UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #131 - 011224

FÖRORD

Hej och välkomna till årets sista utskick från Följeslagarna! Enligt traditionen betyder det en årskrönika, eller årsredovisning snarare över allt intressant som hänt i Kingvärlden i år. Det är en hel del, och vi kommer att ha ett mycket spännande år framför oss med nya böcker, filmer och tv-produktioner.

Hoppas ni har en trevlig jul!

God jul och Gott nytt år - Lilja & Anders
Medlemsantal: 715


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* THE DARK TOWER 5 har nu fått en undertitel: WOLVES OF THE CALLA. Bernie Wrightson kommer att illustrera boken.

* Bernie Wrightson är även inblandad i limited edition upplagan av FROM A BUICK 8 som Cemetary Dance ska släppa nästa år. I en uppdatering på deras hemsida skriver de att de officiellt hade tänkt annonsera ut boken förra månaden, men eftersom den ordinarie utgåvan sköts fram från mars till hösten så bromsade de lite. De tänker nu officiellt annonsera ut den i januari 2002 med alla detaljer om upplagor och priser. De kan dock redan nu avslöja att den kommer i tre olika varianter - en "gift edition" i slipcase, en signerad upplaga i traycase och en "deluxe lettered edition". Mer information i januari.

* En ny novell av King - "The Death of Jack Hamilton" - publicerades nu i december i The New Yorker. Det är bekräftat att "The Death of Jack Hamilton" är den 14:e och sista novellen i EVERYTHING'S EVENTUAL.

* DREAMCATCHER har fått några fler namn till sin film. Timothy Olyphant och Donnie Wahlberg har tillkommit. Olyphant gör rollen som Pete och Wahlberg kommer att spela Duddits. Det är även bekräftat att Jason Lee kommer att göra rollen som Beaver. Produktionen startar i januari.

* På Fangorias hemsida kan man läsa några texter om 25-års jubilerande CARRIE och ROSE RED.
http://www.fangoria.com/tpage/fearful_front/ff_carrie.htm
http://www.fangoria.com/tpage/terror_tidbits/tt_rose.htm

* Apropå ROSE RED så är det stora snacket just vem som skrivit boken THE DIARY OF ELLEN RIMBAUER: MY LIFE AT ROSE RED som kommer ut i samband med miniserien i januari. Det senaste snacket är att det är Tabitha King som skrivit den och att Stephen skrivit efterordet som "Steven Rimbauer" gjort i boken… Andra säger att King inte alls är inblandad. Gåtan får förhoppningsvis sin lösning snart.


STEPHEN KING 2001

Här kommer då vår årsredovisning av Stephen King världen, månad för månad. Siffran inom parentes anger hur många medlemmar Följeslagarna hade när månadens första utskick skickades ut. På så sätt kan på ett enkelt och piffigt sätt se hur vi har växt under året.

* Januari (589)

Den 5/1 såldes det första (?) exemplaret av vårens Stephen King bok DREAMCATCHER. Det var en så kallad "uncorrected proof" (ett provtryck som ännu inte gåtts igenom och rättats) som såldes på eBay för $530. Boken börjades att marknadföras hårt. I England satte Hodder & Stoughton upp en specialwebsida för boken medan Scribner i USA skickade ut en promotionmapp som var en replika av Kings anteckningsböcker som han skrev DREAMCATCHER för hand i. Mappen innehöll de åtta första sidorna. Kopior såldes på eBay för mer än $200 styck.

Betts Bookstore i Bangor hävdade att King skulle sluta med att tillåta sin läsare att skicka in sina böcker för signering, något som sedan visade sig vara osant.

I dagstidningen Chicago Sun-Times kunde man läsa att baseballspelaren Tom Gordon blivit erbjuden att spela sig själv i den kommande filmatiseringen av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON.

Ett omslag till den svenska översättningen av ON WRITING dök upp under januari. Då hette boken ATT SKRIVA ÄR ATT LEVA. När den senare kom ut i april blev namnet förkortat till ATT SKRIVA.

Den engelska musiktidningen Mojo hade en liten om artikel om The Rock Bottom Remainders där man kunde se ett härligt livefoto på King in action!

Den 27/1 recenserade Anders THE PLANT: Zenith Rising för recensionsforumet DagensBok.com.
http://www.dagensbok.com/recensioner/010127.asp

I slutet av 2000 rapporterade vi om en svensk uppsättning av LIDA, men det var inte bara i Sverige som Kings bok skulle bli teateruppsättning. Samma manus låg till grund för två uppsättningar i USA. En spelades mellan 13/1 – 10/2 i New York och en mellan den 12/1 – 3/2 i Alexandria, VA.

En ideell förening som heter Resources planerade att sälja ut rekvisitan från ROSE RED (som de köpt in) till förmån för att kunna utbilda människor om hur man ska rädda miljön.

Den amerikanska tv-kanalen UPN rapporterade att de skulle producera en tv-serie baserad på Stephen Kings THE DEAD ZONE. I januari fanns det inte så mycket mer information om denna tv-serie.

Kortfilmen PARANOID som egentligen skulle släppas den 15/3 sköts fram, då upphovsmännen till två musikstycken i filmen krävde mer betalt än vad Jay Holben hade råd med. Han fick då leta rätt på ny musik vilket gjorde att filmen försenades.

Den 29/1 publicerades en helt ny Kingnovell - "All That You Love Will Be Carried Away" – i tidningen The New Yorker.

* Februari (601)

Efter en hel del rykten blev det nu klart att DOLAN’S CADILLAC ska bli film. En riktig Hollywood-produktion med Tom Cruise inblandad som producent och Sylvester Stallone i huvudrollen som gangsterbossen Dolan. Lite senare blev det klart att Kevin Bacon skulle göra rollen som läraren som hämnas sin frus död på gangsterbossen

NBC spelade in en dokumentär om King för serien "Headliners and Legends".

De första recensionerna av DREAMCATCHER började dyka upp, trots att det var två månader kvar till boken skulle komma ut.

THE PLANT drog sig tillbaka från Kings hemsida och delarna gick inte längre att ladda ned mer. King publicerade en ekonomisk rapport för boken där det visade sig att vinsten blev ungefär 4,5 miljoner svenska kronor. Inte illa.

