UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #160 - 030203

Förord

Hej svejs! Här kommer Följeslagarnas senaste utskick. På sistone har det haglat filmnyheter så därför har vi samlat allt vi känner till om några av de kommande filmerna och tv-serierna. Dessutom följer vi upp Forum-frågan om vem som skulle passa bra som Roland i en eventuell filmatisering av THE DARK TOWER.

Inte så mycket mer att tjafsa om med andra ord. Läs!

Trevlig läsning- Anders & Lilja
Medlemsantal: 885


Nyheter

* I förra utskicket beklagade vi oss lite över att novellen "The Tale of Gray Dick", som vi trodde var det första tecknet på att King skrivit något annat nytt än avslutningen på THE DARK TOWER-serien, i själva verket var ett utdrag ur den kommande femte delen. Nu kan vi glädja oss åt att det faktiskt kommer en ny - helt fristående från THE DARK TOWER-världen - novell, fast först 2004.

Det är deckarförfattaren Ed McBain som kommer att sätta ihop en antologi med tidigare osläppta noveller av en rad kända författare. En av dessa är Stephen King och hans novell heter "The Things They Left Behind". McBain beskriver Kings novell som "absolutely marvelous", och i dagsläget vet vi inga mer detaljer om novellen.

Antologin, som ännu inte har något namn, släpps av Tor Books ("Legends") och ska förhoppningsvis komma ut 2004. Vi håller tummarna!

* Nya omslag. Här finns omslagen till antologin " McSweeney's Mammoth Treasury of Thrilling Tales" (med DARK TOWER V-utdraget "The Tale of Gray Dick") och Ramones-hyllningen "We're a happy family" (där King skrivit kommentarer).

http://w1.192.telia.com/~u19212081/the_tale_of_gray_dick.jpg
http://w1.192.telia.com/~u19212081/ramones.jpg

* Enligt en artikel i Washington Post så blev BLACK HOUSE en ordentlig flopp. En källa i förlagsindustrin (som givetvis inte vill gå ut med sitt namn) påstår att flera hundratusentals kopior fick skickas tillbaka till förlaget Random House.


FILMATISERINGAR

Det är alltid många filmatiseringar av eller baserade på Kings verk i luften, men speciellt just nu händer det extra mycket på just den fronten att vi valt att göra en liten sammanställning av det vi vet just nu. Vi börjar med filmer för den stora duken.

FILMER

* DREAMCATCHER

Efter att premiären skjutits fram tidigare har den nu "skjutits tillbaka" till den 21/3. Än så länge har ingen recension av filmen dykt upp på nätet men de kommer sannolikt att dyka upp redan under februari månad.

Däremot kommer allt fler och fler bilder upp. Här är länkar till de senaste laddningarna:
http://www.moviegod.de/film_news_detail.php?id=2227
http://dreamcatchermovie.warnerbros.com/cmp/photobook_main.html
http://www.donniewahlberg.com/duddits.JPG

När det gäller Skandinavien så känner vi bara till premiärdatumet för Sverige och här kommer filmen (under titeln DRÖMFÅNGARE) att gå upp på biograferna den 16/4. Vi antar att filmen har premiär runt det datumet även i övriga Skandinavien.

Mer om filmen, inklusive trailer, på den officiella hemsidan:
http://www.dreamcatchermovie.com

* SECRET WINDOW, SECRET GARDEN

Efter en tids tystnad kring denna filmatisering av novelletten i FOUR PAST MIDNIGHT (MARDRÖMMAR) så har en rejäl bomb släppts. För huvudrollen Mort Rainey har ingen annan än Johnny Depp (!) kontrakterats. Mycket roligt att en så pass tung skådespelare hamnat i en Kingfilmatisering, då kanske den får lite uppmärksamhet också.

