UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #196 - 041013

Förord

Hej och välkomna till ett mycket försenat utskick från Följeslagarna. Vad ska vi säga till vårt försvar? Tja, det har helt enkelt varit fullt upp och det är egentligen det hela. Vi är bara människor och ibland hinner man inte med allt i livet. Hoppas att ni har överseende med det, och vi ska redan nu meddela att det kommer att dröja ungefär lika länge tills nästa utskick kommer på grund av utlandsresor.

I detta utskick bjuder vi på två recensioner. Den första gäller KINGDOM HOSPITAL, tv-serien som nu släppts i DVD-box. Den andra gäller THE DARK TOWER, avslutningen på Kings romansvit. Innan ni protesterar vilt så kan vi säga att recensionen är helt spoilerfri och ingenting vi skriver kommer att avslöja något om boken. Ta det lugnt!

Vidare en hel del nyheter, och en del mycket goda sådana. Läs själva!

Trevlig läsning - Anders & Lilja
Medlemsantal: 803


Nyheter

* Ny bok? Nu är det helt bekräftat att King skrivit en ny bok, men det är fortfarande osäkert om den ska publiceras, men det verkar sannolikt luta åt det.

Det hela började med att Kings officiella sida rapporterade att King kommer att ha med en ny novell under namnet "Lisey and the Madman" i antologin "McSweeney´s Enchanted Chamber of Astonishing Stories" nu i november.

Sedan när några nya intervjuer dök upp kom det fram att novellen i själva verket är ett utdrag ur en eventuellt kommande bok kallad LISEY´S STORY. King försvarade sig med "alla författare ljuger, ibland till andra och nästan jämt för sig själv".

Sedan kom intervjun i Guardian där det också stod om boken. Så här (vår översättning):

>> Han har en ny bok skriven, även om han säger att den är "en röra" och ännu inte bestämt om någon annan ska få läsa den. Den handlar om en författares änka, och har sitt ursprung i när han kom tillbaka efter att ha legat på sjukhus i lunginflammation och upptäckte att hans fru höll på att inreda om hans kontor. "Min fru sa till mig: ´Gå inte in i ditt kontor.´ Jag sa ´Varför inte?´ och hon sa ´Det är bara en enda stor röra där inne och det kommer bara att uppröra dig´. En natt kunde jag inte sova och jag gick till kontoret och hade rätt - det upprörde mig. Möblerna var borta, böckerna nedplockade från hyllorna, allt var i lådor. Det var precis som när ett rum plockats ut efter att en äldre människa har dött. Det fick mig att tänka på min egen död och vad som skulle hända efteråt." <<

Den tidigare uppgiften om att boken skulle ha att göra med någon King råkade ut för i sitt hus verkar utifrån ovanstående beskrivning stämma bra. Spännande fortsättning följer!

I ett färskt nummer av Entertainment Weekly har King sagt följande:

- Jag tittar på den [nya boken] just nu och det är i bokhyllan den kommer att stanna ett tag.

Vidare säger King följande om pensioneringen:

- Jag var mycket ledsen över att skriva klart THE DARK TOWER-böckerna, och jag hade en period av kreativ depression så stark att jag sa åt alla att jag skulle sluta. Men jag kan inte stå till svars för något jag sagt de senaste två åren.

Med andra ord: King har INTE pensionerat sig!

* Mer nytt från King att markera i kalendern. Ed McBains antologi "Crimes" med den nyskrivna Kingnovellen "The Things They Left Behind" släpps av Tor Books våren 2005.

* foljeslagarna.com har uppdaterats med de två senaste "The Pop of King" kallad "Paint it Black" och "Shut Up ´n Play Yer Guitar".