En ny utgåva av PET SEMATARY släpptes av Pocket Books. I den fanns ett nyskrivet förord av King.

Donald M. Grant kommer precis som med THE TALISMAN att släppa en limited edition på BLACK HOUSE. Tyvärr krävdes det att man hade vissa av Grants tidigare limited editions för att kunna få köpa boken.

King stämde sitt försäkringsbolag på 10 miljoner dollar utifrån en del strul i samband med bilolyckan sommaren 1999.

Det rapporterades att King har skrivit ett filmmanus utifrån Patrick McGraths bok "Asylum" (finns på svenska under namnet "Till Vansinne". Paramount gör filmen och i huvudrollerna återfinns Liam Neeson och Natasha Richardson.

Tv-kanalen UPN gav sitt godkännande till ett pilotavsnitt av tv-serieversionen av THE DEAD ZONE.

Den 15/2 blev King intervjuad i radioprogramet "The Mitch Albom Show". På programmets hemsida kan ladda ner en RealPlayer fil med hela intervjun (ca 21 minuter).
http://www.mitchalbom.com/celebrityinterviews.asp
Man måste ange "zipcode" för att komma in, men det är i princip bara att dra till med ett femsiffrigt nummer.

En dvd-utgåva av Stanley Kubricks THE SHINING var på ingång. Till skillnad från tidigare kritiserade utgåvor skulle den nya ha bättre ljud och bild. Bonusmaterialet blev en "bakom"-film.

* Mars (612)

Den 5/3 började tidningen The Time att publicera utdrag ur DREAMCATCHER som folk kunde ladda hem eller lyssna på gratis. Scribner ville inte vara sämre och skickat ut utdrag i sin Stephen King-mailinglista. Den 20/3 mars kom DREAMCATCHER ut i bokhandlarna och samma dag medverkade King i CBS där han blev intevjuad av Bryant Gumble. King medverkade också under två dagar i en tvådelad intervju i "The Early Show" i CBS. Intervjuen finns forfarande att se på nätet:
http://cbsnews.com/earlyshow/entertainment/books/20010319stephenking_1.shtml

Tidigare hade det gått rykten om att King skulle medverka i filmen "Monkeybone" där han skulle spela sig själv. Nu blev det klart att King hade tackat nej till rollen och att en look-a-like figurerar i stället.

Tidningen Forbes publicerade sin lista över de mest inflytelserika underhållarna i världen. King hamnade på 13:e plats.

Hodder & Stoughton gav ut alla Kings böcker i pocket på nytt med nya fräscha omslag.

Tv-serien THE DEAD ZONE rollbesattes med gamla "Breakfast Club"-stjärnan Anthony Michael Hall som Johnny Smith.

Rykten gjorde gällande att uppföljare till FIRESTARTER och THE MANGLER var på gång.

Det rapporterades att produktionen av DOLAN'S CADILLAC, kommer att börja i maj. Man hoppades att premiären skulle bli under 2002.

En ny bok i samma stil som George Beahms "The Price Guide", det vill säga en bok som listar alla Kingböcker och annat av samlarvärde med bilder och priser, annonserades för publiceraring sommaren 2001. Det är Dave Hinchberger från specialistbokhandeln The Overlook Connection som skrivit boken "The Stephen King Catalog and Collector's Guide". Den senaste rapporten säger dock att boken kommer vintern 2002.

* April (633)

Den 4/4 visade kanalen NBC en dokumentär om King i serien "Headers & Legends".

Ryktet om en uppföljare till FIRESTARTER visade sig vara sant, men istället för att bli ännu en film handlade det om en fyra timmar lång miniserie för kanalen SciFi Channel. Även om vissa påstådde att King låg bakom manuset så var fallet inte så.

HEARTS IN ATLANTIS fick en svensk titel - HJÄRTAN I ATLANTIS.

Det började hända saker med THE DARK TOWERs femte del. Först kunde man på Kings hemsida läsa att arbetet med BLACK HOUSE dragit ut på tiden så att det inte var troligt att den femte delen skulle komma ut under 2001. Några dagar senare kommer ett nytt meddelande från King där det klargjordes att den femte delen inte skulle komma ut förrän hösten 2003, då King har en del andra uppdrag att genomföra innan dess, bland annat en introduktion till en nyutgåva av M.G. Lewis klassiker "The Monk" och en essä om skräck för Fangoria.

Men däremot skulle DARK TOWER-fansen inte behöva vänta allt för länge för att få en ny dos av denna magiska värld, då mycket av detta letade sig in i BLACK HOUSE, bland annat mer information om the Crimson King och Breakers. Peter Straub läste högt ur bokens inledning vid ett framträdande på "The International Association for the Fantastic in the Arts 22" och förlaget Random House rapporterade att utdrag ur boken skulle komma ut på nätet redan i juni.

Kings rockband The Rock Bottom Remainders rapporterade att de kommer att ge sig ut på en ny turné till hösten under namnet "ROCK FOR KICKS WORLD TOUR".

Den engelska tidningen Bloomsbury Magazine hade en Kingspecial under april.

* Maj (652)

Den stora nyheten i maj var att en uppsättning av LIDA i Sverige plötsligt blev två. Följeslagaren Thomas Olofssons uppsättning fick nu konkurrens av Riksteatern som planerade att skicka ut uppsättningen på turné i Sverige med start i Sölvesborg den 29/9. I Riksteaterns uppsättning svarade Göran Stangertz för regin. Han regisserade en uppsättning som gick i Danmark 2000. I rollerna hittade vi Per Moberg som Paul Sheldon och Ia Langhammar som Annie Wilkes.

Den andra uppsättningen sköts fram från maj till att framföras mellan den 19/10 till den 3/11. I rollerna skulle Thomas Olofsson själv spela Paul Sheldon och Gabriella Repic spela Annie Wilkes.

DREAMCATCHERs öde i Skandinavien blev lite klarare då diverse information om översättningar dök upp. Finland verkade bli först med översättningen UNENSIEPPAAJA till hösten. Norge siktade på att släppa boken februari/mars 2002, men hade inte någon titel. Det hade däremot Danmark som dock inte visste när EN OND DRØM skulle komma ut och Sverige saknade precis som Norge titel men hade klart för sig att boken skulle komma hösten 2002.

