UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #138 - 020401

FÖRORD

Hej och välkomna till detta utskick som på grund av påsken skickas ut lite senare än vanligt. Trots att det står första april där uppe så garanterar vi att det inte finns något aprilskämt i detta utskick!

I detta utskick recenserar vi den nya Kingboken EVERYTHING'S EVENTUAL som nyligen kom ut. Det är en novellsamling och ingen roman som ni förmodligen redan vet. Vad vi tycker om den kan ni läsa lite längre ned.

Innan vi börjar ska ni dock få ta del av ett ganska otrevligt email som kom till oss efter det extra utskick med regler för omröstningen som vi skickade ut i förra veckan. Så här lyder det i sin helhet.

---
ta era regler och dra åt helvete....klipp er och skaffa ett jobbb..svinen
följas åt till slakt husen... mördare..
---

Det var allt. Som ni ser är det inte speciellt sakligt och oavsett om det är på allvar eller ett skämt så är det inte speciellt kul att få det. Ni måste förstå att att driva Följeslagarna är något som vi gör för att vara schysta. Vi vinner inget på att lägga ned många timmar varje vecka för att sammanställa våra utskick. Att vi då ber om lite hjälp för att underlätta vårt arbete (som var fallet med reglerna) är något som vi därefter hoppas att ni kan förstå och hjälpa oss med. Det är knappast så att Följeslagarna är det enda vi gör i livet.

Passar inte galoscherna så är det bara att avanmäla sig, vilket från och med nästa utskick kommer att bli ännu enklare än tidigare. Vi kommer då att ha gått över till ett nytt mailinglistesystem där en "unsubscribe"-länk kommer att finnas längst ned i varje utskick.

Trevlig läsning - Lilja & Anders
Medlemsantal: 743


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* ON WRITING finns nu utgiven på norska. Den norska titlen är OM Å SKRIVE. Ni kan läsa mer här: http://www.aschehoug.no/litteratur/kat/sakprosa/essay/article.jhtml?articleID=15153

* För ett tag sedan möttes King och JK Rowlings i MTVs Celeberty Deathmatch. För er som vill se hur det hela slutade finns det nu en liten filmsnutt på nätet:
http://www.mtv.com/onair/deathmatch/archive.jhtml?eid=47194

* FROM A BUICK 8. Gillade ni det engelska omslaget till EVERYTHING'S EVENTUAL? Då kommer ni att bli glada att höra att de kommer att köra med samma stil på omslaget till FROM A BUICK 8. Ni kan ta en titt här:
http://w1.192.telia.com/~u19211623/newfab8.jpg

* EVERYTHING'S EVENTUAL. Funderar ni på att köpa ljudversionen av EVERYTHING'S EVENTUAL? Innan kan ni på följande adress få ett smakprov:
http://w1.192.telia.com/~u19211623/W1_0743525892.ram

* ROSE RED. Ytterligare en site som är relaterad till ROSE RED har dykt upp. Det ska vara gjord av fästmön till Nick Hardaway, en av personerna i miniserien. Adressen är:
http://www.arcanearts.com/ally/

* Simon & Schuster rapporterar att en CD och kassett version av det framträdande King gjorde för att samla in pengar till Frank Muller nu kommer att släppas. Preliminärt kommer den i juli och kommer att vara på 2 CD eller 2 kassetter. Någon titel finns inte ännu.

* THE DIARY OF ELLEN RIMBAUER. Här kan ni ta en titt på omslaget till den amerikanska pocketvarianten:
http://w1.192.telia.com/~u19211623/diarypaper.jpg

* SECRET GARDEN, SECRET WINDOW kommer att bli film. David Koepp (Panic Room och Spider-Man) kommer att göra den. I de rapporter som figurerar på nätet lutar det åt att filmens titel kortas ned till (THE) SECRET GARDEN - det återstår att se.

* FIRESTARTER: REKINDLED. Här kan ni se omslaget till DVD:n som kommer i maj:
http://w1.192.telia.com/~u19211135/fire2.jpg

* En ny DVD av filmen THE DEAD ZONE kommer snart ut i England. Den kommer att innehålla följande:
- En booklet innehållande flera sidor av manuset till filmen, inklusive en alternativ öppningsscen.
- Den oklippta versionen av Frank Dodds självmord.
- Trailer
- Kommentarer av Kim Newman och Stephen Jones.

