UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #94 - 000731

FÖRORD

Välkomna till ett nytt nummer av Följeslagarna. Vi hoppas att ni haft överseende med att detta nummer kommer en vecka efter ordinarie datum. Tyvärr gick det inte att rå för, semestertider är semestertider… Det positiva är ju att ni bara behöver vänta en vecka till nästa nummer.

Som ni kommer att märka kommer det ingen recension av George Beahms "The Price Guide" i detta nummer heller. Detta för att vi inte fått det ex vi väntar på än. När det dyker upp vet vi inte i dagsläget men det borde inte dröja allt för länge. Vi återkommer med recensionen i ett senare nummer.

I detta nummer kommer vi att ta upp en del av de missar och felaktigheter som dykt upp i diverse artiklar om King under den senaste tiden. De flesta är hämtade från svenska tidningar. Varför svenska tidningar publicerar rätt mycket felaktigheter vet vi inte. Kanske beror det på att de inte översätter rätt eller att de får sin information från felaktiga källor. Hur som helst kommer vi att gå igenom en del felaktigheter nedan.

Sedan kommer vi naturligtvis att kommentera THE PLANT. Dels i form av en uppdatering av vad som hänt och goda nyheter för er som inte vill ladda ner den, och dels i form av en fråga från oss till er.

Mycket nöje - Anders & Lilja
Medlemsantal: 478


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* För er som inte har tillgång till amerikansk TV (vilket antagligen är de flesta) finns nu Kings framträdande i Good Morning America (från den 24/7) tillgängliga på Internet. Ta en titt, det är ett intressant inslag: http://www.abcnews.go.com/sections/tech/DailyNews/king000724.html Vi kan även meddela att King nu skaffat sitt årliga skägg.

* Nu rapporteras det att avsnittet av The Simpsons med King kommer att visas på amerikansk TV den 12:e november i år. Efter att ha läst igenom avsnittets manus kan vi dock konstatera att King endast har en mycket liten roll.

* Nu finns äntligen den svenska utgåvan av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON (FLICKAN SOM ÄLSKADE TOM GORDON) i bokhandeln. En kommentar kommer i nästa nummer.

* I USA kommer man i vinter att ge ut en inbunden version av THE GREEN MILE (den första i USA). I den kommer det att finnas en introduktion av Kings agent, Ralph Vicinanza. Redan nu kan ni dock läsa den på nätet:
http://www.simonsays.com/excerpt.cfm?isbn=0743210891

* Stephen King har recenserat senaste "Harry Potter"-boken, som det är ett sådant himla tjat om just nu för New York Times. Det krävs dock att man registrerar sig för att kunna läsa den, men det är gratis, så är man intresserad är det väl bara att göra så. Adressen är:
http://www.nytimes.com/books/00/07/23/reviews/000723.23kinglt.html

* En gammal artikel King skrivit för tidningen Outside Magazine december 1995, har nu upptäckts på Internet. Artikeln har titeln "My Little Serrated Security Blanket" och handlar om en isyxa (!?)... Läs själva på:
http://www.outsidemag.com/magazine/1295/12f_king.html


THE PLANT

* Vad hände när första kapitlet gavs ut?

Som ni alla vet så lade King ut första kapitlet av THE PLANT för en vecka sedan. Efter 15 timmar var det 41 000 personer som laddat ner den. Av dessa hade 78% redan betalat med kort innan de laddade ner. Detta betyder alltså (om det fortsätter i samma skala) att även om de som inte betalade med kort struntar i att betala har över 75% betalat, Kings krav för att fortsätta lägga ut delar.

Tyvärr har första delen inte fått värst bra recensioner. I ett meddelande i en av nyhetsgrupperna (dedikerade till King) var det en som sammanfattade första delen på följande sätt; "Jag laddade ner THE PLANT, betalade för den och nu vill jag ha tillbaka min dollar".

Många menar även att THE PLANT är en förlust ekonomiskt. 41 000 under de första 15 timmarna kan inte jämföras med de 400 000 som laddade ner RIDING THE BULLET under de första 24 timmarna…

* Vad händer nu?

Som det ser ut nu är det lite oklart. I en artikel som publicerades i The New York Times http://www.nytimes.com/library/books/072400king-online.html (sidan kräver att ni registrerar er, vilket dock är kostnadsfritt) berättar King att det behövs cirka 10 delar för att färdigställa THE PLANT.