DOLAN'S CADILLAC produktionen sköts lite på framtiden. En stundande strejk bland manusförfattarnas i USA ställde till det. Filmatiseringen av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON sköts också på framtiden, men inte av samma anledningar och filmen STUD CITY verkade inte bli av alls.

Enligt en artikel i Creature Corner blir det Mick Garris som kommer att regissera miniserien baserad på THE TALISMAN. Garris sa att han precis var på gång att börja skriva manus utifrån långfilmsmanuset som Richard LaGravense skrivit. På annat håll rapporterades det att DESPERATION som Garris också ska regissera kan bli en miniserie för CBS, men eftersom King vanligtvis jobbar med ABC kan det bli så att de har första tjing på Kingprojekt.

Två nya version av SALEM'S LOT kan evenentuellt vara på gång, den ena en film av Denise DiNovi och P.J. Hogan, den andra en fyra timmar lång miniserie för den amerikanska tv-kanalen TNT.

FIRESTARTER: THE NEXT CHAPTERs inspelning inleddes och DREAMCATCHER fick en regissör/producent: Lawrence Kasdan.

Datumen till The Rock Bottom Remainders höstturné spikades – 30/11 i New York, 31/10 i Chicago och 2/11 i Denver.

Filmen CARRIE firade 25-års jubileum och för att uppmärksamma detta planerades en Special Edition dvd att släppas under året. Några detaljer om innehållet dök upp. Bland bonusmaterialet finner vi två längre dokumentärer, "Acting Carrie" och "Visualizing Carrie", en kortare dokumentär om musikalversionen av CARRIE, "Carrie: The Musical", textsidorna "The Writing of Carrie", ett animerat fotogalleri och originaltrailern.

Stephen King köpte ett hus i Florida. Under de senaste åren har han och familjen bott i Florida under vinterhalvåret.

Stephen King meddelade att resultatet av skrivtävlingen han hade med i ON WRITING inte kommer att presenteras förrän i höst. Detta innebar att det vinnande bidraget inte kom med i pocketen som kom till sommaren.

Releasedatumet för BLACK HOUSE - uppföljaren till THE TALISMAN kom allt närmare, vilket innebar att en hel del nyheter och reklam för boken började dyka upp. Här är till exempel en beskrivning av historien från förlaget Random House:

För 20 år sedan reste en pojke med namnet Jack Sawyer till ett parallelluniversum kallat Territorierna för att rädda sin mor och hennes "twinner" i Terrirorierna från en hemsk död som kunde ha orsakat stora katastrofer i Territorierna. Nu är Jack en mordutredare som dragit sig tillbaka från framgångarna i Los Angeles till en sömnig håla i Wisconsin. Han har inga minnen från Territorierna och tvingades dra sig tillbaka när en udda incident hotade att väcka dessa minnen.

När en rad ondskefulla mord inträffar i västa Wisconsin som påminner mycket om de som galningen Albert Fish utförde åtskilliga årtionden tidigare, får mördaren smeknamnet "The Fisherman". Jacks vän, polischefen, ber Jack om hjälp. Frågan är om det är en galning som är lös eller om en mystisk och ond kraft släppts lös i den lilla tysta staden? En annan fråga är vad som får Jack att drömma konstigt, om fågelägg och fjädrar? Det är nästan som om någon försöker säga något. När meddelande blir omöjligt att ignorera dras Jack tillbaka till Territorierna och sitt bortglömda förflutna där han finner styrkan att gå in i ett skräckinjagande hus i slutet av en övergiven skogsväg, för att möta ondskan som göms därinne.

Den 20/5 höll King ett tal på universitetet Vassar i USA. Talet i sin helhet går att läsa på följande adress:
http://www.vassar.edu/go2001/speech.html

Den 22/5 fördes Kings fru Tabitha till sjukhus med smärtor i bröstet och andningssvårigheter.

* Juni (662)

Juni handlade mycket om BLACK HOUSE som kom allt närmare och närmare. En ny beskrivning av innehållet dök upp där kidnappningen av Tyler Marshall beskrevs. Brittiska förlaget Harper Collins presenterade två omslag till boken – ett med vit text på svart bakgrund och ett med svart text på vit bakgrund.

De började även skicka ut ARC:s där de 213 första manussidorna fanns med inklusive anteckningar och ändringar. Dessa dök snabbt upp på eBay med höga priser. Man fick inte en bok under 3000 kr.

Lite senare drog de i gång en rejäl reklamkampanj, bland annat med hemsidan http://www.fireandwater.com/blackhouse där man kunde ladda hem en trailer för boken med mera. Random House i USA satsade också på webben i och med att de registrerade domänen blackhousebook.com som i juni dock endast ledde till Random Houses hemsida.

Donald M. Grant meddelade att Rick Berry blev den som fick äran att illustrera och designa deras limited edition av BLACK HOUSE.

Omslaget till HJÄRTAN I ATLANTIS och till skillnad från de senast utkomna Kingböckerna i Sverige med snygga egenproducerade omslag, återanvände Bra Böcker det amerikanska omslaget till sin översättning. Bra Böcker passade även på att under juni släppa SÖMNLÖS och BENRANGEL som lågprispocket.

Tv-programmet Röda Rummet hade säsongsavslutning den 10/6 och handlade till större delen om Stephen King, då HJÄRTAN I ATLANTIS var på ingång. Gäster i programmet var författaren Åke Edwardson, barn- och populärlitteraturexperten Ulla Lundqvist och "vår egen representant" John-Henri Holmberg - förläggare, författare, översättare och inte minst Följeslagare. Programmet gav en positiv syn på King och utöver snack i studion fanns en del klipp från dokumentären "Stephen King - Rädd för mörkret" med i programmet.

Den amerikanska kabelkanalen Cinemax visade en 24 minuter lång parodi på THE SHAWSHANK REDEMPTION (NYCKELN TILL FRIHET) under namnet "The Sharktank Redemption".

