UTSKICK UR ARKIVET

Följeslagarna #29 - 981221

Förord

Välkomna till ytterligare ett nummer av Följeslagarna. Denna gång är vi extra stolta…varför? Jo, dels för att vi numera är över 70 medlemmar i Följeslagarna (en gräns som vi hoppades kunna kom upp i till årets slut – och vi lyckades!), vi växer hela tiden och dels för att vi även i detta nummer kan presentera ett stort antal intressanta nyheter. Förhoppningsvis kommer ni att gilla det lika mycket som vi gör.

Vi vill även passa på att önska er alla en GOD JUL! Vi hoppas att det kommer att stå Stephen King på många av de julklappar ni hittar under granen…eller i sockorna…i år.

God Jul – Lilja & Anders
Medlemsantal: 72


Nyheter från Territorierna

Vi har fått reda på lite mer information om längden på de fyra historierna i HEARTS IN ATLANTIS. "Low Men in Yellow Coats" är en roman (mer än 40,000 ord), "Hearts in Atlantis" och "Blind Willie" är noveller (mellan 17,500 och 40,000 ord) och "Why We're in Vietnam" en korthistoria (under 7,500 ord). Detta kan jämföras med BAG OF BONES som var 200,000 ord lång…

…mer HEARTS IN ATLANTIS. Boken kommer även att innehålla en koppling till allas vårt svarta torn. Den historia som det handlar om är troligen "Low Men In Yellow Coats", i alla fall har King sagt det nyligen. Antagligen kommer det inte att vara en "ren" DARK TOWER historia utan lite mer i stil med SÖMNLÖS, dvs historien kommer att ha en koppling till tornet…

…och på tal om THE DARK TOWER så går det just nu ett rykte på Internet att bok #5 kommer att ha undertiteln THUNDERCLAP. Detta är dock bara ett rykte, det kan vara sant men för tillfället finns det inget som tyder på att detta är fallet. Det har heller inte bekräftats från någon pålitlig källa än.

Andra THE DARK TOWER-rykten som just nu florerar är att tidskriften "Fantasy & Science Fiction" under nästa år kommer att publicera ett (eller möjligen) två kapitel av THE DARK TOWER 5, samt tre kortare (nya) DARK TOWER historier (typ "Little Sisters Of Eluria). Även om detta inte är något vi ska bli förvånade över om det är sant så ska vi nog inte heller hoppas på det…detta är inte heller bekräftat från någon pålitlig källa.

Enligt dom uppgifter Följeslagarna fått har King antagligen inte börjat med DT5 än...om han hade det skulle han antagligen ha berättat detta under någon signering, om inte för någon annan anledning så för att bli av med alla som tjatar på honom...

Boken 999 som vi berättade om i förra numret kommer att släppas av Avon och Hodder & Stoughton i september nästa år. Limited versionen från Hill House/Cemetery Dance kommer antagligen en eller två månader tidigare. I nästa nummer kommer vi med största sannolikhet kunna avslöja namnet på Kings berättelse. Det går rykten om att det kan vara "The Girl Who Loved Tom Gordon" som det är fråga om – den titel som sagts vara den nya roman King börjat på. Snart får vi reda på vad som är sant.

STORM OF THE CENTURY. Nu har ABC skapat en officiell websida som ni kan hitta på följande url: http://abc.go.com/primetime/storm_of_the_century/index.html. Det finns en massa intressanta saker där. Man kan göra ett virtuell besök på Little Tall Island, läsa lite om serien, läsa en kort (och då menar vi verkligen kort) intervju med King, läsa lite om vad respektive episod handlar om samt se bilder ur serien och läsa biografier över skådespelarna (Tim Daly, Debrah Farentino och Colm Feore). Snart kommer det även att finnas " bakom-kuliserna-videoklipp" samt någon form av multimedia. Avsnitten kommer att sändas den 14, 15 och 16 februari nästa år.

