RECENSION

The Dark Tower: Treachery #1

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth, Jae Lee och Richard Isanove, Marvel (2008)

De två första delarna av The Dark TowerThe Gunslinger Born och The Long Road Home har dominerats av ett ganska mörkt och murrigt färgschema. Därför känns det oerhört fräscht när man slår upp den första sidan i Treachery och möts av en knallblå himmel och Gileads gröna kullar.
   Som resultat av de inledande äventyren belönas Cuthbert och Alain genom att bli revolvermän, till sina kompisars förtret. De tycker att Cuthbert och Alain har fuskat till sig titlarna och inte erövrat dem enligt traditionellt vis – som Roland, och det är en del sura miner runt omkring dem. Roland fortsätter att titta djupt i Maerlyn’s Grapefruit som han hemlighåller från sin far Steven och i den stöter han återigen ihop med The Crimson King, ett möte som är oroväckande nära att sluta riktigt illa.
   När Steven och hans revolvermän ger sig ut för att stoppa några av Farsons män som är i närheten får vi äntligen se revolvermännen i den prakt vi bara hört talas om tidigare, men striden slutar illa – eller gör den det? Fortsättningen i nästa nummer får tala om det för oss.
   Ännu en ny historia tar sin start i detta första nummer av Treachery. Som titeln avslöjar kommer det att handla om svek och dubbelspel och man kan riktigt känna hur det bubblar under ytan redan i detta första nummer.
   The Dark Tower fortsätter att hålla stilen – allt är i vanlig ordning mycket bra gjort och betyget landar på fyra starka Följeslagare av fem möjliga.
Jag tycker att Treacheryfortsätter i samma fina stil som de tidigare omgångarna. Problemet nu är lite att man blivit van och bortskämd med hur bra det ser ut. Man blir alltså inte lika överraskad och hänförd längre, fast det är precis lika bra nu som tidigare. Oundvikligt, men samtidigt lite synd.
   Annars är det som Anders skriver en mycket spännande titel på den här omgången. Vem är det som ska spela dubbelt? Jag har mina aningar men väntar lite med att yppa dem…
   Betyget blir dock bra. Fyra Följeslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #243 - 2008-10-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

Stephen King’s The Dark Tower: A Concordance Volume 2

Bok, publicerad på foljeslagarna.com 2005-05-01

Precis som volym ett av denna konkordans till Kings Magnum Opus är det knappast en bok man läser från pärm till pärm. Den här typen av böcker fungerar inte riktigt så. Man ska nog plocka fram den här när man läser någon av de tre böcker som den täcker upp (de tre sista delarna i The Dark Tower-sagan) och stöter på något uttryck eller ord eller för den delen pe... [Läs hela recensionen]