Det rapporterades även om uppföljare till filmer som kändes som rena parodierna på sig själva - CHILDREN OF THE CORN 7: RESURRECTION och THE MANGLER 2 – där Malcolm McDowell sas vara aktuell för en roll i den sistnämnda.

SECRET WINDOWS kom ut i tradepaperback på Quality Paperback Book Club. Huruvida denna bok var lika krånglig att köpa som Book Of The Months originalutgåva eller inte, var okänt.

"The Essential Stephen King" av Kingexperten Stepen Spignesi dök upp i bokhandlarna. Boken tog upp i princip allt King skrivit (över 550 texter). Spignesi listade även de 101 viktigaste verken, enligt hans bedömning, med kommentarer och faktan. Samtidigt rapporterades det om en annan spännande bok om Kings filmer – "Creepshows: The Illustrated Stephen King Movie Guide" av Stephen Jones. Boken utlovade all tänkbar information angående alla filmatiseringar, tv-produktioner, radiodramatiseringar etc och utöver det ett stort antal intervjuer med folk nära King.

Hodder & Stoughton i England gav den 7/6 ut L.T.’S THEORY OF PETS som ljudbok. Simon & Schuster rapporterade att en ljudbok av THE TALISMAN, inläst av Frank Muller skulle släppas samtidigt som BLACK HOUSEs ljudbok, även den inläst av Frank Muller. Aporpå The TALISMAN så intervjuades Mick Garris där han berättade lite om den kommande filmatiseringen. Han nämnde även filmatiseringen av RIDING THE BULLET.

Information om filmatiseringen av DREAMCATCHER sade att filmen troligen skulle spelas in i Quebec i Kanada. Samtidigt verkade 28/9 bli det slutgiltiga datumet för premiären av HEARTS IN ATLANTIS.

En hel del information om FIRESTARTER: THE NEXT CHAPTER miniserien kom upp på nätet samtidigt som en bok kopplad till ROSE RED miniserien annonserades som aktuell för publicering i januari. THE DIARY OF ELLEN RIMBAUER: MY LIFE AT ROSE RED hette den och ska föreställa vara skriven av den fiktiva personen Joyce Reardon, Ph.D. som är en av karaktärerna i miniserien. Vem som egentligen skrivit boken var okänt då.

Den engelska versionen av den tävling som King utlyste i ON WRITING vanns av Garrett Addams med historien "Jumper".

Internet Movie DataBase påstod att Kings novell STRAWBERRY SPRING blivit filmad och skulle ha premiär på St. Louis Local Filmmaker Festival den 29/7.

* Juli (671)

I juli regnade filmnyheterna tätt. Trots att ett datum för HEARTS IN ATLANTIS premiär satts var det fortfarande oklart när den skulle få sin slutgiltiga premiär. En smygpremiär planerades till filmfestivalen i Toronto 6-15/9. Olika svenska filmsajter spådde att filmen skulle komma till Sverige i november/december.

Warner släppte en trailer till filmen och lanserade en officiell hemsida:
http://heartsinatlantis.warnerbros.com/home.html

PARANOID hade världspremiär i Hollywood.

THE LAST RUNG ON THE LADDER-filmen är fortfarande under produktion. Filmmakarna stötte på problem av det större slaget – de var nämligen tvungna att byta ut den kvinnliga huvudrollen.

Första namnet till DREAMCATCHER-filmen dök upp. Tom Sizemore var namnet som figurerade i en del obekräftade rykten.

DOLAN'S CADILLAC kommer eventuellt att spelas in i Mexico eftersom det är billigare att filma där än i USA. En ny recension av manuset dök upp på nätet där recensenten var ganska hård och negativ i sina åsikter.

Miniserien FIRESTARTER: THE NEXT CHAPTER bytte namn till FIRESTARTER: REKINDLED, och den preliminära inspelningen avslutades i juli.

En trailer för ROSE RED släpptes i USA på VHS-filmen "Dracula 2000".

FROM A BUICK 8 listades på Kings officiella hemsida som aktuell för publicering våren 2002.

Två nya utgåvor av THE TALISMAN var på gång under slutet av sommaren. En ny pocketutgåva i augusti och en ny inbunden bok i september.

BLACK HOUSE i eBoksformat skulle enligt ryktena innehålla ej tidigare släppte kommentarer av King, Straub och bokens redaktör. Donald M. Grants limited edition försenades och skulle tidigast släppas runt månadsskiftet november/december.

Kingexperten Tyson Blue, som skrivit flera böcker, artiklar och krönikor om King under många år, började den 13:e juli publicera sin månatliga krönika "Needful Kings" på Liljas hemsida. Tysons tidigare krönikeplats i tidningen Cemetary Dance togs nu över av en annan expert – Bev Vincent - som kallade sin krönika för "News from the Dead Zone".

King vann en Locua Award för bästa non-fiction för boken ON WRITING.

HJÄRTAN I ATLANTIS kom ut i Sverige gjorde succé på kultursidorna runt om i landet. Göran Hägg skrev en oerhört positiv recension i Aftonbladet den 25 juli och i slutet av månaden började TV4 visa STORM OF THE CENTURY i tre delar.

* Augusti (696)

Månaden började bra med en efterlängtad bekräftelse: King hade inlett författandet av den femte DARK TOWER-boken! Ganska tätt inpå kom uppgiften att han hyfsat snabbt redan skrivit 50 sidor, och sedan den 22/8 kom den stora bomben: King lade ut prologen till boken på sin hemsida. "Calla Bryn Sturgis", som prologen heter, var på 28 sidor och verkligen efterlängtad av fansen. Några dagar senare, den 28/8 publicerade King en kommentar till prologen. Allt finns fortfarande att läsa på nätet:
http://www.stephenking.com/dt_5.html

DREAMCATCHERs svenska titel blev ordagrant DRÖMFÅNGAREN. Följeslagaren John-Henri Holmberg översätter boken.

Från USA kom den något intressanta nyheten att King ska ge sig på Lars von Triers "Riget" som miniserien "The Kingdom". Totalt ska det bli 14 avsnitt där King lovat att skriva det första två timmarsavsnittet. Om King kommer att vara inblandad i de övriga 13 timslånga avsnitten är inte känt.