För manus och regi står David Koepp och produktionen, signerad Columbia Pictures, väntas starta i juli. En recension av manuset finns här:
http://www.coronaproductions.com/films/loosethread/030131.html

* RIDING THE BULLET

Vi har tidigare berättat om denna filmatisering av Kings eBok/novell där Mick Garris står för manus och regi. Nu är det klart att produktionen inleds nu i april i Los Angeles. Än så länge är det inte känt vilka skådespelare som ska ingå i filmen, men det lär vi nog snart få veta.

* BAG OF BONES

Status på denna filmatisering är att manus är skrivet av David Veloz, Peter Care ska regissera och just nu är den i förproduktion. 2004 är det tänkt att filmen ska gå upp på bio. Bruce Willis är inblandad i och med att hans produktionsbolag ligger bakom filmen, men är han inblandad även som skådespelare? Så här skriver en person i SKEMERs nyhetsutskick:

"My Uncle's in the real estate business in upstate NY. He said that he received a call from someone who wanted to look at an Andes, NY lakeside property. The person was scouting out this property for a possible filming location on a new Stephen King movie starring Bruce Willis. Could it be for BAG OF BONES?"

TV-/MINISERIER

* THE DEAD ZONE

TV-serien baserad på Kings bok med Michael Anthony Hall har blivit en mindre succé för USA Network och är inne på sin andra säsong. Säsong ett bestod av 13 avsnitt. De två första (som i handling följer Kings bok väl) finns redan släppta på en gemensam DVD (Region 1) medan resterande 11 avsnitt kommer samlat senare under våren.

Dessvärre har vi ännu inte hört något om denna serie beräknas komma till Sverige eller Skandinavien i framtiden. Det vore tråkigt om det inte blev så för den är faktiskt riktigt bra.

På seriens officiella hemsida kan man nu peta i Johnnys hjärna… Mer information, bilder, och videoklipp på:
http://www.thedeadzone.net

* SALEM'S LOT

Det var ett tag sedan vi först hörde talas om en remake av den första miniserien baserad på en bok av King, men nu har det äntligen hänt något. Produktionen inleds i Australien i april och det är Mikael Salomon som står för regin. Salomon är en dansk filmare som varit verksam sedan tidigt 60-tal, till en början som fotograf och annat (bland annat i filmer som "The Abyss", "Arachnophobia"), men på senare år har han regisserat en rad miniserier för TV, bland annat Koontz's "Sole Survivor" och två avsnitt i den nu aktuella och mycket populära "Band of Brothers".

Det är TV bolaget TNT som kommer att visa SALEM'S LOT när den väl är klar. Något datum är inte satt men en gissning är vintern 2003 eller våren 2004.

* "The Diary of Ellen Rimbauer"

Filmatisering av Ridley Pearsons fejkade dagbok är väl ungefär lika mycket en Kingfilm som del 10 i CHILDREN OF THE CORN-serien, men den är i alla fall under produktion precis just nu. Pearson själv är på plats och skriver dagbok (!) från inspelningen för sin egen hemsida. Han är själv mycket nöjd över resultatet och även King har sagt positiva saker om de klipp han fått se.

ABC ska visa serien, troligen under året. Läs Pearsons dagbok på:
http://www.ridleypearson.com/diary_12_02.html

* DESPERATION

När Mick Garris är klar med RIDING THE BULLET ska han sätta igång med DESPERATION för ABC. Den kommer att visas som en lång TV film och inte som en miniserie.

* "Kingdom Hospital"

I Ridley Pearsons dagbok kan man läsa att King just nu sitter och skriver på "Kingdom Hospital", den amerikanska versionen av Lars von Triers "Riket". Sedan tidigare är det känt att King enbart ska skriva några av avsnitten, eller kanske bara det första - allt är ganska oklart. Det har sagts att det ska bli 13 avsnitt där det första och sista ska vara två timmar långa.

Enligt tidigare uppgifter ska serien visas under hösten 2003, något som dock känns en aning osannolikt om King fortfarande skriver på manuset. Med tiden lär allt visa sig.

