UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #180 - 031218

Förord

Hej och välkomna till årets näst sista utskick, som blev några dagar försenat för att vi ville klämma in en recension av DREAMCATCHER DVD:n innan den blev "gammal". Hoppas ni överlevt utan den vanliga "varannan måndag"-utskicket!

Förutom DREAMCATCHER DVD:n så är det förstås WOLVES OF THE CALLA detta utskick handlar om. Har ni inte läst boken (men planerar att göra det inom kort) eller håller på med den just nu så gör ni nog bäst i att hoppa över vår recension just nu. Den kan avslöja lite mer om handlingen än vad man vill veta när man håller på med en bok.

Vi håller detta förord kort, men vill påminna om att vi har ett nystartat Forum på hemsidan där ni kan diskutera i några trådar vi dragit igång. Har du ett förslag på en tråd vi borde starta så är det bara att höra av sig till oss.

Mycket trevlig läsning - Anders & Lilja
Medlemsantal: 791


Nyheter

* Nu är det helt spikat att det blir en tretimmarsadaption av DESPERATION som tv-film på ABC. Mick Garris regisserar utifrån ett manus skrivet av King själv (om det är samma manus som funnits att läsa tidigare då DESPERATION skulle bli film lär det bli en mycket trogen film) och Mark Sennet agerar exekutiv producent. Sennet säger att han tycker att DESPERATION har en gammal hederlig Kingkänsla:
- Det är en av de där grundligt läskiga romanerna. Den är THE SHAWSHANK REDEMPTION och THE GREEN MILEs totala motsats. Den har bisarr, läskig humor och mycket bra karaktärer.

Produktionen drar troligen igång redan i mars/april 2004 efter att Garris avslutat filmningen av RIDING THE BULLET. Förhoppningsvis kommer det information om vilka som ska vara med i filmatiseringen i början av nästa år.

* Apropå RIDING THE BULLET så skulle ju George Romero hoppa in i en cameoroll som egentligen var vikt för King. Nu har det blivit så att inte heller Romero kan medverka i filmen utan det blir Matt Frewer som till slut
gör rollen som konstläraren i filmen.

I en hyfsat färsk recension av manuset kan man bland annat läsa att Garris gjort en liten passning till Kingfansen genom att byta ut George Staubs Mustang mot en röd Plymouth Fury -58...
http://www.creature-corner.com/reviews/ridingthebulletscript.php3

* SONG OF SUSANNAH. Den första färgbilden på omslaget finns här:
http://www.liljas-library.com/images/songofsusannah_color_audio.jpg
och på den här sidan finns en liten text om vad boken handlar om som absolut INTE bör läsas av de som håller på att läsa WOLVES OF THE CALLA eller som är på väg att göra det:
http://www.liljas-library.com/dtVI.html

* Vi har tidigare berättat om ytterligare en del i CHILDREN OF THE CORN-sagan, del 8 som enligt regissören Joe Harris ska bli ett "hängivet försök att rädda serien och att bevara känslan från första filmen och Kings originalhistoria". Även om det känns rätt hopplöst och att COTC (käck förkortning) egentligen har gjort sitt sedan länge, så känns det ändå som Harris kan skapa något kul, åtminstone efter att ha läst en färsk intervju där han utvecklar sina tankar:
- Min tanke är att göra den läsklig igen. Originalkonceptet och historien i Kings novell (som verkligen kom fram i den första filmen) är riktigt skrämmande: barn dödar vuxna för Guds härlighets skull. Jag tycker att barn är skrämmande. De borde inte vara det men de är det för vuxna. Jag vill få tillbaka den upplivande skräcken i att bli jagad genom majsfälten av ungar med svingande liar. Jag vill få fram "Flugornas herre" i barnen och komma bort från det där neo-Amishuttrycket de har. Mina barn jagar i klungor och slänger sig på sina offer. De slutar inte hugga och slita förrän du är död. Sen ger de resterna till Majsguden. Den här filmen ska få dig att skrika "Herregud!" om jag får min vilja igenom.

Arbetet går dock sakta framåt och i dagsläget är det enda som finns ett manus. Dimension ska göra filmen.