Filmatiseringen av BAG OF BONES listades på Kings officiella sida med Bruce Willis som producent och rykten om att den nya miniserien baserad på 'SALEM'S LOT skulle vara aktuell för visning på TNT redan våren 2002 dök upp samtidigt som Lance Henriksen (mest känd som Frank Black i "Millennium") tog över rollen som Headmaster Badia från Malcolm McDowell i uppföljaren till THE MANGLER.

Mick Garris intervjuades här och där inför den stundanden filmatiseringen av THE TALISMAN samtidigt som en ny pocketutgåva av boken kom ut med ett 18 sidor långt utdrag ur BLACK HOUSE som bonus. Peter Straub bekräftade mer eller mindre i ett flertal uttalanden i olika sammanhang att ett tredje samarbete med King var mer eller mindre självskrivet. Enligt Straub skulle THE TALISMAN, BLACK HOUSE och den tredje boken bilda en slags "purgatory-inferno-paradise"-trilogi ("skärseld-helvete-paradis" – syftning på "Dante's Inferno").

SimonSays.com listade FROM A BUICK 8 som aktuell för publicering i mars 2002. Rykten sa även att det betydligt mindre förlaget Cemetary Dance ska göra en limited edition av boken med illustrationer av mästaren Bernie Wrightson, vilket ännu inte har bekräftats.

BLACK HOUSE fick en egen officiell hemsida på adressen blackhousebook.com där man kunde finna en mängd information om boken och författarna. Man kunde även både läsa och lyssna på utdrag ur boken på sidan. Fler utdrag ur aktuella ljudböcker gick att höra på simonsays.com där snuttar ut L.T.'S THEORY OF PETS och THE SHINING fanns.

Riksteaterns turnéplan för LIDA gjordes offentlig och uppmärksammades i Aftonbladet, och på filmsajten only-movies.com röstas Annie Wilkes i Kathy Bates tolkning fram till den värsta kvinnliga filmskurken genom tiderna. På den ihopslagna listan (manliga och kvinnliga) hamnade Annie Wilkes på femte plats bakom bland annat Hannibal Lector som toppade listan.

CARRIE Special Edition dvd recenserades av sajten dvdfile.com. Det roliga med recensionen var att man kunde titta på ett flertal klipp från dvd:n.

* September (697)

I septembers första utskick avslöjades vinnaren i Följeslagarnas tredje novelltävling. Det blev Magnus Lange som segrade med "Du trodde kanske, att det var över..?". Ämnet denna gång var att skriva en novell där clownen Snåljåp gjorde comeback.

BLACK HOUSE kom ut. Tyvärr hamnade boken lite i skymundan då USA i samma veva drabbades av olika terroristattacker. Några av King och Straubs planerade tv-framträdanden ställdes in och de som blev av handlade nästan mer om terroristattacken än om boken. BLACK HOUSE blev även försenad till Sverige, men hur som helst kom den ut och fick goda recensioner.

En essä av King "Jack's Back: Thoughts on the Sequel" gick att läsa på den engelska BLACK HOUSE sidan och ska även finnas med i eBokversionen av BLACK HOUSE.
http://www.fireandwater.com/blackhouse/

I Fangoria #207 som kom den 18/9 fanns det en artikel om BLACK HOUSE under namnet "MONSTER INVASION "Boogeymen" of the world, unite!".

FROM A BUICK 8 utgjorde omslaget till Scribners vårkatalog.

Ett rykte på nätet sa att Kings fjärde novellsamling, som tidigare gått under arbetsnamnet ONE HEADLIGHT, nu fått titeln ROAD KILL och var aktuell för publicering i september 2002. Kings assistent Marsha DeFilippo dementerade ryktet och sa att det ännu inte fanns något titel och att det var mest troligt att boken skulle dröja enda till 2003.

Mer information om Thomas Olofssons uppsättning av LIDA kom fram. Premiären skulle vara den 19/10 på Årsta teater för att sedan visas fyra gånger i veckan till och med den 3/11. Sedan väntade tre föreställningar i Örebro 15-17/11. I rollerna skulle vi nu hitta Inger Nilsson (känd från Pippi Långstrump-filmerna) som Annie Wilkes och Thomas Olofsson som Paul Sheldon. För regin svarade Therésia Erneborg.

En andra uppföljare till PET SEMATARY är nu på gång. I denna tredje del skulle handlingen från del 2 knytas samman. Mary Lambert ska stå för regin igen och Edvard Furlong från del 2 gör eventuellt ett inhopp. Brendan Fehr sägs vara högaktuell för huvudrollen.

Fredagen den 14/9 arrangerade Kings radiokanal WKIT en "pay for play"-dag för att skramla ihop pengar till Röda Korsets terrorattackfond. Det gick alltså ut på att lyssnarna fick betala för att höra sin favoritlåt i radion. Minsta summan man var tvungen att betala var $10. Totalt fick kanalen ihop $70 230. Denna summa fördubblades dock när The Stephen and Tabitha King Foundation gick in och la in exakt samma summa. Totalt fick Röda Korset $140 460, vilket motsvarar ungefär en och en halv miljon svenska kronor.

King skrev även två artiklar i New York Times om terrorattacken. De publicerades den 17/9 och 21/9.

Lilja's Library började publicera kortare nyheter för WAP-telefoner från och med den 23/9.

Den 26/9 röstade magasinet Empires läsare fram världens bästa filmer genom alla tider där NYCKELN TILL FRIHET kom på tredje plats.

Anthony Hopkins närvarade vid HEARTS IN ATLANTIS smygpremiär på Toronto International Film Festival 6-16/9. Den 28/9 hade filmen "riktig" premiär i USA. Recensionerna var varierade och det blev både ris och ros för filmen som enligt Sandrews ska gå upp på svenska biografer den 22/1 2002.

* Oktober (700)

Mest spännande i oktober var nya uppgifter kring innehållet i THE DARK TOWER 5. En person som satt brevid King under en visning av HEARTS IN ATLANTIS fick höra en del om handlingen:

King sa att boken är inspirerad av de klassiska filmerna "The Magnificent Seven" och "The Seven Samuari" och handlar om ett oskyldigt litet samhälle som får sina barn stulna av onda krafter. De vänder sig till Revolvermännen (det vill säga Roland och gänget) för att lära sig att stå emot krafterna. Bland annat lär kvinnorna sig att kasta tallrikar med slipade kanter. King var mycket nöjd med det han hade skrivit än så länge.