I april kommer Signet att börja ge ut de böcker som King skrev under namnet Richard Bachman i pocket versioner. Först ut är THE LONG WALK som sedan följs av ROADWORK och THE RUNNING MAN. Tyvärr kommer dom inte att släppa RAGE på nytt, p.g.a. alla incidenter med skolungdomar och dödsskjutningar den kopplats samman med. Faktum är att anledningen till att dessa böcker släppa separat (de har tidigare funnits samlade i THE BACHMAN BOOKS) är att King vill få bort RAGE (genom att ta bort THE BACHMAN BOOKS) från marknaden. När nu dessa släpps kommer dom tyvärr att ha King som författare och inte Bachman.

Det verkar som uppföljaren till filmen CARRIE kommer att heta CARRIE 2: THE RAGE och inte CARRIE 2: SAY YOU’RE SORRY som vi rapporterat tidigare.


Oumbärliga ting - Kings julklappar

Tycker du att det blir lite tradigt att skicka ut julkort år efter år? Det tyckte väl i alla fall King, så han kom på en alldeles lysande idé under det tidiga 80-talet. 1982 fick 200 av hans närmaste vänner ett litet häfte i brevlådan. Häftet, tryckt på exklusivt papper och designat av Michael Alpert, var det första som Kings egna förlag Philtrum Press gav ut, och det var framför allt första delen i en pågående novell - nämligen THE PLANT del 1.

THE PLANT del 2 kom nästföljande år och del 3 två år senare 1985. Förutom de 200 numrerade exemplaren gjordes 26 "bokstaverade" exemplar. THE PLANT är numera en av de mest svåråtkomliga King verken och därefter oerhört dyra. Som synes gjorde THE PLANT ett uppehåll 1984 då Philtrum Press strikt begränsade upplaga av THE EYES OF THE DRAGON kom ut, tre år innan den officiellt kom ut.

~~~ THE EYES OF THE DRAGON ~~~

Kings dotter Naomi beklagade sig för sin far, eftersom hon inte vågade läsa någon av hans böcker. King fick då blodad tand och skrev en saga speciellt för henne, och för de 200 på hans "julkortslista". Boken designades av Michael Alpert igen, och innehöll till skillnad mot den version som Viking senare gav ut, illustrationer av en lokal konstnär - Kenny Ray Linkous.

Philtrum Press upplaga av THE EYES OF THE DRAGON sägs, trots sitt tråkiga yttre, vara en väldigt stilig bok. Kenny Ray Linkous illustrationer påstås vara mycket snyggare en de som David Palladini gjorde till Vikingupplagan. En mindre ändring i texten, ett tillägg i Vikingboken är vad som skiljer de två åt.

Philtrum Press THE EYES OF THE DRAGON står högt upp på min önskelista, men det krävs runt $500 att äga den...

~~~ THE PLANT ~~~

THE PLANT är, liksom kortnovellen "Jerusalems Lot" i DÖDSBÄDDEN skriven i epistelform. Det innebär att texten utgörs av brev, dagboksanteckningar etc som bär fram historien. Detta är faktiskt ett ganska fräckt grepp och gör att läsningen blir en ganska spännande upplevelse.

Berättelsen handlar om John Kenton som är en redaktör på bokförlaget Zenith, ett litet pocketförlag som ger ut böcker av tveksam karaktär. En dag får John ett brev från Carlos Detweiler, en 23-årig florist med intresse för svart magi, ockulta mässor och andra trevliga saker. Carlos har skrivit en bok - TRUE TALES OF DEMON INFESTATION - som han vill att Zenith ska publicera. Brev av detta slag är inte främmande för John, så han gör som vanligt, svarar snällt på brevet och ber att Carlos ska skicka in ett synopsis på boken och en handfull kapitel så får Zenith ta ställning till materialet.

Carlos gör dock tvärtemot och skickar in hela manuskriptet och inkluderar även några fotografier, tagna vid olika mässor och ritualer. John tar först inte fotona på allvar, men ju längre ned i högen han kommer ju mer övertygad om blir han bilderna är äkta, speciellt en bild där en ung man (förmodligen Carlos) har avlägsnat ett hjärta ur en äldre mans bröst. John visar bilderna för sin chef Roger och det hela slutar med att John ringer polisen i den stad där Carlos bor och de tar över fallet.

Polisen arresterar Carlos men släpper honom, dock under övervakning, då en av poliserna hävdar att han sett den äldre mannen vid liv alldeles nyligen. Polisen säger åt John att glömma hela saken, vilket han verkligen försöker, bland annat genom att bränna fotona, men det är svårt att släppa hela situationen.

