UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #199 – 050301

Förord

Hej och varmt välkomna till årets andra utskick! Se, vi håller vad vi lovat och kommer ut den första varje månad! Det här upplägget känns mycket bra för oss, speciellt som det blivit rätt hyfsat drag i webforumet som lanserades i samband med förra utskicket. Äntligen känns det som om Följeslagarna blivit det FORUM för Kingfans som vi alltid hävdat att det varit.

I skrivandets stund är det 75 registrerade forumsmedlemmar, men dessvärre har över hälften av alla dessa ännu inte skrivit sitt första inlägg. Vi hoppas att ni tysta medlemmar inte känner er överkörda av någon anledning (att ni t.ex inte läst böcker på engelska, eller bara läst ett par av Kings böcker), för det är inte meningen. Forumet är till för alla, oavsett nivån på Kingintresset, eller antalet böcker i samlingen. Vi antar att många skrämdes när användaren Alan Pangborn dräpte till med en samling om 370 Kingböcker i en tråd… Haha!

Nåväl – till detta utskick då. Vi bjuder på två recensioner, dels nysläppta DVD:n CAT’S EYE och dels basebollboken FAITHFUL som King och Stewart O’Nan släppte i slutet av förra året. Vi har också information om ett efterlängtat bokerbjudande och en härlig nyhetssammanfattning.

Men först måste vi tyvärr inleda med ord om vår tjänst Butiken. Under februari har det bakom kulisserna förekommit en del turbulens angående köp-byt-sälj-tjänsten som vi har på hemsidan. En säljare lyckades med konststycket att sälja samma bok till två personer, varav den ena fick fel bok och den andra fick ingen bok alls, och säljaren vägrade skicka tillbaka pengarna och skyllde i samband med det på en rad olika förklaringar som vi inte riktigt får ihop.

Efter en tids tjafs hit och dit mellan alla inblandade parter har nu alla pengar kommit till rätta och vi kan så att säga dra ett streck över incidenten och gå vidare.

Dock känns det motiverat att med anledning av detta dra upp vissa riktlinjer kring affärerna i Butiken:

1. Spara all mailkonversation tills båda parter har fått det de köpt eller de pengar de ska få. Var noga med att meddela varandra när ni fått det ni ska få.

2. Försök undvika kontant betalning i kuvert via posten. Använd bankkonto, postgiro, PayPal eller vad som helst som skapar ett kvitto vid transaktion.

3. Handla med försiktighet. Är det något som känns konstigt så avvakta lite med affärerna.

Vi startade Butiken i sin ursprungsform för snart sju år sedan med förhoppningen att medlemmarna skulle kunna komplettera sina samlingar, bli av med dubbletter etc och fram till nu har vi inte hört några klagomål (förutom en gång då en säljare tyckte att många köpare var sega på att betala). Vi hoppas den här tjänsten kan vara fri från tjafs och krångel, men om det händer något så tveka inte att höra av er till oss.

Nog om det. Just det – från och med detta utskick byter avdelningen Frågor och svar namn till Frågor och annat då vi bakat in andra sorters inlägg från medlemmarna som inte alltid är frågor. Denna gång bland annat en protest!

Spännande läsning - Anders & Lilja
Medlemsantal: 805


Nyheter

* Från ingenstans kom THE COLORADO KID nerdimpande. Vad är det? Jo, det är Kings nästa bok, den första romanen efter THE DARK TOWER-seriens avslutning. Vi har hört viskningar om en ny bok de senaste veckorna, och trott att det är den tidigare aviserade LISEY’S STORY som skulle skjutas bak ett år och publiceras i höst, men så var det inte. Det blev en helt annan, och helt ny bok i höst i stället.

THE COLORADO KID är en deckare i ”pulp”-stil, den typen av hårdkokta deckare som släpptes i billiga pockets under 40-, 50- och 60-talet. Förlaget som startat en ny serie av sådana här böcker heter Hard Case Crime.

