UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #157 - 021224

Förord

Hej och varmt välkomna till årets sista utskick. Förutom en recension på nya dollarbabyn RAINY SEASON bjuder vi på vår traditionsenliga årskrönika, en slags sammanställning av allt viktigt som hänt under året. Det är ett ganska omfattande arbete att sätta ihop den (bara årskrönikan är på 27 000 tecken, så ni har en del att läsa), så det är därför detta utskick kommer en dag senare än normalt.

Men det gör ju inget för då kan vi ju på fullaste allvar önska en God Jul och ett Gott Nytt År till alla Följeslagare! Ha en trevlig stund tillsammans med nära och kära så ses vi igen nästa år.

God fortsättning Anders & Lilja
Medlemsantal: 874


Nyheter

* Det är nu helt klart att Kings novell i McSweeny's Magazine är en helt ny skapelse kallad "The Tale of Gray Dick". Detta är det första tecknet på att King skrivit något helt nytt förutom THE DARK TOWER böckerna. Det tråkiga i sammanhanget är att man bara kan få tidningen som prenumerant och det kostar en hel del. Men, redan i mars kommer Random House att ge ut tidningen som en trade paperback undernamnet "McSweeney's Mammoth Treasury of Thrilling Tales", och då blir det desto lättare att läsa Kings novell. Mer info här:
http://www.randomhouse.com/vintage/catalog/display.pperl?isbn=1-4000-3339-X

* Ridley Pearson har börjat publicera rapporter från inspelningen av "The Diary of Ellen Rimbauer" på sin hemsida:
http://www.ridleypearson.com/diary_12_02.html

* Aschehoug kommer att ge ut FROM A BUICK 8 på norska i juni 2003. Någon norsk titel har inte satts än.

* Nu är två nya filmatiseringar med Mick Garris i regissörsstolen på gång. Först ut är RIDING THE BULLET som nu håller på att rollbesättas. Filmningen startar i februari. Sen kommer Garris att ta itu med DESPERATION som nu alltså kommer att bli en 4-6 timmars miniserie (troligen på ABC). Frågan är om Kings manus kommer att följas, eller om King kommer att skriva om det anpassat för miniserieformatet. Det återstår att se, men att serien skulle visas redan den 14/2 2003 är förstås uteslutet.


Stephen King 2002

Här kommer traditionsenligt vår årsredovisning av Stephen King-världen där vi summerat nyheterna månad för månad. Siffran inom parentes anger hur många medlemmar Följeslagarna hade när månadens första utskick skickades ut. Med hjälp av det kan ni se hur medlemsantalet växt under året.

* Januari (715)

Största händelsen i januari var att Kings andra miniserie direkt skriven för tv, ROSE RED, visades på ABC i USA under tre dagar i slutet av månaden. I Thornwood Castle, som är exteriör till huset Rose Red, hölls en slags galapremiär av miniserien med visning av avsnitten på en jätteduk. Det hela kostade 2500 kr för alla tre dagarna eller 1000 kr per dag. En rad föremål från ROSE RED - allt från signerat manus till dockhuset som är med i miniserien - auktionerades ut, och pengarna gick till The Wave Dancer Foundation.

Omslagen till vårens Kingbok EVERYTHING'S EVENTUAL dök upp på nätet och King avslöjade att han använt slumpen (och en kortlek) för att bestämma ordningen på novellerna:

"What I did was take all the spades out of a deck of cards plus a joker. Ace to King = 1-13. Joker = 14. I shuffled the cards and dealt them. The order in which they came out became the order of the stories, based on their position in the list my publisher sent me. And it actually created a very nice balance between the literary stories and the all-out screamers. Next collection: selected by Tarot."

En av novellerna I EVERYTHING'S EVENTUAL dök redan i januari upp i The New Yorker. Novellen hette "The Death of Jack Hamilton".

Det blev klart att en tv-serie baserad på THE DEAD ZONE skulle bli av. Det var USA Network som lade en beställning på 22 avsnitt efter att ha gillat pilotavsnittet. Det blev också känt att NBC planerade en tv-serie baserad på CARRIE som uppföljning till en remake av den klassiska filmen som de också skulle göra. King berättade lite om planerna för THE KINGDOM, den amerikanska versionen av Lars von Triers "Riket" i en intervju i Bangor Daily News. Serien ska bli 12 avsnitt lång, det första och sista avsnittet blir 2 timmar långa och de övriga bara en timme. Serien visas på ABC under 2003.

Kings rockband The Rock Bottom Remainders meddelade att planerade att fira sitt 10-års jubileum med en konsert den 4 maj.

I Facktidningen Dagens Arbetes januarinummer fanns en Stephen King-special där Anders, Lilja och John-Henri Holmberg intervjuades. Artikeln publicerades sen även i Följeslagarna #134.

Finska Tammi meddelade att de skulle ge ut BLACK HOUSE under 2002. Boken kom till hösten och fick titeln PIMEYDEN TALO.

Bland de mer udda nyheterna fick vi veta att Stephen King anlitat en möbeldesigner för att göra ett skrivbord till hans hem i Florida. Skrivbordet skulle göras i ett röd-brunt mahognyliknande träslag och kosta nästan 300 000 kr. Översidan kommer att vara klätt i svart läder och ha meningen "All things serve the beam" i upphöjda bokstäver på ytan.

* Februari (721)

I en intervju inför ROSE RED pratade King om sin framtid och släppte en rejäl bomb, nämligen att han nu verkligen övervägde att pensionera sig för gott. King redogjorde för sina framtidsplaner vilket bestod av EVERYTHING'S EVENTUAL, FROM A BUICK 8, de tre sista THE DARK TOWER-böckerna och den amerikanska versionen av Lars Von Triers "Riket". Sen skulle han vara färdig.

Kings agent/advokat Arthur B. Greene tog det inte detta på fullaste allvar: "Han har pratat om att dra sig tillbaka vid flera tillfällen tidigare. Enligt min uppfattning är det osannolikt att han kommer att sluta arbeta".

