RECENSION

The Dark Tower: Treachery #5

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth, Jae Lee och Richard Isanove, Marvel (2009)

Den tredje omgången av The Dark Tower-serien börjar närma sig sitt slut och nummer fem får ses lite som en transportsträcka till nästa, omgångens sista nummer, där man bygger upp allt inför finalen. Rolands mor Gabrielle kommer allt närmare att svika sin make och son. Frågan är bara om hennes planer på att mörda sin man, Rolands pappa Steven, kommer att lyckas. Roland misstänker att något är på gång och hans far är inte allt för lätt att lura…
   Samtidigt är Roland svårt märkt av sin sorg efter Susan. Medan Alain och Cuthbert ser fram emot att få sina revolvrar och den tillhörande festen sitter Roland mest och sörjer. Han ser det som omöjligt att någonsin älska igen nu när hans livs kärlek är borta så varför ens försöka?
   Som vanligt får vi också lite historia och denna gång handlar det om giftiga växter och vad man ska göra om man utsätts för dessa. Detta är något en revolverman måste kunna innan han får utmana Cort för att få sina vapen. Vi får också se lite hur numret blev till, lite olika omslag och sista delen av intervjun med Robin Furth. Tyvärr känns detta som sagt lite som ett mellannummer och betyget blir därför inte högre än tre starka Följeslagare av fem möjliga.
Detta nummer innehåller en av de mest brutala scener som visats upp i seriens historia än så länge och seriens berättare varnar till och med läsaren: ”This is the part of the story I least wanted to share with you”… Där ser vi hur Charles Campignon utsätts för John Farsons vidriga ondska för att få fram ett rekommendationsbrev för Farsons brorson Kingson som i detta nummer anländer till Gilead för att delta i den stundande gåttävlingen. Han har också en annan agenda och det är att förse Gabrielle med giftindränkt kniv och se till att stölden av Maerlyn’s Grapefruit går som den ska.
   Jag gillar det här numret. Vi får se att Alain och Cuthbert fortfarande är tonåriga pojkar medan Roland vuxit till sig genom sina sorger och äventyr och vi får också se gåtmästaren Vanney för första gången.
   Det känns som man kan räkna med en riktigt stark avslutning nästa gång, så tre starka Följeslagare av fem möjliga blir även betyget av mig.
Först publicerad i Följeslagarna #247 - 2009-02-02
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Night Flier

TV-film, publicerad på foljeslagarna.com 1999-10-04

Denna film, liksom novellen den är baserad på, handlar om journalisten Richard Dees som är tidningen "Inside View"s stjärnreporter. "Inside View" är en riktig skittidning vars främsta innehåll är skvaller om kändisar, historier om utomjordingar och andra bisarra saker, men den säljer i mängder. Richard Dees är en hemskt varelse som inte drar sig för att bryta s... [Läs hela recensionen]