De berättar i en pressrelease att de hade kontaktat King för att be honom skriva en ”blurb” (kort kommentar, ofta förekommande på amerikanska bokomslag) till någon bok eftersom de visste att han gillade den här typen av historier och böcker. King ville hellre bidra med en bok och så blev det.

Så här beskrivs handlingen:

On an island off the coast of Maine, a man is found dead. There’s no identification on the body. Only the dogged work of a pair of local newspapermen and a graduate student in forensics turns up any clues, and it’s more than a year before the man is identified.

And that’s just the beginning of the mystery. Because the more they learn about the man and the baffling circumstances of his death, the less they understand. Was it an impossible crime? Or something stranger still...?

Det har inte kommit någon uppgift om hur lång boken är, men Hard Case Crime beskriver sina böcker som tegelstensromanernas motsvarighet, vilket antyder att boken är relativt kort. Kom ihåg att detta är en pocket i klassisk stil. Det kommer alltså inte att komma en inbunden upplaga, i alla fall inte i USA.

Boken ska komma ut i oktober.

Pressrelease:
http://www.liljas-library.com/HCC_Release-YearTwo.htm
Utdrag ur THE COLORADO KID:
http://www.hardcasecrime.com/books_bios.cgi?entry=bk13&type=excerpt
Omslaget till THE COLORADO KID:
http://www.liljas-library.com/images/ckid_cover.jpg

* En månad senare kommer nästa Kingbok. Det är en nyutgåva av SALEM’S LOT som släpps i inbunden upplaga av Doubleday. Detta är en tradeversion av den limited edition som släpptes under 2004, vilket alltså betyder att boken innehåller det ”bonusmaterial” som Centipede Press bok hade. Ett förord av King, två relaterade noveller och 50 borttagna manusskriptsidor.

* King gjorde under februari ett oväntat uttalande om filmatiseringen av DESPERATION:

I ordinarily don’t comment far in advance on films based on my work, especially TV films, but in the case of DESPERATION I am going to make an exception because my old partner in crime, Mick Garris, has produced an extraordinary piece of work, and the ensemble cast is outstanding. Ron Perlman as Collie Entragian will haunt your dreams. You might want to consider making time in May (tentative) for this one, which is when ABC plans to run it.

One word of warning: this is TV and it’s impossible to tell in advance how much of a given piece of work will be cut. The version of DESPERATION I saw was graphic and very frightening. This may make the network uneasy.

Mick Garris kommenterade kommentaren med att han hade fått tummarna upp även från TV-bolaget och att han inte skulle behöva klippa bort det grafiska och hemska som King nämnde.

Här är en länk till ett par bilder ur filmen som stephenking.com publicerade:
http://www.stephenking.com/pages/Works/Desperation/movie.php

* THE MIST. Frank Darabont har skickat ett meddelande till Kings messageboardmoderator efter att många frågat om hur det går för honom med manuset:

Tell all enquiring minds that I’m mere weeks out from finishing. Tell them also that the death of Norm the bag boy is the most appalling and outrageous screen death ever...bwa-ha-ha-ha-ha-ha!

* Att King gör så kallade “cameos” i somliga av filmatiseringarna vet vi sedan gammalt, men nu ska han göra sin första ”audio cameo”. Detta sker i dollarbabyn STEPHEN KING’S GOTHAM CAFÉ och det är också första gången King medverkar i en dollarbaby. King ska göra rösten till en advokat som hörs i ett telefonsamtal.

* Apropå dollarbabys så ska långnovellen ”The Library Policeman” nu bli just en sådan. Det är Dave Brock som tidigare gjort en dollarbaby på ”The Road Virus Heads North” som ska göra den.

* Apropå dollarbabys igen… så meddelas det nu att filmatiseringen av “The Man Who Loved Flower” som Justin Zimmerman håller på att skriva manus till i själva verket ska bli en riktig långfilm. Zimmerman håller på med sitt tredje utkast som ska lämnas in till King i mars.

* Fler nyheter finns i Följeslagarnas webforum.


