UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #56 - 990628

FÖRORD

Välkomna till ett nytt nummer av Följeslagarna. Förra vecka var ju minst sagt traumatisk, en ständig jakt på uppgifter om Kings hälsa och vad som gjordes för att förbättra den. I detta nummer har vi sammanställt vad som hänt under veckan. Allt vi nu hoppas på är ett uttalande direkt från King där han säger att han mår bra och redo att gå vidare.

Ni kommer även att få läsa hur vi har tänkt att sommaren ska bli för Följeslagarna, ett brev/förslag från en medlem samt läsa en recension av den senaste Kingboken i Sverige, NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP. ANDRA BOKEN.

Ha det så bra - Anders & Lilja
Medlemsantal: 138


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* Äntligen lite nyheter angående filmatiseringen av DESPERATION, tyvärr inte så positiva sådana. New Line Cinemas "head honcho" Michael DeLuca berättar att filmen är "in turnaround" vilket vi uppfattar som att rättigheterna är till salu. DeLuca säger att manuskripet var mycket bra, men att de krävde en för stor budget för att hans chefer skulle gå med på att lägga ut så mycket pengar på en renodlad skräckfilm. Bollen ligger nu i Stephen King och Mick Garris händer. Det är bara att hoppas på att något annat filmbolag nappar så fort som möjligt.

* Bra Böcker har producerat hemsidor för BENRANGEL (http://www.bbb.se/skonlitteratur/deckare/benrangel.htm) och RASANDE ROSE (http://www.bbb.se/skonlitteratur/lagpris/rose.htm) som kanske inte är de intressantaste men ni får åtminstone en chans att se omslagen.

* Den 13 juli kommer det ut en tidning i USA som heter "Family Circle Magazine". Detta nummer kommer att innehålla ett utdrag ut Kings historia "Low Men In Yellow Coats", som kommer att ingå i höstens Kingbok, HEARTS IN ATLANTIS.

* Har ni c:a 7,200:- ($850) liggandes hemma i någon byrålåda och skräpar så kan ni bli stolt ägare till ett exemplar av THE NEW LIEUTENANT’S RAP, det är nämligen vad den kostar hos Betts.

* På Erik Wilsons hemsida (mannen som designat och underhåller den officiella Stephen King siten) kan man se diverse bilder till olika Kingprojekt som Erik målat. Surfa till http://www.the3rdeye.com och klicka på "gallery".


STEPHEN KINGS OLYCKA

* Kings skador

Kings tillstånd är alltså fortfarande kritiskt men stabilt och det finns inte någon risk för att King ska dö. Han har dock ådragit sig en hel del skador och kommer att behöva mellan nio månader och ett år för att bli återställd. Kings skador var (de flesta har nu fixats genom operationer): brutet högerben (på flera ställen), höger höftled skadad, skadat bäcken, brutna revben, en kollapsad lunga, skadade revben och lindriga skärsår i huvudet.

* Kings operationer.

King har som ni kanske läst själva genomgått tre operationer och har en planerad till nästa vecka. Den första operationen, som King genomgick, den 20:e (söndag morgon) var en "livräddande" operation. Utan den hade King troligen inte klarat sig. Exakt vad de gjorde och hur lång tid det tog har inte framkommit men en gissning är att de bland annat fixade Kings punkterade lunga.

Den andra som skedde den 21:a (måndag kväll) och tog 7 timmar. Den genomfördes för att rätta till frakturer på Kings högra ben och höft.

Den tredje, som genomfördes den 23:e (onsdag) och tog 10 timmar. Den var för att reparera Kings bäcken. Läkaren, David G. Brown, säger att det är så gott som återställt. Det skiljer endast en millimeter på hur den ser ut nu och hur den var innan olyckan. Detta var MYCKET viktigt för Kings tillfrisknande. Vid en presskonferens efteråt fick Brown frågan om operationen tagit ovanligt lång tid. Han svarade då att han erbjudit King att genomföra ingreppet vid två operationer men King hade föredragit att ta allt på en gång.

Den fjärde operationen, som innefattar reparationer av Kings knä, justeringar på bäckenet och tvättning av sår, var från början planerad att genomföras under fredagen (den 25:e), men sköts upp till denna vecka. Dr Michael J. Sterling angav följande anledning:

"Mr. King har genomgått tre större operationer. Han är trött och behöver vila. I samtal med Dr. Brown och Kings familj, bestämde vi oss för att flytta fram operationen till nästa vecka."