Den 2 februari hölls en välgörenhetstillställning till förmån för Frank Muller i New York. Frank Muller - en av de främst "inläsarna" av böcker - råkade hösten 2001 ut för en ordentlig motorcykelolycka där han skadades så allvarligt att han troligtvis aldrig mer kommer att kunna återuppta sitt yrke. Stephen King var en av initiativtagarna till tillställningen och tillsammans med Peter Straub, John Grisham och Pat Conroy medverkade King denna kväll.

Rykten gick att King skulle läsa ett utdrag ur THE DARK TOWER V: WOLVES OF THE CALLA (andra rykten säger att King dedikerat boken till Muller med orden " To Frank Muller... who hears the voices in my head"), men King meddelade att han, precis som Peter Straub, skulle läsa ur BLACK HOUSE. Väl på plats ångrade sig King och plockade fram novellen "The Revenge of Lard Ass Hogan" (den som igår i "The Body", ni vet - den berömda spyscenen i STAND BY ME), eftersom det var en av Muller absoluta favoriter.

Simon & Schuster rapporterade att de tänkte släppa hela galan som ljudbok.

FROM A BUICK 8 fick ett släppdatum och det var 24 september. Information om Cemetery Dances specialutgåva dröjde och det blev klart att Tyskland skulle bli allra först med boken, ett halvår innan utgåvan på engelska. Econ-Ullstein skulle den 19 mars ge ut DER BUICK.

Filmatiseringen av DREAMCATCHER började göra väsen av sig. Bilder och rapporter dök upp här och där och en officiell sajt lanserades som från början enbart innehöll en pressrelease och en slags logotyp

Kortfilmen PARANOID, efter Kings dikt "Paranoid: A chant" hade premiär på nätet. På filmens hemsida kunde man välja att se filmen streamad eller tanka hem den till datorn.

Vi fick veta att filmatiseringen av THE MIST finns med högt upp på Frank Darabonts "att-göra-lista", men det är några stora tunga projekt att beta av först.

EVERYTHING'S EVENTUALs marknadsföring inleddes. Simon & Schuster lade ut utdrag på sin hemsida och olika uppgifter om boken och dess ljudboksversioner kom fram. De fjorton novellerna delades upp i fem olika ljudböcker. Fem noveller hade redan släppts i andra sammanhang, ytterligare fem skulle släppas i ljudboken EVERYTHING'S EVENTUAL medan de fyra sista fick vänta till hösten och då släppas under namnet THE MAN IN THE BLACK SUIT. Simon & Schuster gick också ut med namnet på några av de som skulle läsa in novellerna.

En rad signerade förhandskopior (så kallad Advance Readers Copy - ARC) av boken auktionerades ut på eBay en efter en. Vinsten för dessa böcker gick oavkortat till The Wavedancer Foundation. På eBay kunde man också hitta ett presspaket för FIRESTARTER 2: REKINDLED.

Uppgifter om innehållet på ROSE RED DVD:n gjordes offentliga (kommentarer av regissören, en "Making of", storyboards och en påhittad dokumentär) ungefär samtidigt som King gjorde klart för allmänheten att det inte skulle bli någon bok av ROSE RED, varken som roman eller manus.

Ett inofficiellt filmmanus till DOLAN'S CADILLAC dök upp på nätet. Det var en 32-årig amerikan som skrivit manuset som övning och som arbetsprov. Filmatiseringen av DOLAN'S CADILLAC som det pratades mycket om 2001 verkar ha kommit av sig helt för under 2002 kom inga som helst uppgifter om filmen.

* Mars (727)

King kommenterade sina pensioneringsplaner officiellt på sin hemsida. Han sa att han hade nog med projekt att vara sysselsatt de kommande två åren och att han sen skulle ta ett definitivt beslut. Överst på att-göra-listan fanns givetvis att göra klart THE DARK TOWER-böckerna. Samtidigt rapporterade Donald M. Grant att de fått in THE DARK TOWER 5 och inlett produktionen av boken. Kings kontor kontrade med att berätta att King satt i Florida och skrev vidare på THE DARK TOWER 6 för fulla muggar, så intensivt att han inte ämnade göra några tv-framträdanden för EVERYTHING'S EVENTUAL.

Sanningen bakom "The Diary Of Ellen Rimbauer: My Life At Rose Red" var en rejäl gåta. Vem hade skrivit den? King? Hans fru? Hans barn? Ja, spekulationerna var vilda. En representant för förlaget Hyperion hävdade bestämt att det var King, men detta dementerades bestämt av Kings kontor. De sa att det hela skulle avslöjas lagom till att ROSE RED kom ut på VHS/DVD i maj.

FROM A BUICK 8 släpptes på tyska och det kom äntligen lite information om Cemetery Dances specialutgåva, men det var egentligen bara information om de tre olika versionerna av böckerna. De två signerade versionerna var redan slutsålda när informationen lades ut, vilket bara lämnade kvar den osignerade versionen för allmänheten att beställa för $75.

Det kom allt mer information om DREAMCATCHER-filmen. Den officiella sajten blommade upp med en "production journal" i textform och en "video journal" med klipp bakom kulisserna. Februari 2003 nämndes som tänkt månad för filmens premiär. Samtidigt meddelades det att Morgan Freemans karaktär fått byta efternamn. I boken heter han Colonel Kurtz, vilket är en tydlig hyllning från King till Marlon Brandos otrevliga karaktär i "Apocalypse Now". Filmbolaget gillade inte riktigt detta och förklarade för King varför de tyckte att det var ett problem. King förstod och gick med på att byta namn till det liknande Curtis i stället.

EVERYTHING'S EVENTUAL kom ut. Bokförlaget Scribner marknadsförde boken med banners, vykort och spel på nätet. Även tv-serien THE DEAD ZONE marknadsfördes med en officiell hemsida.