Beställ ”A Concordance Vol 2” till specialpris

Nu är det återigen dags för ett nytt fördelaktigt bokköp i samarbete med Uppsala English Bookshop. Denna gång gäller det boken ”Stephen King’s The Dark Tower: A Concordance Vol 2”. Boken är den amerikanska utgåvan (storpocket) och vårt specialpris är 120 kr och då är som vanligt porto inkluderat. Ni som har möjlighet att ta er till UEB:s butik får 10 kr rabatt och betalar alltså 110 kr.

Ni har till den 7/3 på er att skicka in beställningarna.

Så här gör ni om ni är intresserade:

1) Logga in på hemsidan (http://www.foljeslagarna.com) och fyll i formuläret som finns där.

2) Vänta tills boken kommer i brevlådan och betala sedan med den bifogade fakturan (priset blir som sagt 120 kr).

OBS! (1) Erbjudandet gäller endast Följeslagare i Sverige. Vi har ingen möjlighet att hjälpa medlemmar i våra grannländer med beställningar, tyvärr.

OBS (2) Vi vill understryka att alla beställningar är bindande. Är du osäker ska du inte göra någon beställning. Vi gör detta helt utan vinstintresse och vi vill inte bli stående med en massa böcker vars beställare inte uppfyller sin del av arrangemanget.


Recension av CAT’S EYE

Trots att CAT’S EYE i allra högsta grad är en episodfilm så räknas den som en film. Storyn är att lösdrivande katt får ett meddelande från en liten flicka i fara och gör då allt för att komma till flickans undsättning, och råkar på vägen ut för en del incidenter.

Ett ganska smart sätt att knyta ihop några helt fristående historier. King skrev själv manuset som baseras på novellerna ”Quitters, Inc.” och ”The ledge” från NIGHT SHIFT och så den avslutande ”The General” där katten kommer i centrum.

”Quitters, Inc.” och ”The ledge” är två historier om utpressning kan man säga. I den första tar Mr Morrison (James Woods) hjälp av ett skumt företag för att äntligen sluta röka. Problemet är att företaget ser sin uppgift oerhört seriöst genom att hota Morrison med att skada hans familj om han röker en enda cigarett. För varje gång han bryter rökfriheten blir det bara hårdare repressalier.

I den andra historien har en vadslagningsgalen rikeman upptäckt att hans unga fru varit otrogen och rymt med en betydligt yngre före detta tennisspelare. Han kidnappar tennisspelaren och berättar att han planterat en påse heroin i hans bil, men att han är villig att ta bort den, ge tennisspelaren lite pengar – och frun – ifall han går med på ett vad. Vadet går ut på att tennisspelaren ska klättra runt skyskrapan de befinner sig i på en liten avsats när vindarna blåser som värst och duvorna irriterat hackar på allt de ser.

Slutligen då ”The General”, där katten hittat till den lilla flickan, spelad av en mycket ung Drew Barrymore. Historien utgår ifrån en gammal skröna om att katter stjäl barns andning på nätterna. I den här historien är det i själva verket ett ont litet troll som är sugen på barnandedräkt och katten gör sitt bästa för att skydda flickan.

På den nysläppta DVD:n finns ett kommentatorspår av regissören Lewis Teague (som precis innan den här filmen gjorde CUJO). Teague säger inte mer än han behöver men berättar att det från början fanns en prolog där en liten flicka blev av med sin andning. Den scenen skulle ha förstärkt historien om hur katten tar sig från New York via Atlantic City till Wilmington, North Carolina.

På IMDB.com hade en besökare postat detta utdrag ur boken "Stephen King: At the Movies":

The details may help you understand that what remained was a crippled thing -- though, in many respects, a lively, funny, scary 94 mins.

King´s screenplays opens with a funeral for a little girl who has unaccountably died in her sleep, most likely a victim of SIDS, though the grieving mother fixates on the idea that the family´s gray tabby had stolen the child´s breath. When mom arrives home, she grabs the nearest weapon -- an Uzi machine gun the old man happens to have lying around the house -- and stalks the cat.

Meanwhile, the cat is in the upstairs bedroom, stalking the tinkling sounds of bells, coming from behind the walls. The mother bursts in, firing a clip at the cat who barely escapes. Camera down to a hole in the baseboards as mom leaves the room after the cat, where we hear the jingle of bells and see the two glowing red eyes about six inches from the floor.