[Anders]


Frågor och svar

Fråga från Fredrik

1. Hejsan! Har kollat runt lite bland nätbokhandlarna och sett att det finns en bok som heter SKELETON CREW. Vad är det för bok? Och finns de noveller som är i boken översätta i någon annan av de senare novellsamlingar som utkommit, typ NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP?

- SKELETON CREW är den engelska originaltiteln på en bok som på svenska heter DEN FÖRSKRÄCKLIGA APAN OCH ANDRA BERÄTTELSER som kom 1986. [Anders]

Frågor från Mikael

2. Jag har två böcker av Stephen King med följande titlar: MAJSENS BARN OCH ANDRA NOVELLER, utgivningsår 2000 av B. Wahlströms förlag, JERUSALEMS LOTT OCH ANDRA NOVELLER, utgivningsår 2000 av B. Wahlströms förlag. Är det nytryck och förkortade versioner av tidigare novellsamlingar?

- Ja, och nja. När B. Wahlströms efter många år bestämde sig för att ge ut novellsamlingen DÖDSBÄDDEN igen så delade de upp den i två volymer. Så böckerna är alltså förkortade i den betydelsen att de är uppdelade i två volymer. Samtliga noveller från originalboken är nytryckta, fast inte i samma bok. [Anders]

3. Varför får inte de vara med i bokförteckningen av utgivna böcker?

- Tja, det beror väl på att DÖDSBÄDDEN redan är med där. Men det är många som blir konfunderade av detta så vi får nog lägga till dem snart. [Anders]

*** Förtydligande ***

Vi avbryter frågor och svar med ett förtydligande eftersom de tre första frågorna handlat om novellsamlingar med King. Det är kanske på sin plats att reda ut det hela. King har släppt nio novellsamlingar, här följer information om dessa:

1. NIGHT SHIFT (1978)
- Svensk titel: DÖDSBÄDDEN (1985, B. Wahlströms förlag), även nytryckt under namnen MAJSENS BARN OCH ANDRA NOVELLER (2000, B. Wahlströms förlag) och JERUSALEMS LOTT OCH ANDRA NOVELLER (2000, B. Wahlströms förlag).
- Kommentar: Kings första novellsamling som innehöll 20 noveller.

2. DIFFERENT SEASONS (1982)
- Svensk titel: SOMMARDÅD (1983, Askild & Kärnekull) och VINTERVERK (1984, Askild & Kärnekull).
- Kommentar: Kings första samling med "novelletter", fyra länge noveller eller kortare romaner om man så vill. I Sverige delades boken upp i två volymer.

3. SKELETON CREW (1985)
- Svensk titel: DEN FÖRSKRÄCKLIGA APAN OCH ANDRA BERÄTTELSER (1986, Legenda)
- Kommentar: Kings andra novellsamling som innehöll 22 texter, varav en är novelletten "The Mist" ("Dimman") och en annan dikten "Paranoid: A Chant" ("Paranoia: En besvärjelse"). Resten är noveller.

4. FOUR PAST MIDNIGHT (1990)
- Svensk titel: MARDRÖMMAR (1991, Legenda).
- Kommentar: Kings andra samling med novelletter, även här fyra stycken. Den svenska bokklubbseditionen (Bra Böcker) delade upp boken i två volymer.

5. NIGHTMARES & DREAMSCAPES (1993)
- Svensk titel: NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP. FÖRSTA BOKEN (1998, Replik) och NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP. ANDRA BOKEN (1999, Replik).
- Kommentar: Kings tredje novellsamling med 23 texter varav 21 var noveller. I Sverige delades boken upp i två volymer.

6. SIX STORIES (1997)
- Ej översatt till svenska.
- Kommentar: Kings fjärde novellsamling som han släppte själv i väldigt begränsad upplaga (1100 ex) på sitt förlag Philtrum Press. De sex novellerna hamnade senare i olika tidningar och antologier innan de fick sitt slutgiltiga hem i HEARTS IN ATLANTIS och EVERYTHING'S EVENTUAL.