George Romeros klassiker "Night Of The Living Dead" släpptes 19 mars i en ny specialutgåva på DVD. På denna skrev King och George Romero några kommentarer (liner notes). Ungefär samtidigt nåddes vi av beskedet att Romeros planerade filmatisering av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON troligtvis lagts ned för gott. Problemet ska vara att det inte finns någon skådespelerska i 12-års åldern som har tillräckligt med stjärnstatus för att lyfta fram filmen.

FIRESTARTER: REKINDLED visades den 10-11/3 på SciFi Channel i USA. Den fick ett ganska ljummet mottagande, trots att allt verkade lovande på förhand. Den planerade fortsättningen med en regelbunden serie verkar efter visningen runnit ut i sanden ganska rejält…

Även HJÄRTAN I ATLANTIS fick ett ljummet mottagande när den gick upp på svenska biografer. Bra Böcker passade dock på att släppa boken som kartonerad lågprisupplaga med filmaffischen som omslag.

Månadens galnaste saker var dels en hemmagjord trailer för DESPERATION som dök upp på nätet och dels Stephen Kings match mot "Harry Potter"-skaparen JK Rowling i MTV:s "Celebrity Deathmatch". Först dog King men hans nya ben vaknade till liv och hade kål på Rowling. Galet!

*April (743)

THE DARK TOWER 6 fick en titel - SONG OF SUSANNAH. När stephenking.coms webmaster skulle uppdatera hemsidan blandade han ihop saker och trodde att detta var ytterligare en ny titel på THE DARK TOWER 5: WOLVES OF THE CALLA (som tidigare varit känd som THE CRAWLING SHADOW). Kalabalik uppstod och felet rättades snabbt till.

ON WRITING kom på norska under titeln OM Å SKRIVE och i Sverige kom FLICKAN SOM ÄLSKADE TOM GORDON ut i pocket i Sverige. Holland blev näst först i världen med att ge ut FROM A BUICK 8 som HET GEHEIM VAN DE BUICK. Hodder & Stoughton i England meddelade att deras bok skulle komma i slutet av augusti (också det före den amerikanska) och att det skulle marknadsföra boken med en Buick som åkte runt i landett för att sen lottas ut bland läsarna.

Information om ett nysläpp av THE DEAD ZONE på DVD i England kom fram. Denna specialedition skulle bland annat innehålla en booklet med flera sidor av manuset, en oklippt version av Frank Dodds självmord, trailer och kommentarer.

Mer information om NBC remake och eventuella tv-serie av CARRIE gick att läsa på nätet. Manuset hade skrivits av Bryan Fuller, känd från olika "Star Trek"-serier. Samtidigt fick vi veta att en film baserad på Kings novell "Secret garden, secret window" planerades att göras av David Koepp. Det var dock osäkert om titeln skulle behållas då titeln skrevs som SECRET GARDEN, med och utan THE.

Hemsidorna för filmen DREAMCATCHER och tv-serien THE DEAD ZONE uppdaterades med lite roliga saker. Ett flertal hemsidor som påstod att händelserna i ROSE RED var verkliga dök upp, bland annat en som påstods vara gjort av karaktärern Nick Hardaways fästmö.

The New Yorker publicerade en essä av King - "Cone head" - där han återigen berättade historien om hur han körde bil och plockade upp vägkoner, en historia han tidigare berättat i efterordet till SKELETON CREW.

Ett par bilder föreställande King sminkad till zombie dök upp på nätet. Det påstods att bilderna var från en testsminkning när King skulle varit med och spelat zombie i George Romeros "Day of the Dead", men att King fick förhinder när det var dags för filmning. Det hela visade sig vara bluff, både bilderna och historien bakom dem.

* Maj (760)

Den 5 maj hölls "Sixth Annual Film Showcase" i Los Angeles där nio kortfilmer visades upp. En av dessa var dollarbabyn STRAWBERRY SPRING av Dave Rutherford som bland 65 olika kortfilmer hade kvalificerat sig till showcaset.

På eBay såldes ett unikt signerad ex av SECRET WINDOWS, Book of the Month-clubs samling med essäer och andra texter av King som släpptes ungefär samtidigt som ON WRITING, för 5000 kr. Det såldes också förhandskopior av FROM A BUICK 8 och en CD där King läste ur boken. Detta var en inspelning som gjordes i reklamsyfte innan Kings olycka och inte ett utdrag ur den kommande ljudboken.

Den 14 maj släpptes RIDING THE BULLET som ljudbok och ROSE RED kom ut på DVD i USA. Det var tänkt att den skulle komma ut i maj även i Sverige, men i vanlig ordning blev den försenad.

Peter Straub sa i en intervju att det kunde vara aktuellt att göra en film av THE TALISMAN istället för den planerade miniserie som hade lagts ned. En av Straubs vänner skulle i så fall skriva manus och Steven Spielberg skulle regissera.

Ljudboksversionen av stödgalan för Frank Muller fick namnet THE WAVEDANCER BENEFIT.

Allt mer information om tv-serien THE DEAD ZONE kom, bland annat en poster och en episodguide. Det blev också klart att Angela Bettis skulle göra rollen som Carrie White i NBC:s remake av filmen. Det lutade åt att filmen skulle bli tre timmar lång och att filmandet skulle inledas den 12 juni, med en tänkt premiär i slutet av 2002. Filmen kommer att bli som en längre pilot till en eventuell serie, och sades följa originalfilmens story noga.

Den 28 maj kom FIRESTARTER 2: REKINDLED ut på DVD i USA och tre dagar senare släppte Aschehoug DREAMCATCHER på norska med titeln DRØMMEJEGERNE.

* Juni (773)

Junis absolut roligaste och mest spännande nyhet var en intervju med Stephen King gjord av Stephen King som lades ut på den officiella sidan. I denna intervju berättade King väldigt mycket om de tre kommande THE DARK TOWER-böckerna som fick titlarna: WOLVES OF THE CALLA, SONG OF SUSANNAH och THE DARK TOWER.