* Den officiella hemsidan för STEPHEN KING´S RIDING THE BULLET är nu officiellt släppt (den har funnits tillgänglig länge).
http://www.ridingthebulletmovie.com/

En intervju med Mick Garris finns här:
http://www.scifi.com/scifiwire/art-film.html?2004-09/21/13.30.film

Och på creature-corner.com finns det en 4-5 minuter lång film om skapandet av filmen:
http://www.creature-corner.com

* THE MIST. Många har längtat efter att Frank Darabont ska ta itu med filmatiseringen av den bland Följeslagarna populäraste novellen. Det har alltid kommit något i vägen, men nu verkar det onekligen som om det är på gång. I samband 10 årsjubiléums-DVD:n av THE SHAWSHANK REDEMPTION har Frank äntligen pratat om storyn, som han nu börjat skriva manuset till.

- Jag älskar att THE MIST är som en tryckkokare som är både karaktärsdriven och en hederlig skitig monsterfilm. Den har den där underbara Stephen King-smaken i munnen. Jag är glad över att få återgå till mina skräckrötter. Jag är också glad över att få gå in och filma något hederligt och skitigt. Jag ser monstret framför mig bara flyktigt, precis som i historien. Det finns saker som man knappt ser. Så jag tänker inspireras av allas Gudfader, Steven Spielberg, och visa hajen så lite som möjligt.

* THE TALISMAN är som THE MIST en av de mest efterfrågade filmatiseringarna och troligen också den krångligaste. Vi vet alla att manusförfattare har kommit och gått och regissörer gjort det samma. Vad som händer är aldrig säkert. Manusförfattaren Ehren Kruger skrev ett manus till filmen som både recenserats och reviderats sedan dess. I en intervju på Dread Central berättar han lite om vad hans manus innehöll och de problem som uppstod när en 800 sidor lång bok skulle bantas till två timmar film:
http://shorl.com/defogimasigro

* Apropå THE TALISMAN så ska vi inte ge upp hoppet på en tredje bok även om King dragit ned på publiceringstakten. Det här har moderatorn på Kings messageboard nyligen skrivit:

- Since there have been so many inquiries, I asked Stephen about this and his response is: "People who are interested in Jack Sawyer, don´t lose hope that you will see him again."

* Enligt Variety har Paramount anlitat skräckexperten Dave Kajganich för att skriva nyfilmatiseringen av PET SEMETARY. Tidigare har vi rapporterat att Paramount gärna ser George Clooney i huvudrollen. Om det blir så återstår att se.

* thedarktower.net har alla färgbilder ur THE DARK TOWER på sin sida, inklusive ett alternativt omslag som Whelan själv tyckte inte avslöjade lika mycket som det som nu pryder boken.
http://www.thedarktower.net/artwork/index.php?idx=7

* Lördagen den 25/9 hölls den första "Annual Dollar Baby Film Festival" i Maine. Filmerna som visades var följande:
- THE WOMAN IN THE ROOM (Frank Darabont)
- THE LAWNMOVER MAN
- STRAWBERRY SPRING
- THE MAN IN THE BLACK SUIT
- PARANOID
- THE LAST RUNG ON THE LADDER
- LUCKEY QUARTER
- THE DARK TOWER: ROLAND MEETS BROWN
- ALL THAT YOU LOVE WILL BE CARRIED AWAY

Här finns några artiklar om det hela:
http://shorl.com/gesenuvumiji
http://shorl.com/bafinudutyto
http://shorl.com/dikidrahygudi

* THE DEAD ZONE tuffar vidare. En fjärde säsong har annonserats och 22 nya avsnitt har beställts.

* Kings framträdande i Today show i samband med THE DARK TOWER-släppet finns att se på nätet:
http://www.msnbc.msn.com/id/6029553/

* King och Michel Whelan signerade THE DARK TOWER i bokhandeln Just Books den 20/9. Två reportage från händelsen finns på nätet, med bilder:
http://shorl.com/gihyheprebrybra
http://shorl.com/bygigreravygry


Recension: KINGDOM HOSPITAL

Alla Följeslagare borde vid det här laget känna till att Stephen King ligger bakom en amerikansk remake av Lars von Triers klassiska skräckserie "Riket", som visades på svensk tv under 90-talet. De flesta bör också känna till att det hela började 1997 när King befann sig i Klippiga bergen och jobbade på nyinspelningen av THE SHINING för amerikansk tv. Han hittade von Triers "Riket", eller "The kingdom" som den heter på engelska, i en videobutik och blev helt förälskad i serien.