7. HEARTS IN ATLANTIS (1999)
- Svensk titel: HJÄRTAN I ATLANTIS (2000, Bra Böcker)
- Kommentar: Kings tredje samling med novelletter (fem stycken) i varierande längd.

8. BLOOD AND SMOKE (1999/2000)
- Ej översatt till svenska.
- Kommentar: Kings femte novellsamling, denna gång i en ljudbok. De tre novellerna var vid publiceringen exklusiva för sammanhanget, men har sedan kommit i tryckt version.

9. EVERYTHING'S EVENTUAL (2002)
- Ej översatt till svenska.
- Kommentar: Kings sjätte novellsamling med 14 noveller som bland annat tidigare funnits i SIX STORIES och BLOOD AND SMOKE.

[Sammanställning av Anders]

Fråga från Kim

4. Jag undrar om ni vet varför det översätts så lite skräck till svenska? Förr vimlade ju det av coola böcker, t.ex Clive Barker, Anne Rice, Dan Simmons, HP.Lovecraft, James Herbert, Ramsey Cambell osv. Idag översätts ju bara King, och det känns lite som det görs på nåder. Jag räknar inte med Koontz, då denne inte, med några få undantag är äkta skräck. Vore intressant och få veta varför. Säljer det för dåligt eller är det inte fint nog? Jag menar fantasygenren ,som är nära besläktad bara bombar ju ut böcker, så ett visst underlag borde det ju finnas marknad för.

- Vi ansåg att rätt person för att analysera denna frågeställning var författaren, förläggaren, översättaren, experten och - för all del - Följeslagaren John-Henri Holmberg:

--

Kim svarar ju faktiskt själv: skräck har för liten publik just nu. För femton år sedan var det ju annorlunda - ett antal förlag (Bra Böcker, Forum, Wahlströms med flera) prövade en rad skräckförfattare, i de flesta fall naturligtvis inspirerade av Kings kolossala popularitet kring mitten och slutet av 1980-talet, och i några år gick också några av dessa andra författare hyggligt - bäst såvitt jag vet Dean Koontz och Anne Rice. Men gradvis sjönk upplagorna och utgivningen lades ner. Exakt samma sak har i själva verket hänt i så gott som alla västländer; i USA, där "horror"-vågen svallade som högst och kunde avsätta upp till 300 skräckromaner om året under andra hälften av 80-talet, publiceras i dag bara kring en femtedel så många titlar.

Vad det här berott på är däremot svårare att gissa. Traditionellt kan man kanske säga att skräcklitteratur alltid haft uppsving under perioder av relativ fred och välstånd - spökhistorier var som populärast under den högviktorianska perioden mot slutet av 1800-talet, moderna skräckberättelser blev populära på 1920-talet, försvann nästan under andra världskriget men hade en renässans på 1950-talet, King blev stor under andra hälften av 1970-talet och den stora horror-boomen kom på 1980-talet. I så fall ska man kanske skylla skräcklitteraturens minskande publiktycke på kriget i forna Jugoslavien, på Irakkriget, terroristangreppen i september 2001 och andra sådana händelser. Men man kan tänka sig andra bidragande orsaker. I Sverige kan kanske helt enkelt bokpriserna ha inverkat: de som är mest förtjusta i skräck är ofta unga läsare, men de flesta skräckförfattare utgavs inbundna till vuxenpriser. Kanske hade de sålt bättre i pocket, som B. Wahlströms skräckserie "Kalla Kårar" - en skräckserie i originalpocket som faktiskt utkom med 82 titlar mellan 1971 och 1984, de första 22 dessutom återutgivna från och med 1977 under serietiteln "Rysare ur Kalla Kårar" parallellt med att nya titlar i den ursprungliga serien kom ut. Men å andra sidan upphörde ju också den serien.

Lägg förresten märke till att också fantasyutgivningen har mattats en hel del. För fem-sex år sedan kom varje år ett 50-tal fantasyromaner ut i Sverige; det antalet är nu nere i hälften och utgivningen har koncentrerats till tre eller fyra förlag som ger ut så gott som all fantasy. Så också där har försäljningen utvecklats negativt.