Intervjun finns fortfarande kvar på:
http://www.stephenking.com/sk_interviews_sk.html

En rad intervjuer med folk inblandade i skapandet av THE DEAD ZONE-serien lades upp på nätet. På DREAMCATCHER-sidan kunde man hitta en intervju med regissören Lawrence Kasdan och ett antal nya bakom-filmer. Samtidigt fick vi veta att inspelningen av DREAMCATCHER var klar och filmsajten Dark Horizons blev först med att visa upp filmaffischen.

Det kom fram uppgifter om att några äldre Kingfilmer/serier skulle släppas på DVD i USA lagom till Halloween. Det var THE SHINING (1997, som aldrig tidigare funnits utgiven på video/DVD i USA), IT och CAT'S EYE.

Det blev känt att Bernie Wrightson bidragit med sex illustrationer till FROM A BUICK 8 (limited edition) och tolv fullfärgsillustrationer + kapitelhuvuden till THE DARK TOWER V: WOLVES OF THE CALLA.

King officiella sida kompletterades med en omfattande PDF-fil med information hur man identifierar amerikanska förstautgåvor.

DREAMCATCHER kom ut på svenska under titeln DRÖMFÅNGARE.

* Juli (788)

När Stephen och Tabitha King en varm sommardag gick förbi simbassängen Bangor noterade de att den var fullproppad med ungar och vuxna. Lite onödigt trångt tyckte paret och tog fram plånboken och donerade 1,1 miljoner dollar till staden Bangor så de kunde bygga en betydligt större bassäng inför nästa års värmebölja.

Något hål i plånboken blev det inte. Enligt Forbes årliga lista över världens mäktigaste kändisar hamnade King på en 14:e plats med 52,4 miljoner dollar extra sedan sist.

King kommer att bidra med en introduktion till en nyutgåva av Matthew Lewis klassiker "The Monk" och med kommentarer till en Ramoneshyllning kallad "We're a happy family", med bland annat Eddie Vedder, Red Hot Chili Peppers, Marilyn Manson, U2, Garbage och Kiss, som Rob Zombie sammanställer.

Donald M. Grant rapporterade att de fått in samtliga 11 illustrationer från Rick Barry till deras limited edition av BLACK HOUSE. Det var tänkt att det skulle vara 7 illustrationer men det blev alltså fler. Eventuellt skulle Rick Barry sälja originalmålningarna till antingen King, Straub eller Grant.

Den tre timmar långa remaken av CARRIE för NBC spelades in mellan den 12 och 19 juli. Som regissör fanns David Carson och i rollen som Margret White hittade vi Patricia Clarkson som vi i Stephen King-sammanhang känner igen som Melinda Moores i THE GREEN MILE.

Efter lång tids väntan kom äntligen en trailer för DREAMCATCHER upp på nätet och andra delen av ROSE RED Emmynominerades i klassen "Outstanding Art Direction For A Miniseries, Movie Or A Special".

Slutligen bekräftades det att King blivit klar med manusen till den femte och sjätte delen av THE DARK TOWER och att dessa nu lästes igenom av folk som skulle komma med kommentarer innan King reviderade manuskripten tillsammans med den sjunde delen.

* Augusti (804)

Det blev en liten filmfrossa för de svenska Stephen King-fansen då både HJÄRTAN I ATLANTIS och FIRESTARTER: REKINDLED kom ut i videobutikerna. Vi kunde också glädja de svenska fansen med nyheten om att John-Henri Holmberg satt och jobbade med en översättning av BLACK HOUSE för publicering under 2003.

TV-serien THE DEAD ZONE närmade sig också Sverige då det såg ut som att serien skulle visas på engelska SciFi Channel inom en snar framtid. USA Network beställde 13 nya avsnitt av serien för den amerikanska marknaden.

Snuttar ur filmen DREAMCATCHER visades på San Diego Comic Con. En recensent på Ain't it cool news gillade det han såg och skrev positiva saker om filmen.

Det blev klart att Michael Whelan skulle göra illustrationerna till den sjunde och sista boken i THE DARK TOWER-serien. Whelan satte ju standarden när han gjorde illustrationerna till den första boken. Sedan tidigare var det klart att Darrel Anderson skulle göra illustrationerna till den sjätte boken.

Vi fick också veta att King anställt en person enbart för att dubbelkolla alla detaljer i de nya THE DARK TOWER-böckerna. I de äldre böckerna finns det mängder med misstag - personer byter namn, årtal förväxlas med mera.

Och Signet släppte för femtioelfte gången THE DARK TOWER 1-4 i en ny pocketupplaga med nya, liknande omslag.

Kings filmmanus till Patrick McGraths "Asylum" recenserades på nätet och fick ett hårt betyg. Lite senare meddelade Fangoria att produktionsbolaget Kismet Entertainment valt att göra filmen med en ny regissör utifrån ett annat manus skrivet av Patrick Marber.

Kings engelska förlag Hodder & Stoughton inledde en kampanj kallad "Year of King", som egentligen inte var mer än att de marknadsförde HEARTS IN ATLANTIS, EVERYTHING'S EVENTUAL, DREAMCATCHER och FROM A BUICK 8 på en och samma sida:
http://www.yearofking.com

Det blev känt att tre nya dollarbabies var under produktion. Filmerna baserades på novellerna "Here there be tygers", "I know what you need" och "Night surf".

I serien "Folk som försöker sälja konstiga Kingsaker på eBay" försökte en lurendrejare lura på folk en hittills okänd Kingnovell kallad "Nothing". Försäljaren påstod att det var en av Kings absolut mest okända verk som enbart funnits med i ett program från "World Fantasy Convention" i Ottawa. Kings stab dementerade novellens existens.

Kings officiella hemsida lade ut en skärmsläckare baserad på FROM A BUICK 8 för nedladdning.

Lite uppgifter om bonusmaterialet på de kommande DVD:släppen av de äldre Kingtitlarna CAT'S EYE, IT och STEPHEN KING'S THE SHINING. Det handlade mest om kommentatorspår och trailers förutom STEPHEN KING'S THE SHINING som även hade några bortklippta scener.