Samtidigt hade von Trier föreslagit en långfilmsvariant för ett filmbolag, men när det framgick att King ville göra den som tv-serie blev det den lösningen. Lars von Trier står nu som exekutiv producent till "Kingdom hospital". Den avgörande pusselbiten ramlade på plats efter att King ägnat en stor del av sommaren 1999 på sjukhus.

Ni vet vad som hände. King blev påkörd av en rusande minivan och dog nästan på kuppen. Denna händelse har han sedan dess bearbetat i nästan allt han skrivit (DREAMCATCHER, ON WRITING, FROM A BUICK 8 samt THE DARK TOWER) och även i KINGDOM HOSPITAL. Under sjukhusvistelsen tog han intryck från vad han upplevde där och började nästan genast att skriva på manuset till tv-serien. Bland annat skrev han in sin egen olycka i historien. I seriens första avsnitt får vi ser hur tecknaren Peter Rickman blir påkörd på precis samma sätt som King under en joggingtur. Rickman hamnar på sjukhuset och fungerar sedan som ett slags central berättare i serien, mycket likt "Den sjungande detektiven" som King också plockat inspiration från.

Det är kanske inte alla som sett "Riket"? Jag hade det definitivt inte när det avslöjades att King skulle göra om den för amerikansk tv. Det var inte helt lätt att se den heller, men lyckligtvis kom en DVD-box med de två säsonger von Trier han göra innan ett par av huvudrollsinnehavarna gick ur tiden (bland annat suveräna Ernst-Hugo Järegård) tidigare i år. Det är på sin plats att rekommendera alla som är intresserade att se originalet före kopian, och så även i detta fall.

Historien handlar om ett sjukhus som vilar på fördömd mark där både en fabrik och ett sjukhus brunnit ned och lämnat oroliga andar som ställer till det på sjukhuset. Vissa av sjukhusets patienter kan se ett ungt flickspöke vandra omkring, gråta, eller ropa på hjälp. Varför får hon inte ro och vad vill hon egentligen? Det handlar också om de som jobbar på sjukhuset, vilka spänningar som finns emellan dem och vilka relationer de har. Många av dem känner att det är något fel där, men vad är det som är fel? Kings personliga beskrivning av KINGDOM HOSPITAL som "en blandning av ´Cityakuten´ och THE SHINING" är inte så dum faktiskt.

KINGDOM HOSPITAL är i det närmsta trogen "Riket I", men samtidigt en egen serie med egna sidospår. Även om en grundhistoria (okej, flera egentligen) berättas under de 13 avsnitten så finns det också individuella historier för varje avsnitt som gör att KINGDOM HOSPITAL känns mer som en vanlig tv-serie än en lång miniserie. Lars von Triers original berättades genom ett febergult filter på hackigt danskt vis och första säsongen klarades av på fem timmar. Kings version berättas i mer makligt tempo över tio timmar. En del absurda inslag har tillkommit såsom en talande myrslok som har större betydelse i helheten än vad man kan tro.

I övrigt kommer de med "Riket" i minnet att känna igen sig mycket väl. Till och med introduktionen där sjukhusets historia berättas är nästan bild för bild kopierad från von Triers original. Spirituella fru Drusse är med under namnet Mrs Druse, spelad av veteranen Diane Ladd. Den smarte doktorn Krogshøj som bor nere i en kulvert och har koll på det mesta och de flesta heter här Dr Hook och spelas av Andrew McCarthy och Ed Begley Jr, känd från bland annat "Six feet under", spelar sjukhuschefen Jesse James (i originalet Moesgaard) som mest bryr sig om "Operation morgonluft".