John-Henri

--

Man kan alltså sammanfatta det med: ju mer skräck vi upplever i verkligheten, ju mindre sugna är vi på att läsa det. Mest frustrerande av denna situation blir givetvis de skräckälskare som av olika anledningar inte läser böcker på engelska. Men det finns ju en hel del redan utgivna böcker som är värda att läsas. [Anders]

Fråga från Camilla

5. Hej! Jag tycker att Stephen Kings böcker och filmer är så jäkla bra och nu har jag en liten fråga... Jag undrar om filmen STAND BY ME också finns i bokform?

- Visst finns den det. På engelska heter berättelsen "The Body" och ingår i den ovannämnda samlingen DIFFERENT SEASONS. På svenska har den fått titeln "Höstgärning" och ingår i boken VINTERVERK. Den svenska boken kan numera vara rätt klurig att få tag på men det är väl värt allt letande för berättelsen är ännu bättre än filmen! [Anders]

Fråga från Kenneth

6. Jag skulle vilja veta hur många berättelser King skrivit om herrklubben East 35th Street 249 B, och var de återfinns.

- Vad vi vet så är det bara "The Breathing Method" ("Vinterverk") som tar upp denna herrklubb. I den legendariska Playboy-intervjuen från 1983 förklarar King hela grejen med klubben:

"In my novella "The Breathing Method", in DIFFERENT SEASONS, I've created a mysterious private club in an old brownstone on East 35th Street in Manhattan, in which an oddly matched group of men gathers periodically to trade tales of the uncanny. And there are many rooms upstairs, and when a new guest asks the exact number, the strange old butler tells him, "I don't know, sir, but you could get lost up there." That men's club really is a metaphor for the entire storytelling process. There are as many stories in me as there are rooms in that house, and I can easily lose myself in them."

Men klubben är helt klart intressant, så man kan ju hålla tummarna för att han nämner den någon annan gång. [Anders]

Frågor från Niklas

7. Har STEPHEN KING'S NIGHTSHIFT COLLECTION (1995) givits ut på DVD? Har VHS-versionen, men undrar om denna titel kommit på DVD.

- Nej, den har inte släppts på DVD så vitt jag vet och med tanke på vilken lågprofilfilm det är skulle jag bli rätt förvånad om den någonsin släpps på DVD. Konstigare saker har ju visserligen hänt men ändå… [Lilja]

8. Kommer DEAD ZONE (TV-serien) att ges ut i Sverige på DVD? När? CARRIE-remaken på DVD?

- När det gäller THE DEAD ZONEs öde i Sverige (eller hela Norden för den delen) ligger detta just nu i mörker. Ingen TV-kanal verkar ha köpt in den och inget datum har satts för DVD-release. De två första avsnitten finns redan på DVD (Region 1, dock) och resten av säsong 1 kommer under året. Allt som behövs är med andra ord en regionsfri DVD spelare (något som går att ordna på alla nyare versioner).

När det gäller CARRIE-remaken är det samma sak där. Inga uppgifter om när den kommer till Sverige. Jag skulle dock bli rätt förvånad om den inte kommer, frågan är bara när… [Lilja]


Forum - vem ska spela Roland?

I förra utskicket slängde vi ut en fråga om vem som skulle spela Roland ifall det skulle bli en filmatisering av THE DARK TOWER-serien, något som absolut inte är på gång, men leka med tanken kan man ju göra. Vem Följeslagarna ville se i rollen var ganska snabbt avgjort. Även om det kom en hel del olika förslag var en person överlägsen, nämligen dansken Viggo Mortensen.

Denne, fram till nu relativt anonyma skådespelare har med hjälp av sin fantastiska rollprestation som Aragorn i "Sagan om Ringen"-filmerna gestaltat den där väderbitna och coola figuren som vi alla ser som Roland. Eller som Magnus Johansson skrev i sin motivering: "Jag tycker helt klart, att Viggo Mortensen är en het kandidat till rollen. Han har ett härdat och iskallt utseende och har precis den blick jag föreställt mig Roland ha."