* För ett par veckor sedan fick King ta emot "Distinguished contribution to American letters"-priset av Nation Book Awards och nu finns en avskrift av Kings tacktal att läsa på nätet, en text som både kan ses som en kärlekshyllning till frun Tabitha och en uppmaning att populärlitteratur ska accepteras för vad den är:
http://www.nationalbook.org/nbaacceptspeech_sking.html

Det finns också ytterligare en text kopplad till detta att läsa och det är Walter Mosleys introduktion till King:
http://www.nationalbook.org/nbaacceptspeech_sking_intro.html

* Michael Whelan (uttalas "waylan") är nu klar med illustrationerna till den sista DARK TOWER-boken. Arbetet har tagit ungefär ett år att färdigställa och det blir 13 målningar (i färg) och 20 svartvita illustrationer i boken. Whelan är den enda illustratören som fått illustrera två olika böcker i DARK TOWER-serien, THE GUNSLINGER 1982 och THE DARK TOWER 2004. När King och Whelan nyligen pratades vid konstaterade de att det tagit 20 år för dem att göra resan komplett tillsammans och att de båda faktiskt fortfarande lever, för kort efter Kings olycka 1999 fick Whelan reda på att han hade cancer. Lyckligtvis har båda klarat sig ur dessa skador och sjukdomar.

Ett smakprov av Whelans nya illustrationer kan dyka upp på hans hemsida inom kort. Vi får hoppas på det.

* Här är en länk till en sida där i princip alla kortfilmer baserade på Kingshistorier finns och där man också kan ladda ned vissa av dem:
http://www.stephenkingshortmovies.com/

* Ett "pop art"-konstverk med Pennywise från IT-miniserien finns till salu på eBay:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3645098292&category=20158

* Little Simon (Simon & Schusters barnboksförlag) meddelar att deras "pop up"-variant av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON preliminärt släpps hösten 2004.


Recension av WOLVES OF THE CALLA

* OBS! Denna recension innehåller beskrivningar som kan avslöja handlingen, så hoppa över texten om du är på väg att läsa boken, eller om du läser den just nu.

Så är den då äntligen här, den femte delen av THE DARK TOWER. Sex år efter att WIZARD AND GLASS kom. Som tur är, är det inte mer är lite drygt 8 månader kvar till del 6, SONG OF SUSANNAH.

Upplägget i WOLVES OF THE CALLA är att Roland och hans ka-tet blir tillfrågade om det inte kan hjälpa innevånarna i Calla med att stoppa vargarna som kommer ungefär var 20:e år och stjäl det ena barnet i varje tvillingpar. Nästan alla barn i Calla är tvillingar. Barnen återkommer sedan förstörda. De duger inte till annat än som hästar framför plogarna. Problemet är bara att vargarna verkar vara odödliga. Åtminstone tills Roland och de andra kommer på deras hemlighet.

I WOLVES OF THE CALLA får vi träffa Fader Callahan som vi senast såg i 'SALEM'S LOT. Under en del av boken tar han över berättelsen totalt och vi får veta vad han haft för sig sedan han flydde vampyrerna i Salem. Vi får även träffa Andy, the messenger robot. Det är Andy som alltid varnar innevånarna när vargarna är på gång. Ingen vet hur han kan veta att de kommer men han har aldrig haft fel.

Boken slutar som det brukar med en cliffhanger. Den är dock inte lika olidlig som den i THE WASTELANDS men snudd på.

Som vanligt har King även lagt in några kopplingar till sig själv i WOLVES OF THE CALLA. På menyn till "The Manhattan Restaurant of the Mind" finns King med som en av dagens specialiteter. King har ju redan avslöjat att han kommer att figurera i de sista böckerna som en karaktär. Här bäddar han för det samt att boken 'SALEM'S LOT och dess författare även nämns. Personligen vet jag inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta av King ska vara en av karaktärerna i historien. Det har spekulerats en hel del på nätet om att King är The Crimson King och kommer att sitta och vänta på Roland i toppen av tornet och det skulle verkligen kännas billigt om det blev så. Vi vet ju dock inte riktigt vilken roll King kommer att ha i storyn så vi får vänta och se men det känns lite oroligt.

Vidare anges Claudia Y Inez Bachman som författaren till "Charlie the Choo Choo". Hon är naturligtvis fru till den nu bortgångne Richard Bachman.

Efter att jag läst WOLVES OF THE CALLA känner jag att det nog är den starkaste boken i serien. hittills. Visst man brukar känna så efter att man just läst boken, men denna gång känns det som om känslan kommer att sitta kvar. Betyget blir bra, mycket bra. Jag ger WOLVES OF THE CALLA toppbetyg, 5 Följeslagare av 5 möjliga. [Lilja]

Bara några kapitel in i WOLVES OF THE CALLA när vi fått stifta bekantskap med några invånare i Calla Bryn Sturgis och fått höra om de bortrövade barnen som kommer tillbaka "Roont" (kan det vara "ruined" omskrivet?), och sedan fått vara med om när Roland och ka-teten gått "Todash" så får jag nästan tårar i ögonen. Jag inser att det bara är två böcker kvar i den här spännande världen. Och eftersom King hela tiden hittar på nya uttryck och platser så känns det ännu sämre. Ska det nödvändigtvis ta slut nu när det bara har börjat?