Detta var då (får vi förutsätta) baserat på hans originalide, att varje del skulle innehålla 5 000 ord (c:a 20 sidor). Då skulle den färdiga boken alltså bli runt 200 sidor, kosta 10 dollar (c:a 90 SEK) och ta knappa året att färdigställa.

I ett senare uttalande (http://www.stephenking.com/sk2_072600.html) från den 25:e juli diskuterar King att eventuellt göra varje utskick längre. Detta för att han inte tror att fansen har tålamod nog att i 20 månader ladda ner 5 000-ords kapitel. Detta antyder alltså att King tänkt sig 20 kapitel á 20 sidor. Då skulle alltså boken bli 400 och inte 200 sidor. Det skulle alltså även innebära att den skulle bli dubbelt så dyr.

Nu verkar det dock inte som om King tänker låta oss vänta i 20 månader för att få veta hur det slutar. King föreslår nämligen följande:

Del 1: 24/7 (c:a 5,000 ord) $1
Del 2: 21/8 (6-7,000 ord) $1
Del 3: Sep (10-12,000 ord) $1
Del 4: Okt (kanske så lång som 25,000 ord) $2:50
Del 5: Nov (kanske så lång som 25,000 ord) $2:50
Del 6: Dec (kanske så lång som 25,000 ord) $2:50
Del 7: Jan (kanske så lång som 25,000 ord) $2:50
Del 8: Feb (kanske så lång som 25,000 ord) $2:50

Eventuellt så blir det endast 7 delar. King verkar inte veta det än.

Skulle detta genomföras skulle THE PLANT (siffran inom parentesen gäller om det blir 7 delar och den högre siffran om det blir 8) ta 8 (7) månader att färdigställa, den skulle kosta $15:50, c:a 140 SEK, ($13:00, c:a 115 SEK) och den skulle (baserat på att 5 000 ord = 20 sidor och den färdiga produkten är 149 000 (124 000) ord lång) bli 596 (496) sidor lång.

Om detta blir en bra affär eller inte får ni avgöra själva. Jämfört med THE GREEN MILE blir den ju billigare för oss här i Norden. I USA blir det ungefär lika. Varje del av THE GREEN MILE kostade i USA c:a $3, i Sverige lade distributören på sina kostnader så att de kostade runt $5. Men då kom den som en snygg bok och inte utskrivet på A4 också…

* Hur har det gått med betalningen då? Har King fått betalt av mer än 75%?

Det verkar som om King fått betalt av fler än 75%, som vi skrev tidigare. King har dock lovat att under dagen (det vill säga idag, den 31:a juli) berätta hur det gått på sin hemsida. King tycker nämligen att vi, läsarna, har mer rätt till uppgifterna än tidningarna. Så här skriver han på den officiella sidan:

" We are going to give trend figures on July 31st, after this project has been running for a week. We don't anticipate talking to the press again until that time. The reason for this is simple: the people who drive this and are paying their dollars are the people who visit this web site, not the people who necessarily read The New York Times or watch CNN. Good or bad, you deserve the news first, you deserve to read it here, and that's the way it is going to play out."

Håll alltså koll på Kings officiella sida under dagen, http://www.stephenking.com/

* Kommer den som "riktig" bok?

Jo, det verkar det faktiskt som om den gör. I samma artikel som ovan (http://www.nytimes.com/library/books/072400king-online.html) berättar King att han planerar att ge ut THE PLANT i en pappersversion hos Simon & Schuster. När detta kommer att ske och om det kommer att ske även om han inte gör klart den via nätet är något som vi inte vet i dagsläget.


VÅR FRÅGA TILL ER

Vi vill veta vad ni tycker om att King ger ut THE PLANT på Internet. Är det bra/dåligt och varför? Är King snål som tar betalt för det? Ska han ta mer, mindre eller inget alls för den? Ger han ut delarna för ofta/sällan? Skulle han strunta i att ge ut den på nätet och ge ut det i bokform direkt istället eller är det kul att King testar nya vägar?

Maila oss och berätta vad ni tycker. Gör det dock före den 5:e augusti. Vi vet att det är lite kort tid men eftersom nästa nummer kommer redan om en vecka (den 7:e augusti) blir det dock så. Maila till foljeslagarna@telia.com och ange THE PLANT som ämne.

Alltså; Vad tycker ni om Kings sätt att ge ut THE PLANT?


ÄR DETTA SANT?

Som ni säkert märkt har det varit en hel del skriverier i media om King under den senaste tiden. Både i samband med att THE PLANT publicerades men även i samband med att THE SHINING visades på svensk TV. I dessa artiklar finns oftast en hel del felaktigheter och i denna artikel tänkte vi att vi skulle gå igenom några av dessa. Både de som framkommit nu och sådant som stått i lite äldre artiklar. Både för att vi tycker att rätt ska vara rätt och för att vi vill ge er de rätta omständigheterna.

Vilka felaktigheter är det då som vi hittat? Jo, följande:

- King skrev manuset till THE SHINING i raseri över Kubricks version.
I samband med att THE SHINING visades skrev en journalist att King skrev manuset till miniserien i raseri över Kubricks version som, i Kings ögon, inte är en värdig filmatisering. Detta påstående kan man lugnt förkasta. Att King inte gillar Kubricks version av THE SHINING stämmer visserligen men att han skrev manuset till miniserien i raseri får mest ses som sensationsjournalism.

- King slängde CARRIE i papperskorgen.
Visst stämmer det att King slängde delar av CARRIE i papperskorgen men i en del artiklar låter det som om det var den färdiga boken som åkte i korgen. Det som Tabitha fiskade upp var en början till en novell på några sidor som hon övertalade King att fortsätta arbeta på.

- CARRIE kom 1973 i USA.
Som alla vet kom CARRIE först 1974 i USA och inte något annat år.

- King jobbar varje dag under året utom julafton, 4:e juli och hans födelsedag.
Detta är ett rykte som kan ha skapats av King själv, varför vet jag inte. Kanske stämde det förr. I ON WRITING säger dock King att det inte stämmer. Han berättar istället att när han jobbar, jobbar han varje dag, oavsett vilken dag det är, och när han inte jobbar, ja då jobbar han inte alls.

- King skrev RIDING THE BULLET på sjukhuset.
Alla som läst om Kings olycka inser ju att detta inte stämmer. När han låg på sjukhuset var han knappast i stånd att skriva. Smärtan och pillren gjorde att det inte var möjligt. I ON WRITING berättar han om hur det gick till när och hur han började skriva hemma efter olyckan.

- King var på sin dotter, Naomis, bröllop med sin 3:e fru.
En svensk tidning rapporterade att Kings dotter gift sig och att King varit där med sin 3:e fru. Hur detta är möjligt är dock mer än jag fattar. Tabitha som King nu är gift med är nämligen hans första fru…

- King sover med lampan tänd. / King tittar alltid under sängen innan han går och lägger sig.
Dessa två påståenden är skapade av King själv. I en TV-intervju konstaterade Tabitha att det inte är sant. Hon berättar samtidigt att King gillar att hitta på sådana här saker att lura i journalister.

- Vem kom på att King var Bachman?
Mannen som kom på att King och Bachman var en och samma person heter Steve Brown och jobbade vid tidpunkten för avslöjandet i en bokhandel. Under årens lopp har han varit allt från journalist, bibliotekarie…och ibland även bokhandlare. Ni kan läsa om hur det gick till när han gjorde sin upptäckt här: http://w1.192.telia.com/~u19211139/exposed.html

- King blev påkörd av en minilastbil/lastbil/buss/pickup/bil.
Ja, vad var det egentligen som Brian Smith körde den 19 juli 1999? Jo, det var en Dodge Caravan.

- THE PLANT är Stephen Kings senaste roman. / THE PLANT handlar om en vampyr som lovar framgång för ett medieföretag i utbyte mot människooffer.
Dessa påstående ur en liten notis i Aftonbladet 23/7 är mycket underhållande. I och för sig kan man ju uppfatta THE PLANT som en ny roman, men det kommer ju att dröja länge innan något nytt tillförs historien. De tre ursprungliga delarna kom ju 1982, 1983 och 1985.

Beskrivningen på THE PLANTs historia är dock så felaktig den kan bli och extremt skrattretande. THE PLANT handlar i kort drag om en författare som får nobben av ett förlag, av olika anledningar, och som hämnas genom att skicka en mystisk växt till förlaget. Vampyr? Haha!

- King har översatts till 33 språk.
Så står det på omslaget till den svenska utgåvan av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON. Detta stämmer inte. King ska (enligt vad jag luskat fram) ha översatts till 38 språk. Jag själv har böcker på 35 så även om 38 inte stämmer är 33 fel!

Har ni läst andra saker som ni tycker verkar underliga, saker som ni tycker verkar felaktiga och inte kan stämma? Skicka i sådant fall in dem till oss (ange "Stämmer detta" som ämne) så ska vi försöka reda ut om de stämmer eller inte, alla underligheter är ju inte felaktiga. Ni behöver inte ange var ni hittat uttalandet men vill ni så är vi tacksamma. Maila till foljeslagarna@telia.com.

[Lilja]


FRÅGOR & SVAR

Frågor från Mats Blomqvist

1. Hej. Jag skulle vilja veta vilken bok som var en första Kingboken i Sverige. Jag vet att det är CARRIE, men vilken upplaga av CARRIE var det som var först? Hur ser framsidan ut? Är den inbunden eller pocket?

- Den första upplagan av CARRIE i Sverige var en gul pocket med en rödtonad bild på en blodig Carrie White från filmatiseringen i mitten. Denna pocket har dykt upp lite här och där på antikvariat, enligt några Följeslagare så helt omöjligt att få tag på den är det alltså inte. Du kan se en bild på boken på http://come.to/gallery. [Anders]

2. Ni skrev i recensionen av TRUCKS att det var den sämsta filmatiseringen av en Kingbok/novell. Jag måste dock säga att filmatiseringen av DEN FLYENDE MANNEN är sämre (ganska så mycket sämre faktiskt, även om TRUCKS också är helt kass). Jag vill påstå att det är den sämsta film som jag någonsin har sett. Vad säger ni?

- Åsikter är ju alltid individuella så vilken film som är bäst eller sämst är ju upp till var och en. Personligen tycker jag att THE RUNNING MAN är en ganska underhållande film. Den har inte mycket gemensamt med boken den är "baserad" på, men ändå ganska okej i mitt tycke. Det skulle dock inte ha skadat med en film trogen boken med någon annan än Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. TRUCKS har jag inte sett, men jag litar helt och hållet på Liljas omdöme. När det gäller recensionen får Lilja själv stå för den. [Anders]

- Precis som Anders säger så är smaken som baken, delad. Jag skulle inte vilja kalla THE RUNNING MAN för något mästerverk, långt därifrån. När jag såg den på TV4 i fredags tyckte jag dock inte att den var så pjåkig (med tanke på att den trots allt är 13 år). Jag håller dock fast vid att TRUCKS är en av de sämsta filmatiseringarna som gjorts av en Kingbok, mycket sämre är THE RUNNING MAN. Detta baserar jag på att (och detta är mina högst personliga åsikter) skådisarna agerar som om detta var deras första film, manuset var bedrövligt och dialogen ytterst fånigt skriven. [Lilja]

Frågor från Emma Kihlberg

3. Hej! Tack för underbara mails! Undrar om ni vet om King singnerar Bachmanböcker som Bachman eller sig själv? Med tanke på hur hårt han håller på "Bachmanbluffen" (i till exempel VÄKTARNA står det ju att Bachman skriver under pseudonymen S. King) vore det ju kul om han signerar som Bachman. Har skickat iväg VÄKTARNA och hoppas på en signering...

- Det var en intressant fråga, för så vitt jag vet har King aldrig uttalat sig om han vill signera böcker som Richard Bachman eller inte. Ska bli väldigt spännande att få veta om/när du får tillbaka din bok. Vad jag däremot vet är att King signerade limited edition upplagan av THE REGULATORS som Richard Bachman. Det roliga var att signaturen fanns på checkar utställda till folk relaterade till King eller till hans böcker. Bland annat har Bachman köpt en kopia av "The Fifth Quarter" för $1.95 av John Swithen, en cykel för $5.00 av Tom Cullen och så vidare.

