UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #47-48 - 990503

FÖRORD

Det nya Följeslagarna året kunde inte ha börjat sämre. Utskick 47 låg i utkorgen och jag (Anders) skulle precis göra i ordning HTML-filen till arkivet då hela datorn låser sig… Klockan har passerat 24.00 och det är måndagen den 26:e april – grattis! CIH-viruset slår till och vips är datorn död.

Detta innebar att hela adressregistret med Följeslagarna var borta, men lyckligtvis fanns det en utskrift med de flesta adresserna, så jag kunde samla ihop dessa och skicka ett mail från min hotmailadress från en dator vid den lokala KomVux-skolan (där jag inte går). Några medlemmar tappades dock bort, tillfälligt får vi hoppas, fem för att vara exakt, men under veckan har sju nya tillkommit så det var ju trevligt.

Någon undrade om viruset spred sig via e-mail, att det skulle ha spridit sig vidare via våra utskick, men så är det inte. Viruset måste installeras på något sätt (förmodligen ihop med något annat program). Dessutom aktiverades det den 26/4 och fungerar era datorer fortfarande så har ni inte viruset.

Nu är i alla fall allting återställt och Följeslagarna kan fortsätta som vanligt. Som en liten kompensation för det uteblivna numret förra veckan kommer här ett stort, fett dubbelnummer med extra mycket innehåll. Vi hoppas att ni känner er nöjda med det. Vi bjuder på två OUMBÄRLIGA TING, först en recension av Stephen Kings nya bok, THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON, överraskningsboken som tog världen med storm...och sedan en recension av filmen SOMETIMES THEY COME BACK… FOR MORE, filmen som tog världen med en kraschlandning.

Dessutom bjuder vi på den förmodligen mest omfattande nyhetsrapporten någonsin i Följeslagarnas historia, och det är ju extra kul. BUTIKEN som skulle ha varit med i #48 utgår och återkommer i #50 istället.

Angenäm läsning (till slut!) – Anders & Lilja
Medlemsantal: 114


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* Stora nyheter: THE GREEN MILE kommer eventuellt att få biopremiär i Sverige den 18 februari nästa år. Problemet är dock att även om detta kommer från en pålitlig källa så är det INTE bekräftat av Warner som har rättigheterna. Faktum är att Warner hade följande att säga "Tyvärr är inget klart ännu med dessa titlar". Även om vi dock tror att detta datum kommer att hålla (någorlunda åtminstone) så är det alltså INTE bekräftat.

* ScanBox bekräftar dock att STORM OF THE CENTURY kommer att släppas på video i september, antingen vecka 36 eller 38.

* Det verkar som om den eventuella filmatiseringen av "Solhunden" (The Sun Dog ur FOUR PAST MIDNIGHT/MARDRÖMMAR) nu är på gång på allvar. Och vilken film det kommer att bli! Företaget Imax jobbar tillsammans med White Cap Productions för att göra en 3D-version för att visas på Imax biografernas jättedukar. I dealen med King som Imax och White Cap arbetat fram kommer King få en viss procent på profiten. Manuset kommer att skivas av Lawrence D. Cohen som tidigare skrivit tre manus baserade på Kingböcker, bland annat CARRIE 1976.

Huruvida Robert Rodriguez kommer att regissera filmen (som vi tidigare rapporterat om) är inte känt och det är heller inte sagt något om filmen kommer att visas på andra biografer än Imax egna.

Vad är då Imax för något? Jo det är ett filmbolag som gör 3D filmer för jättelika biodukar. Hittills har de mest sysslat med naturfilmer i 45 minuterslängden, men THE SUN DOG kan blir det första försöket att göra något längre.

* Kathy Bates (LIDA, DOLORES CLAIBORNE, THE STAND) kommer att göra ett gästspel i ett kommande avsnitt av Tredje Klotet Från Solen ("3rd Rock from the Sun"). Ett foto i tidningen People visar Bates med tortyrredskap i händerna böjd över en bunden och munkavleförsedd John Lithgow (som spelar Dick Solomon). Det verkar med andra ord som om Bates kommer att göra någon slags variant på sin figur i LIDA.