På lördagseftermiddagen postades ett meddelande på Central Maine Medical Centers hemsida (den bästa sidan när det gäller nyheter angående Kings hälsa) där de skrev att King mådde mycket bättre nu efter att ha fått vila. "Humöret är bättre, han skämtar och äter bra. Han är en helt ny man", säger de.

* En ny bok om olyckan?

Hur makabert det än låter så har det nu i samband med Kings olycka uppkommit information om en ny bok, eller nytt manus ska man kanske säga, kallat FROM A BUICK 8 som delvis handlar om just en man som blir påkörd av en bil. Kings agent Chuck Verill berättade i en artikel i Bangor Daily News att King precis gjort klart manuset, men den ingår ännu inte i något kontrakt. Man kan spekulera i om det var tänkt som nästa års roman som komplement till non-fiction boken ON WRITING.

Olycksscenen i boken går ut på att en polisman stannar en bil och medan han går fram till bilen blir han påkörd av en annan bil som susar förbi.

Vi kommer givetvis att rapportera vidare om denna bok, så fort fler uppgifter kommer fram. Man kan ju gissa att det blir ett hett ämne när King börjar göra uttalanden om sin olycka.

* Vad händer med föraren av bilen?

Som det ser ut just nu är det väldigt oklart om några åtgärder kommer att göras mot föraren Bryan Smith, men det kan bli både "criminal" eller "civil charges".

Att det skulle finnas grunder för "criminal charges" är väldigt svårt i dagsläget. Smith körde 50 mph och blev distraherad av sin hund. Christopher Almy, distriktsåklagare i Penobscot County säger att även om en människa blir skadad i en bilolycka, så betyder det inte att det är åtalbart. Om en förälder blir distraherad av sitt barn och kör på någon så är det generellt sett inte åtalbart.

För att åtalas för "driving to endanger" måste föraren antingen kört onykter eller för fort, eller haft för avsikt att skada King.

När det gäller "civil charges" så är det upp till King. Kings advokat Warren Silver säger sig ha pratat om King men just detta tog de inte upp. "Just nu är vi mer angelägna om hans hälsa", säger Silver.

Dessutom, kan vi även notera, att King bröt mot lagen då han vandrade på fel sida av vägen…

* Vad har denna olycka för inverkan på Kings arbete?

Vi har säkert alla ställt denna fråga till oss själva. Betyder det att till exempel de kommande DARK TOWER delarna blir ännu mer försenade? I dagsläget finns det inget svar på denna smått egoistiska fråga. Klart är att alla framträdanden King planerat att göra i samband med HEARTS IN ATLANTIS i september ställts in och att det förmodligen kommer att ta upp till ett år innan han är fullt återställd.

Man kan ju då tycka att det finns gott om tid att sitta och skriva, eftersom han inte kan göra så mycket mer, men då får man även tänka på att det kan ligga mycket psykologisk press på King just nu. Det tar kanske ett tag innan han ens orkar börjar arbeta igen. Vi får vänta och se.

* Viktiga länkar

http://www.cmmc.org/news.html
Central Maine Medical Centers nyhetssida, förmodligen den viktigaste sidan av dem alla.

http://headlines.yahoo.com/Full_Coverage/Entertainment/Stephen_King/
Yahoos fulla täckning av olyckan, länkar till tidningsartiklar och annat.

http://www.stephenking.com/condition_update.html
Aktuellt om Stephen Kings hälsa på den officiella sidan, där man även kan posta ett "krya på dig-meddelande" till King.


FÖLJESLAGARNAS SOMMAR

Detta nummer är det sista ordinarie numret på cirka två månader. Precis som förra sommaren slår vi nu av på takten och kör varannan vecka. Denna sommar blir det dock lite annorlunda, med ett tre veckor långt uppehåll i månadsskiftet juli/augusti då Anders åker till USA för att leka rockstjärna. Sommarens upplägg blir då:

#57 - 990712: Icke publicerade böcker och idéer
#58 - 990726: People, Places & Things (del 1 i genomgången av Kings böcker)
#59 - 990816: Kings pjäser

#60 kommer direkt veckan därefter så då är vi igång som vanligt. Perioden mellan 26/7 och 16/7 bör inga mails skickas till den vanliga adressen, men vi återkommer till det i slutet av juli.

