna framåt. Vi satt i ungefär fem dagar och hamrade fram en slags karta över händelserna, en slags snabbspolad version av historien. När jag sedan kom tillbaka till New York började vi skriva 50 sidors sjok som vi skickade till varandra bifogade i e-mails.

När King och Straub skrev THE TALISMAN imiterade de varandras stilar och hittade en gemensam "röst". King har vid ett tillfälle sagt att de borde ha publicerat boken med författarnamnet Chauncey Boogerheart för att hindra läsarna från att sitta och lista ut vem som skrivit vad.

- Känner du att denna röst ("Chauncey Boogerheart" om du nu vill kalla den för det!) hörs i BLACK HOUSE och i sådant fall, var det svårt att hitta den igen?

PS: Den här gången är Chauncey Boogerhearts röst högre, mognare och fylligare än tidigare. Det förfärliga i situationen verkade vädja efter en värdighetsökning.

- När man läser om hur THE TALISMAN skrevs (möten i England och i USA, långa resor med bil där ni hittade på Territorierna, "Tacksägelsedagsupproret" och så vidare), får man känslan av att ni hade rätt kul när ni skrev boken. King har sagt att "När Peter sa att han skulle skicka något blev jag genast exalterad eftersom jag skulle få läsa mer av historien". Vi har förstått att det mesta av arbetet denna gång skett "elektroniskt" – de långa resorna byttes ut mot dagligt epostande. Ni hade ett möte i Florida där "bibeln" skrevs och sedan skickades 50 sidors sjok fram och tillbaka med e-mail. Var det verkligen lika roligt denna gång som när ni skrev THE TALISMAN i början av 80-talet? Hur många gånger träffades ni och skrev under arbetet med BLACK HOUSE?

PS: Faktiskt så var det roligare denna gång än den första. Vi träffades bara en gång, i Florida. Resten gjorde vi via e-mail eller över telefonen. Tiden bara flög förbi, allt föll enkelt på plats.

Konstigt nog verkade denna metod för att skriva boken vara väldigt effektiv. King och Straub avslutade manuset sex veckor innan deadlinen! Straub säger att det var en mycket glädjande överraskning.

THE TALISMAN var ursprungligen tänkt att bli en "Leta-rätt-på-den-och-ta-den-tillbaka"-bok (det vill säga att när Jack hittat Talismanen skulle han tagit samma väg tillbaka och råkat ut för ännu mer äventyr). King och Straub bestämde sig dock för att skära ner utkastet med hälften eftersom boken annars skulle bli alldeles för tjock.

- Hur var det denna gång? Skrev ni ett utkast som hade rätt längd denna gång eller fick ni minska ner även detta?

PS: Nej, denna gång fick vi öka på utkastet. De två första utkastsidorna tog upp ungefär 50 manussidor. Boken blev alltså längre än vad vi hade trott. Den är nästan exakt lika lång som THE TALISMAN.

- För att återgå till utkastet till THE TALISMAN – minns du något som ni skar bort som du verkligen skulle vilja ha skrivit – en "kill your darlings" så att säga?

PS: Jag har alltid gillat massakern i ladugården som aldrig skrevs ned. Den inspirerades av morden Capote skrev om i IN COLD BLOOD.

* Miniserier, filmer, eBöcker och en rejäl lansering

Att Mick Garris (SLEEPWALKERS, THE STAND, THE SHINING) nu ska förvandla THE TALISMAN till en miniserie, tycker Straub "låter rätt bra". Förhoppningsvis ska Mick Garris in göra bort sig utan följa boken bra i det manus han håller på och knåpar ihop. Det manus som skrevs av Richard Lagravenese som cirkulerar var väldigt konstigt och följde inte alls boken, som ni kunde läsa mer om i Följeslagarna #80.

- Det har tagit nästan 20 år att filma THE TALISMAN, trots att rättigheterna såldes innan boken släptes. Har du några förhoppningar om att BLACK HOUSE ska filmas? Efter att ha sett "trailern" för boken (!) på Internet kändes det nästan som det redan gjorts!

PS: Boken har skickats till olika relevanta intressenter och vi borde höra ifrån dom inom kort.

- Vi har förstått att det kommer att ges ut en speciell eBok av BLACK HOUSE som kommer att innehålla kommentarer från dig, King och bokens redaktör. Ser du detta som 2000-talets version av en limited edition bok?

