RECENSION

The Dark Tower: Treachery #2

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth, Jae Lee och Richard Isanove, Marvel (2008)

I den andra delen av “Treachery” får vi stifta bekantskap med en ny karaktär, nämligen Corts brorsdotter Aileen. Hon visar sig sitta inne på alla de egenskaper som en revolverman (revolverkvinna) behöver, men det är inte accepterat att en kvinna anammar detta totalt mansdominerade yrke. Aileen blir återigen medveten om detta när hon stöter på de nyblivna revolvermännen under en träningssekvens, men vi kan räkna ut att Aileen kommer att bli nyttig i kriget mot Farson.
   I övrigt händer det inte så speciellt mycket i detta nummer. Roland är inte med alls och inte helt oväntat överlevde Steven attacken i det första numret och visar nu hur man stoppar blödning Gunslinger style…
   I vanlig ordning ett vältecknat och välberättat nummer, men det står mest och stampar på samma ställe och blir en transportsträcka till nästa nummer. Av den enkla anledningen blir det bara 3 Följeslagare av 5 möjliga denna gång.
Precis som Anders säger tar andra numret at ”Treachery” inte handlingen framåt direkt men å andra sidan gör inte det så himla mycket. Vi får lära känna en ny karaktär, Aileen, och vi får lära oss lite mer om de vi redan känner till och sådant är viktigt för seriens helhet.
   Historiedelen denna gång handlar om Lady Oriza som de av er som läst Vargarna i Calla känner igen. Som vanligt är historien bra berättad och den passar bra ihop med själva seriedelen av numret.
   När det gäller själva illustrationerna är de som vanligt välgjorda. Tyvärr har man vant sig med den höga standard serien har och det är därför inte lika lätt att imponeras, även om serien är precis lika bra som i början. Betyget blir dock 4 Följeslagare av 5.
Först publicerad i Följeslagarna #244 - 2008-11-03
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Stand: Captain Trips #3

Tidning, publicerad på foljeslagarna.com 2008-12-01

Nu har vi kommit strax över halvvägs in i den första omgången av serieadaptionen av The Stand, och än finns det fler karaktärer att introducera. En betydande sådan dyker upp i detta nummer, nämligen gangstern Lloyd Henreid som inom kort kommer att blir Randall Flaggs högra hand, i tv-serien så fint gestaltat av Miguel Ferrer. Serietidnings-Lloyd ser inte alls ut som F... [Läs hela recensionen]