Men redan nästa måndag kommer det ett litet specialutskick! Det är då dags att lansera Följeslagarnas nya hemsida! En mycket mer utvecklad site jämfört med den informationsinriktade hemsida vi haft nästan sedan starten. I den nya siten finns även en speciell medlemsavdelning, och det är därför det kommer ett utskick nästa vecka. Ni måste nämligen logga in på medlemsavdelningen. Login-ordet kommer att finnas i specialutskicket.

Dessvärre kommer några av er inte att få nästa veckas brev, av den enkla anledningen att dessa inte är registrerade medlemmar. Trots åtskilliga påminnelser finns det fortfarande några stycken som vägrar höra av sig, så vi tar därför för givet att de antingen inte är intresserade av våra utskick men inte orkar "avanmäla" sig eller att de angivit adresser som inte längre används. Vi vill hellre stolt säga att vi har 120 aktiva medlemmar, än 5700 medlemmar, för om det är siffran i sig vi vill skryta med så skulle vi kunna be vem som helt att bli medlem.

I den nya sitens upplägg finns ett anmälningsformulär där alla medlemsuppgifter måste fyllas i för att det ska godkännas. Ett korrekt ifyllt formulär generar ett email som automatiskt skickas till oss. På andra ställen i siten finns det andra formulär för andra saker som fungerar på samma sätt.

Här kommer då "sista chansen" (man kan ju alltid återanmäla sig på den nya siten…) för de oregistrerade medlemmarna att skicka in sina uppgifter, det vill säga:

1. Förnamn och efternamn:
2. Födelseår:
3. Hemort och landskap:
4. Emailadress för utskicken:
5. Reservadress för eventuella nödsituationer (om sådan finns):
6. URL till hemsida om King (om sådan finns):

Glad sommar!


FÖRSLAG

Följeslagarna har fått ett brev från Niklas Sundenius

"Hej, jag skulle vilja tacka för era intressanta och genomarbetade utskick som dessutom verkligen kommer varje vecka - många företag skulle vara avundsjuka på er fungerande planering (tro mig - jag vet allt för väl).

Efter att ha läst alla Stephen Kings böcker mer än en gång så vill i alla fall jag läsa ännu mer. Nu är ju King en synnerligen högproducerande författare och förser oss läsare med en strid ström av böcker (även om Bra Böcker är extremt långsamma med att få fram svenska översättningar - tur att man kan läsa utrikiska) men för oss som läser mycket böcker blir det "nödvändigt" att även läsa andra författare. Då jag starkt gillar skräckgenren och Kings stil har jag tagit mig igenom andra storsäljande författare som Koontz och Straub. Jag anser dock att det är svårt att i Sverige hitta bra alternativ i samma genre som King agerar i.

Mitt förslag är således att vissa nummer av Följeslagarna kunde innehålla ett "Boktips", något som vi Följeslagare gemensamt kan medverka till, naturligtvis förstår jag att Följeslagarna är ett forum för KING och det är absolut inga recensioner jag förespråkar utan endast ett sätt att få tips från läsare som bevisligen har samma smak när det gäller böcker som en själv.

Något som kan jämföras med de samlingsvolymer med författare som King är delaktig i - tex ONDSKANS VÄSEN där det är King som gjort att jag köpt boken som medfört att jag fått upp ögonen för andra författare.

Om ni tycker att min idé är något att ha skulle jag vilja rekommendera NATTSOMMAR av Dan Simmons - en författare som även medverkade med en novell i SVARTA SYNER.

Tacksam för svar, med vänlig hälsning Niklas Sundenius"

* Detta tyckte vi var en ganska bra idé. Som bekant finns det ju fler författare än Stephen King, och kanske blir det så att man missar många andra bra författare, så detta kan ju vara ett bra sätt att upptäcka nya namn. Så det är bara att skicka in dessa små boktips! Några punkter att följa bara:

1. Inga recensioner! Bara några få meningar om boken.
2. Ange både svensk (eller norsk/dansk) titel och originaltiteln.
3. För att begränsa det lite så bör boken vara inom de genrer King skriver i, det vill säga skräck, fantasy och sci-fi. Annars kan det bli så att vi till exempel rekommenderar Jonas Gardells "Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter" (vilket vi i och för sig nu gjorde…).
4. Vi förbehåller oss rätten att "spara" vissa boktips och portionera ut dessa när det känns som det finns extra mycket plats.

Skicka in boktipsen med just "boktips" som ämne i mailet.


RECENSION AV NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP. ANDRA BOKEN

Om man förväntar sig ytterligare en rad renodlade skräckberättelser i denna andra volym av NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP så lär man bli besviken, för i och med att N&D delades upp i två volymer i Sverige har den andra boken blivit Kings minst skräckfyllda samling.