King has the ghost of the dead girl appear to the cat, imploring it to find the creature that actually took her life and sets out on a quest, giving us a cat´s eye view of the lives it encounters as it seeks a final showdown with the malevolent troll.

Though this opening sequence was shot and shown in a rough cut to test audiences, King reports: "The prologue was cut at the behest of Frank Yablans (then head of MGM/UA). There was one audience in America that saw it with ... everything and verbally they responded to it pretty clearly... and most of them responded on the critic cards pretty favorably. There was a percentage --- there´s always a percentage --- that said that didn´t like this or that, but the difference between the critics cards with that section and without it, was that the people who saw the prologue said they understood the movie, and there was a huge response to the film without the prologue from people who said, "Oh, I don´t know what´s going on."

Reportedly, Yablans insisted that it be dropped because some mothers seemed sensitive to a child´s death, and animal lovers seemed sensitive to a cat being shot at. The final cut was made without director Lewis Teague´s input or knowledge.

Whoever was responsible, the decision to drop the prologue from CAT’S EYE was a fatal blow.

Teague säger själv i sitt kommentatorspår att han tyckte det var mycket tråkigt att prologen saknades. Vad han vidare berättar är att filmen ska ses som en komedi, om än en skräckfylld sådan. Han säger att om han skulle gjort filmen i dag skulle han haft en lite mer seriösare betoning.

Det är mängder med referenser till King i filmen. I inledningen jagas katten av Cujo och blir nästan påkörd av Christine. James Woods karaktär sitter och tittar på filmen DEAD ZONE och i den sista delen ska Barrymores rollfigurs mamma läsa PET SEMATARY i sängen. Dessutom – och den här är riktigt bra – i episoden ”The ledge” ligger tidningen Penthouse julinummer från 1976 där novellen först publicerades på ett bord! Lewis Teague vet hur man charma ett Kingfan!

Vidare pratar han om hur olika delar av filmen gjordes. Det fanns inte möjligheter till dagens dataanimeringar när filmen gjordes 1985 utan allt är som det är. Det är vissa optiska manipuleringar för att få ihop miniatyrer och människor, samt småväxta skådespelare i trollkostym och tremeters stolar! Teague försäkrar också att inga djur skadades och berättar lite om hur de lyckades simulera att katten utsattes för elchocker. Intressant och tydligt berättat.

DVD-utgåvan är dock ett skämt. Det är en tysk produktion och omslaget stoltserar med tre bonusfeatures: trailer, kommentarspår och bortklippta scener. Kommentarspåret är det inget fel på, men trailern är på tyska och några bortklippta scener finns inte. Jag har med konstens alla regler tryckt mig runt i samtliga menyer på jakt efter dolda ”easter eggs”, men det finns inget. DÅLIGT! Det hade ju varit perfekt att få se den där prologen i det här sammanhanget.

Men sammanfattningsvis: CAT’S EYE är inte så tokig. Jag tycker Lewis Teague lyckats bra med sin regi och skådespelarinsatserna är helt klart godkända. Jag älskar trollets utseende och de ljud han stöter ifrån sig – det har jag alltid gjort, och det är ett kärt återseende. Vad man dock kan säga att efter 20 år har inte filmen åldrats med värdighet. Den känns lite gammal och när eftertexterna snurrar igång till tonerna av en tidstypisk (och givetvis specialskriven) filmlåt känns det riktigt mossigt. Men ändå: 3 Följeslagare av 5 möjliga är den absolut värd. [Anders]

Förutom själva filmen är denna DVD en katastrof. Att lägga in en trailer dubbad till tyska finns liksom inte och att sedan skriva på omslaget att det ska finnas borttagna scener som sedan inte finns… otroligt dåligt. Mitt råd är att strunta i denna DVD och spela in den från TV eller liknande. [Lilja]

Vi har givetvis ställt Sandrews mot väggen angående det påstådda innehållet. De har lovat att kolla upp vad som hänt och vi postar ett eventuellt svar på hemsidan när vi fått det. Troligen kan det röra sig om ett tryckfel för på hyrfilmsomslagen finns inte ”Bortklippta scener” med som bonusmaterial.