Men så kommer det ett annat brev till John, från en kvinna vid namn Roberta Sorlac. Roberta skriver till John eftersom det är han som är ansvarig för att hennes favoritförfattare Anthony La Scorbia (upphovsman till böcker som RATS FROM HELL, ANTS FROM HELL samt SCORPIONS FROM HELL) kommit ut på marknaden. Roberta vill visa sin uppskattning genom att skicka honom en planta. John reagerar genast eftersom "Sorlac" är "Carlos" stavat baklänges, och med tanke på Carlos floristbakgrund så kan ju plantan vara vad som helst, en Solanum eller en Belladonna. John ber förlagets vaktmästare Riddley Walker att bränna alla paket som kommer till John med Roberta Sorlac som avsändare.

Walker är dock en lurig typ. Han är visserligen svart och pratar som en – i alla fall officiellt mot hans arbetskamrater - men han är i själva verket en bildad och smart man som på kvällarna skriver på en egen roman. Ett paket kommer till slut och istället för att bränna det, behåller Walker plantan själv. Nedstucken i den unkna jorden som den förhållandevis ganska äckliga växten, som är en "vanlig" murgröna, är planterad i finns en liten skylt: "Hej! Mitt namn är Zenith. Jag är en present till John från Roberta".

Mycket av berättelsen består av att John återger händelserna i brev till sin fästmö Ruth som studerar på andra sidan landet. När John plötsligt inte hört något från Ruth på ett par dagar får han ett brev från henne där hon berättar att hon träffat en annan man. John blir förkrossad och säger i sin desperation upp sig från sitt jobb, men blir övertalad av Roger att fortsätta, dock med uppgiften att läsa igenom gamla manuskript som borde hamnat i det runda arkivet för länge sedan. Allt detta medan plantan Zenith blir allt fräschare samtidigt som Walker misstänker att växten är köttätande.

Parallellt med detta utspelar sig en sidoberättelse om den 72-årige före detta generalen Anthony Hecksler, som rymt från ett mentalsjukhus. Hecksler fick sin bok TWENTY PSYCHIC GARDEN FLOWERS refuserad av Zenith och blev då vansinnig och knivmördade en busschaufför. Nu har han alltså rymt från sitt mentalsjukhus och börjar en skräckinjagande mördarresa över kontinenten med sikte mot Zenith och den redaktör som refuserade honom - Herbert Porter.

Hecksler rapporteras dock ha begått självmord genom att bränna upp sig själv, men så var inte fallet, och THE PLANT del 3 slutar med att Hecksler fortsätter sin färd mot Zenith, styrd av en röst i sitt huvud, en röst som tillhör Carlos...

I detta extremt spännande läge slutar den tredje delen av THE PLANT, och där slutar även hela storyn, för det har inte kommit ut några fler delar och lär med största sannolikhet inte komma några heller. Det sägs att King såg en uppsättning eller filmatisering av A LITTLE SHOP OF HORRORS och ansåg att THE PLANT hade för stora likheter med den, och beslöt därför att inte fortsätta med berättelsen. Några direkta likheter med A LITTLE SHOP... kan man väl inte urskilja i detta skede av THE PLANT (med undantaget att båda har en köttätande växt i centrum), men han hade kanske en fortsättning i huvudet som påminde om det.

Ingen vet hur många delar som kvarstod av berättelsen och det är som sagt knappast troligt att King tar upp berättelsen igen, nu snart femton år senare, och det är faktiskt synd. Jag anser att THE PLANT är en fullt godkänd berättelse, speciellt med tanke på upplägget av texten som gör att berättelsen bärs fram av många olika "röster". Jag skulle gärna vilja veta vad som skulle hända...

[Anders]


Tävling

Nu har du chansen att läsa THE PLANT! Vi erbjuder alla tre delarna i en klump till den som vinner vår superlätta jultävling! Givetvis handlar det om KOPIOR och inte några originalhäften, och vissa bitar är svåra att läsa, men det går om viljan finns. Detta är utan tvekan det bästa pris vi någonsin haft i en tävling – och det kan bli ditt.