Att gå "Todash" betyder att ka-teten kan färdas mellan de olika världarna medan de sover. De är liksom där, i 70-talets New York, men de är där som spöken kan man beskriva det. Först är det Eddie och Jake som kommer dit och de följer efter den riktige Jake samma dag som han skaffar "Charlie the Choo Choo" och hittar rosen. Men dagen är inte alls så som den var första gången, och gänget får snabbt reda på att rosen, som är en ingång till The Dark Tower är i fara. Det är ägaren till bokhandeln "The Manhattan Restaurant of the Mind" - Calvin Tower - som äger tomten rosen växer på, och han hotas av samma gangstergäng som 10 år senare ska utsätta Eddie för problem (berättas i THE DRAWING OF THE THREE). Ka-teten måste med andra ord snabbast möjligt hitta en metod att förflytta sig fysiskt till New York 1977 för att köpa tomten av Calvin Tower.

Det visar sig att det finns en möjlighet att göra det tack vare den trettonde stenen i Maerlyns Regnbåge - Black Thirteen. I WIZARD AND GLASS fick vi läsa om en av de andra stenarna. Fader Callahan har fått tag på Black Thirteen under mystiska omständigheter som gjorde att han till slut hamnade i Calla Bryn Sturgis, och det är Black Thirteen som gör att ka-teten kan gå "Todash".

Fader Callahan är ett kärt återseende. Återblicken på hur han tappade tron i 'SALEM'S LOTs upplösning och vad han senare gjorde innan han hamnade i denna värld upptar som Lilja konstaterade en stor del av boken. Precis som i WIZARD AND GLASS berättas det en hel del historier, men till skillnad från nämnda bok där ka-teten inte kom speciellt närmare Tornet så händer det, tack vare dessa historier, en hel del för helheten. Det är många lösa trådar som vävs in med varandra så att saker och ting klarnar lite bättre. Tempot har absolut skruvats upp.

Själva kampen mot vargarna, mycket inspirerat av "De sju samurajerna", är stundtals en veritabel deckargåta där pusselbit efter pusselbit passas ihop med varandra tills den slutgiltiga sammandrabbningen äger rum de sista 60 sidorna. Fantastiskt spännande, precis som utvecklingen av det mystiska talet 19.

En fördel jämfört med WIZARD AND GLASS är såklart att det är vår favorit ka-tet som står i centrum, och då speciellt jublar jag åt Eddie Dean som absolut är topp tre på min lista över Kings bästa karaktärer. I och med det är mer "vanlig" dialog jämfört med i WIZARD AND GLASS där det var märklig gammaldags dialog som var svår att hänga med i. I WOLVES OF THE CALLA förklaras uttrycken bättre, även om en urladdning som "Ye'll not drig no line through names o' mine! /./ 'Ay'll take 'een babbies anyro' and burn 'een squabbot town flat, /./ But 'ay'll have one each o' me see', an' 'at'll stee' lea' me three, and a' best 'ay ain't worth squabbot, but my howgan is! /./ Burn'ee flat an' be damned to 'ee, /./ Numb gits!" inte är den lättaste att förstå!

Cliffhangern tycker jag är minst lika spännande som den i THE WASTELANDS med skillnaden att nu vet vi att vi kommer att få svaren om ett drygt halvår, och det är ju en riktig befrielse. Däremot måste jag säga att boken lämnade en liten otäck smak i munnen när King under de absolut sista sidorna skriver in sig själv som sig själv, och värre lär det bli i nästa bok om man har läst vad den ska handla om. Det känns ärligt talat rätt så värdelöst och det finns en stor risk att avslutningen av denna fina serie blir rena fiaskot. Det är som om J.R.R. Tolkien skulle sprungit på Frodo i Mordor. Låt oss hoppas på det bästa.

WOLVES OF THE CALLA är som Lilja redan skrivit en av de bättre böckerna i serien. Riktigt spännande och "ihopsamlande" om man nu kan uttrycka det så. Betyget blir en mycket stark 4:a av 5 möjliga Följeslagare. [Anders]

* Diskutera gärna WOLVES OF THE CALLA i tråden "The Dark Tower (avancerad)" i det nystartade forumet på vår hemsida.