Vinnare i CAT’S EYE-tävlingen

Vi hade en tävling på hemsidan där tre exemplar av DVD:n stod på spel. Frågan var mer eller mindre busenkel: CAT’S EYE består av tre episoder varav en är specialskriven för filmen och de två andra är baserade på noveller ur en av Kings samlingar - vilken?

Samlingen ifråga var förstås NIGHT SHIFT eller DÖDSBÄDDEN som den heter på svenska. Några av de svarande har på något sätt uppfattat frågan som om vi ville veta namnet på den tredje berättelsen och alltså svarat ”The General”. Det blev ett syftningsfel hos vissa, så vi får försöka vara extra tydliga i kommande tävlingsfrågor.

74 antal svar kom det in, varav 59 hade svarat korrekt och bland dessa drog vi tre vinnare:
Peter Ljungkvist, Gävle
Daniel Almqvist, Bålsta
Carola Haglund, Sjöbo

Vi säger grattis – filmerna kommer med posten!


Recension av FAITHFUL

FAITHFUL: TWO DIEHARD BOSTON RED SOX FANS CHRONICLE THE HISTORIC 2004 SEASON är förmodligen den längsta titeln på en King bok någonsin. Tyvärr är själva boken rätt lång också. Det är inte så att vare sig King eller Stewart O’Nan (som skrivit merparten av boken) är trista att lyssna på men baseball är inte så fasligt intressant när man inte förstår sig på det.

För denna recension har jag faktiskt både läst och lyssnat på boken. Jag fick båda versionerna med posten inom loppet av några dagar så jag tyckte att det var lika bra att slå ihop recensionerna.

Jag gjorde så att jag började med att läsa boken och efter ett tag gick jag över till att lyssna på den. Då detta är en speciell bok var det lättare att lyssna än att läsa. Man blir ju lite friare att samtidigt pyssla med annat vilket var bra eftersom jag, ärligt talat, hade lite svårt att hålla intresset uppe. Jag vet att det låter hårt men det är tyvärr sant. De delar i boken där King och O’Nan berättar om egna upplevelser i samband med baseball är helt OK, men när de beskriver en match och radar upp namnen på spelare man inte vet ett dugg om eller vilket lag de är i blir det svårare.

Jag kanske ska backa lite och berätta att detta alltså inte är en fiktiv bok utan en faktabok om baseballaget The Boston Red Sox och deras säsong 2004. En sak som måste noteras är att just detta år vann de serien, något som inte hänt på typ 80-90 år och det hade alltså inte King och O’Nan en aning om när de började skriva boken. Vad tycker ni om den tajmingen?

Med det sagt kan jag även berätta att det i ljudboken är två olika uppläsare som läst in den. En som läser Kings delar (Ron McLarty) och en annan som läser O’Nans (Adam Grupper). Drömmen hade naturligtvis varit att King och O’Nan läst sina egna delar men det var enligt O’Nan aldrig ens tanken.

Är ni intresserade av baseball kommer ni troligen att gilla FAITHFUL en hel del men annars är det en ganska medioker läsning. Jag skulle nog dock rekommendera CD:n istället för boken. Det enda problemet med det är att boksamlingen inte blir komplett…

Det mest positiva som FAITHFUL medförde var dels att jag kom i kontakt med O’Nan (som är en MYCKET trevlig man) samt att jag blev sugen på att läsa mer av vad han skrivit. Just nu håller jag på med ”Night Country” och hittills gillar jag vad jag läst.

Betyget blir endast en svag 2 av 5 Följeslagare. [Lilja]


Frågor och annat

Fråga från Roger

1. Jag har en film som heter ”Berättelser från andra sidan” (Tales from the Darkside) där en av tre historier heter ”Verkställ” efter Kings novell ”Gudarnas ordbehandlare”, och min fråga är varför står inte den med i filmregistret? Har ni bara missat den eller räknas den inte dit av någon anledning?

