RECENSION

The Stand: Captain Trips #2

Format: Tidning  •  Av Roberto Aguirre-Sacasa, Mike Perkins och Laura Martin, Marvel (2008)

Serieadaptionen av The Stand fortsätter att beta av stora sjok av den rejäla romanen i ytterligare ett fullmatat nummer. Det är smått fantastiskt hur mycket de får med i ett nummer utan att det blir för plottrigt eller obegripligt. Det är tydligt att manusförfattaren Roberto Aguirre-Sacasa hittat rätt tilltal för Kings roman i det här formatet.
   Läckrast i detta nummer är det uppslag där vi får se hur smittan sprider sig från person till person, vilket slutligen leder fram till den 99,4 procents dödlighet Captain Trips ska visa sig ha enligt introduktionen av General Bill Starkey i numrets första sidor.
   Annars får vi fortsätta att följa Larry, Frannie och speciellt Stu i detta nummer. Stu har tagits in på Center for Disease Control i Atlanta där han undersökts efter konstens alla regler i och med att han inte smittats när alla andra gjort det. Stu är inte helt nöjd med att vara försökskanin och ställer på de ansvariga efter svar.
   Numrets nya karaktär är den dövstumme Nick Andros som gör en annorlunda entré i den här historien, men vi får också en första skymt av Randall Flagg i en mycket levande dröm Stu har.
   The Stand: Captain Trips håller så klart stilen i detta nummer, och jag ser genast fram mot nästa nummer där ännu fler karaktärer kommer att introduceras. 4 Följeslagare av 5 blir betyget för detta nummer.
Andra numret av The Stand: Captain Trips är ännu starkare än första numret och jag imponeras av allt ifrån manus till illustrationerna, från färgläggningen till uppdelningen av introduktionen av huvudpersonerna. Förvandlingen från bok till serietidning har gått långt över mina förväntningar och jag är mer än nöjd.
   Mike Perkins har lyckats få till karaktärerna precis som jag förväntat mig och den lilla glimt vi får av Flagg här i nummer två får mig verkligen att längta efter nästa nummer. Är han bara hälften så grym som han verkar här har Mike lyckats.
   Vi får även en första titt på Nick Andros och även han ser riktigt bra ut. Historien följer boken rätt bra och jag kan inte vänta tills vi får träffa resten av huvudrollsinnehavarna. Betyget blir bra, 5 Följeslagare av 5 möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #244 - 2008-11-03
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

Det Mörka Tornet I: Revolvermannen

Bok, publicerad på foljeslagarna.com 2006-01-01

Det känns otroligt härligt att sitta med Revolvermannen och veta att nu kommer hela sviten, den omfattande historien om Det Mörka Tornet, ut på svenska en gång för alla, även om det kommer att ta fyra år (vilket inte är någonting i jämförelse med de 22 år sviten tog på sig att komma ut i originalspråk, 34 om man räknar från när King började skriva om Revolver... [Läs hela recensionen]