* Här kan ni läsa lite om Kings framträdande med Rock Bottom Remainders den 4 maj: http://news.bookweb.org/home/freeexpression/318.html


DEN ÅRLIGA OMRÖSTNINGEN

Som ni vet pågår den årliga omröstningen om vilken bok, film och novell som är bäst utav det som King skrivit. Vi tänker inte tala om för er vilka som leder men vi tänkte berätta vad de har för poäng, sedan kan ni roa er med att gissa vilka titlar som gömmer bakom siffrorna.

BOK
1: 121
2: 116
3: 37

NOVELL
1: 77
2: 58
3: 43

FILM
1: 133
2: 127
3: 76

Som ni ser är det rätt jämt i novellkategorin medan två titlar kopplat greppet i bok- och filmkategorin. Totalt är det 104 medlemmar (av över 700) som skickat in röster. Utav dessa har drygt tio valt att inte rösta i kategorin novell och ytterligare några skickat in felaktiga alternativ. Det betyder att det i dagsläget är c:a 90 som är med i utlottningen av ett ex av EVERYTHING'S EVENTUAL.

Ni som inte skickat in bidrag än har till den 12/4 på er så ta en funderare och skicka sedan in era alternativ. Här kommer reglerna:

* Ni skickar in ett mail till foljeslagarna@telia.com och anger er tre-i-topp när det gäller böcker, filmer och noveller. Ni MÅSTE ange tre i varje kategori för att delta i utlottningen av boken. Vill ni endast ange era val i en eller två kategorier går det också bra men då är ni inte med i utlottningen. Hårt men rättvist :-)

Uppställningen i era mail ska se ut så här (fejkade titlar):

Bästa bok:
1. DIFFERENT NIGHTMARES
2. THE DARK STAND
3. FOUR PAST CHRISTINE

Bästa novell:
1. Rita Hayworth and The Body
2. Dolan's Game
3. The Road Virus of the Corn

Bästa filmatisering:
1. Children of the Lawnmover Man
2. Sometimes They Don't Come Back
3. The Green Mist

* Sätt ordet "OMRÖSTNING" som ämne/subject i era mails.

* Vill ni inte rösta via mail kan vi göra det genom att fylla i formuläret på vår hemsida.

* Skulle ni efter att ha röstat komma på att ni röstat fel får ni naturligtvis ändra er (det kan ju hända att ni läser något nytt som ni gillar). Om ni ändrar er vill vi dock att ni märker ert mail med "OMRÖSTNING - KORRIGERING" som ämne/subject, skickar in era nya val OCH era tidigare val. Detta för att underlätta vår sammanställning.

* Varje medlem får bara rösta en gång.

* Skicka era mail till foljeslagarna@telia.com, ingen annan adress. Röstar ni via hemsidan kommer de till denna adress automatiskt.

* Kom ihåg att ange er postadress utifall ni blir den lyckliga vinnaren av EVERYTHING'S EVENTUAL.

* Skicka in era bidrag senast fredagen den 12/4 (resultatet kommer att presenteras i nummer 139, 15/4).

* När ni skickar in era titlar, ange då antingen de svenska titlarna eller originaltitlarna. Detta för att undvika missförstånd då vi inte är så bra på danska, finska och norska.

* När det gäller korthistorier och böcker får ni rösta på ALLT som King skrivit och som ni läst. Det spelar alltså inte någon roll om det är översatt eller endast finns publicerat på engelska. Det spelar heller ingen roll om det publicerats i en "officiell" Kingbok eller inte (alltså är det fritt fram att även rösta på historier som endast publicerats i obskyra tidningar). Ett litet klargörande dock: Bachman-böckerna är böcker och inget annat!

* Kom ihåg att vi vill ha tre (3) titlar i varje kategori! När det gäller filmen THE SHINING måste ni ange vilken version (Kings eller Kubricks). Antingen genom att ange 1980 eller 1997 efter titeln eller genom att ange King eller Kubricks namn efter titeln. Anger ni inget kommer vi att utgå ifrån att ni menar Kings version.

* I kategorin film ingår alla typer av filmer. Alltså miniserier, tv-serier, filmer, kortfilmer. ja allt man kan räkna som film.

* När det gäller boken THE STAND räknar vi båda versionerna som en bok. Ni kan alltså inte endast rösta på den ena. Detta för att vi anser att de trots allt är så lika att de kan räknas som en och samma bok.

* När det gäller boken THE GREEN MILE räknas även dessa som en bok och inte som sex separata delar och en komplett.

* När det gäller boken THE PLANT räknas även dessa som en bok och inte som sex separata delar.