Här finns det nämligen gott om andra sorters historier. "Min Fina Ponny", som finns separat utgiven som en limited edition bok, skrev ursprungligen som den sjätte Bachmanboken, men King var inte nöjd med de kapitel han hade skrivit och lade ned boken. Ett kapitel, som var en återblick, var han tillräckligt nöjd med för att arbeta om det till en novell. I denna berättelse får en pojke lära sig tidens betydelse av sin kloka farfar just innan denna dör.

"Huset på Maple Street" fick sitt ursprung från en bok med skämtteckningar. Flera medlemmar i familjen King skrev berättelser baserade på dessa bilder, men det är endast Stephen Kings berättelse som kommit i tryck. Berättelsen handlar om fyra barn som efter en Englandsresa med sin mamma och deras elake styvfar upptäcker att något konstigt metalliskt växer i deras hus. När det äldste barnet kommer underfund med vad det är som händer kommer de på ett bra sätt att bli av med sin styvfar. Detta är en ganska snäll och gullig berättelse och King berättar i efterordet att han läst en smått censurerad version för 11-åringar vid flera tillfällen.

Trots att det i efterordet står "Bachman igen" som kommentar till "Den Femte Fjärdedelen" så vet alla trogna Följeslagare att "The Fifth Quarter" ursprungligen publicerades under Kings ANDRA pseudonym John Swithen. Vi skrev mer om Kings pseudonymer i Följeslagarna #12 och #13 förra sommaren. Denna berättelse är en stenhård gangsteruppgörelse om en stöt med märkta pengar, en nedgrävd skatt, en karta till skatten delad i fyra delar, fyra personer som inte litar på varandra och så det femte hjulet under vagnen som också vill vara med. En av Kings bästa korta historier.

Vidare finner vi två berättelser där King uppenbart har kopierat andra författares stilar. I "Doktorns Fall" möter vi ingen annan än mästerdetektiven Sherlock Holmes och hans Dr Watson, men i denna historia är det den förtryckta doktorn som löser fallet. Berättelsen publicerades först i antologin "New Adventures of Sherlock Holmes", där – förmodar jag – andra författare även de skrev Holmes/Watson berättelser.

Betydligt intressantare "Umneys Sista Fall" är en berättelse i Raymond Chandlers anda där 30-tals deckaren Clyde Umney ("jag" i berättelsen) möter sin författare (!) som vill byta plats och liv med sin karaktär (!). Oerhört komplicerat men en av bokens höjdpunkter och Kings personliga favorit i samlingen.

Mot slutet av boken kommer två stycken texter i väldigt olika längder som tar upp Kings kärlek till baseboll. Den ena är en lång, men spännande essä under namnet "Ned Med Huvudet" där King på ett dagboksliknande sätt refererar några veckor från sommaren 1989 då han följde sonen Owens basebolllag Bangor West när de skördade framgångar. Man får en inblick i hjärtat av sporten, vilket gjorde essän intressant och spännande. Den andra texten är en dikt – "Brooklyn, augusti" – som passerar förbi ganska fort.

Men givetvis finns det skräck i denna andra volym. Boken inleds med två riktigt sliskiga berättelser. I "Hemfödsel" återuppstår de gamla sega zombiena från George A. Romeros "…Dead"-filmer och en till synes velig kvinna finner nya krafter i det kaos som råder. "Regntid" är en mer klassisk Kingberättelse med ett upplägg som man känner igen från andra korthistorier typ "Majsens Barn" och "Vilket Helvetes Bra Band", det vill säga ett par i en bil på villovägar. Detta par varnas av lokalbefolkningen att det är regntider och att de bör låsa stormluckorna över fönstren i det hus där de ska bo. Paret uppfattar detta som ett skämt. Problemet är bara att det inte är regn som faller utan köttätande paddor! Det hela är en mystisk och bisarr ritual som befolkningen i staden Willow måste stå ut med vart sjunde år. En riktig höjdare om man gillar Kings sliskiga sida.

"Ursäkta, Rätt Nummer" är inte en novell utan ett manus till en kortfilm på TV som inte visats i Sverige. Denna film visades endast två månader efter att manuset skrevs, vilket är oerhört snabbt. Personligen tycker jag att poängen med denna berättelse, där en mamman i en familj får ett telefonsamtal från en familjemedlem (inte vilken familjemedlem som helst ska det visa sig), är oerhört luddig både i textform och i den färdiga filmen, men det kändes smidigt att läsa ett översatt manus så en översättning av STORM OF THE CENTURY skulle kunna funka.

"Klockan Tio-folket" är en mystisk sak. Många anser denna berättelse vara en av Kings sämsta, men jag tycker att den är klart godkänd. Dock: idén om att rökare som lyckats kontrollera sin cigarettkvot är de enda som kan se maktpersoner som de verkligen är – läderlappar – är aningens långsökt. Men den är ändå välskriven och helt OK.

När King en villade bort sig i stadsdelen Crouch End i London, då han letade efter Peter Straubs bostad, föddes idén till berättelsen med samma namn som stadsdelen. Den är speciell på två sätt. Dels är det en av väldigt få berättelser av King som inte utspelar sig i USA ("Doktorns Fall" är den enda ytterligare berättelse jag kan komma på så här på rak arm), och dels för att den skrevs på beställning. Skräckparet Skipp & Spector beslöt sig för att sätta ihop en samling noveller inspirerade av Lovecrafts Cthulhu-värld och då skrev King denna läskiga story.

Som helhet känns även denna andra volym av NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP något ojämn, och kanske lite dumt "sorterad", men Replik har gjort ett bra jobb, speciellt som denna volym är inbunden och inte kartonerad som den första. Därför får även NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP. ANDRA BOKEN tre Följeslagare av fem möjliga.

[Anders]

Jag tycker att detta är en bra samling, som visar många olika sidor av King och har en större bredd än Kings tidigare samlingar. Den innehåller allt från dikter till vanliga historier till manus, visserligen i skiftande kvalité, några är kanske inte så bra... Det jag ser som mest negativt är dock priset. I och med att boken delades upp i två delar i Sverige blir den tyvärr även dubbelt så dyr som originalet, vilket känns lite trist!

I betyg får den tre av fem möjliga Följeslagare.

[Lilja]

Fotnot: NATTMAROR OCH DRÖMLANDSKAP. FÖRSTA BOKEN recenserades i Följeslagarna #26 sista november förra året. Nästa vecka kommer ni att få kunna se några exklusiva bilder (som tillhör N&D) på vår hemsida.


FRÅGOR & SVAR

Fråga från Emma Kihlberg

1. Hej! Jag har läst många Kingböcker, dock inte alla. Blev väldigt förvånad över Mike Noonans och Ralph Roberts möte i BAG OF BONES. SÖMNLÖS hade jag precis läst ut så det var ju ett väldigt speciellt möte, det kändes som om man stötte på en gammal kär vän. Finns det fler möten av detta slag i andra Kingböcker?

- Ja, dessa små möten eller referenser till tidigare böcker (så kallade "crossovers") är något av Kings specialitet och som han definitivt har "kastat in" för att roa oss fans. Just i BAG OF BONES finns det extra många "crossovers", 11 stycken hittade vi när vi recenserade boken i september förra året. Ett bra ställe att hitta alla dessa "crossovers" är på den site vi puffade lite extra för i förra utskicket, nämligen http://www.malakoff.com/sking.htm [Anders]


BUTIKEN

Annonsera i BUTIKEN! Det kostar inget, men det måste handla om King! Din annons publiceras vid tre tillfällen, och blir den inaktuell under tiden så måste ni höra av er.

Köpes

* Steffe
- Tjena! Jag skulle vilja köpa Vinterverk, Dödsbädden, Den förskräckliga apan eller Maratonmarschen. Pocket på alla. Fint skick. Betalar 20 - 70 kr boken.

* Niklas Sundenius
- Dödsbädden och Varulvens År, kan även byta med ett exemplar av Creepshow (oläst och obläddrat) som dellikvid.


EFTERORD

Detta var allt för denna gång. I nästa ordinarie nummer, som dock inte kommer förrän om två veckor, kommer vi att berätta mer om böcker som King av en eller annan anledning valt att inte publicera. Sedan kommer vi med största sannolikhet även att ha en uppdatering om Kings hälsa, vilket vi naturligtvis även kommer att skicka ut specialnummer om, OM det händer något akut. Men som vi tidigare sa kommer det ett specialutskick om Följeslagarnas nya hemsida nästa vecka, så väl mött då!

Anders – http://come.to/gallery
Lilja – http://come.to/liljas-library
Följeslagarna – http://home.swipnet.se/~w-55592/foljeslagarna

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

You Like it Darker ute i dag på engelska
Gwendy-trilogin ute i dag
Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025