Det enda du behöver göra är att gissa hur många ark papper som detta pris utgörs av, och då talar vi enbart om de som utgör storyn, inte något bifogat brev till vinnaren eller liknande. Skicka in din gissning så fort som möjligt, fram till och med den 27:de december. Namn och adress är obligatoriskt. Hamnar flera på samma plats (dvs exakt samma svar, eller lika nära rätt svar) så görs en lottning. En liten begränsing i gissandet kan vi bidra med, och det är att arken är kopierade på båda sidorna...

Vinnaren meddelas inte innan den 28:de, då Följeslagarna #30 kommer i era inboxar. Tänk till ordentligt nu och kom med ett svar – ni har ingenting att förlora!


Frågor och svar

1. Hörde att King skulle göra film av GERALDS LEK. Vet ni något mer? Dan Linder

- Vad vi har hört är att King är sugen på att skriva manus till GERALDS LEK och regissera den själv, och med det försöka ta revansch för det tidigare klavertrampet i filmbranschen – MAXIMUM OVERDRIVE. Frågan är om det verkligen är så smart att försöka sig på det med GERALDS LEK... Jag menar 75% av filmen skulle vara på en tjej som sitter fast i en säng, och inte ens King kan väl få fart på en sådan film. När denna eventuella filmatisering ska ske vet vi ingenting om, men en vild gissning är väl att den kan tänkas komma igång på allvar om en fem år si så där. [Anders]

2. Annars undrar jag om någon mer än jag tycker att formatet på NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP är väldigt konstigt, alldeles för små och smala pärmar. Dan Linder

- Vi bollade vidare åsikten till John-Henri Holmberg som kommenterade med följande:

Inte mycket att yttra. Jag tycker att formatet är snyggt och känns tilltalande. Kanske tycker somliga att det är konstigt eftersom det är ovanligt i Sverige. Men i flera andra länder är det ett av standardbokformaten. Replik använder det på åtskilliga böcker.

Niklas Fridh ställer oss mot väggen

Hejsan, har några kluriga frågor som ni kanske kan svara på?
1. Stämmer följande?
a) Kings första publicerade novell var "I was a teenage grave robber" (Comics Review, 1966)
b) Kings första sålda novell var "The Glass Floor" (Startling Mystery Stories, 1967)
c) Det äldsta av King som finns översatt på svenska är "Cain Rose Up" (Ubris 1968)- på svenska i DEN FÖRSKRÄCKLIGA APAN.

- a) Nej. Den publicerades redan 1965 i Comics Review. Andra gången den publicerades var 1966 men då i Stories Of Suspence under namnet "In A Half-Word Of Terror".
- b) Ja.
- c) Delvis. "Strawberry Spring" (Smultronvår, i DÖDSBÄDDEN) publicerades även den i Ubris 1968. [Lilja]

2.King har flera gånger publicerat utdrag ur sina böcker som noveller. Jag känner till följande, men frågan är, finns det fler? Vilka?
a) The Gunslinger (Fantasy & Science Fiction, 1978), The Way Station (Fantasy & Science Fiction, 1980), The Oracle And The Mountains (Fantasy & Science Fiction, 1981), The Slow Mutants (Fantasy & Science Fiction, 1981), The Gunslinger And The Man In Black (Fantasy & Science Fiction, 1984) alla från THE GUNSLINGER
b) The Monster In The Closet (Ladies Home Journal, 1981) från CUJO
c) The Bird And The Album (A Fantasy Reader, 1981) från IT
d) The Revelations of Becka Paulson (xxx, 19xx) från THE TOMMYKNOCKERS

- Av dina ovanstående exempel har samtliga utkommit INNAN själva boken kommit, med undantaget "...Becka Paulson" som alltså knåpades ihop som novell till samlingen I SHUDDER AT YOUR TOUCH 1991. Utöver det finns det tre som du "missat":
a) The Revenge of Lardass Hogan (The Maine Review, 1975) som alltså är den här äckliga historien som återges i THE BODY (HÖSTGÄRNING).
b) The Return of Timmy Baterman (Satyrico II Program Book, 1983) som är ett litet utdrag ut PET SEMATARY (JURTJYRKOGÅRDEN).
c) The Bear (The Magazine of Fantasy & Science Fiction, December, 1990) ett utdrag ur THE DARK TOWER 3

Ska man vara extra petig kan man kanske även räkna med novellen DOLANS CADILLAC som ursprungligen gick i sju delar i den klassiska CASTLE ROCK NEWSLETTER tidningen. [Anders]

3) Alla vet att King har gett ut verk under namnet Rickard Bachman. Han har dessutom gett ut "The Fifth Quarter" som John Swithen (Cavalier, 1971)? Har King använt mer än dessa två namn?