Den svåraste rollen är givetvis originalets mest minnesvärda - svenske doktorn Stig Helmer, så exemplariskt och genialt spelad av Ernst-Hugo Järegård. Det är väl få skådespelare som lyckats skapa ett sådant hat för svenskar bland den danska publiken som Ernst-Hugo i denna paradroll som blev en av hans sista innan han avled 1998. Mannen som tagit på sig uppgiften att matcha Ernst-Hugo heter Bruce Davison och rollfiguren Dr Stegman, eller Steg kort och gott. I KINGDOM HOSPITAL är Dr Stegman ursprungligen från Boston men har fått flytta till en betydligt mindre stad där allt enligt hans uppfattning är helt åt helvete.

Skådespelarensemblen har en styv uppgift att följa upp en så pass välslipad ensemble som i originalet, men de lyckas rätt bra tycker jag. Det samma gäller själva historien i sig som behandlas på ett bra sätt under de 10 timmar serien pågår. Säcken knyts ihop i det sista avsnittet på ett sätt som jag köper, samtidigt som det lämnas en dörr öppen till en eventuell andra säsong.

KINGDOM HOSPITAL fick emotta en del kritik för sitt innehåll och tittarsiffrorna föll snabbt. King menar att många inte gav den en chans. Han kallar den en roman i filmformat och att den berättas i ett sådant tempo. Jag kan hålla med om kritiken till en viss del. Skulle jag sätt avsnitten med en veckas paus emellan dem skulle jag nog också ledsnat. I DVD-form funkar den bättre, och visst är den uppbyggd som en klassisk Kingroman av katastrofsnitt (THE STAND, SALEM´S LOT, NEEDFUL THINGS, DESPERATION till exempel).

Jag kan tänka mig att den genomsnittlige Kingdiggaren gillar KINGDOM HOSPITAL medan vissa tycker att det är en förvanskning av von Triers original. Se båda vet ja!

King gör två cameos i serien, lustigt nog i samma scen, och man kan också höra hans röst i ett avsnitt. De uppmärksamma tittarna noterar en THE DARK TOWER-referens i form av läsken Nozz-a-la som dricks i serien. Mycket kul!

I sin helhet tycker jag att KINGDOM HOSPITAL håller mycket bra. Den brittiska DVD-boxen är tjusig med ett okej bonusmaterial (några bakomdokumentärer och kommentatorspår (bland annat av King) till första avsnittet). Jag vill dock återigen poängtera att det är värt att se von Triers original också, men i slutändan vill jag ge KINGDOM HOSPITAL fyra Följeslagare av fem möjliga. [Anders]

- Kings version är helt klart mer genomarbetad än Triers i och med att den är längre och man får lära känna personerna under en längre tid. Dock tycker jag nog att Triers version har en större kuslighetskänsla. Den känns mer rå än Kings som känns rätt välpolerad. En nackdel med Kings är kanske att varje avsnitt lämnar en hel del öppna frågor som inte besvaras. Det är inte några stora saker med ändå. det är lite irriterande. Jag ger den dock fyra Följeslagare av fem möjliga. [Lilja]

Här kan ni läsa en intervju med Ed Begley som Lilja gjort:
http://www.liljas-library.com/begleyint.html


Recension: THE DARK TOWER (spoilerfri)

Eftersom THE DARK TOWER är en extremt viktig bok för somliga Kingläsare, kommer vi inte att recensera den enligt någon vanlig modell. Med andra ord går vi inte in på detaljer som kan avslöja något om handlingen. Vi lägger upp en mer detaljerad recension på hemsidan i helgen som de invigda kan ta del av EFTER att de själva läst boken.

Med det sagt kan jag bara säga att THE DARK TOWER helt klart uppfyllde alla mina förväntningar, som var rätt högt ställda. Kraven på den här boken var att den skulle räta ut alla frågetecken, knyta ihop alla lösa trådar och presentera ett vettigt slut på hela historien. I min åsikt gör boken allt detta. Visserligen lämnas några frågor obesvarade och jag kan ställa mig något frågande till vissa händelser i boken, men i det stora hela är THE DARK TOWER precis vad jag hade tänkt mig.