På följande sida kan man hitta en förteckning över alla checkar samt en genomgång om vad de syftar på, väldigt roande läsning: http://www.yoda.arachsys.com/sk/cheques.html [Anders]

- Efter att ha hört efter lite kan jag konstatera att King antagligen inte signerat något (förutom checkarna till ltd. versionen av THE REGULATORS) med namnet Richard Bachman. Inte något som allmänheten fått se åtminstone. [Lilja]

4. I ett av de senaste mailen skrev ni att ni inte kunde hitta något som säger att man INTE får skicka in ett brev med önskemål om signerad bok, men faktum är att åtminstone jag hittar en uppmaning på http://www.stephenking.com under "the rumors" att inte skicka in önskemål förrän dom ger klartecken (samma som legat där ett bra tag, som ni hänvisat till tidigare). Jag vet att ni haft med det här förut, men jag skulle vilja veta lite om hur det funkar. Man skickar alltså ett brev till Stephen King, 49 Florida Ave., Bangor, ME 04401-3005, USA, med önskemål om signering. Behöver man lägga i svarsporto i detta brev? Om eller när man får svar, får man då instruktioner om hur man ska gå tillväga? Jag antar att bara portot fram och tillbaka med bok kostar minst ett par hundra (vilket det givetvis är värt). Jättetacksam för svar.

- Jaha, då missade vi det sist alltså. Rutinen är enligt följande: Man skickar ett brev och säger att man vill hamna på signeringslistan. Efter ett tag kommer ett svar där det står vilken plats du har i listan och när ungefär du kommer att bli meddelad om och hur du ska skicka in dina böcker (vanligtvis 1,5 - 2 år). Svarsporto bör du alltid skicka med, oavsett vad det gäller. På posten finns det något som heter "Internationell svarskupong" som fungerar i utbyte mot frimärken i alla länder. Köp en sådan. Med tanke på din andra fråga så verkar du redan ha skickat iväg en bok, och det finns det folk som har gjort tidigare och fått den signerad, men det är ju inte enligt den rutin de använder sig av på Kings kontor. [Anders]

- Tänk på att när du får meddelande om att det är dags att skicka in din bok har du bara en viss tid på dig att få dit böckerna, annars stryks du från listan. Tiden är dock tilltagen så att man ska hinna skicka in boken. Det kan dock vara bra att bestämma sig innan vilken bok man vill skicka in (det är inte alltid så lätt) och att skicka den med flygpost när man skickar den.

Jag vet också folk som bara skickat iväg böcker, några har fått dem signerade,andra inte. Vi rekommenderar dock att ni följer Kings anvisningar. Om ni inte gör det kanske ni inte ser er bok igen.

Antagligen kan det dröja innan du får svar. Så här står det på den officiella sidan nu:

"Due to the time it will take to honor the requests from over 2,500 fans (at least 24-30 months), we are not accepting any additional requests until further notice. We are sorry that this has become necessary, but hope that you will understand the reason for having to do so." [Lilja]

Fråga från Jo-Han

5. Hejsan! Jag undrar lite om vad de olika bokformaten heter på engelska, till exempel pocket, inbunden med mera. TAK! och hej!

- En inbunden bok heter på engelska hardback eller hardcover. Själva omslaget kallas för dustjacket. En pocket går under benämningen paperback och ibland även softcover. Sen har de något i USA som kallas för trade paperback, som på svenska skulle kunna heta storpocket, det vill säga en lite större, häftad bok med mjuka pärmar. STORM OF THE CENTURY är en typisk trade paperback. I och med att storpocket inte är så där jättevanligt i Sverige, skulle man kunna jämföra trade paperback med vår lågprisvariant kartonnage (stor bok med hårda pärmar, men med omslaget direkt på pärmarna och inte på ett separat omslag). [Anders]


NOVELLTÄVLING

Ursprungligen var deadlinen till årets novelltävling idag den 31:a juli, men vi ansåg att vi givit författarna lite för lite tid, så de har en vecka till på sig att skriva klart. Författarna har blivit meddelade om denna förändring, och nu vet även resten av er det!


EFTERORD

Då var det slut för denna gång. Nu dröjer det dock endast en vecka innan ni får ett nytt mail i er låda. Denna gång kommer vi att berätta mer om den svenska utgåvan av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON (FLICKAN SOM ÄLSKADE TOM GORDON).

Glöm nu inte att till dess skicka in mail med frågor, åsikter, svaret på vår fråga till er, åsikter om THE PLANT och allt annat som ni kan tänka er.

Anders - http://come.to/gallery
Lilja - http://come.to/liljas-library
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025