Mark Pavia - som regisserade THE NIGHT FLIER - berättade för Fangoria att han ville göra en uppföljare till filmen. Pavia berättade om lite idéer han hade och att han ville ha Stephen Kings tillåtelse för att göra filmen.

* September (828)

FROM A BUICK 8 kom ut. Detta uppmärksammades på en hel del olika sätt. King var med i ett antal amerikanska tv-shower och dessvärre verkade det bli mer och mer tydligt att han nu publicerat sin sista vanliga roman utifrån vad han säger i intervjuerna. Kings förläggare Susan Moldow var skeptisk i sin kommentar: "Jag har hört honom beskriva en roman som jag vet att han vill skriva, som inte är en del i DARK TOWER-sagan och som inte är en kopia av något han gjort tidigare. Och eftersom han beskrivit den för mig så tycker jag att det skulle vara oerhört grymt av honom att hålla undan den från mig."

King medverkade också i ett samtal inför publik med New York Times bok- och filmkritiker Janet Maslin under ett specialarrangemang hos Jacob Burns Film Center.

Gratisnätmagazinet The Spook lät författaren Jack Ketchum recensera FROM A BUICK 8 och Cemetary Dance la ut Bernie Wrightsons illustrationer till deras limited edition av boken på nätet.

BBC Radio i England körde ett specialprogram om fenomenet King och som representant för "fans som har en hemsida om King" medverkade ingen annan än Följeslagarnas Lilja. I samma veva meddelade John-Henri Holmberg att han blivit ombedd av Bra Böcker att översätta FROM A BUICK 8 på en gång och att den eventuellt skulle publiceras innan DET SVARTA HUSET (BLACK HOUSE).

ROSE RED släpptes på VHS/DVD i Sverige samtidigt som information om bonusmaterialet på den kommande DVD:n av STEPHEN KING'S THE SHINING kom fram. Bland bonusarna fanns 11 bortklippta scener, bland annat den beryktade scenen där King som zombie smälter ihop, och kommentarer av bland annat King och regissören Mick Garris.

Kortfilmen PARANOID, den första dollarbabien som fick tillåtelse att under en begränsad tid finnas tillgänglig på nätet, togs ned. Den högupplösta filmen laddades ned 6 500 gånger från hemsidan och visades 36 000 gånger streamat på iFilm. Imponerande!

Den dömdes ut i mars, men i en färsk intervju hävdade George Romero att filmatiseringen av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON fortfarande var aktuell att genomföras.

Det blev allt mer klart att Ridley Pearsons bok "The Diary Of Ellen Rimbauer" skulle bli en fristående "prequel" till ROSE RED. Det blev också känt att en bok med manuset till DREAMCATCHER-filmen skulle släppas i USA i februari.

* Oktober (851)

I filmens värld kom det tråkiga nyheter om att DREAMCATCHER-filmens premiär skjutits fram två månader till april 2003. En desto roligare nyhet var att manusförfattaren Ehren Krueger ("The Ring") skrivit kontrakt med Universal för att skriva manus till Kings och Straubs THE TALISMAN. En desto märkligare nyhet var att de pratades om en uppföljare till CUJO direkt för den amerikanska videomarknaden. Filmen skulle i så fall komma i slutet av 2003.

Dollarbabyn NIGHT SURF och NBC:s remake av CARRIE fick officiella hemsidor och den andra säsongen av THE DEAD ZONE börjades filmas.

Den korta inläsning av FROM A BUICK 8 som King gjorde i promotionsyfte lades ut som ljudfil på New York Times nättidning.

Information om en ny och mycket spännande referensbok i det udda formatet CD-ROM slog ned alla som en chock. Det var författarna Rocky Wood, David Rawsthorne och Norma Blackburn som med gemensam kraft inlett ett jättelikt projekt med otroligt ingående genomgångar av 260 berättelser av King. Det handlar om alla karaktärer, platser, referenser, felaktigheter, varumärken - ja, allt man kan tänka sig - som nämns i Kings berättelser.

"Boken" som fått det ambitiösa, men ändå välförtjänta namnet "The Complete Guide To The Works Of Stephen King" ska komma ut i begränsad upplaga under 2003.

Premiere Performing Arts & Artists i Morrisville, Pennsylvania tuffade runt under två veckor i Pennsylvania och framförde Simon Moores uppsättning av MISERY.

Kings officiella hemsida gick ut med preliminära datum för de tre sista THE DARK TOWER-böckerna och tv-serien "Kingdom Hospital" (tidigare känd som "The Kingdom", den amerikanska varianten av Lars von Triers "Riket"):
- THE DARK TOWER V: WOLVES OF THE CALLA - september 2003
- THE DARK TOWER VI: SONG OF SUSANNAH - november 2003
- THE DARK TOWER VII: THE DARK TOWER - mars 2004
- "Kingdom Hospital" - hösten 2003

I serien "Folk som försöker sälja konstiga Kingsaker på eBay" försökte en väktare som under 90-talet hade hand om säkerheten hos familjen King sälja ett söndersprängt exemplar av IT för $6500. Boken hade legat i ett paket utanför grindarna till Kings hem. Paketet misstänktes vara en bomb och polisen sprängde det. Men det var bara ett fan som ville få boken signerad. Väktaren fick tillåtelse av King att behålla den söndersprängda boken - som man enligt uppgift kan läsa utan problem - och nu efter 10 år försökte han sälja skräpet. Ingen bjöd på auktionen.

* November (862)

De fyra sista novellerna från EVERYTHING'S EVENTUAL kom ut som ljudboken THE MAN IN THE BLACK SUIT: 4 Dark Tales. En DVD med de första två avsnitten ur THE DEAD ZONE-serien släpptes i USA, med en del bonusmaterial som ett alternativt slut och kommentarer. Resten av avsnitten i säsong ett (11 stycken) släpps i mars 2003.

Efter en allt för lång tids tystnad kom det fram lite nya uppgifter kring filmatiseringen av BAG OF BONES. Det nya var att videoregissören Peter Care ska utveckla och regissera filmen efter David Velos manus.