* När det gäller de fyra THE DARK TOWER-böckerna räknas dessa som fyra separata böcker, ni måste alltså välja vilken ni vill rösta på Skriver ni bara THE DARK TOWER tolkar vi det som den första boken. Skulle ni vilja rösta på det utdrag ut THE DARK TOWER 5 som King lagt ut på nätet räknas den som en novell.

* Novellerna i DIFFERENT SEASONS, SKELETON CREW, FOUR PAST MIDNIGHT, SIX STORIES, BLOOD AND SMOKE, HEARTS IN ATLANTIS och EVERYTHING'S EVENTUAL räknas som noveller, MEN man kan också rösta på hela boken, då i bokkategorin.

* Om ni anger en bok som ett val i kategorin novell (eller en novell som ett val i kategorin bok) kommer ni INTE att delta i utlottningen av EVERYTHING'S EVENTUAL.

* Om ni anger en titel som inte är av King eller som på annat sätt är felaktig (och vi inte kan lista ut vad ni menar) kommer ni INTE att delta i utlottningen av EVERYTHING'S EVENTUAL.

* Vi kommer inte att meddela om ni skickat in felaktiga uppgifter, det är därför bra om ni kollar igenom era uppgifter noga innan ni skickar in dom.


RECENSION AV EVERYTHING'S EVENTUAL

Kings fjärde samling (om man inte räknar med SIX STORIES och BLOOD AND SMOKE) innehåller endast redan publicerade noveller. Vad säger man om det? Personligen kan jag inte neka till att jag skulle velat se någon eller några opublicerade i samlingen, men saken är den att de flesta noveller i EVERYTHING'S EVENTUAL är så bra att de dels förtjänar att samlas i en bok och dels tål att läsas flera gånger. De har med andra ord gjort sig förtjänta av en plats i samlingen och det är inte många jag skulle vilja byta ut…

Den överlägset bästa novellen i samlingen är "Autopsy Room Four". Denna novell är förmodligen Kings hittills bästa novell och handlar om Howard Cottrell som efter en golfrunda vaknar upp i en liksäck på väg till sin egen obduktion. Till saken hör att stackars Howard inte kan röra en fena… "Autopsy Room Four" är förutom samlingens bästa historia även den hemskaste.

"Autopsy Room Four" publicerades första gången i den mycket begränsade samlingen SIX STORIES från 1997. EVERYTHING'S EVENTUAL innehåller även fyra av de andra fem novellerna ("Blind Willie" finns med, i en något omarbetad form, i HEARTS IN ATLANTIS). De är "The Man in the Black Suit" som handlar om en liten kille som träffar självaste djävulen, "L.T.'s Theory of Pets" om LT som berättar sin historia om hur han och hans fru köpte husdjur till varandra, "Lunch at the Gotham Café" som handlar om en galen kypare och "Luckey Quarter" där ett mynt spelar en avgörande roll.

Man skulle kunna se EVERYTHING'S EVENTUAL som en uppsamling av Kings tidigare, icke redan publicerade noveller. Här finns, förutom novellerna från tidigare nämnda SIX STORIES, även novellerna från BLOOD AND SMOKE. Dels finns "Lunch at the Gotham Café (som även fanns i SIX STORIES) men också "In the Deathroom" där vi får bevittna ett förhör samt "1408" som handlar om ett hemsökt hotellrum.

Förutom dessa samlingar finns även en hel del noveller som publicerats på andra ställen med. Här finns bland annat "The Death of Jack Hamilton" som nyss publicerades i The New Yorker och ger en alternativ beskrivning till hur det gick till när gangstern Jack Hamilton dog.

Här finns också "The Little Sisters of Eluria" som är en DARK TOWER-novell. Den utspelar sig innan THE GUNSLINGER (DT1) men efter det som händer i WIZARD AND GLASS (DT4). Den går att läsa utan att man läst någon av THE DARK TOWER-böckerna men det klart, det skadar inte om man gjort det…

I EVERYTHING'S EVENTUAL finns naturligtvis också titelnovellen, "Everything's Eventual". Personligen tycker jag att samlingen kunde fått sitt namn från en starkare novell än "Everything's Eventual" (typ "Autopsy Room Four") men det spelar kanske mindre roll. "Everything's Eventual" skulle från början göra sin debut på den CD-ROM som fick namnet F13. Nu blev F13 så försenad att novellen istället hann dyka upp i tidningen Fantasy & Science Fiction, vilket kanske inte var så dåligt…