* I David Lettermans födelsedagsprogram (visades i Sverige förrförra tisdagen) kom Amerikas egen vett och ettikett-drottning Martha Stewart in och lämnade över sin senaste bok, varpå Letterman sa: "Den kvinnan skriver mer böcker än Stephen King!".

* THE LONG WALK har nu släppts på engelska i pocketversion. Hittar ni den inte hos er lokale bokhandlare så har Bokus.com den för 100:-

* På följande adress kan ni läsa Kings tankar och åsikter angående dödsskjutningen i Littleton, USA http://portlandme.miningco.com/library/weekly/aa042299.htm

* För er som absolut vill ha ALLA utgåvor av Kings böcker så finns det nu ett nytt hett samlarobjekt. Hodder & Stoughton (Kings engelska bokförlag) har givit ut THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON i en stor pocketvariant som endast säljs på flygplatser. Boken trycktes endast i en liten upplaga och är helt klart den första pocket utgåvan av boken. Ut och jaga...

* Den 19:e april fick King äran att kasta första bollen i en Red Sox match. Ryktena säger dock att han inte är någon Tom Gordon…

* IT'S A BOY!!! Nu har King blivit farfar! Pojken, vars pappa är Joe King, heter Ethan John King.

* Nu ska alla ni som gillar CHILDREN OF THE CORN-filmerna lyssna extra noga. Det 6:e delen i serie, CHILDREN OF THE CORN 666, är nu inspelad och klar. Enligt Miramax/Dimension som gjort filmen så är detta den sista i serien, hurra eller gråt, vilket ni nu vill. En intressant sak med denna film är dock att John Franklin som spelade Isaac i originalfilmen återigen dyker upp som just Isaac. I en annan roll ser vi även Stacy Keach (Mike Hammer). Vill ni läsa mer så styr eran webläsare till följande adress http://home.earthlink.net/~rclabaugh/corn6.html

* Lite nyheter om THE LIEUTENANT’S RAP som vi berättade om i #45. Nu sägs det att den korrekta titeln är THE NEW LIEUTENANT’S RAP och att den faktiskt kommer att finnas med i HEARTS IN ATLANTIS, eventuellt i totalt annorlunda form dock. OM detta stämmer (det är många OM och KANSKE nu) skulle det kunna betyda något av följande:
a) Det är en del av en av de fyra historierna i boken.
b) Det är en femte historia som inte fick plats i boken (håller inte om den verkligen finns med i boken).
c) Det är en ny titel för en av historierna i boken.


KINGS 25-ÅR-SOM-FÖRFATTARE-FEST

Tisdagen den 6:e april höll King en privat middag för ungefär 100 vänner och kolleger för att fira sitt 25-års jubileum som författare.

Middagen hölls i New York Citys Taverne on the Green. Borden hade alla fått namn efter böcker King skrivit (Misery, The Tommyknockers, osv.) och vid dessa satt personer som George Romero, Frank Darabont, Kathy Bates, Salman Rushdie, Dallas (Jack Ketchum) Mayr, Douglas Winter, Stanley Wiater, Rich Chizmar, Peter Straub, Rock Bottom Remainder medlemmarna Amy Tan och Dave Barry, rockkritikerna Dave Marsh, Warren Zevon, samt andra vänner till King.

På väggarna fanns filmaffischer från hans filmer och klädseln skulle vara "New York casual". King själv kom, som vanligt, klädd i jeans och en sliten t-shirt.

King visade en video han själv producerat och även spelade huvudrollen i, "Twenty-Five Years in the Dark". Detta var en komisk, ibland självkritisk film, som tog en titt på de bästa och värsta sekvenserna i filmer baserade på Kings verk. Övrig underhållning bestod av King-relaterade frågor, om honom själv och hans böcker, gjorda av Stanley Wiater. Tävlingen vanns inte helt oväntat av Douglas Winter. Priset bestod av en kartong Godiva chocklad. När festen avslutades, vid midnatt, framförde King "Stand By Me" med bandet.