Eftersom filmen DREAMCATCHER skjutits fram, kommer även boken med manuset att skjutas fram. I mars 2003 planerar Newmarket Press att släppa den.

Nu blev det helt klart att Ridley Pearsons "The Diary of Ellen Rimbauer" blir en fristående "prequel"-miniserie på ABC. Serien börjar filmas i januari.

Ett år efter ljudboksinläsaren Frank Mullers rejäla motorcykelolycka berättade Franks bror Leo på Frank Muller hemsida att Frank återhämtat sig mycket - jämfört med andra som råkat ut för liknande skador - under året men att det fortfarande är lång väg kvar tills han blir helt återställd.

Ytterligare en dollarbaby baserad på Kings novell "Rainy Season" dök upp på nätet. Inför premiären i december kunde man se en trailer på hemsidan.

King medverkade i ett projekt i Maine där 18 000 elever tilldelades sin egen laptop. King gillade projektet och besökte en skola i Freeport där han nämnde att han mycket väl skulle kunna tänka sig att undervisa via nätet.

Under "Creative Screenwriting Magazine Screenwriting Expo" berättade Frank Darabont att han ville utveckla Clive Barkers "Books of Blood"-novellserie till en skräckserie för TV där även berättelser av Stephen King och andra skräckförfattare skulle kunna ingå. Han berättade också att filmatiseringen av "The Mist" har prioritet tre just nu, efter manuset till "Indiana Jones IV" och produktionen av "Farenheit 451".

* December (867)

Det första tecknet på att King skrivit något annat än THE DARK TOWER-böckerna är den nya novellen "The Tale of Gray Dick" som kommer med i Tidningen McSweeny's i januari/februari nästa år. Tidningen blir svår att få tag på men i mars kommer det ut en trade paperback med tidningens innehåll.

Det var några scener som behövdes filmas om som låg bakom framskjutningen av DREAMCATCHER till en premiär i april. Under tiden kunde man se dollarbabyn RAINY SEASON på nätet.

Ridley Pearsons "The Diary of Ellen Rimbauer" kommer att filmas under hela januari nästa år. Ridley själv finns på plats och skriver en dagbok för sin hemsida.

Norge ser ut att bli först ut i Norden med en översättning av FROM A BUICK 8 då Aschehoug ger ut boken i juni nästa år. Kanske hinner Sverige, Danmark eller Finland före? Det återstår att se.

RIDING THE BULLET kommer nu äntligen att filmas med start i februari. Filmen håller på att rollbesättas just nu. Det är som tidigare känt Mick Garris (SLEEPWALKERS, THE STAND, STEPHEN KING'S THE SHINING med mera) som regisserar. Och när han är klar med RIDING THE BULLET kommer han att sätta igång med den efterlängtade filmatiseringen av DESPERATION som nu blir en miniserie och ingen biofilm.

[Sammanställt av Anders]


Recension av RAINY SEASON

Jaha, då var det dags för ytterligare en dollarbaby att dyka upp. Denna har titeln RAINY SEASON och är baserad på Kings novell med samma namn från boken NIGHTMARES AND DREAMSCAPES. Det är historien om John (Benjamin Rouse) och Lisa (Tawna Hutchinson) som ska tillbringa sin sommar i den lilla staden Willow. När de kommer till Willow stannar de till vid den lokala affären för att inhandla diverse saker de behöver. Där möter de lokalborna Laura (Leight Rose) och Henry (Oto Brezina) som varnar dom för "regnperioden" som kommer att pågå under kommande natt.

John och Lisa tror förstås att de försöker lura dom och struntar därför i varningarna. Senare under natten upptäcker de att lokalborna inte försökte lura dom, det regnar nämligen... paddor!

Som med de flesta dollarbabies har inte RAINY SEASON någon stor budget. Detta syns väldigt väl i vissa scener. Till exempel när paddorna visar tänderna. Det syns direkt att detta är en effekt... som dessutom inte är speciellt välgjord. Detta gör dock inte så mycket. När man tittar på RAINY SEASON vet man förhoppningsvis att det är en dollarbaby och att den därför inte har en stor budget. Med detta i åtanke blir man nästan lite besviken om det inte är vissa skavanker i filmen...

Så, om man nu räknar med det så tycker jag faktiskt att regissören Nick Wauters har gjort ett klart godkänt jobb med RAINY SEASON. En sak som jag speciellt gillade var när filmen (i början) övergår från svart/vitt till färg, en mycket bra effekt!

Hur är det då med skådisarna? Jo, de får alla godkänt, även om de inte kommer att bli Oscarsonominerade för sina insatser. Oto Brezina som den Dracula-låtande Henry är suverän. Betyget blir 3 Följeslagare av 5 möjliga. [Lilja]

Nja, som avslutning på ett år som bjudit på den suveräna PARANOID och den fullt godkända STRAWBERRY SPRING så ter sig RAINY SEASON ganska dålig i jämförelse med sina dollarbabykamrater. Och det enbart för specialeffekterna som är rent ut sagt kassa.

Det börjar mycket bra. Alla scener i dagsljus med kufiska lokalbor är mycket bra. Men sen blir det natt, vilket symboliseras av en tecknad bild (visserligen gjord i dator) på ett hus och en måne. Man börjar ana oråd. Sen dimper paddorna ned. Tillbaka till den tecknade bilden där det nu regnar små sprattliga klumpar… Är det Disneydags eller en Kingfilm?! Jaha, sen är det dags för paddorna att visa tänder och det ser ju för taskigt ut. Detta kunde man gjort snyggare med hjälp av en gummipadda och lite färg, men istället blir det en tafflig CGI-effekt som definitivt placerar RAINY SEASONS bredvid THE MOVING FINGER och andra effektfloppar.