- ”Tales from the Darkside” var ursprungligen en TV-serie i 92 30-minuters episoder. King medverkade med två historier – ”Wordprocessor of the Gods” och ”Sorry, right number”. Nu finns det som du säger en film där en av historierna är med, men registret på hemsidan är egentligen en lista över renodlade Kingfilmer, inte samlingar där han skrivit en film. Visserligen inser jag att vi biter oss själv i foten där eftersom vi ha med både ”Tales from the Darkside – the movie” och ”Evil Highway” i listan som är just den typen av samlingar. Vi får kanske justera det… [Anders]

Protest från Ann-Sofi

2. På er sida "Kingböcker i Sverige" så säger ni att BLACK HOUSE inte finns på svenska! Jag måste PROTESTERA - jag läser den just nu i skrivande stund på svenska.

- Vi ber om ursäkt för att vissa delar av hemsidan inte varit uppdaterade. De är de nu, så både listorna över böcker och filmer är helt uppdaterade. [Anders]

Kingreferens från Andreas

3. Jag vet inte om någon har nämnt det här förut, men iallafall. Jag såg idag ett avsnitt av serien "Family Guy" som går på ZTV och Stephen King nämndes. Hunden Brian var ute och körde bil och körde på/över en man. Brian går ur och frågar "Are you Stephen King?", varpå mannen säger "No, I´m Dean Koontz". Brian går då tillbaka till bilen och backar tillbaka över mannen. Jäkligt kul!

- Det avsnittet har jag också sett, mycket kul. Just ”Family Guy” är så galet fullt av referenser till all sorts populärkultur att det där är nog inte den enda Kingreferensen de gjort. Hittar ni fler så rapportera dem! [Anders]

Fråga från Emma

4. Tack för ett bra utskick! Undrar hur man får tag på BURNING BRIDGES? Hittar den inte hos någon bokhandel, inte ens amazon.

- Problemet är att du sökt på fel titel. Den korrekta titeln är BUILDING BRIDGES, alltså inte BURNING. [Lilja]

- Oops… denna felaktighet får nog jag ta på mig då jag konsekvent kallat boken för just BURNING BRIDGES, bland annat i genomgången av 2004 i förra utskicket och så vidare. Pinsamt, speciellt som ”Burning” och ”Building” är varandras motsatser i just detta fall… [Anders]

Fråga från Annica

5. Jag har här i dagarna gått i genom Stephen Kings böcker och i några läste jag i listningen av tidigare böcker MARATONMANNEN (1987) och i andra MARATONMARSCHEN (1987) och nu undrar jag om det talas om samma bok eller om det är två stycken olika?

- Boken heter MARATONMARSCHEN. Tyvärr har det figurerat en del slarv i de där listningarna i de senaste böckerna, bland annat har boken FÖRBANNELSE fått ett bonus-N sist i titeln. Slarv gillar vi inte! :-) [Anders]


Efterord

Nästa gång är det dubbelt jubileumsnummer, för det är både utskick 200 (kan ni tänka er?!) och sju år sedan vi drog igång (kan ni tänka er det också?!), så det måste vi fira på något sätt. Frågan är hur. Har ni några förslag så hör av er till oss, eller posta i tråden i webforumet! Ha det fint tills den 1/4 för då är vi tillbaka!

Anders - http://www.secretwindows.tk (offline just nu)
Lilja – http://www.liljas-library.com
Följeslagarna – http://www.foljeslagarna.com
Stephen King - http://www.stephenking.com

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Ny svensk Kingbok i dag!
Hela innehållet i You Like It Darker
You Like It Darker officiellt annonserad
Kan två annonseringar vara på gång?
Recension: Jurtjyrkogården: Blodslinjer

SENASTE RECENSIONERNA

Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer
The Outsider

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släppts i september 2023. Läs vår recension.
The Boogeyman
Film. Adaption av "The Boogeyman"/"Monstret i garderoben". Hade biopremiär 2/6. Läs vår recension.
Kommande:
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2023 och kanske på Max.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
You Like It Darker
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025