Gästerna fick även med sig en del saker när de lämnade tillställningen, bl.a. ett signerat exemplar av Kings senaste bok THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON, ett exemplar av den signerade boken (endast utgiven i 500 ex av Kings eget förlag Philtrum Press) THE LIEUTENANT’S RAP, som är handskriven av King samt en fredssymbol i silver som skall representerar 60-talet som spelar en stor roll i boken.

[Lilja]


ETT MEDELSTORT SVAR PÅ "EN LITEN KOMMENTAR"

Ett inlägg från Kenneth Bodin:

Jag skulle vilja bemöta Susanne Fridhs "lilla kommentar" om ett visst King-citat från Utskick #45. Citatet i fråga är "Det skiter fem hundra miljoner röda kineser i". Susanne hävdade att detta citat bara finns att hitta i "The Body" från DIFFERENT SEASONS, där citatet är följande: "But eight hundred million red chinese don't give a shit, right?" Men detta är inte helt korrekt. Jag hävdade i ett tidigare utskick att frasen även fanns att hitta i THE DARK TOWER: THE GUNSLINGER, vilket Susanne menade att det inte gjorde, i vart fall inte i originalutgåvan. Men det gör det. Längst ner på sidan 112, i efterordet, står något i stil med: "Like Konfucius said '500 million red chinese don't give a shit, right?'"

Vänliga hälsningar Kenneth Bodin

* Med det förklarar vi denna oerhört intressanta debatt avslutad.


OUMBÄRLIGA TING 1 – THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON

THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON (hädanefter förkortat till THE GIRL...) är Stephen Kings stora överraskningsbok. Vi hörde talas om berättelsen i slutet av förra året, men när det tidigt i år framkom att boken skulle komma redan i april blev alla minst sagt förvånade, inte minst förlaget Scribner som nu plötsligt fick en bonusbok. Anledningen till att den kom ut så fort sägs vara för att King ville uppmärksamma sin 25 årsdag som publicerad författare, men även att den skulle komma ut innan den amerikanska baseballsäsongen satte igång så det inte skulle bli allt för förbryllande.

THE GIRL... är Kings kortaste roman på säkert 15-20 år, om inte någonsin, och det är väl så att böcker blir inte längre än vad storyn kräver och i THE GIRL...s fall så hade man inte vunnit något med fler sidor än de 220 som utgör boken.

Vi har ju återgivit det mesta av handlingen i de "inför"-rapporter vi skrivit under rubriken NYHETER FRÅN TERRITORIERNA under de senaste månaderna, men storyn går ut på följande: 9 åriga Trisha McFarland är ute och vandrar i New England skogen med sin äldre bror Pete och mamman Quilla. Vandringen är ett av mammans "påhitt" för att hålla familjen ihop efter skilsmässan från Trishas pappa Larry. Pete är inte tillfreds med sin situation efter skilsmässan. Flytten till en annan ort har inte inneburit något positivt för honom och mammans påhitt går honom på nerverna. Så när Pete och Quilla spenderar den mesta tiden av dessa familjesammankomster med att skälla på varandra förvandlas Trisha till den osynliga flickan. När vandringsleden delar sig i ett Y säger hon till Pete och mamman att hon måste stanna för att kissa, men de ständigt gnäbbande familjemedlemmarna varken hör eller ser när Trisha tar av åt det ena hållet.

När Trisha gjort det hon skulle samt tagit en välbehövlig andningspaus beslutar hon sig för att ta en genväg genom skogen eftersom leden delade sig i ett Y. Stort misstag, för Trisha kommer inte alls fram till den andra stigen utan vandrar vilse i den insektsbefolkade skogen. Skogen tätnar och blir allt snårigare medan Trisha irrar omkring och försöker komma på ifall mossan växer på den norra eller södra sidan av trädstammarna. Till slut minns hon att rinnande vatten alltid leder någonstans och hon lyckas lokalisera en bäck som hon följer. Men bäckar leder inte alltid åt rätt håll och just denna bäck leder till ett träsk och otrevliga sumpmarker. Några människor träffar hon inte på, men känslan av att vara bevakad är markant...