PS: Det kommer ju även en vanlig limited edition. Jag gissar att detta extra material endast är till för att locka köpare till eBoken, ett försäljningsknep helt enkelt. Personligen förstår jag inte varför någon skulle vilja läsa BLACK HOUSE som eBok.

- Tidigare nämndes det att King skulle skriva en så kallad "bro" mellan THE TALISMAN och BLACK HOUSE. Den skulle sedan publiceras som en eBok. Denna bok skulle uppdatera oss om Jack Sawyers liv under de senaste 20 åren. Denna information kom från Kings agent Ralph Vincinanza i en intervju i Publishers Weekley. Tidigare när vi frågat dig om denna "bro" visste du inget om den. Har du hört något nytt om den nu? Kommer det att ges ut en "bro"? Är du i sådant fall inblandad?

PS: "Bro" historien hänger fortfarande i luften. Om den blir av kommer jag att inleda den och King avsluta den. Om Steve läser detta kommer han att bli förvånad eftersom vi inte diskuterat det. Min redaktör tyckte att jag skulle påbörja den för att sedan skicka den vidare till Steve..

- Vad tycker du om att publicering på Internet? King har haft en viss framgång med exklusiva noveller på nätet (RIDING THE BULLET och THE PLANT) - har du några planer på att släppa något på nätet?

PS: Jag skriver inte tillräckligt mycket för att kunna experimentera med Internet.

- BLACK HOUSE har redan lanserats stort – annonser nästan ett år innan den släpps, webbsidor, trailers med mera. Har du några åsikter om det? Är detta framtiden när det gäller lanseringen av en bok? Kommer ni att göra en signeringsturné för boken?

PS: Det kan vara framtiden när det gäller lanseringen av böcker med högt marknadsvärde. Det kommer inte att bli någon turné.

- Är du ute något på Internet själv i syfte att se vad fans tycker om dina böcker?

PS: Ibland. Jag använder Google/Deja för att se om någon sagt något om mig.

I Följeslagarna #73 (991122) hade vi fått följande tanke från Kristofer Ahlström "Har ni tänkt på hur mycket King/Straub påverkade varandra under skrivandet av TALISMANEN? Se till exempel på böckerna DET och Straubs DRAKENS DAG (FLOATING DRAGON) som kom ut ganska samtidigt. Jämför till exempel detaljerna med katastrofer med övernaturliga inslag som drabbar (fiktiv?) amerikansk småstad med jämna intervaller och hur allting slutar med en kamp mot ett riktigt Odjur i underjorden, och så vidare, och hur en utvald grupp människor bekämpar ondskan som huserar i de vanliga invånarna i staden.". Vi bollade vidare den till Straub:

PS: Jag tror att vi läste varandras manus när vi var halvvägs, det är troligen därför det finns vissa likheter.

- Slutligen: tror du att du och King kommer att samarbeta igen? Kan vi se fram emot THE TALISMAN 3 om 15 år?

PS: Jag skulle vilja saga att chanserna är ganska så stora för att det blir en tredje bok.

Vi tackar Peter Straub så mycket för intervjun och ser fram mot BLACK HOUSE samt en tredje bok med namnen Stephen King och Peter Straub på omslaget!

[Anders & Lilja]


FRÅGOR OCH SVAR

Fråga från Johan Ander

1. Tjena! Vet ni om det kommer släppas någon bok med manuskriptet för teveserien ROSE RED (som den Scribner gav ut för STORM OF THE CENTURY)?

- Vad vi vet just nu så kommer det inte en sådan bok. Det hör inte till vanligheterna att manusböcker släpps. Visserligen görs/gjordes ju ROSE RED direkt för teve, precis som STORM OF THE CENTURY och då kan man ju tycka att en manusbok borde släppas. Av erfarenhet kan jag nog misstänka att manuset kommer att figurera inofficiellt någon stans hur som helst. Men det kommer ju en ROSE RED-relaterad bok i samband med teveserien som vi nämnt tidigare, en slags fejkad dagbok som vi i dagsläget inte vet om King är inblandad i eller inte. [Anders]

- Precis som Anders säger ser det i dagsläget inte ut som om det kommer någon manusbok för ROSE RED…MEN…man vet aldrig. Det är inte omöjligt att det kommer en…[Lilja]

Fråga från Emma

2. Hej, tycker ni liksom jag det är konstigt att Bra Böcker i HJÄRTAN I ATLANTIS envisas med att kalla THINNER för FÖRBANNELSEN och dessutom THE LONG WALK för MARATONMANNEN (!)? Oproffsigt.