På en hedrande andra plats kom Clint Eastwood, som länge varit den person som varit allra hetast för en eventuell roll som Roland. Men "Clintan" är inte den där hårda cowboyen längre och har därför halkat ned i topplistorna. Andra populära förslag var bland annat Bruce Campbell, Lance Henriksen och Peter Stormare.

Några kommentarer:

- Varför inte Peter Stormare? Som den äldre alltså. Tystlåten - vad är det som säger att de pratar klockren engelska i revolvermannens värld?
- Med tanke på bilderna i de svenska utgåvorna av boken så måste det nästan bli Bruce Campbell.
- LANCE HENRIKSEN!!! Utrymme för diskussion medgives ICKE. :-)

Övriga namn som nämndes en eller flera gånger:
- Ethan Hawke
- James Cagney
- Rickard Wolff
- Bruce Willis
- Woody Harrelson
- Mel Gibson
- Adam Storke
- Joaquin Phoenix
- Sean Penn
- Tim Robbins
- James Woods
- Keith Richards
- Iggy Pop
- Mads Mikkelsen
- Hugh Jackman
- Russel Crowe


Forum - andra skräckförfattare?

Vi har fått ett nytt mail som leder till ännu en omgång i Forumet. Så här skriver Ulrika:

"Hej! Jag heter Ulrika och är en hängiven Stephen King-anhängare. Har läst allt han skrivit, både på svenska och engelska. Det är just det som är problemet. Parallellt med King böckerna har jag läst Dean R. Koontz samtliga böcker. Eftersom jag har en syster som bor i USA har jag haft turen att läsa böcker av båda författarna som ej givits ut i Sverige.

Nu till min fråga. Kan ni, eller någon medlem, ge mig några bra namn på andra skräcklitteratur författare? Har läst en hel del av John Saul samt andra författare men blir lika besviken varje gång eftersom ingen ens kommer i närheten av King (eller Koontz heller för den delen...)

Hoppas ni kan hjälpa mig. Som ni förstår är det inget hinder om böckerna inte finns på svenska eftersom min syster skickar till mig. Tack på förhand!"

Visst kan ni hjälpa Ulrika med lite tips? Skicka in tips på författare och böcker till foljeslagarna@swipnet.se och märk mailet med "Andra skräckförfattare".


Efterord

OK, till nästa utskick får ni som vanligt skicka in frågor och denna gång även tips på andra skräckförfattare och deras bästa böcker. Sätt igång bara! Ha det bra tills vi ses om igen om två veckor.

Anders - http://www.castlerocknet.com/secretwindows
Lilja - http://www.liljas-library.com
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna
Stephen King - http://www.stephenking.com

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Never Flinch: Omslag och utdrag
Cujo nysläpps i pocket 2025
Nästa bok: Never Flinch
Salem's Lot är här!
Chuck kommer först nästa sommar - kanske

SENASTE RECENSIONERNA

Salem's Lot
Shine On: The Forgotten Shining Location
Så du vill ha det mörkare
Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Salem's Lot
Film. Långfilm som hade premiär på MAX 3/10 2024. Läs vår recension
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
Bok. Samling med 12 noveller, släpptes 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning. Läs vår recension
Gwendytrilogin
Bok. Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpptes enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
Kommande:
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins. Amerikansk premiär 21/2 2025.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2025-02-21
Never Fllnch
- Kommande roman. Släpps 27 maj 2025 i USA
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2025
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan. Visades på Toronto International Film Festival 6/9 2024 kommer att ha sin breda premiär i USA sommaren 2025.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025
The Long Walk
- Långfilm i regi av Francis Lawrence. Spelas in just nu för eventuell premiär 2025.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025
The Institute
- Tv-serie. Under inspelning just nu med eventuell premiär 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt