UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #60 - 990823

FÖRORD

Välkomna till ett nytt nummer av Följeslagarna. I detta nummer är vi glada att kunna berätta att TALISMANEN äntligen ska filmas, mer om detta i nyheterna. Ni kan också läsa andra delen i vår genomgång av Kings böcker. Denna gång är det CARRIE som synas i sömmarna.

Vi tackar även alla som har skickat in sitt betyg på CARRIE, det blev ju ungefär en fjärdedel av alla medlemmar och det är ju positivt, men vi hoppas givetvis på att ännu fler kan bidra till nästa gång.

Det är ganska många som har hört av sig den senaste tiden och haft frågor om lösenordet till medlemssidorna. Detta ord skickades ut till alla i ett separat mail den 4/7 och har sedan dess skickats ut i samtliga välkomstbrev till de nya medlemmarna. Med andra ord så har ALLA fått det. Nu känns det emellertid som det är dags att byta ut det snart, och när det sker kommer det ett separat mail där det klart och tydligt står "Byte av lösenord" som ämne/subject.

Trevlig läsning - Anders & Lilja
Medlemsantal: 175


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* BLOOD AND SMOKE: Nu har det framkommit lite mer information om historiernas handling och bokens pris. "1408" handlar om en bästsäljande författare av "sanna spökhistorier" som får den ultimata utmaningen: tillbringa en natt i New Yorks mest hemsökta hotell – och överleva för att skriva om det. "In The Deathroom" handlar om att en man, som hålls fånge i ett gömställe i Sydamerika, kommer fram till att rökning inte är farligt för hälsan. "Lunch At The Gotham Cafe" är historien om en man som genomgår otroligt plågsamma abstinensbesvär – både efter nikotin och den fru som just lämnat honom. Han hoppas på en återförening, men hans desperation visar sig ordentligt den dag han ska möta sin blivande ex-fru och hennes advokat för lunch på en trendig Manhattanrestaurang.

"Lunch At The Gotham Cafe" har säkert fler av er läst redan, den har publicerats dels i SIX STORIES men även i den mer lättåtkomliga novellsamlingen DARK LOVE. Priset på BLOOD AND SMOKE kommer att bli 22 dollar (c:a 190 SEK) för kassettversionen och 26 dollar (c:a 220 SEK) för CD versionen.

* Steven Spielberg ska äntligen filma TALISMANEN! Det kommer dock inte att bli någon långfilm utan en miniserie för TV kanalen ABC. Det finns ännu inget datum för när miniserien kommer att visas men man kan ju alltid hoppas att det blir under nästa år. Spielberg själv och Kathleen Kennedy kommer att producera miniserien men det verkar tyvärr inte som om King kommer att vara inblandad.

ABC vill i dagsläget inte kommentera projektet och hos de andra inblandade bolagen, DreamWorks och Kennedy-Marshall Co. teg även de som muren. Den stora frågan är väl om man kan berätta King och Straubs mästerverk på endast fyra timmar? Vi är aningen tveksamma, men det återstår att se… Läs mer här: http://dailynews.yahoo.com/h/nm/19990820/re/television_king_1.html

* Nu har THE GREEN MILE fått ett biodatum även i Norge. Det är den 25:e februari som gäller, en vecka efter premiären i Sverige.

* Den 26 oktober släpps THE STAND TV-serien på en "special edition" DVD med bland annat produktionsinfo, biografier över casten/crewet, storyboards och ljudkommentarer. Om datumet gäller alla regioner vet vi i dagsläget inte.

* I förra numret så berättade vi om att MISERY skulle bli teater i Sverige och Danmark. Nu har vi fått in lite mer uppgifter om föreställningarna i Danmark som produceras av Landsteatret. Uppsättningen kommer att regisseras av en svensk, närmare bestämt Göran Stangertz. I rollen som Annie ser vi Kirsten Olesen och Kurt Ravn spelar Sheldon. Den kommer dock inte att spelas i höst som vi uppgav utan i februari nästa år. Här är de datum som vi vet:

- Vejle - den 9:e
- Horsens - den 10:e och den 11:e
- Fredericia – den 29:e

* 999: Den 9/9-99 (kunde det blivit ett bättre datum?) är det dags för denna samling (med Kings historia "The Road Virus Heads North") att dyka upp på hyllorna i bokhandlarna, åtminstone i USA. För mer information samt en introduktion av Al Sarrantonio, surfa till följande site: http://999-666.com


GENOMGÅNG AV STEPHEN KINGS BÖCKER – DEL 2: CARRIE

"CARRIE är äkta Stephen King. Det är Stephen King innan han blev medveten om sig själv, innan någon uppmärksamhet gavs. Det är Stephen som skriver för sig själv", Harlan Ellison intervjuad i "The Stephen King Companion"

* Legendarisk bakgrundshistoria

Harlan Ellisons citat är nog ett av de mest sanna som finns om Stephen King. När CARRIE kom ut den femte april 1974 fick den oväntat bra recensioner, speciellt för att vara en debut. I sanningens namn var det Kings sjätte bok, men den första som publicerades.

Ni har säkert alla hört den fantastiska historien om hur manuset kastades bort för att sedan räddas av fru King. Denna historia har ju dock blivit lite förvriden under åren. Vad som egentligen hände var att King började skriva på en ny korthistoria, med ambitionen att sälja den till herrtidningen Cavalier, som då publicerade många av hans historier. King var dock inte nöjd med de få sidor han hade börjat skriva och kastade helt resolut dem i papperskorgen.

Fru Tabitha såg detta och läste sidorna och uppmanade sin man att fortsätta med arbetet, vilket han då gjorde. När storyn väl var färdigskriven var den på tok för lång för att kunna publiceras som korthistoria, men samtidigt för kort för att vara en bok, så King drygade ut historien med de påhittade utdrag ur tidningar och böcker som löser av kapitlen.

Familjen King var vid denna tid så fattiga att de inte ens hade en telefon, så när boken väl såldes meddelades familjen via telegram: "CARRIE officiellt en Doubleday book. $2500 i förskott mot royalties. Grattis grabben - framtiden ser ljus ut. Bill", stod det i telegrammet från Bill Thompson på Doubleday.

* Stora summor pengar

Även om $2500 ansågs vara ganska mycket pengar i förskott, speciellt för en oetablerad författare som King, kom de stora pengarna först när pocketrättigheterna såldes. King berättar själv i en intervju av Douglas Winter i boken "Faces of Fear" om hur det var att plötsligt få en massa pengar:

"Vi bodde i ett hyreshus i Bangor. Det var ett hemskt litet hål. Vår baby brukade komma upp ur spjälsängen och äta tapeterna. Paret ovanpå oss brukade slåss varje fredagskväll – det var väldigt uppmuntrande. Men så ringde telefonen en söndagseftermiddag och det var Bill Thompson från Doubleday som sa ’Vi har fått ett pocketboks-deal’, och jag sa, ’Det är suveränt’.

Min fru och jag hade suttit ned och pratat om det här och hon ville veta vad möjligheterna var. Jag sa: ’Tja, realistiskt sett tror jag att vi kan sälja pocketrättigheterna och jag tror att vi kan få något mellan $5000 till $12000 för dem, men något åt $60000-hållet kan vara aktuellt.’ Hennes ögon blev stora och runda när $60000 nämndes, men vi skulle dela 50/50 med Doubleday, fast även $30000 verkade otroligt. Min idé var att jag skulle kunna sluta som lärare under två år och faktiskt kunna skriva två, kanske till och med tre böcker och jag skrev snabbt, väldigt snabbt.

Så när telefonen ringde och han sa att vi hade dealet frågade jag, ’Hur mycket är det?’ och han sa, ’Jag tror att du bör sätta dig ned’, och jag sa, ’Herregud, är det så dåligt?’, och han sa, ’Nej, det är inte dåligt, det är bra. Jag tror du bör sätta dig ned.’

Jag frågade igen, ’Hur mycket?’ och han sa , ’Det är $400000’ och jag satte mig ned på golvet. Kraften försvann ur mina ben och jag föll rätt ned på baken på linoleumet i köket. Jag sa, ’Sa du $40000?’, och han sa, ’Nej, $400000’, och jag sa, ’Detta är 400000 dollar?’, och han sa, ’Ja’.

Min fru var inte hemma. När konversationen var över, lade jag på luren och gick runt i huset, förde händerna genom håret, stannade och satte mig ned för att titta tomt ut genom fönstret. Sen reste jag på mig och gick runt i huset, förde händerna genom håret på nytt. Tanken som for genom huvudet var att jag behövde göra något för att markera detta.

Efter ca 20 minuter bestämde jag mig slutligen för att köpa en present till Tabby. Jag skulle göra det på en gång och när jag gick över gatan skulle ett fyllo komma i en bil och köra på mig och ställa allt till rätta igen. Så jag gick ned på stan och köpte en hårtork för 29 dollar till henne och jag rusade genom gatorna och tittade åt båda hållen."

Lustigt nog saknade denna första pocketutgåva Stephen Kings namn på framsidan av boken (en bild på denna bok finns på vår Aktuellt-sida på hemsidan). Stephen King hade ännu inte blivit ett varumärke, det var det filmen CARRIE, som kom två år senare som såg till.

* Filmen skapade Stephen King

Stephen King skapade Carrie, men det var CARRIE (filmen, 1976) som skapade Stephen King. Gjord för under 2 miljoner dollar spelade den in 30 miljoner, och det med en rollbesättning som var relativt okänd. Sissy Spacek var inte ens påtänkt i huvudrollen, tills hennes man fick regissören Brian DePalma att tillåta henne provspela. Övriga skådespelare som John Travolta (hans första roll!), Amy Irving och William Katt var ännu okända namn, det var bara Piper Laurie, i rollen som Carries religiösa mamma (i nutid mer känd från TV-serien "Twin Peaks") som var ett erkänt namn, och hennes rollprestation var därefter.

Med andra ord var det inte skådespelarna som drog åt sig publiken, utan det var den gripande historien om en mobbad flicka med oanade krafter. Resultatet var en film, mycket trogen sin litterära förlaga, med undantag för drömsekvensen i slutet, som för övrigt spelades in baklänges för att få en extra kuslig känsla.

* Broadways största flopp

I förra numret berättade vi om musikalen CARRIE från 1988 som kallats "Broadways största flopp" då den lades ned efter fem föreställningar med 50 miljoner kronor i förlust. Vad var det som egentligen var så dåligt med den? I en svensk artikel om musikalen skriver skribenten bland annat följande:

"Redan öppningsscenen i skolgymnastiksalen framstår som egendomlig eftersom skolflickorna duschar med kläderna på, en sorts sportiga shorts-behå-dressar, medan ångan pumpas upp ur golvet.

Men mitt starkaste minne är den sanslösa slutscenen och applådtacket. Eftersom Carrie översköljs av blod när hon i finalen kör kniven i sin religiöst fanatiska mamma, ser hon inte klok ut när hon rödkladdig över hela kroppen kommer in och bugar för spridda applåder."

Mamman spelades i musikalen av Betty Buckley som faktiskt gjorde rollen som den förstående idrottsfröken Miss Collins i filmen 12 år tidigare. Buckley var dock inte den enda "kända" skådespelaren i musikaluppsättningen. I en artikel kallad "Stephen King Musical Lays Eggs on Broadway" av Dan R. Scapperotti (återgiven i George Beahms "The Stephen King Companion"), får vi reda på att ingen annan än Gene Anthony Ray (mest känd som Leroy i TV-serien "Fame"!) gör rollen som Billy, den figur som John Travolta gjorde i filmen. Scapperotti skriver:

"Hopplöst fel-castad är Gene Anthony Ray. Som Billy, John Travoltas roll, ser Ray mer ut som en rastafari-knutte än en high school kille från förorten."

Scapperotti yttrar även vad han tycker är musikalens största problem:

"En av huvudproblemen med musikalen är att den verkar ha fastnat mellan ’Grease’ och ’Macbeth’. Efter dämpade låtar som ’Open Your Heart’ och ’And Eve Was Weak’, dras tempot upp i en drive-in miljö och hela high school klassen dansar loss till en rocklåt, ’Don’t Waste the Moon’.../... Skräckmomenten i musikalen har trivialiserats, effektivt tagit bort själen i berättelsen. Carries unika telekinesiska krafter visas i ’I’m Not Alone’, ett ihåligt, smått underhållande nummer. Instängd i sitt rum skapar Carrie en liten ensemble av dansande balskor, pudersvampar och sminkpenslar, med hjälp av sina krafter. Ännu värre, den stora balscenen är katastrofal. När den behövde ett slående teatraliskt fyrverkeri, ser den istället ut som ett disco med blinkande laserstrålar. Mitt i ljusshowen står Carrie bland röda strömmar av droppande grisblod, så tjockt att det ser ut som jordgubbssylt. Slutscenen, som egentligen är tragisk, påkallar skratt från publiken. Efter bal-massakern, stiger Carrie upp i luften och finner tröst hos mamma, som sjunger ’Carrie’ medan hon hugger ihjäl flickan."

Trots dessa genomgående sågningar, gillade King det han såg på premiären:

"Jag gillade den mycket. Jag gillade den faktiskt av samma anledningar som Frank Rich (kritiker på New York Times) inte gillade den. Vi såg samma föreställning, men drog olika slutsatser ur olika perspektiv."

Man kan ju undra om King, nu 11 år efter musikalen CARRIE har samma åsikt…

* Carrie återuppstår

I flera år har det pratats om att MGM skulle göra en uppföljare till CARRIE, men de flesta har nog alltid tagit detta med en nypa salt. Hur skulle det vara möjligt att göra en uppföljare på CARRIE? Filmen har ju sitt slut…där Carrie för övrigt dör… Som ni vet så har ju sådana trivaliteter aldrig stoppat Hollywood tidigare och det gjorde det inte heller denna gång, den 12 mars i år var det dags, då hade THE RAGE: CARRIE 2 USA-premiär.

Har de då lyckats med uppföljaren? Tyvärr har vi inte sett filmen än men efter att ha läst manuset får man nog säga att de lyckats sådär. Visserligen har de lyckats få en logisk fortsättning på originalet men den har inte värst mycket gemensamt med Kings bok.

Det hela går ut på att Carrie hade en halv-syster som nu fått samma krafter som Carrie hade. Naturligtvis blir även halv-systern, Rachel, mobbad och använder då sina krafter. Det hela känns igen ganska så väl från originalet, inte bara p.g.a. att Amy Irving återigen dyker upp som Sue Snell, samma roll som hon spelar i originalet.

Först ut i Norden med att släppa denna film blir Norge, där den har premiär den 10:e september.

* Udda faktan

- I och med att CARRIE var Kings "första" bok är det kanske lite långsökt att leta efter referenser till andra böcker, men om man anstränger sig så finns det kopplingar till andra böcker och andra saker! Titta här:

1. Beatles låten "Hey Jude", som har en direkt koppling till THE DARK TOWER nämns i CARRIE (oerhört långsökt, vi vet!)

2. Carries mamma jobbar i Blue Ribbon Laundry (tvättinrättningen som också figurerar i "Mangeln" och VÄGARBETE)

3. Boken "My name is Susan Snell", som det finns utdrag ur påstås vara publicerad av Simon & Schuster, vilket råkar vara Kings nuvarande förlag.


4. En bar heter "The Cavalier" vilket förstås är namnet på den herrtidning där King publicerade många noveller.

5. "Teddy Duchamps Amaco bensinstation" brinner upp. Teddy dog 1968 enligt CARRIE (boken). Samma figur i "The Body" dog 1971 eller 72, vilket är nära nog. Enligt en "crossover"-sida ska Teddy i CARRIE vara farbror till Teddy i "The Body"

6. En trubadur vid namn John Swithen uppträder på balen. "John Swithen" var ju den andra pseudonymen King använde sig av när han först publicerade "The Fifth Quarter".

7. Namned Edwin King ska figurera någonstans i boken. Edwin, är Kings mellannamn.

- Karaktären Carrie baserades på en skolkamrat till King som var väldigt märklig och mobbad. King fick senare reda på att hon gifte sig och fick tre barn innan hon hängde sig.

- Efter att Sissy Spacek fick "grisblodet" hällt över sig sov hon i det i tre dagar så att det skulle se likadant ut i varje scen.

- I en trailer för den första filmen (finns att ladda ned på nedanstående "Carrie & Rachel"-sida) stavas Stephen Kings namn "Steven King" – helgerån!!!

* Seriösa faktan

1974 kom CARRIE ut som bok i USA första gången.
1976 kom filmatiseringen av CARRIE
1978 hade filmen premiär i Sverige
1980 kom CARRIE ut på svenska (den svenska titeln är CARRIE). Sverige var först i Norden med en översättning.
1987 kom CARRIE ut på finska (den finska titeln är CARRIE).
1988 kom musikalen, som blev en enorm flopp.
1990 kom CARRIE ut på danska (den danska titeln är CARRIE).
1999 kom så uppföljaren till filmen, THE RAGE: CARRIE 2.

* Carrie länkar

- En sida om CARRIE: THE MUSICAL:
http://www.geocities.com/Broadway/stage/2890/carrie3.htm

- Den officiella THE RAGE: CARRIE 2 sidan:
http://www.mgm.com/carrie2/

- CARRIE (filmen) på Internet Movie DataBase
http://us.imdb.com/Title?0074285

- Imponerande sida om Carrie & Rachel, med massor av info och mycket multimedia! Rekommenderas!
http://firecracker.simplenet.com/carrie&rachel/

- Kevin Quigleys djupgående recension av boken och filmen
http://members.tripod.com/~charnelhouse/carrie.html

* Personliga reflektioner

Anders: När jag läste CARRIE för första gången så hade jag läst ganska många Kingböcker innan, så jag läste boken kanske mest för att ha det gjort, och blev då ganska besviken. Jag tyckte att alla dessa utdrag från böcker och tidningar mer eller mindre drog ned tempot. Jag antar att jag skulle givit boken en 2:a då. Men för något år sedan läste jag boken på nytt och då uppskattade jag den betydligt mer, till och med så mycket att jag skulle vilja ge den en 4:a, men mitt betyg nu blir genomsnittet 3! Fast jag är fortfarande ganska häpen över att boken faktiskt blev den succé som den blev, men så här i efterhand är jag inte den som klagar!

Lilja: När jag läste CARRIE var det den första Kingboken jag läste. Detta utspelade sig en julafton någon gång under de första åren av 80-talet. Som ni alla vet är man ganska så ivrig att få öppna sina julklappar, något som mina föräldrar också hade upptäckt. Därför fick jag alltid öppna en julklapp på julaftons morgonen, för att jag skulle hålla mig sysselsatt och lugn under resten av dan…fram till det var dags att öppna resterande julklappar. Just detta år fick jag då CARRIE och det funkade, jag höll mig lugn…och sedan dess har jag varit fast… Betyget blir dock bara en 3:a, jag hade lite svårt för de "mellanspel" med fakta King lagt till.

* Följeslagarnas medelbetyg på CARRIE (boken):

Det var sammanlagt 46 personer som röstade och efter noga sammanräkning blev det slutgiltiga medelbetyget för CARRIE 3,35, fördelat på sju 2:or, tjugo 3:or, femton 4:or och hela fyra 5:or. En medelbok kan man lätt konstatera.

Anders & Lilja


FRÅGOR & SVAR

Fråga från Donald Johansson

1. Tjenixen, vet ni om DÖDSBÄDDEN har kommit ut än? Har frågat på Dillbergs bokhandel i Kalmar och dem hade ingen vetskap om att den skulle vara på gång. Jag talade om för dem att den skulle nyutges i pocket och skulle ha varit ute nu men de visste som sagt var ingeting. Tacksam för svar.

- Du har nog blandat ihop saker och ting. Det är först nästa år som DÖDSBÄDDEN släpps på nytt i kartonage i två volymer, den första i mars och den andra i augusti. Den enda pocketbok som skulle komma nu är SÖMNLÖS, men hittills har vi inte sett något. Kartonagevarianten av RASANDE ROSE är i alla fall ute. [Anders]


BUTIKEN

Detta är sista gången BUTIKEN figurerar i Följeslagarnas utskick. Från och med nu finns BUTIKEN enbart på vår hemsida, där ni kan posta era annonser med ett speciellt formulär. Skicka INTE in annonserna per mail utan använd det formulär som finns för ändamålet.

Säljes

* Lilja
- Massor av böcker på diverse språk säljes. Maila för lista.

Köpes

* Steffe
- Tjena! Jag skulle vilja köpa Vinterverk, Dödsbädden, Den förskräckliga apan eller Maratonmarschen. Pocket på alla. Fint skick. Betalar 20 - 70 kr boken.

* Niklas Sundenius
- Dödsbädden och Varulvens År, kan även byta med ett exemplar av Creepshow (oläst och obläddrat) som dellikvid.

* Emma Kihlberg
- Jag skulle väldigt gärna vilja bli ägare av ett ex vardera av DÖDSBÄDDEN resp. DÖDSDANSEN. Pocket/Inbunden spelar ingen roll. Maila om du har nåt att erbjuda!

* Daniel
- Jag har börjat samla på Stephen King filmer och vill ha alla utom CUJO, THE SHINING, ELDFÖDD och KÖPLUST. Det enda jag kräver är att det inte är nåt fel på banden och att själva fodralet är i hyfsat skick. Jag är villig att betala högst 50 kronor per band. OBS! Filmerna ska gärna vara textade på svenska och jag kan betala extra för ocensurerade versioner.


EFTERORD

Innan vi ger oss för denna gång skulle vi vilja be alla norska medlemmar om en tjänst. Som ni märkte i CARRIE artikeln så fattades det uppgifter om när boken släpptes på norska. Detta fattades p.g.a. att vi helt enkelt inte vet när den släpptes. Därför skulle vi nu vilja be våra norska medlemmar att maila Lilja (h.lilja@oreline.net) med en lista över alla norska titlar (om det inte är glasklart vad originaltiteln är, skicka gärna med den också) samt årtalet när de gavs ut på norska. Detta vore kanon, vi vill ju kunna ha med Norge när det blir dags för ’SALEM’S LOT, eller hur?

Vad kommer nästa vecka? Tja, i ärlighetens namn så vet vi inte det just nu! Vi står och väljer mellan några olika alternativ, beroende på om böcker kommer ut och andra liknande saker, men vi garanterar att det blir något vettigt till slut. Fortsätt gärna att skicka in frågor, det känns som det varit lite tunt med sådant på sistone…

Anders – http://come.to/gallery
Lilja – http://come.to/liljas-library
Följeslagarna – http://welcome.to/foljeslagarna

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Recension: The Boogeyman
Nya filmer från ingenstans
Holly behåller originalomslaget i Sverige
Holly släpps i Sverige 5/9
Filmåret 2023 - flipp eller flopp?

SENASTE RECENSIONERNA

The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer
The Outsider
Mr. Mercedes - Säsong 3
Doctor Sleep

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
The Boogeyman
Film. Adaption av "The Boogeyman"/"Monstret i garderoben". Hade biopremiär 2/6. Läs vår recension.
Mr. Harrigan's Phone
Film. Med Donald Sutherland och Jaeden Martell. Finns på Netflix. Läs vår recension
Fairy Tale/En saga
Bok. Hösten 2022:s Stephen King-roman. Ute nu! Läs vår recension
Eldfödd
Film. Biofilm, premiär 13/5. Läs vår recension
Billy Summers
Bok. 2021-romanen. Läs vår recension
Kommande:
Holly
- Roman, släpps på engelska och i svensk översättning i september 2023
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
Salem's Lot
- Färdig film utan premiär eller format. Kommer kanske 2023.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2023
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
Okänd titel (Talisman 3)
- Tredje och sista delen i The Talisman-trilogin, skrivs tillsammans med Peter Straub.
• Format: Bok
• Status: Löst rykte
• Utkomst: Okänt
Rose Madder
• Format: Film
• Status: Löst rykte
• Utkomst: Okänt