Nu är jag riktigt hård, men jag tycker faktiskt att om man nu har en begränsad budget så ska man inte lägga ned pengarna på specialeffekter som inte blir bra. Nick Wauters, som ändå visar upp en viss talang med denna film, borde ha valt en annan novell av King som inte kräver specialeffekter av det här slaget. Det kunde blivit bra, men det blev fånigt.

Dessutom - hur ska man kunna göra ett paddregn på film när det redan gjorts helt utmärkt i "Magnolia"?

Man kan ju hålla tummarna för att Nick Wauters får lite mer pengar och kan fixa till skavankerna i filmen, men det är knappast troligt. Till dess får RAINY SEASON endast 2 Följeslagare av 5 möjliga. [Anders]

Fotnot: Filmen når du via den officiella sajten: http://www.rainyseasonmovie.com


Frågor och svar

Fråga från Annelie M

1. Hej, jag fick för några år sedan tag på VARULVENS ÅR inbunden och på svenska. Jag undrar lite vad den är värd på marknaden eftersom jag har förstått att det inte gjordes så jättemånga ex. Har ni koll på det?

- Nej, det har vi inte koll på, men vi vill ha det, så jag skrev ett vänligt mail till förlaget B. Wahströms och frågade om de kunde ge oss upplagesiffrorna för de två upplagor som trycks (1986 och 1988). Svaret kom från Britt Engman:

"Boken har inte tryckts i färre upplaga än andra King-böcker. Men det är ju länge sedan och det ser ut som den inte tryckts till sedan 1988. Det förklarar väl varför den är svår att få tag på. Vi brukar inte lämna ut våra upplagesiffror."

Där hade vi inget att hämta i frågan. Till att börja med tror jag inte att boken trycks i lika stor upplaga som andra Kingtitlar, men det kan man ju inte ta reda på. Eller kan man det? Jag frågade John-Henri Holmberg om han visste något sätt att ta reda på detta. Svaret löd:

"Förlag är för det mesta inte särskilt förtjusta i att avslöja upplagor på sina böcker. Och något sätt att ta reda på upplagorna "utifrån" finns knappast. Så vill förlaget inte tala om det finns det för det mesta inte mycket att göra åt saken. Man kan ju undra varför. Mycket är det förmodligen bara kutym. Alla branscher har ju sina företagshemligheter; i förlagsvärlden finns inte så många vettiga, så man får liksom hålla på de få som existerar."

Så tyvärr, Annelie, vi kan inte hjälpa dig mer än så här. [Anders]

Fråga från Annelie J

2. En konstig sak som jag egentligen förstår men inte vill inse - varför översätts inte alla Kingböcker? Vad är det för fel på människor som inte förstår hur bra han är?

- Det är inte människorna det är fel på utan ekonomin. När man väljer att ge ut en bok så måste man väga kostnaderna mot inkomsterna. Kostnaderna är bland annat rättigheterna till boken, översättning och produktion och inkomsterna beror på hur stor upplaga man kan tänkas sälja av boken. Tendensen verkar vara att King inte säljer så himla bra i Sverige nu för tiden jämfört med förr och att böckerna verkar kosta mer att göra. Så det är väl resultatet av dessa beräkningar som avgör om en bok ska översättas eller inte.

Men sen, om man tittar på de titlar som inte översatts ännu (och då räknar jag inte in de senaste titlarna eftersom de är under översättning just nu) så är det ju först och främst THE DARK TOWER-böckerna som är hetast. Det är ju ständigt mycket tjat om dessa böcker (speciellt från oss Följeslagarna) och då är det klart att det blir frustrerande för dem som inte vill eller kan läsa på engelska att aldrig (?) kunna läsa dessa böcker. Så vi får alla, oavsett om vi läser på engelska eller inte, hålla tummarna för att dessa böcker tillslut kommer på svenska.

När det gäller övriga oöversatta titlar så finns ju några (eBoken RIDING THE BULLET och ljudnovellboken BLOOD & SMOKE) samlade i EVERYTHING'S EVENTUAL (som vi i och för sig just nu inte vet om den kommer att översättas, novellsamlingar har inte högsta prioritet), eBoken THE PLANT inte färdig och resten är för "konstiga" för att översättas. Fotoboken NIGHTMARES IN THE SKY (1988), där King skrivit en essä till bilder av f-stop Fitzgerald, finns bara översatt till tyska och japanska och filmmanuset STORM OF THE CENTURY finns översatt till tyska, spanska, holländska, ryska och franska. [Anders]

Fråga från Fredrik

3. En polare hittade en Stephen King bok som verkade nyutgiven på svenska. Han sa att den hette någonting på "rådjur" eller om det var rådjur på framsidan samt att den var mycket tjock (det märks ganska tydligt att han ej läser King). Jag läser alla böcker nuförtiden på engelska så jag undrar vilken bok detta är?

- Det är DRÖMFÅNGARE (DREAMCATCHER) som har ett rådjur på framsidan, så det måste vara den. [Anders]

Fråga från Katarina

4. Jag undrar var jag kan få tag på böckerna CARRIE och ELDFÖDD? Jag har sökt överallt jag kan komma på, på biblioteket och bokaffärer på Internet, men jag kan inte hitta som böckerna på svenska någonstans! Har ni några förslag där jag kan leta?

- Vår rekommendation när det gäller äldre titlar är att kolla i antikvariat, på loppmarknader, annonser, Gula tidningen och kanske några av de auktionssajter som nu finns, till exempel tradera.se där det alltid finns mycket Kingsaker till salu. Här har du en länk direkt till sökresultatet:
http://www.tradera.com/search/imp.asp?search=stephen+king

Om du inte vill köpa boken så kan du prova att söka i Kungliga Bibliotekets databas Libris, där du kan se vilka bibliotek som har böckerna. Kanske är det något bibliotek nära dig som fortfarande har boken.
http://websok.libris.kb.se/websearch/form
Lycka till! [Anders]

5. Fråga från Patrik

Jag har nyligen blivit medlem i Följeslagarna och undrar varför ni inte har satt in recensionerna av CHRISTINE och PET SEMATARY i era vanliga bokrecensioner. Ska ni fortsätta skriva recensioner tills det blir fullt på den listan så att det finns recensioner på alla böcker?