Trisha livnär sig på bär och nötter samt skogsvatten (något som till en början inte var en alldeles lysande idé) och hennes enda egentliga kontakt med omvärlden är de radiosända baseballmatcher med Boston Red Sox som hon lyssnar på i sin Walkman. I ett nyhetsavbrott får hon höra sig själv anmäld som försvunnen, och i väntan på att bli upptäckt av helikoptrar eller sökande folk blir hennes idol, Red Sox pitchern Tom Gordon, en slags "hemlige Mållgan"-figur som vägleder henne genom dagarna och nätterna.

Men skogen har tänder och Trisha känner sig gång på gång bevakad av något, men hur mycket är inbillning och hur mycket är verklighet? Vad är det som dödat vissa träd och slitit rådjur och rävar i stycken...?

THE GIRL... är en av de tätaste Kingromaner jag läst och upplagd för att på klassiskt vis slukas från pärm till pärm. Naturbeskrivningarna är ytterst levande och King har perfekt lyckats förmedla hur en ung flicka tänker och agerar i en så pass desperat situation. Det känns även fräscht att huvudpersonen är en ung flicka för en gångs skull. Trisha McFarland skulle praktiskt taget kunna vara Kyra Devore från BAG OF BONES några år senare.

Den uppenbara kopplingen till baseball kändes på förhand en smula oroväckande. Denna amerikanska nationalsport är ju inte på långa vägar lika populär i Sverige och även relativt komplicerad, men det är egentligen bara i ett segment i boken som det blir lite okända termer och rabblande av "kända" spelare. Dock är baseballmatchernas struktur en metafor för Trishas tid i skogen samt att boken i stället för kapitel är indelad i så kallade "innings". Återigen ett nytt grepp från King.

Även om det på copyrightbladet i boken står att det inte är någon slags reklam för Boston Red Sox så kan man nog räkna med att Tom Gordon får rätt så många nya fans. Jag tänker i alla fall lägga honom på minnet om man skulle se någon baseballmatch någon gång!

THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON är ingen upprepning av tidigare berättelser eller böcker, utan känns fräsch på många sätt och för en gångs skull var det skönt med en kortare bok som man kunde läsa ut på två dagar. Därför delar jag ut betyget 4 Följeslagare av fem möjliga.

[Anders]

Jag instämmer i att THE GIRL… är en lysande bok, man känner verkligen för Trisha, när hon råkar ut för all världens djävulskaper på en gång. Det är så bra beskrivet av King att man nästan tror att man råkar ut för det själv. Detta är King när han är som bäst!

Tyvärr så håller det inte riktigt hela vägen. Slutet, som tyvärr är ganska så lätt att förutse (åtminstone till vissa delar), håller inte samma klass som resten av boken. Det verkar som om King blivit stressad för att hinna avsluta i tid och då i all hast slängt ihop ett slut. I de två, tre sista kapitlen händer allt i en faslig fart och detta ledde till att åtminstone jag kände mig lite besviken och snopen på slutet. Jag hade hoppats på att King skulle leverera ett lite mer realistiskt slut, vilket han tyvärr inte gjorde denna gång...

Av fem möjliga Följeslagare, var jag innan jag läst slutet, beredd att ge THE GIRL… en 4:a men nu blir det tyvärr endast en 3:a.

[Lilja]


OUMBÄRLIGA TING 2 – SOMETIMES THEY COME BACK…FOR MORE

Jaha, då var det dags för uppföljare nummer två till TV-filmen SOMETIMES THEY COME BACK. Denna har dock inget med originalfilmen att göra. Faktum är att den i vissa länder givits ut under en annan titel. I England gavs den t.ex. först ut under namnet FROZEN. Efter några veckor insåg videobolaget dock att det är lättare att hyra ut en film om den har lite anknytning till en film av Stephen King, eller rättare sagt, om man får den som ska hyra filmen att tro att det finns en anknytning. Man drog därför helt sonika in filmen och släppte den igen, nu med titeln SOMETIMES THEY COME BACK…FOR MORE. Engelsmännen är dock inte ensamma om att byta ut titeln, i Australien finns filmen utgiven med titeln ICE STATION: EREBUS, efter polarstationens i filmens namn. Om även de kommer att dra tillbaka den och ge ut den som SOMETIMES THEY COME BACK…FOR MORE återstår att se. En annan intressant omständighet är att den inte har släppts i USA än. Vad detta beror på, när den kommer att släppas och under vilken titel är det dock ingen som vet.

