RECENSION

Carrie

Format: Ljudbok  •  Inläst av Sissy Spacek, Simon & Schuster audio (2005)

Jag har just lyssnat på Carrie och det var en av de bästa ljudböcker jag hört. Dels är Kings första bok faktiskt riktigt bra (något man lätt glömmer bort) men sedan är det faktiskt så att Sissy Spacek är kanon på att läsa böcker. Sissy som även spelade huvudrollen i filmen Carrie gör här ett fantastiskt jobb.
   Hon får berättelsen att komma till liv på ett sätt som inte händer så ofta. Jag vet att jag höjer henne till skyarna men hon är verkligen så bra. Det ger ju även historien lite extra djup när man vet att personen som läser spelade huvudrollen i filmversionen 30 år tidigare. Cirkeln är sluten som man lite klyschigt kan uttrycka sig. Castingfolket på Simon & Schuster Audio har verkligen lyckats denna gång.
   Som de flesta vet är Carrie en rätt kort bok och ljudversionen ryms på sju CD och tar 7½ timme att lyssna på. Det tar alltså inte så lång tid att lyssna på Carrie om man lyssnar någorlunda regelbundet, typ på väg till jobbet eller så.
   Personligen blev jag faktiskt överraskad över hur mycket jag gillade den. Jag har läst boken tidigare både två och tre gånger men det var säkert 15 år sedan sist så den fanns inte direkt färsk i minnet. Den för en helt klart tillbaka till hur det kändes när man började utforska Kings verk…
   En annan sak som är bra med boken är att den innehåller en ny introduktion av King själv (han läser den själv) som enligt förlaget inte gets ut tidigare. Det betyder alltså att alla samlare måste köpa även den här boken :-) men det är ju som ni säkert förstår en bra sak. Betyget blir 4 starka Följeslagare av 5 möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #127 - 2005-04-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

Det: Kapitel 2

Biofilm, publicerad på foljeslagarna.com 2019-09-09

Så var då äntligen den andra Det-filmen här. Vi har väntat i två år och förhoppningarna är skyhöga och det mesta lever upp till förväntningarna. Bill Skarsgård är lysande som Pennywise även den här gången. Skådespelarna som gör The Losers Club som vuxna är lysande castade. De ser verkligen ut som barnen i vuxen ålder. Handlingen följer boken rätt bra äve... [Läs hela recensionen]