- Japp, det är snudd på skandal. ROSE MADDER brukar heta RASANDE ROSIE i listorna också. Vi får allt ta och ställa Bra Böcker mot väggen i denna fråga. Rätt ska minsann vara rätt! [Anders]

Frågor från Johnny Holmström

3. Hejsan... nu har jag hittat en bra sajt tycker jag. Det mesta om King står ju, till och med på svenska. Jag har en fråga till er som jag hoppas ni kan svara på, det gäller Kingfilmer. Jag samlar på Kingfilmer och jag har hittat något som jag inte vet vad det är - "Evil Dead". Jag har aldrig hört talas om den men den finns på Ginza för 59 kr och det står Stephen King på fodralet med stora bokstäver...

- "Evil Dead" är en skräckfilm som King gillar mycket och jag tror att det är ett citat från King på fodralet till filmen och det är därför det ser ut som att det är en Kingfilm, vilket det alltså inte alls är. [Anders]

4. Jag har faktiskt lyckats rätt bra med min (även min flickväns) samling... men det är flera filmer jag vill veta lite om... "Baseball", vad är det för film, jag har hört att det kan vara en dokumentärfilm om Stephen King, stämmer det?

- "Baseball" var en amerikansk dokumentär om deras nationalsport. King var berättarröst i ett avsnitt, och mer än så var det inte. [Anders]

5. "Kvinnan i Rummet" vad är det för film? Jag har hört att det ska finnas en film som heter så men jag har inte hittat den någonstans. Likaså vad är "The Boogeyman", A RETURN TO SALEM'S LOT, PARANOID, ROSE MADDER, DESPERATION, STUD CITY, KNIGHTRIDER och "This is horror…"? Dom sistnämnda är filmer jag har hört talas om att ska finnas eller läst om och det kanske inte är direkt Stephen King filmer men även om det är efterföljare så vill jag veta mera om dom...

- "Kvinnan i Rummet" och "The Boogeyman" är kortfilmer som finns med på kortfilmssamlingar. PARANOID är en ny kortfilm som inte haft premiär ännu. STUD CITY är en film baserad på en berättelse som finns instoppad i novellen "The Body" (den som blev STAND BY ME), lite komplicerat så där. Den har inte heller kommit ut än. ROSE MADDER och DESPERATION finns bara i manusform just nu. KNIGHTRIDER är en film av Kings kompis George A. Romero där King är med i en liten sekvens som skådespelare. A RETURN TO SALEM'S LOT är en uppföljare till SALEM'S LOT som inte har någon som helst koppling till King förutom att den är baserad på hans karaktärer och "This is horror…" har jag ingen aning om vad det är.

Har du mer funderingar kring Kingfilmer ska du surfa tillhttp://www.liljas-library.dot.nu och sedan klicka dig vidare till "The movie section" och där lär du garanterat hitta alla de svar du söker. [Anders]

6. Det fattas CREEPSHOW 2 och LIDA i vår samling och även alla ovanstående filmer har jag inte... vet ni var jag kan få tag på dom? Om dom nu finns vill säga.

- LIDA borde väl gå att hitta någonstans men det är nog värre med CREEPSHOW 2. Jag har inget bra tips på videoshoppar när det gäller Kingfilmer. Det är bara att hålla ögonen öppna eller surfa som en dåre. [Anders]


EFTERORD

Då var det slut för denna gång. Vi hoppas att ni tyckte om intervjun med Peter Straub lika mycket som vi gör. Har ni kommentarer och/eller frågor angående den får ni gärna skicka in dem till oss. Ni får för övrigt skicka in alla frågor och /eller kommentarer ni har (om de har med King att göra förstås).

I nästa nummer tar vi en titt på boken THE ESSENTIAL STEPHEN KING av Stephen Spignesi. Vi har även ställt en del frågor till honom som vi tänkte dela med oss av.

Till dess. Njut av solen (om ni har någon) och skicka många mails!

Anders -http://come.to/gallery
Lilja -http://www.liljas-library.dot.nu
Följeslagarna -http://welcome.to/foljeslagarna
Stephen King -http://www.stephenking.com

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025