Om vi då ska gå över på handlingen lite. Efter att ha sett filmen kan jag konstatera att som B-skräckis är den ändå ganska OK, inget mästerverk men ändå sevärd. Om man bara kan glömma att den ska höra ihop med den första filmen och om man bara slutar att leta efter kopplingar till de tidigare filmerna så kan man faktiskt ta sig igenom den utan att somna allt för många gånger. Till de som gjort filmens försvar så måste jag faktiskt erkänna att det finns en lite koppling till originalfilmen, men, se upp så ni inte blinkar, då är chansen stor att ni missar det.

Det hela utspelar sig på en polarstation vid namn Erebus, som ligger på Antarktis. Helt plötsligt löper en av forskarna amok, och lik börjar dyka upp. Kapten Cage och Major Wilson skickas dit för att undersöka saken. När de kommer fram visar det sig att en djävulsk kraft håller stationen i sitt grepp och liken efter de som jobbat på stationen börjar försvinna spårlöst. Efter ett tag visar det sig att den person som man i början trodde var en simpel mördare egentligen är son till Satan själv. Han har nu hittat portalen där pappa Satan ska återuppstå om han lyckas sluta cirkeln.

Inte nog med det, det visa sig även att Kapten Cage är hans halvbror, de han nämligen samma pappa (just det, Satan). Som väntat försöker demonen att övertala Cage att hjälpa honom men som det brukar vara i dessa filmer räddar kärleken situationen.

Handlingen är lika fånig som det låter och jag tror inte att denna film kommer att väcka någon större uppmärksamhet även om det finns en del välkända namn i rollistan. Vi ser bl.a. Clayton Rohner (Relic), Damian Chapa (Under belägring) och Faith Ford (Murphy Brown) i några av rollerna.

Av fem möjliga Följeslagare får SOMETIMES THEY COME BACK…FOR MORE endast en Följeslagare. Hade den inte lanserats som en King uppföljare hade det nog blivit en tvåa.

[Lilja]


FRÅGOR & SVAR

Två frågor från Dan Linder

1. Är THE GIRL... ett gammalt projekt som King haft liggande? Jag har inte läst någonstans att den skulle vara nyskriven. Dessutom brukar ju King vara så noga med att datera sina projekt (när de skrevs och var).

- Vi hörde först talas om den förra sommaren/hösten då King var ute på signeringsrundor. Det sas då att han jobbade på en ny bok som han ville få klart. Detta var inte HEARTS IN ATLANTIS, eftersom den redan var klar, och det var inte ON WRITING eftersom den ska skrivas klart nu i sommar, så det måste alltså ha varit THE GIRL... Senare kom titeln upp, men då visste man inte om det var en ny bok eller en korthistoria. Nu blev det alltså en bok och mycket riktigt står det bara när den skrevs klart i slutet av boken, men att det skulle ha varit ett gammalt projekt (förutom själva idén att skriva en baseballroman, förstås) tror vi inte. [Anders]

2. Varför är det egentligen skillnad på bokomslagen i UK och USA? Finns det något mer skäl än att det är två olika länder? Oftast har ju USA de coolaste fortfarande.

- Eftersom det är två helt skilda förlag som ger ut böckerna så är det förstås en stor skillnad på omslagen. Personligen tycker jag att de amerikanska omslagen (med något undantag möjligtvis) är klart snyggast. Det är ju som allt annat en smaksak, men jag har väldigt svårt för Hodders grafiska snitt med sin fula Stephen King-logga och den av Lilja så hatade "Words are his power"-frasen. [Anders]

Fråga från Hans Mogren

1. Hej på er! Akademibokhandeln ( http://www.akademibokhandeln.se) säljer THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON i både engelsk och amerikansk utgåva. Är det någon skillnad på utgåvorna?