Den 3/10 hölls "Stephen King Day" på Universitetet i Maine. King gjorde då ett framträdande där han läste helt nytt material ur den kommande THE DARK TOWER V, alltså inte den prolog som lades upp på nätet tidigare under året:

King berättade först att han börjhade skriva klockan 11:30 den 11/9, med pluggar i öronen för att slippa nyhetsflödet från tv:n. Han började skriva om Father Callahan (från 'SALEM'S LOT). Han skrev under förmiddagen och fortsatte sedan klockan 23:00 till 01:00.

Berättelsen startar i mitten av 70-talet. Father Callahan jobbar på H.O.M.E. - ett härbärge för alkoholister och knarkare i New York. Callahan har efter händelserna i 'Salem's Lot utvecklat förmågan att se vampyrer. Han har till och med satt dem i ett gradsystem. Typ 1 är vampyrer i stil med Dracula, eller för all del Barlow. Typ 2 är osmarta, zombieliknande vampyrer och typ 3 biter och skapar en mindre minnesförlust hos offren så att de inte vet att de blivit bitna. Callahan kallar dessa för "myggor".

"Myggorna" kan inte se Callahan, men det kan de Låga Männen ("Low Men") som efterlämnar kritteckningar och borttappade djur-lappar så att de andra vampyrerna kan leta rätt på Callahan. Father Callahan är alltså en vampyrdödare.

King hoppade sedan framåt lite i sitt manuskript och berättar om hur Callahan vid George Washington bron kan ta sig till parallellvärldarnas USA (som vi känner igen från THE DARK TOWERs tidigare delar, bland annat hittar han sedlar med "fel" president etc). Callahan ägnar fem år att ta sig runt i USA med hjälp av olika jobb fast han hela tiden egentligen ägnar sig åt att mörda vampyrer och försöka hålla sig undan de Låga Männen.

När King läst klart svarade han på frågor och var lika rolig som vanligt.

Nu kan dessa två beskrivningar av innehållet i boken te sig rätt skilda från varandra, men har man läst prologen som finns på nätet så kommer allt att klarna eftersom Callahan på något sätt slutligen hamnade i Rolands värld, i det lilla samhället där onda krafter stjäl barn.

Stephen King Day fick sedan en lite udda avrundning då en gigantisk tygaffisch med en äldre bild på King auktionerades ut på eBay.

King medverkade en hel del i tv - först tillsammans med Peter Straub för att marknadsföra BLACK HOUSE i "Sunday morning news" på CBS och "The Today Show" på NBC. Sedan var han tillsammans med ytterligare några medlemmar ur The Rock Bottom Remainders med i "This Morning" på CBS. Bandet skulle även uppträda på "Live with Regis and Kelly", med det blev inställt.

Det engelska omslaget till FROM A BUICK 8 dök upp på nätet samtidigt som det rapporterades om att boken skulle bli 416 sidor tjock. Detta ändrades dock snabbt til 368 sidor. Det blev även bekräftat att Cemetary Dance ska göra en limited edition av boken.

Från Norge rapporterade Aschehoug sina närmaste Kingplaner: DREAMCATCHER kommer 2002 och THE TALISMAN och BLACK HOUSE kommer under 2003.

Tv-serien THE DEAD ZONE kan enligt filmbolaget Lions Gate Films få premiär i januari 2002. Sandrews meddelade att de troligen kommer att släppa ROSE RED på video/dvd under sommaren/hösten 2002.

Filmversionen av DREAMCATCHER fick OK och regissören Kasdan började leta skådespelare. Däremot kom den dystra nyheten att IMAX lade ned planerna på att filmatisera THE SUN DOG.

Kortfilmen PARANOID ska följa med dvd:n till tidningen Total Movie Magazines december/januari-nummer. Dvd:n ska även att innehålla kommentarer från skaparna av filmen.

I en ändlös serie av uppföljare kom nu CHILDREN OF THE CORN: REVELATION ut på video i USA.

De planerade föreställningarna av LIDA i Örebro ställdes in, vilket blev en smula snopet då den ursprungliga planen - när uppsättningen precis passerat planeringsstadiet - var att den skulle ha urpremiär i Örebro och sedan flytta till Stockholm..

* November (715)

Månaden började dystert: ABC annonserade att de lagt ned sina planer på att göra en miniserie baserad på THE TALISMAN. Det fanns ingen förklaring till varför, men det kan ha att göra med att kanalen har två andra Kingprojekt i faggorna - ROSE RED (2002) och THE KINGDOM (troligen 2003). Manusförfattaren och regissören Mick Garris kommenterade nedläggningen dock med en positiv attityd: "Detta betyder inte att THE TALISMAN läggs ned för gott. Det finns andra kanaler att jobba med och en bioversion är inte alls utesluten."

Ovan nämnda ROSE RED rapporterades vara aktuell för visning på ABC den 27, 28 och 31/1. I tidningen Fangoria #209 som kom den 20/11 fanns det reportage om både ROSE RED och FIRESTARTER: REKINDLED.

Tidningen Total Movie med dvd:n som innehåller PARANOID kom ute i handeln. Tyvärr blev det så att dvd:n endast skickades ut till prenumeranter och inte fanns med i handeln.

En bekräftelse om att DOLAN'S CADILLAC skulle börja spelas in i början av 2002 med Stacy Title som regissör kom, och lite senare kom uppgiften att Sylvester Stallone hoppat av produktionen.

Det började ramla in namn till DREAMCATCHER-filmen: Morgan Freeman som Col. Kurtz, Thomas Jane som Henry Devlin, Jason Lee i en hittills okänd roll, Damian Lewis som Jonesy och Tom Sizemore som Owen Underhill

Den 7/11 släpptes CARRIE Special Edition på dvd och även LIDA släpptes på dvd samma dag.

Efter en tids hattande fram och tillbaka visade TV3 tillslut Simpsons-avsnittet där King figurerar som sig själv (givetvis) under en boksignering, den 11/11.