- Anledningen till att vi inte uppdaterat recensionerna på hemsida på ett tag beror på att vi just nu håller på med en ny hemsida och tycker att det är ganska onödigt att uppdatera två hemsidor samtidigt. Planen är att fortsätta med nya recensioner tills vi skrivit om allt. [Anders]

Fråga från Simon

6. Ni skrev en gång, har jag för mig, att de var tvungna att ta bort Stephen Kings namn från titeln på GRÄSKLIPPARMANNEN. Den fick inte heta STEPHEN KING'S THE LAWNMOVER MAN. På svenska heter den STEPHEN KINGS GRÄSKLIPPARMANNEN. Får Sverige verkligen strunta i att ändra en titel, om King har sagt till att han inte vill ha sitt namn på omslaget?

- Det stämmer. King tyckte att filmen hade så lite gemensamt med hans novell (och det är ju bara att hålla med) att han stämde de som gjort filmen. King vann och efter det får filmens titel inte innehålla Kings namn. Varför den i Sverige fortfarande heter STEPHEN KINGS GRÄSKLIPPARMANNEN vet jag inte. Det skulle kunna vara så att domstolsbeslutet endast gäller i USA eller så att de länder som redan givit ut filmen inte påverkades av beslutet. Detta är dock inget som jag vet med säkerhet. Jag ska fortsätta att forska i detta för att se om jag kan hitta ett svar åt dig. [Lilja]

Fråga från Linus

7. Hur skall man egentligen uttala Stephen Kings namn? Han heter ju Stephen King vilket gör att man borde uttala det "Steffen". Så har jag alltid trott att det skall uttalas. Men de flesta man pratar med uttalar det "Steven". Vilket skall det vara?

- Det ska vara "Steven" och inget annat. Nu säger du aldrig "Steffen" igen! Huga! :) [Anders]


Beskådat

Om ser den fräsiga actionfilmen "Spiderman" på DVD och samtidigt aktiverar funktionen - "textkommentarer" så får man under filmen veta att den mask som "Green Goblin" bär i filmen är gjord efter den mask som pryder den stylade långtradaren i filmen MAXIMUM OVERDRIVE av Stephen King.

Niklas Sundenius

- Vi tackar för denna information. Ser ni fler Kingreferenser eller liknande i filmer, serier eller annat så skicka in det till oss.


Den konstiga tävlingen

I förra utskicket hade vi en "konstig" tävling, vilket gick ut på att skriva ned det konstigaste man kunde komma på som var kopplat till King. Vi nämnde att det kunde vara allt från rykten till konstiga saker i böckerna. Vi fick då lite kritik för att tävlingen skulle vara omöjlig att bedöma. Vad säger att en besatt mangel är konstigare än en levande bil, till exempel?

Nu var det inte så många som tog upp saker som hänt i böckerna utan mer konstigheter kopplade till fenomenet King, vilket gjorde det hela lite mer lättbedömt.

Först ska vi ge Kenneth Bodin och Niklas Sundenius varsitt hedersomnämnande för att de tagit upp Stephen Lightfoot, mannen som förföljde King och påstod att det var King som hade mördat John Lennon. Konstig typ, som vi dessutom skrivit om i Följeslagarna #142 i artikeln "Stephen King och dårarna".

På tredje plats kom Martin Ahlen som berättade en söt historia om hur han som 11-åring skrev brev till Stephen King utan att veta hans adress. Då det stod i böckerna att han bodde i Maine skrev Martin helt sonika "Stephen King, Maine, USA" på kuvertet och postade det. Några månader senare kom ett svar från King. Detta bevisar att King är så pass känd att man inte behöver kunna hans adress för att nå honom.

På andra plats kom Mia Ruotsalainen som lagt fram bevis för en märklig koppling mellan ishockeymålvakter och Stephen King.

Detroit Red Wings målvakt Curtis Joseph (som givetvis förkortas "Cujo") har Cujo airbrushmålad på sin hjälm. Detta kan bland annat ses på hans officiella hemsida:
http://www.cujo31.com

Men även Brynäs IF:s målvakt Johan Asplund har Kingmotiv på sin hjälm, ingen annan än Pennywise - clownen från IT. Hjälmen kan ses på:
http://www.brynas.se/godis/mask.asp

På första plats, och den som alltså kammade hem den konstiga vinsten (en låda chips och ostbågar) blev Christer Nestorsson som bidrog med en historia som man kan kategorisera som "Allt går att sälja, om Stephen Kings namn finns med på det".

Christers historia handlar om ett mycket udda exemplar av limited edition-boken DOLAN'S CADILLAC som fanns till salu hos Betts Bookstore i Bangor, Maine. Historien gick ut på att den förre ägaren till boken hade ett häftigt gräl med sin fru och fick för sig att han skulle göra processen kort med frugan och tog abrupt fram hagelgeväret för att skjuta henne. Lyckligtvis missade han frun, men träffade istället boken, som nu sålts för åtskilliga tusenlappar. Ägaren åkte in i fängelse och frun tog ut skilsmässa. En fullständigt absurd historia och det konstigaste vi fick in till vår tävling.

Vi tackar för alla bidrag, och tackar också Mikael Nordlund som ställde upp med priset.


Efterord

2002 är härmed slut för Följeslagarnas del. När vi skriver 2003 kommer det att hända en hel del roliga saker. Vi kommer tidigt nästa år lägga upp en helt ny hemsida (vi håller just nu på och krånglar med hosting och domäner och annat tekniskt tjafs) och sen så är det ju det stora jubileumsåret. Följeslagarna fyller 5 år och det ska givetvis uppmärksammas på alla tänkbara sätt. Nog om det nu, ha det så bra till vi ses nästa gång!

Anders - http://www.castlerocknet.com/secretwindows
Lilja - http://www.liljas-library.com
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna
Stephen King - http://www.stephenking.com

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025