Och slutet, som är så viktigt, kanske det viktigaste i hela Kings karriär, är. perfekt. Jag kunde förutse det när jag kommit halvvägs i boken, inte för att boken gav några ledtrådar utan för att det var det enda sättet den kunde sluta på. Så har King själv sagt, och det är sant, även om somliga kommer att tycka annorlunda.

THE DARK TOWER är en perfekt och händelsefylld avslutning på en enastående romansvit. Det känns tråkigt att den är över, men det går alltid att läsa om böckerna, eller hur? Betyget är självklart: Fem Följeslagare av Fem möjliga. [Anders]

- Det är bara att hålla med. THE DARK TOWER VII är i stort sätt perfekt. Ett råd bara, när ni läst ut den, låt den smälta ett litet tag innan ni tycker till om den. Låt det hela sätta sig som man säger. Betyget blir självklart Fem Följeslagare av Fem möjliga! [Lilja]


Frågor & svar

Frågor från Tommy

1. Jag samlar på King-filmer på VHS och har hittat en King-film som heter "Evil Dead". Men jag hittar den inte på Följeslagarnas sida över King-filmer. Har den en svenska titel eller är det ingen "riktig" King-film?

- "Evil Dead" är ingen King-film över huvud taget. Det är en film av Sam Raimi ("Spider-man"). Jag antar att det kan finnas en så kallar "blurb" på omslaget med ett citat av King som gör att filmen misstolkas som en King-film, men det är det alltså inte. [Anders]

2. Jag har en favoritfilm alla kategorier och det är NYCKELN TILL FRIHET (THE SHAWSHANK REDEMPTION). Nu skulle jag vilja läsa boken och jag kollade då på Följeslagarna om det fanns någon recension på boken där, men det fanns det inte. Finns boken utgiven på svenska eller går den under någon annan titel?

- NYCKELN TILL FRIHET är inte baserad på en bok av King utan en längre novell som heter (i original) "Rita Hayworth and The Shawshank Redemption" som finns i boken DIFFERENT SEASONS. Den boken är uppdelad i två böcker på svenska - SOMMARDÅD och VINTERVERK och novellen återfinns i den första boken under namnet "Vårbedrift". Du finner en genomgång av DIFFERENT SEASONS på hemsidan. [Anders]

Fråga från Tommie

3. Jag är lite intresserad av att köpa "The Complete Guide to the Works of Stephen King" som ni skrev om i ert förra utskick (www.cemeterydance.com). Men en sak undrar jag: Det framgår inte riktigt från hemsidan om det ENDAST är en CD-ROM fullspäckad med King-information, eller om det är en bok med en komplimenterande CD-ROM? Vet ni hur det är?

- Det var inte "The Complete Guide." vi skrev om i förra utskicket utan en annan bok av samma författare. "The Complete Guide." är en CD-ROM med 5000 PDF-sidor. Vi har recenserat den i ett utskick som kom för lite mer än ett år sedan. Recensionen finns bland recensionerna på hemsidan. [Anders]

Frågor från Roger

4. Jag har länge varit på jakt efter en inbunden (med omslagspapper) version av DEN FÖRSKRÄCKLIGA APAN. Trycktes den i en liten upplaga eller finns den bara utgiven som kartonnage?

- Jag äger ett ex av boken inbunden med omslag så nog finns den. När det gäller upplagorna så finns det inga siffror att få tag i vad jag vet, och förlagen släpper sällan ifrån sig dem. Den stora skillnaden mot andra svenska böcker som kom ungefär samtidigt är att det inte kom någon bokklubbsutgåva av boken vilket gör att det finns färre inbundna exemplar. [Anders]

5. Jag undrar hur ni skyddar era böcker? Jag har använt sk " jacket covers" som kan ses på denna sida, http://www.shopbrodart.com/site_pages/international/. Tyvärr är frakten från USA riktigt dyr, vet ni om något svenskt eller europeiskt företag säljer dessa produkter?