- Vad världen känner till – nej! Det spekulerades ett tag att King använde sig av ytterligare pseudonymen Aaron Wolfe, men det visade sig att det var Dean R Koontz som stod bakom det namnet. I övrigt kan vi berätta att King först tänkte använda sig av sin morfars namn Guy Pilsbury som pseudonym, men valde sedan Richard Backman, som han satte ihop när han läste en Richard Stark bok och lyssnade på rockgruppen Bachman Turner Overdrive. [Anders]

När King var med i Good Morning America efter att det avslöjats att han var Bachman fick han frågan om det fanns pseudonymer som väntade på att bli avslöjade, han svarade tvekande "No comment…I don’t think so". King kommer antagligen alltid att få leva med att folk tror han skrivit fler böcker under pseudonymer. Det har även ryktats att King skrivit boken EXORCISM under namnet "Eth Natas" (The Satan? / Anders) 1972. Utöver dessa namn skulle jag rekommendera er att vara extra uppmärksamma om ni hittar böcker skrivan av någon vid namn George Stark. King tänkte ju som vi tidigare berättat publicera boken MACHINE’S WAY under Bachmans pseudonym, George Stark. [Lilja]

4) Finns det någon komplett lista på allt som King gjort/medverkat i? Då menar jag dikter, artiklar, böcker, noveller, förord, intervjuer, filmer, föredrag, outgivna noveller/böcker....osv? Förmodligen inte...men var kan man finna en så komplett lista som möjligt???

- För att få en komplett lista måste man nog surfa runt lite på Internet och ta det bästa från en massa websidor. Tyvärr så är det ofta så att det kan vara olika uppgifter på olika sidor. Men, efter vad jag kan förstå så är detta på väg att lösa sig, det är nämligen en sida med en komplett lista på gång.

På http://members.aol.com/eventualsk/ kommer det att dyka upp en komplett lista runt jul. Justin Brooks, som satt samman denna bibliografi skickade mig ett utkast och det ser verkligen bra ut. Det verkar även som om han fått hjälp av en del riktigt stora King-kännare med att få rätt info. Det kommer att finnas böcker, manus, korthistorier, non-fiction (för- och efterord och liknande), dikter och opublicerade verk. Håll ögonen på den sidan. [Lilja]

Tills dess tycker jag att man kan spana in Liljas sida i kombination med http://www.eddog.com/sk/thebooks.html så kommer man ganska långt faktiskt. [Anders]

5) Såvitt jag vet har THE PLANT kommit i tre delar i väldigt små utgåvor. Dessa finns kanske att få tag i till fantasipriser i "Betts Bookstore", men kommer det fler delar? Och har King någon gång antytt att denna serie ska komma "allmänheten till godo"? Om inte är det ändå troligt?

- Se ovanstående artikel om just THE PLANT. [Anders]

6) Jag har läst någonstans (troligen George Beahms SK Companion) att det finns vissa outgivna verk som man kan få läsa på ett bibliotek/museum i Bangor/Maine, stämmer detta? Vilka verk? Vem är de tillgängliga för?