Recension av DREAMCATCHER DVD

Vi kommer inte att recensera själva filmen. Då vi redan gjort det (se utskick #112) kommer vi här bara att titta på DVD:s extramaterial. Det extramaterial som finns är ganska så omfattande och ovanligt intressant. Naturligtvis finns de obligatoriska "Scenåtkomst", "Interaktiva menyer" och "Trailern" med men de tycker jag inte räknas.

Det som gör denna DVD:s extramaterial intressant är följande:

- Drömskrivare: En intervju med Stephen King
Det är alltid kul att se intervjuer med King. Denna intervju är gjord 2002 direkt efter att King sett en tidig kopia av Dreamcatcher. Han berättar lite om vad han tycker om filmen och hur han skrev boken för hand men även andra ämnen kommer upp. Mycket sevärt!

- Drömbindare: Effekterna i Dreamcatcher
Här får vi en närmare titt på hur man skapade Mr Gray (den finns faktiskt två olika versioner av honom i filmen), hur man gjorde skitvässlan (som King kallade masken), hur man gjorde rymdskeppet och mycket annat. Mycket intressant.

- Borttagna scener och originalslutet
Tyvärr är inte originalslutet värst mycket bättre än det som man fick se på bio. Visserligen är inte Duddits en utomjording här men det känns ändå konstigt och man får inte riktigt något grepp om vad det är som egentligen händer. Det var ju just detta som testpubliken sa och som gjorde att man filmade om slutet. tyvärr lyckades man inte andra gången heller.

Borttagna scener är alltid kul att se. Här får vi bl.a. se två scener som inte tillför så värst mycket ("Meeting Josie" och "Henry returns to the loggers' shelter") men vi får även två som skulle ha varit kvar om jag fått bestämma. I den ena ser vi hur Curtis stjäl en helikopter och sticker efter Owen ("Colonel Curtis takes off") och i den andra förklarar Duddits att det räcker med att Mr Gray får ner en mask i dricksvattnet så dör hela världen ("One worm kills"). De två sista hade tillfört filmen lite om de fått varit kvar.

Över lag tycker jag att detta är en bra DVD. Mycket extramaterial som är bra uppdelat och intressant att titta på. Det är inte bara en massa strunt som brukar kunna hamna på DVD:erna när det egentligen inte finns något extramaterial. Jag kan definitivt rekommendera den här DVD:n om ni gillar filmen. Betyget blir 3 Följeslagare av 5 möjliga. [Lilja]

När man nyligen avnjutit "Sagan om de två tornen - extended edition" och det enorma bonusmaterial som finns på den så är det nästan löjligt att ta sig an en DVD som har enbart runt 30 minuter extramaterial. Det blir lite futtigt, men det är klart - alla filmer är inte lika genomarbetade som "Sagan om de två tornen".

Kollar man sedan närmare på DVD:n så står det snabbt klart att något saknas. Javisst, dokumentären "DreamMakers - A journey through the production" inte följt med till region två-versionen och det är ju helt obegripligt. Allt bonusmaterial saknar även svensk text. Jag fick i alla fall inte dit någon svensk text, trots att den fanns att välja.

Av de två dokumentärerna som faktiskt följt med är intervjun med King klart bäst. Den är ungefär 8 minuter lång och han redogör för sina tankar bakom själva historien. Lite nytt och lite som man läst eller hört tidigare. Kul var det i alla fall. Den andra "Drömbindare: Effekterna i Dreamcatcher" är en kort och snabb genomgång av de digitala effekterna. På 8 minuter rabblas det lite snabbfakta och så värst genomgående blir det inte.

Sen har vi "borttagna scener och originalslutet". Några av de bortklippta scenerna kändes som de var bortklippta med all rätt medan en scen där Colonel Curtis snor en helikopter för att jaga Owen känns som den verkligen hade hört hemma i filmen. Originalslutet, som givetvis är bättre än det som slutligen kom i filmen och definitivt mer troget boken, har jag inte förstått varför det tagit bort, men jag antar att regissören och manusförfattaren ville ha ett mer actionbetonat slut. Jag tror att det hade gått att kombinera de båda, för det som blev är ju alldeles urfånigt och det som var kanske en smula fattigt.

Sammantaget så kan man väl säga att DREAMCATCHER DVD:n inte direkt bjöd på så mycket extra godis som man hade önskat. Vart tog alla bakom-scenerna-klippen som gick att se på hemsidan medan filmen var under produktion vägen? De kanske ingick i "DreamMakers"-dokumentären. Om inte så borde de verkligen ha varit med på skivan. Ändå blir väl DREAMCATCHER aningens bättre på DVD. Man kan ju alltid stänga av filmen när den närmar sig upplösningen och klicka fram originalslutet i stället. Det får bli 3 Följeslagare av 5 möjliga tillslut. [Anders]

* Kom ihåg att ni just nu kan tävla om tre ex av DREAMCATCHER DVD:n på vår hemsida.