Ytterligare en novell från The New Yorker finns med (totalt är det fyra som först publicerades i just The New Yorker). "That Feeling, You Can Only Say What it is in French" handlar om ett par som är ute på en resa. Frun tvingas att återuppleva dagen gång på gång på gång, vilken inte är så kul som det kanske låter…

Dessa noveller är de som lyfter EVERYTHING'S EVENTUAL, även om "L.T.'s Theory of Pets" är bättre när man hör King läsa den än när man läser den själv. Tyvärr finns det även ett par noveller som inte riktigt håller måttet. En av dessa, även den en The New Yorker novell är "All that You Love Will be Carried Away". När jag första gången läste "All that You Love Will be Carried Away" blev jag mycket besviken på att man inte fick något klart besked om vad som hände Alfie, berättelsens huvudperson. Jag tyckte att King tog den lätta vägen när han skrev slutet på historien. När jag nu läste den igen kändes det annorlunda. Jag tyckte att King faktiskt har en poäng i att avsluta historien som han gör, även om jag inte gillar det helt och fullt. Jag har även förstått att det inte är Kings fel att den slutar som den gör (ni förstår när ni läser boken). Jag tror att detta är en novell som kommer att växa ju fler gånger man läser den och kanske är det orättvist att klassa den som en av de svagare historierna i samlingen men jag kommer att gå på min första känsla ett tag till. Kanske har jag ändrat uppfattning när EVERYTHING'S EVENTUAL kommer i pocket…

De två kvarvarande novellerna lider lite av samma problem som "All that You Love Will be Carried Away". Båda har relativt svaga slut. När det gäller "The Road Virus Heads North" känns det som om King tröttnat på historien och bara kastar ihop slutet. Han börjar med att bygga upp historien mycket noggrant och försiktigt, här tar han den tid som behövs. När vi sedan kommer till slutet och det är dags för uppgörelsens stund tar det vara slut. Detta känns mycket tråkigt, speciellt som resten av historien är bra.

Den sista novellen är "Riding the Bullet". Personligen hoppas och tror jag att den får en bättre chans här. När den först publicerades var det ju som bekant på Internet och de flesta var mer intresserade av hur många som hade laddat ner den, hur mycket pengar hade King tjänat på den och, kanske viktigast, var detta slutet för vanliga böcker? Det var inte många som brydde sig om själva historien.

Personligen tycker jag att den har ett lite för tamt slut. Här är det inte så att King stressat fram slutet utan mer att jag trodde att det skulle bli mer spektakulärt. Det känns nu som om det inte händer så värst mycket. Här får historien dock en andra chans och kanske kommer läsarna att fokusera på handlingen denna gång…

Ingen av dessa "svagare" noveller är dock så dåliga att de inte förtjänar att läsas. De lever bara inte upp till de övrigas standard riktigt…

Förutom novellerna i EVERYTHING'S EVENTUAL finns det också en kort kommentar där King berättar hur novellerna fick sin plats i boken, en rätt intressant historia… Personligen skulle jag ha velat höra lite om varför just dessa historier var de som hamnade i EVERYTHING'S EVENTUAL. Det är ju ställt utom allt tvivel att King har fler noveller som inte finns i någon samling. Varför finns till exempel inte "The Old Dude's Ticker" med?

Boken innehåller även en introduktion, "Practicing the (Almost) Lost Art" där King berättar vad han tycker om noveller och hur han tror att det är en utdöende berättarform.

Före eller efter varje novell (beroende på hur det påverkar historien) finns en kort kommentar av King. Dessa är en av bokens höjdpunkter. Det är alltid lika roligt att höra hur King fick till just den novellen man läst och var iden kom ifrån. Den som märks lite extra i EVERYTHING'S EVENTUAL är Kings kommentar till "The Little Sisters of Eluria" där han berättar att THE DARK TOWER V nu är klar och i manusform är hela 900 sidor lång (detta kan jämföras med BAG OF BONES som var c:a 1000 sidor i manusform och lite över 500 som färdig bok).

För att sammanfatta EVERYTHING'S EVENTUAL skulle jag vilja säga att även om du redan läst alla novellerna i boken så tycker jag att du ska köpa den. Dels för att alla är värda att läsa igen och dels för känslan av att ha dem samlade i bokform med kommentarer av King men kanske allra mest för att EVERYTHING'S EVENTUAL faktiskt innehåller rätt många av de bästa novellerna King skrivit. Speciellt tänker jag naturligtvis på "Autopsy Room Four".

Har du å andra sidan inte läst alla novellerna i samlingen är det inte ens något att fundera över. Stick ut och köp boken nu!

Som ni förstår gillar jag EVERYTHING'S EVENTUAL och betyget blir därför bra. Av fem möjliga Följeslagare får EVERYTHING'S EVENTUAL fyra starka. [Lilja]

Nog för att EVERYTHING'S EVENTUAL inte innehåller några "nya" noveller, men den stora massan har nog inte läst (eller hört) mer än ett par. Ur den synvinkeln är innehållet ganska naturligt: detta är de noveller King skrivit sedan hans förra samling NIGHTMARES AND DREAMSCAPES. "The old dude's ticker" som Lilja nämnde här ovan var ju en riktigt gammal novell som King hittade helt plötsligt. Skulle man haft med sådan gammal skåpmat så finns det ju faktiskt betydligt bättre i Kings byrålådor - "Squad D" till exempel.

I jämförelse med de tidigare samlingarna tycker jag att EVERYTHING'S EVENTUAL är den sämsta. Kanske beror det på att Kings senaste noveller inte har varit speciellt läskiga. I NIGHT SHIFT var det ett överflöd av renodlade skräcknoveller, medan SKELETON CREW och NIGHTMARES AND DREAMSCAPES är mer blandade. I EVERYTHING'S EVENTUAL saknar jag några riktigt läbbiga noveller. Det hade piffat upp lite.

Den bästa novellen är i mitt tycke "Everything's Eventual". Den är skrivet på ett sätt som gör att man läser den på nolltid (så känns det i alla fall), den är originell och definitivt en av mina topp-10-noveller av King. Ett par andra favoriter är "Autopsy Room Four", "In the Deathroom", "L.T.'s Theory of Pets", och "All that you love will be carried away" som jag tycker är en väldigt speciell novell, där slutet inte alls irriterar mig. Jag gillar även "1408", "The Death of Jack Hamilton".

Hm… det är ju i alla fall hälften av de fjorton berättelserna, men som jag sagt så tycker jag att samlingen som helhet är en aning svagare än de tidigare. En märklig sak är att Kings kommentarer till berättelserna efter fem noveller byter plats från att vara efter texten till före den, något som jag tycker är lite fel. I några fall tycker jag till och med att kommentaren avslöjar lite för mycket om vad som komma skall.

EVERYTHING'S EVENTUAL får av mig tre Följeslagare av fem möjliga. [Anders]

Fotnot: Eftersom flera av novellerna publicerats tidigare har vi redan recenserat dem enskilt. Är ni intresserade av att läsa de recensionerna så finns de i arkivet. Kolla in följande utskick:

#10 "That Feeling, You Can Only Say What It Is In French"
#17 "The Little Sisters of Eluria"
#69 "The Road Virus Heads North"
#77 "Lunch at the Gotham Café", "In the Deathroom", "1408"
#111 "All The You Love Will Be Carried Away"
#122 "L.T.'s Theory of Pets"


KOMMENTARER TILL KINGS PÅSTÅDDA PENSION

Som ni kommer ihåg bad vi er tidigare i veckan att skicka in åsikter om Kings pension. Om det är bra, dåligt. Om ni tror den kommer att bli av eller inte. Här är de kommentarer som kommit in under veckan. Fortsätt gärna att maila in era åsikter. Skicka dom till foljeslagarna@telia.se och skriv "Kings pension" på ämnesraden.

Från Janet Nilsson
- Ja varför inte? Han är väl trött på sitt jobb som alla andra! Jag blir naturligtvis ledsen om han slutar, men sånt är livet - inget varar för evigt. Dessutom kanske det blir bra om han drar ner på takten i sitt skrivande - ser fram emot en tegelsten vartannat år!

Från Fredrik Tinnis
- En teori om varför King just nu funderar på pension, kan ju faktiskt vara pga av det faktum att han har producerat ett "sjukt" antal verk på så kort tid de senaste åren. Och att han nu, gud förbjude, känner sig trött och oinspirerad just nu. MEN... när han sedan går ned i varv och "bara" producerar en bok om året kanske han tycker det är en "piece of cake" och fortsätter att göra så i många år. Vem vet!?....