- Det stämmer att manus av King (publicerade och opublicerade) finns bevarade i "Special collections" avdelningen på biblioteket som tillhör University of Maine, som ligger i Orono, Maine. Dock är dessa inte alls tillgängliga för allmänheten på det sätt som man trott när man läst Beahms böcker. När erkända Kingdiggaren Kevin Quigley (mannen bakom utmärkta Charnal House – http://members.tripod.com/~entragian) besökte Bangor i samband med Kings signering på Betts, och passade då på att åka till universitet. Där fick han dock snopet återvända utan att se manuskripten till de opublicerade böckerna BLAZE, THE AFTERMATH och SWORD IN THE DARKNESS eftersom dessa kräver ett underskrivet tillstånd DIREKT från King... [Anders]

Faktum är att fram till början av 1998 var det universitetet som bestämde vem som fick tillträde till arkiven, och dom är tydligen ganska så uppretade på att King nu själv vill bestämma. På universitetet finns, förutom det som Anders räknade upp, även material relaterat till CARRIE, THE STAND, NIGHT SHIFT, THE DEAD ZONE, THE SHINING, JERUSALEMS LOT, det första utkastet till ’SALEM’S LOT (SECOND COMING), FIRESTARTER, CUJO, PET SEMATARY, CHRISTINE, SKELETON CREW, THE TALISMAN samt ett antal opublicerade essäer och korthistorier. [Lilja]

7) King ska också (i slutet av 60-talet) ha publicerat en hel del noveller i skoltidningen "The Maine Campus". Hur många, vilka och när?

Det King publicerade i "The Maine Campus" var:
1969-70: "King's Garbage Trucks" (47 artiklar i 47 nummer)
1970: "Slade" (en westernhistoria som var uppdelad i 8 delar. Den gick som en följetong).
1970: "A Possible Fairy Tale" (denna publicerades i en specialpublikation, The Paper). [Lilja]


Butiken

Annonsera i Butiken! Det kostar inget, men det måste handla om King! Din annons publiceras vid tre tillfällen, och blir den inaktuell under tiden så måste ni höra av er.

Köpes

- Dan Linder
* DÖDSBÄDDEN, inbunden. Nämn ett lämpligt pris.

- Niklas Sundelius
* VARULVENS ÅR och DÖDSBÄDDEN (inbundna) saknas för att göra min samling svenska böcker komplett.

Säljes

- Magnus Lange
* BAG OF BONES, Hodder & Stoughton, signerad och numrerad (1422 av 2000).
Alltså en av den som släpptes när King var i London. Boken är skyddad i en av Camelots gröna Slipcases. Den är absolut obläddrad, bara kikat lite för att se vilket nummer det var. Originalköpehandlingar medföljer. 1500:- + porto och försäkringar vilket ni kan undkomma om ni bor i Stockholmsområdet. Avbetalning uppdelat på 2 inbetalningar accepteras.


Efterord

Jaha, då återstår det endast ett nummer under 1998 och det kommer nästa måndag. Då kommer vi att berätta lite om vad som komma skall i Följeslagarnas utskick samt presentera en preliminär kalender över vad som händer på King-fronten under 1999 och det kan vi säga redan nu, det är inte lite som händer. Med risk för att vara tjatiga så önskar vi åter igen en synnerligen GOD JUL!

Anders - http://come.to/gallery
Lilja - http://come.to/liljas-library
Följeslagarna – http://home5.swipnet.se/~w-55592/foljeslagarna

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Recension: The Boogeyman
Nya filmer från ingenstans
Holly behåller originalomslaget i Sverige
Holly släpps i Sverige 5/9
Filmåret 2023 - flipp eller flopp?

SENASTE RECENSIONERNA

The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer
The Outsider
Mr. Mercedes - Säsong 3
Doctor Sleep

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
The Boogeyman
Film. Adaption av "The Boogeyman"/"Monstret i garderoben". Hade biopremiär 2/6. Läs vår recension.
Mr. Harrigan's Phone
Film. Med Donald Sutherland och Jaeden Martell. Finns på Netflix. Läs vår recension
Fairy Tale/En saga
Bok. Hösten 2022:s Stephen King-roman. Ute nu! Läs vår recension
Eldfödd
Film. Biofilm, premiär 13/5. Läs vår recension
Billy Summers
Bok. 2021-romanen. Läs vår recension
Kommande:
Holly
- Roman, släpps på engelska och i svensk översättning i september 2023
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2023.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
Okänd titel (Talisman 3)
- Tredje och sista delen i The Talisman-trilogin, skrivs tillsammans med Peter Straub.
• Format: Bok
• Status: Löst rykte
• Utkomst: Okänt
Rose Madder
• Format: Film
• Status: Löst rykte
• Utkomst: Okänt