Bland boknyheterna var den stora grejen i November att FROM A BUICK 8 sköts fram från sin planerade release i mars till september till förmån för Kings fjärde novellsamling, som fick namnet EVERYTHING'S EVENTUAL. Delar av innehållet i boken avslöjades, nämligen: "Lunch at the Gotham Cafe", "L.T.'s Theory of Pets", "Luckey Quarter", "Autopsy Room Four", "The Man in the Black Suit", "Everything's Eventual", "The Little Sisters of Eluria", "The Road Virus Heads North", "In the Deathroom", "1408", "That Feeling, You can Only Say What It Is in French", "All That You Love Will be Carried Away" samt "Riding the Bullet". Samtliga noveller har varit publicerade tidigare i olika böcker, tidningar och andra sammanhang.

På Kings officiella hemsida kunde man läsa de fem korta noveller som han utsåg till segrare i sin ON WRITING-tävling, och under en boksignering sa Peter Straub att han hoppades att han och King skulle skriva en bok till tillsammans om en sådär fem år.

November handlade även en del om musik. I en artikel i tidningen "Pages" berättade John Mellencamp lite om hans och Kings kommande spökmusikal. Mellencamp hoppas bli klar med sina 15 låtar i februari. Han beskrev Kings manus som "en vacker berättelse", och hans förhoppning var att musikalen ska gå på Broadway någon gång. Premiären beräknas bli våren 2002.

Eva Belgarian berättade att hon och Grethe Holby var klara med librettot ("manuset") till operan baserad på Kings novell "The Man in the Black Suit". Under vintern kommer Eva att börja jobba med musiken. På sin egen hemsida evbvd.com la hon upp en mystisk låt inspirerad av en textrad ur Kings bok IT.

* December (715)

Det blev klart att EVERYTHING'S EVENTUAL ska innehålla 14 noveller, då boken fick undertiteln "14 Dark Tales". Utöver de 13 noveller som var kända tidigare blev den 14:e den helt färska novellen "The Death of Jack Hamilton" som publicerades i The New Yorker i december 2001.

EVERYTHING'S EVENTUAL släpps både som bok och ljudbok i mars 2002, och i maj 2002 ska en fristående ljudbok med RIDING THE BULLET släppas, trots att den är med i EVERYTHING'S EVENTUAL. Då EVERYTHING’S EVENTUAL heter EVERYTHING’S EVENTUAL AND OTHER STORIES som ljudbok misstänker vi att "Riding the Bullet" och de andra berättelser som redan finns utgivna som ljudbok (hela BLOOD AND SMOKE) utgår i EVERYTHING’S EVENTUAL AND OTHER STORIES. Vi får vänta och se.

THE MANGLER 2 blir datavirusinfekterade THE MANGLER 2.0 när den kommer ut i videobutikerna i februari nästa år. Filmen handlar om en elev på en skola som laddar hem dataviruset "The Mangler 2.0" till nätverket och otäcka saker händer.

Sylvester Stallone som hoppade av DOLAN'S CADILLAC för att han inte vill göra våldsroller eller för att hans agent inte tror på filmen ekonomiskt (välj anledning själv) sades nu vara intresserad för att göra rollen i alla fall. Ett otroligt hattande.

En av skådespelarna i den nya miniserien baserad på THE DEAD ZONE uttalade sig väldigt negativt om projektet. Michael Moriarity tyckte att manuset var skräp och var inte nöjd med något.

En pressrelease för ROSE RED dök upp, bland annat på Stephen Kings hemsida. Där kunde man läsa följande beskrivning av handligen:

"Stephen King's Rose Red" är den isande berättelsen om Dr. Joyce Reardon, en manisk psykologiprofessor som leder ett team med synska människor och en 15-årig, autistisk flicka (Annie Wheaton) med speciella krafter, för att bokstavligen väcka liv i påstått vilande hemsökt hus - Rose Red, byggt 1907 av oljemagnaten John P. Rimbauer. Deras försök utlöser otaliga andar och avtäcker skräckinjagande hemligheter om generationerna som bott och dött där.

Det dök även upp en fejkad universitetssajt där man kan läsa om diverse studier gjorda på Rose Red-huset med mera.
http://www.beaumontuniversity.net/programs2.html

Ivriga spekulationer om vem som egentligen har skrivit boken THE DIARY OF ELLEN RIMBAUER: MY LIFE AT ROSE RED figurerade bland King diggarna. Är det King? Är det hans fru? Är det hans assistent? Det är fortfarande en gåta…

THE DARK TOWER 5 fick undertiteln WOLVES OF THE CALLA och Bernie Wrightson kommer att göra illustrationerna.

Universitet i Maine släppte sitt senaste magasin UMaine Today som pdf-fil. I den fanns en intervju med King om hans tid på universitet där hans avslöjar att det var han är Pete Riley i novellen "Hearts in Atlantis". Universitet i Maine har även utsett HEARTS IN ATLANTIS till årets "class book".

Först ut med en översättning av DREAMCATCHER i Norden blev Danmark. Titeln blev EN OND DRØM.

DREAMCATCHER filmens rollista utökades med Timothy Olyphant som Pete och Donnie Wahlberg som Duddits.


TÄVLING

RÄTTA SVAREN

Vi var lite oklara i reglerna för tävlingen när vi sa att det skulle vara endast filmer och inte reklamsnuttar. Det var alltså lite oklart om tv-serier och / eller dokumentärer skulle vara med. På grund av detta har vi varit rätt generösa i vår bedömning. Detta var dock de svar som vi ville ha in:

1. KNIGHTRIDERS
Person i publiken

2. CREEPSHOW
Jordy Verill i kortfilmen "The Lonesome Death Of Jordy Verill"

3. MAXIMUM OVERDRIVE
Man som tar ut pengar från en bankomat.

4. CREEPSHOW 2
En lastbilschaufför i kortfilmen "The Hitchiker"

5. PET SEMATARY
En präst.

6. GOLDEN YEARS - part 5
Busschaufför

7. SLEEPWALKERS
Kyrkogårdsvaktmästare.

8. THE STAND - part 3 and 4
Teddy Weizak

9. THE LANGOLIERS - part 2
Tom Holby

10. THINNER
En apotekare vid namn Mr. Banghor

11. THE SHINING - part 3 (miniserien)
Gage Creed, dirigenten i bandet "The Gage Creed Band

12. STORM OF THE CENTURY - part 1
En advokat i en tv-reklam.

Vilka vann då? Jo det gjorde följande:

1:a pris - BLACK HOUSE inbunden + THE TALISMAN pocket, Ballantine publishing group, tredje upplagan vanns av:
Daniel Åsenlund

2:a pris - THE TALISMAN (pocket, Ballantine publishing group, tredje upplagan) vanns av:
Linda Johansson

3:e pris - THE TALISMAN (pocket, Ballantine publishing group, tredje upplagan) vanns av:
Anna-Karin Bergstrand

Åter igen, ett stort TACK till Mikael "Otto" Nordlund för att han ställde upp med priserna!!!