Från Martina S
- Jag tror att vem som helst som presterar så mycket efter (eller ska man säga trots) en sådan olycka som King var med i, kan få känslan av att "nu lägger jag av". Ge "Kingen" en chans till "semester" så kommer han nog tillbaka. Vi Constant Readers får inte vara så bortskämda. Vi ska njuta av det han skriver istället för att hela tiden vilja ha mer än det vi får.

Från Jonas Flising
- Angående Kings pension tror jag att han själv tror att han ska sluta publicera. Därefter får vi ser hur det verkligen blir. Jag tror att vi kommer att få se en Kingbok då och då. Jag tror inte han kan sluta helt. Han är ju inte direkt lastgammal. Jag kan tycka att det är bra att han inser sina begränsningar. Det är bättre att han slutar än att han trycker ut massa skräp som vi fans bara köper för att det står King på omslaget. Skräckscenariot kunde till exempel vara massa böcker i klass med GRÄSKLIPPARMANNEN-filmen. Om det ses så är det bättre att han slutar. Sedan är det naturligtvis tragiskt om han slutar. Dock hoppas jag att det är så att Kings läsare inte bra läser King. Det finns faktiskt massa andra underbara författare där ute. Däremot tycker jag det skulle vara en mycket mörk avslutning på Kings karriär om han inte avslutade THE PLANT. Jag tycker redan att han lurade mig när han inte avslutade den förra gången. Han gick på som bara den om avtalet mellan läsare och honom, hur han skulle hålla sin del och så vidare. Själv skulle jag tycka att hans karriär avslutades med ett svek till mig som läsare om han inte avslutade THE PLANT. Det skulle definitivt ge mig en sur eftersmak. Däremot skulle jag inte misströsta om det bara kom noveller och essäer från hans ordbehandlare i fortsättningen. Mycket av det bästa han skrivit är trots allt noveller. Nu slutar jag innan jag tröttar ut någon. Tack igen för de mycket trevliga utskicken.

Från Kenneth Törnqvist
- Ingenting varar för evigt och naturligtvis kan inte "Stephen King-eran" heller göra det, även om man kanske innerst inne önskar att det kunde vara så. Personligen tycker jag han gör helt rätt att sluta publicera om han känner att han börjar upprepa sig, för även om man kan känna en viss besvikelse över möjligheten att aldrig mer få läsa nya alster av honom så finns ju risken att i fortsättningen allt oftare bli besviken över att böckerna inte håller toppklass om han skulle fortsätta publicera i samma takt som hittills. Redan nu så tycker i alla fall jag att kvalitén ofta går upp och ner och att King nog har publicerat lite för mycket genom åren. Då föredrar jag att han bara publicerar något om han tycker det är riktigt bra (fast det är väl ingen garanti för att man som läsare ska tycka likadant). Förmodligen kommer jag väl ändå känna en viss saknad den dagen då det slutar komma ut nya Kingböcker, men det finns så otroligt många andra intressanta författare, och det kommer hela tiden nya.

Från J.Nilsson
- Jag tror inte en sekund på att han helt kommer att pensionera sig. Möjligen att antalet utgivna böcker kommer att bli rejält mindre, eftersom han varit så extremt produktiv. Om vi läsare har tur så kanske han bara ger ut de "bättre" böckerna och inte alls skriver de "mindre lyckade". Men att han helt skulle pensionera sig tror jag lika mycket på som att det kommer att börja växa snöbollar i helvetet ;o)

Från Evelina Johansson
- Jag tycker faktiskt inte det finns någon fördel med pension han blir ju bara bättre och bättre


EFTERORD

I nästa utskick är det alltså dags att sammanställa den årliga omröstningen som ni just nu är med och röstar i. Har ni inte röstat ännu är det minsann dags att göra det, eftersom ett ex av EVERYTHING'S EVENTUAL står på spel! Nästa gång är det även vårt fyra årsjubileum så vem vet - vi kanske gräver fram något annat kul till nästa utskick…

Anders - http://www.castlerocknet.com/secretwindows Lilja - http://www.liljas-library.com Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna Stephen King - http://www.stephenking.com

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Ny svensk Kingbok i dag!
Hela innehållet i You Like It Darker
You Like It Darker officiellt annonserad
Kan två annonseringar vara på gång?
Recension: Jurtjyrkogården: Blodslinjer

SENASTE RECENSIONERNA

Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer
The Outsider

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släppts i september 2023. Läs vår recension.
The Boogeyman
Film. Adaption av "The Boogeyman"/"Monstret i garderoben". Hade biopremiär 2/6. Läs vår recension.
Kommande:
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2023 och kanske på Max.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
You Like It Darker
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025