- Jag skyddar dem enbart med vördnad! Nej, men jag har några böcker med sådant där genomskinligt plastöverdrag (så kallat "mylar") som jag fått när jag bytt böcker med amerikaner, men i övrigt är mina böcker som de är. Jag skulle kunna tänka mig att antikvariat eller bibliotek skulle kunna hjälpa dig vidare, men det kanske är någon bland Följeslagarna som har bra tips? Jag vet att folk visat intresse i just detta ämne tidigare. Hör av er till oss ifall ni vet något. [Anders]

Frågor från Niklas

6. Varför finns det inte med kartor i "Concordance I" för DT4? Hade varit intressant att få en bättre uppfattning om Mejis med omnejd!

- Jag tror att de valt att enbart rita upp kartor som är relevanta för Rolands vandring mot tornet och inte det som hände innan. Det finns ju heller inga detaljerade kartor över Lud och andra städer de passerat igenom. Men: eftersom det sannolikt kommer att komma en mängd böcker om THE DARK TOWER i framtiden kommer det säkert en med en massa kartor. Om de är som King har tänkt sig är omöjligt att avgöra. [Anders]

7. Ny dollar baby som handlar om DT? Berätta! Fanns det inte några piratfilmare för några år sedan som gjorde sin egen version av DT? Hur gick det för dem?

- De kortfilmer som är baserade på DT som nu kallas för dollar babies har vad jag förstår sitt ursprung i den tävling Simon & Schuster utlyste där man skulle filma sin favoritscen ur serien. Jag kan inte tänka mig att dessa är "äkta" dollar babies utan bara har fått hänga med på något hörn. Filmen THE DARK TOWER: ROLAND MEETS BROWN som var med i dollar baby festivalen (se nyheterna) var den som vann hela tävlingen. Piratfilmaren som utlovade filmer av alla böcker försvann som i rök. Det sista världen behöver är taffliga tolkningar av Kings största epos. [Anders]

Fråga från Lotta

8. Ni som vet det mesta av värde om Stephen King. Har ni någon aning om vart TV3 har gjort av serien DEAD ZONE? Först hade de ett långt uppehåll sedan utan förvarning visade de två nya avsnitt mitt på lördagsnatten för att tredje gången byta ut det mot "Haunted". Nu har de även tagit bort serien från deras tablå och från dem får man inget svar. Har ni någon aning? Vet ni om någon annan kanal tänker visa den?

- Jag har kollat med TV3 och de säger att de för närvarande har rättigheter för den första säsongen men att de redan visat alla avsnitten från den säsongen. De har ingen information om vad som kommer att hända i framtiden. Vi har heller inte hört något om att någon annan kanal skulle ta över serien men man vet ju aldrig. Inga bra nyheter med andra ord men de två första säsongerna finns i alla fall att få tag på som DVD. [Lilja]


Påminnelse

Sista chansen att beställa popup-versionen av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON är nu på fredag. Hittills har vi inte uppfyllt kraven om 35 beställningar, så är ni intresserade av köpa boken till finfina priset 200 kr loggar ni på medlemsavdelning på foljeslagarna.com och fyller i formuläret.

Deadline på fredag alltså!


Efterord

Nästa utskick dröjer några extra veckor på grund av utlandsresor, men i det kommer vi att fortsätta med Genomgången av Stephen Kings böcker och det är MISERY (LIDA) som står på tur. Skicka in ert betyg med en kommentar som vanligt. Vi kommer också ha med en krönika huruvida King använder sig av spökskrivare eller inte. I övrigt får ni kolla in hemsidan som kommer att uppdateras med större nyheter.

Anders - http://www.secretwindows.tk
Lilja - http://www.liljas-library.com
Följeslagarna - http://www.foljeslagarna.com
Stephen King - http://www.stephenking.com

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025