FRÅGOR OCH SVAR

Fråga från Stefan Söderlindh:

1. Hej på er! Ska först tacka för att Följeslagarnas utskick bara fortsätter att utvecklas till det bättre hela tiden. Precis som de gjort sedan jag blev medlem i början på 1999 någon gång. Tack!

Nåja, nu till frågan. Vet ni om Stephen King har inspirerats mycket av H.P. Lovecraft i sitt skrivande? Jag håller just nu på att läsa gamla böcker av Lovecraft, och undrar bara om King någon gång har nämnt något om Lovecraft i sitt skrivande? Jag tycker att man kan se likheter i miljö och detaljbeskrivningar, även om de skriver om olika sorters ondska osv.

- Ja, H.P. Lovecraft får nog räknas som en av Kings influenser, precis som andra klassiska skräckförfattare, Edgar Allen Poe och sådana. Kings skräckläsande inleddes ju när han hittade en massa böcker som hans pappa hade läst och det var väl en och annan Lovecraft-berättelse med där. I NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP finns novellen "Crouch End" som ursprungligen publicerades i samlingen "New Tales of the Cthulhu Mythos" som sattes ihop av författarparet Skip & Spector, vars idé var att låta moderna författare använda Lovecrafts figurer och mytologier. Läs den om du vill ha en extremt tydlig koppling mellan King och Lovecraft! [Anders]

Fråga från Katarina:

2. Hejsan. Jag har en fråga till alla medlemmar i Följeslagarna. Min absoluta favoritbok av King (Bachman) är MARATONMARSCHEN, och jag skulle så gärna vilja ha den. Problemet är att jag inte hittar den någonstans. Finns det någon medlem som vet var man kan få tag på den, eller rent av har den men inte tycker om den, så är jag väldigt intresserad av att köpa den. Ni kan väl höra av er?

- Jag föreslår att du sätter in en annons i Följeslagarnas butik på hemsidan. Just MARATONMARSCHEN är en bok som figurerar ganska ofta där, så det kan nog bli svårt att hitta den. I övrigt rekommenderar jag antikvariat och auktionssajter på nätet. [Anders]

Fråga från Rasmus:

3. Hejsan. Jag har en liten fråga, Jag undrar vilket som är original omslaget till IT. Vill veta hur Pennywise ser ut enligt första upplagan (om han är med)!

- Problemet är att det bara är en grönaktig klo som är med på IT:s originalomslag. Det är en regnvåt trottoar med en liten pappersbåt alldeles på väg ner i en brunn och ur brunnen kommer då denna kloaktiga sak.

Du kan se just den delen av omslaget i jätteformat om du kollar in ett skrivbordsunderlägg som jag gjort:
http://hem.passagen.se/covergallery/wallpaper/it-wp1024x768.jpg. Byt ut 1024x768 mot 800x600 eller 640x480 beroende på vilken skärmupplösning du har.

Surfa annars in på http://come.to/gallery - min lilla Stephen King Cover Gallery sajt där du kan se mängder av IT-omslag. När jag ändå gör reklam för mig själv så kan jag säga att tidigt nästa år kommer en ny version av hela sajten med ny design, nytt namn och ny adress. Mer info senare. [Anders]

Fråga från Patrick Johansson

4. Vet ni när BLACK HOUSE kommer ut på svenska?

- Enligt Bra Böcker kommer den antagligen under 2003. Detta är dock inte spikat men vi kan hoppas. [Lilja]

Fråga från Andreas Eriksson

5. Hörde på MTV att Stephen King skrivit manus till en Michael Jackson video. Känner ni till något mer om detta?

- Jo, vi känner till detta. Faktum är att detta redan skett ungefär… King skrev nämligen inte manus utan var bara med i det kreativa skapandet av Jacksons video "Ghost" som spelades in 1997. Kings medverkan var den att han "satt" och spånade fram handlingen tillsammans med Jackson (personligen har jag dock svårt att visualisera King och Jackson sittande vid ett bord och brainstorma). Uppgifter säger dock att Jackson ändrade på en hel del innan videon spelades in. Jackson valde dock att trots detta inkludera Kings namn i eftertexten. [Lilja]


EFTERORD

Det var allt för Följeslagarna i år. I nästa nummer som kommer måndagen den 7 januari kommer vi att ta en titt på vad vi har att se fram emot under 2002 när det gäller King. Som det ser ut nu kommer det att bli en hel del.

Till dess får ni som vanligt gärna skicka in åsikter, frågor och kommentarer. Till nästa nummer hoppas vi att ni får en bra jul och ett ännu bättre nytt år.

Anders - http://come.to/gallery
Lilja - http://www.liljas-library.dot.nu
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna
Stephen King - http://www.stephenking.com

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Ny svensk Kingbok i dag!
Hela innehållet i You Like It Darker
You Like It Darker officiellt annonserad
Kan två annonseringar vara på gång?
Recension: Jurtjyrkogården: Blodslinjer

SENASTE RECENSIONERNA

Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer
The Outsider

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släppts i september 2023. Läs vår recension.
The Boogeyman
Film. Adaption av "The Boogeyman"/"Monstret i garderoben". Hade biopremiär 2/6. Läs vår recension.
Kommande:
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2023 och kanske på Max.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
You Like It Darker
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025