Frågor & svar

Fråga från Niklas

I DARK TOWER förkommer det många olika "motståndare till Roland/trollkarlar/mystiska män". Många av dessa (alla?!) är kanske samma man/motståndare? I boken "A Concordance I" försöker författaren förklara vissa samband/kopplingar. En del som är bekräftade i DT, andra som är rena gissningar!? Enligt vad jag kan läsa mig till är R.F Rolands huvudmotståndare. R.F står för Randall Flagg och Richard Fannin. Vad är skillnaden mellan dessa, när/var är dessa båda involverade i DT?

På samma sida i "A Concordance I" (sid 101) står det att R.F ibland tar andra initialer W.O (= Walter O´Dim = Walter = Man In Black), eller M.B (= Marten Broadcloak = Marten) eller J.F (=John Farson). På samma sida står det också att R.F och Ageless Stranger (= Legion = Maerlyn) kan vara samma person...

På sidan 60 i "A Concordance I" står det också att "Roland, as a soldier of the White, actually has one single enemy. But his name is Legion". Denna Legion ska då vara en agent/tjänare till Crimson King som är Rolands slutliga motståndare i tornet... (eller en av två, möjligen även The Beast?). Ja, ju mer jag försöker, desto värre blir det? Är jag helt ute och cyklar? Sen finns det ett par till som jag inte riktigt kan placera: Red King och Interloper... Hjälp mig. Tack.

- Ja, det är ett gissel att hålla isär alla figurer i THE DARK TOWER, speciellt som det gång på gång påstås att alla är en och samma person. Men om vi börjar från slutet av din fråga så tror jag att Red King är Crimson King. "Crimson" är ju en röd kulör och när Crimson King översattes till svenska i SÖMNLÖS blev han plötsligt Den Röde Kungen. Så det borde definitivt vara samma figur. Interloper (= "inkräktare") har jag alltid trott varit Sylvia Pitstones omskrivning av Roland när han kommer in i Tull i DT1. Förmodligen är det Man In Black som planterat denna misstro i Sylvia.

Sen har vi då den stora härvan. Är Flagg, Fannin, Walter, Marten, Farson, Ageless Stranger, Legion och Maerlyn en och samma person? Ja, så verkar det faktiskt vara. I DT5 förklarar Roland själv på sidan 412: "Walter was Flagg and Flagg was Marten and Marten. was he Maerlyn, the old rouge wizard of legend? On that subject Roland remained unsure".

Förklaringen kan ligga i namnet Legion som ersatte Maerlyn i nyutgåvan av DT1. I STORM OF THE CENTURY (som inte är kopplad till THE DARK TOWER, i alla fall enligt "fetningen" av DARK TOWER-relaterade titlar i förteckning i DT5) förklaras namnet Legion (då en omskrivning av Linoge) med "our name i Legion, for we are many". Legion skulle då vara ett samlingsnamn på en massa olika inkarnationer av samma demon (i DT5 dyker namnet Finli o'Tego upp som kan vara ytterligare en inkarnation). Så Legion kan vara nyckeln till hela gåtan.

Många har tidigare spekulerat att både Linoge i STORM OF THE CENTURY och Leland Gaunt i NEEDFUL THINGS skulle vara inkarnationer av Flagg men dessa två titlar är inte markerade som DT-relaterade enligt DT5 och då kan man avskriva dem, även om förklaringen till Legion kom just i STORM OF THE CENTURY.

Av alla inkarnationer av Legion som nämnts hittills så är det ju mest Flagg, Walter och Marten som synts till. Resten har mer eller mindre nämnts i förbifarten. Men man kan misstänka att det hela nystas upp ytterligare i de sista delarna i serien. [Anders]


Efterord

Nästa gång är det dags att sammanfatta året som gått och det är som vanligt en hel del som hänt som ni kommer att se. Men fortsätt att skicka in läsartips och frågor till oss. Vi svarar som vanligt mer än gärna efter bästa förmåga! Ha det fint!

Anders - http://www.castlerocknet.com/secretwindows
Lilja - http://www.liljas-library.com
Följeslagarna - http://www.foljeslagarna.com
Stephen King - http://www.stephenking.com

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok
Ny svensk Kingbok i dag!
Hela innehållet i You Like It Darker

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2024 och kanske på Max.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025