- Förutom omslagen är det ingen större skillnad på böckerna, men i och med att det är två olika förlag så ser de givetvis inte exakt lika ut inuti heller. Texten lär dock vara den samma, så här är det alltså mer en fråga om vilken bok man tycker ser snyggast ut och om det skiljer något i pris. Vet man inte hur böckerna ser ut kan man se dem sida vid sida på min hemsida http://come.to/gallery (klicka på "Choose your book" och sedan vidare till THE GIRL...). [Anders]

- De som absolut vill ha första utgåvor köper i regel de engelska utgåvorna. Av någon anledning (som vi inte vet) släpps nästan alltid de engelska utgåvorna före de amerikanska. THE GIRL… kom t.ex. den 1 april i England och den 6:e i USA, höstens bok, HEARTS IN ATLANTIS, kommer att släppas den 21:a september i USA men redan den 16:e i England…ett av livets små mysterium. [Lilja]

En fråga från Magnus Södergren

1. Hej och ett stort tack för det arbete ni lägger ner på detta lysande forum. Nu har jag en fråga som ni säkert kan hjälpa mig med. När jag letade efter King på vissa bookshops runt om, uppstod det två frågor:
a) Stephen King: Collection #3, inbunden och på svenska. Vad kan detta tänkas vara? (Källa: Bokus)
b) Stephen King Dumpbin? Pris: ca 2500:- ord ca 4000:- (Källa: adlibris )

- a) är jag lite tveksam till. Först trodde jag att det var en av dessa volymer som innehåller 2-3 böcker, instuvade i en, sådana utgåvor finns det gott om. Problemet är att jag inte tror att det finns några sådana på svenska. Eventuellt kan det vara någon specialare där man packat 3, separata böcker, i ett paket. Klart är dock att det INTE är en ny King bok!

b) Detta är ett helt ställ med böcker, antagligen pocketböcker, som bokhandlare köper för att på köpet få ett bra ställ att skylta med. Dessa brukar innehålla mellan 50 och 100 böcker. [Lilja]

- Jag tror att Bokus skrivit fel där för det finns ett antal Collections med ett par Kingböcker i samma bok, men knappast på svenska. När det gäller adlibris (http://www.adlibris.se) så verkar de verkligen ha noll koll. De flesta Kingtitlar de har listade är antingen slut eller har inte kommit ännu och när de gäller Dustbin:en kan man läsa att den utkom 198701 (januari 1987), att det är upplaga 0 (!) och vikten är 1 gram (!!) plus att "titeln är ännu inte utkommen" (!!!). Varför då lista den? [Anders]

Två frågor från Yvonne Englund

1. Finns det något (helst PC) spel som är King relaterat? Drömmen vore ju att få promenera runt i Bangor och springa in i det ena skrämmande äventyret efter det andra, men till dess jag har fått ihop till flygbiljetten så kanske man kunde nöja sig med ett spel.

- Det finns, eller har åtminstone funnits en del spel som är baserad på King och/eller hans böcker. För mer information ber vi er läsa #40 av Följeslagarna, där en hel artikel tillägnas detta ämne. Gamla nummer hittar ni på följande adress om ni inte redan har dom http://home5.swipnet.se/~w-55592/foljeslagarna/arkiv-f [Lilja]

2. Kommer inte boken med "de talande kylskåpsmagneterna" att översättas??? Jag har för mig att jag läst det någonstans. Är den svår att få tag i annars?

- Boken du menar är BAG OF BONES. Vi hoppades att den skulle komma på svenska nu i höst men i dagsläget är det inget som talar för detta, det verkar som om vi får nöja oss med den försenade VÄKTARNA i höst. Förhoppningsvis kommer den till våren. BAG OF BONES är inte svår att få tag på, den finns i pocket för runt 100-lappen och har du tur kan du säkert hitta den i inbunden version också. Den finns dock översatt till både norska och finska. [Lilja]


EFTERORD

I och med att det blivit lite stressigt på sistone har vi idag inte bestämt vad nästa nummer ska innehålla, men någon slags artikel blir det givetvis. Dessutom får ni som läst THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON gärna höra av er med någon slags kommentar så kan vi sammanställa dessa i något slags mini-forum. I övrigt är det bara att skicka in frågor och liknande om sådana finns. Ha det så bra till dess!

Anders – http://come.to/gallery
Lilja – http://come.to/liljas-library
Följeslagarna – http://home5.swipnet.se/~w-55592/foljeslagarna

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025