ARTIKEL

Stephen King 1999

Januari

Året började lite segt, det hände inte så speciellt mycket. Till att börja med var gardillo.com (som vanligt) först med att visa upp omslaget till höstens Kingbok – Hearts in Atlantis – på nätet, även om det engelska omslaget hade figurerat tidigare.
   Det ryktades om att "Desperado"/"From Dusk Till Dawn"-regissören Robert Rodriguez hade visat stort intresse för att få filma Kings novellette "The Sun Dog". Enligt tidningen Hollywood Reporter låg Rodriguez i förhandlingar om att få göra filmen.
   Mot slutet av månaden dök även den första versionen av thegreenmile.com upp. Det var inte mycket mer än en sida där namnet stod och löftet "coming soon"…

Februari

Vi rapporterade bittert att den svenska videoreleasen av Storm of the Century blivit framskjuten på grund av en försenad masterkopia. Varken bolaget ScanBox eller vi visste då när den skulle komma, men det blev senare först i september som videon kom ut.
   King släppte en oväntad bomb: redan i april skulle nästa roman av King dyka upp under namnet The Girl who Loved Tom Gordon. King hade nämnt titel redan under hösten 1998 då han turnérade på Bag of Bones, men ingen visste då vad det handlade om för format, men det blev Kings kortaste roman till slut.
   The Green Mile-skådisen Doug Hutchison, som vi senare intervjuade, gjorde klart sin "The Green Mile Journal" och berättade i intervjun att han hade för avsikt att få journalen publicerad och under 2000 kommer Walking The Green Mile att komma ut i bokhandlarna.
    Pigga SimonSays.com satsar på King och lade ut ett utdrag ur manuset till Storm of the Century på sin webbplats strax innan serien sändes den 14:e, 15:e och 18:e februari, och manuset släpptes i bokform. King medverkade i några talkshows i samband med att serien sändes.
   Apt Pupil som vi höll tummarna för, fick inga Oscarsnomineringar.
   Ett av de så ofta förekommande ryktena började cirkulera. Denna gång handlade det om en ny bok av King som skulle handla om ett priskrig mellan livsmedelsaffärer i 60-talets Detroit. Vissa spekulerade i att detta skulle vara något som ingick i Hearts in Atlantis i och med att den hade 60-talet som tema, men när boken senare kom ut stod det ingenting om något priskrig och sedan dess har man inte hört något mer. Rykte eller inte?
   Vi kunde även rapportera att Följeslagaren Steffe Söderlindh tjatat så mycket på Wahlströms bokförlag att de gått med på att ge ut DÖDSBÄDDEN igen, vilket kommer att ske i två volymer under våren och hösten år 2000.

Mars

The Girl who Loved Tom Gordon dominerar mars. Omslaget dyker upp på nätet och verklighetens Tom Gordon (baseballspelaren i Boston Red Sox) uttalar sig positivt om boken. Det första exet, ett tidigt utkast säljs för nätta $125.
   Stanley Kubrick dör, men King har fortfarande så mycket heder i kroppen att han håller klaffen om Kubricks filmatisering av The Shining. De amerikanska fansen undrar dock om Kubricks död kan inverka något på den uteblivna videoreleasen av Stephen King's The Shining.
   The Rage: Carrie 2 har biopremiär i USA den 8:de och blir – faktiskt – bra emottagen. Filmen gick upp som nummer två och spelade in $7,4 miljoner första helgen.
   SimonSays.com lanserar en sida om The Girl who Loved Tom Gordon och lägger mot slutet av månaden upp det första kapitlet på nätet.
   Knackarna visas på Kanal 5 i Sverige, ungefär samtidigt som den svenska sökmotorn punkt.se utser Följeslagarnas hemsida till "Dagens site".
   Bag of Bones och en ny, komplett version av The Green Mile, båda släppta av Pocket Books finns att köpa i Sverige.
   Vi kunde också rapportera om ytterligare ett Simpsons avsnitt med King-referenser, då det ryktades om ett avsnitt kallat "Maximum Homerdrive", en variant på Kings Maximum Overdrive. Avsnittet visades i USA den 28:e mars och var säsong 10:s 16:e avsnitt. Avsnittet har inte så mycket med Kings film att göra utan handlar om att Homer tävlar med en lastbilschaufför i en biff-ätartävling. Homer har ju ingen botten och det hela slutar med att han kör chaufförens lastbil över hela landet. Om detta avsnitt har visats i Sverige eller Norden ännu vet vi inte.

April

Skräckfilmstidningen Fangoria ger ut ett nummer med Storm of the Century special.
   King firar sina 25 år i branschen den 6:e april, samma dag som Carrie först gavs ut ett kvarts sekel tidigare. Det blir en rejäl fest i New York med mängder av kändisar som får varsin ovärderlig present med sig hem. King tryckte upp 500 ex av en helt ny bok – först känd som The Lieutenant's Rap, vilket senare justerades till The New Lieutenant's Rap – som var handskriven och tryckt på exklusivt papper av Philtrum Press. Med boken fick gästerna ett fredsmärke i silver med tillhörande kedja. Det blev senare känt att boken var ett redigerat utdrag ur Hearts in Atlantis-berättelsen "Why we’re in Vietnam".
   Strax därefter kommer The Girl who Loved Tom Gordon ut, trots att den från början var tänkt att komma exakt samma dag som den stora högtidsdagen, något som dock inte var möjligt att genomföra.
   Följeslagarna firar 1 år den 19:de och vi är eld och lågor över att vi nått över 100 medlemmar…
   Kings äldsta son Joe passar på att fira pappa Stephen extra då han ynglar ur sig det första barnbarnet som får namnet Ethan John King.
   Till sist bjuder mars på lite dystra nyheter: betal TV-kanalen HBO (Home Box Office) som haft rättigheterna till Rose Madder en längre tid meddelar att de inte alls tänker göra någon film av boken. Än i dag är en filmad version av Rose Madder fortfarande bara en dröm. Ett manus finns dock färdigt, skrivet av Stephen Tolkin.

Maj

Maj börjar dåligt då Följeslagarna drabbas av ett elakartat virus som slår ut datorn. Vi tar dock igen det med ett fett dubbelnummer.
   En hemlig källa berättar att filmen The Green Mile är aktuell för svensk biopremiär den 18.de februari 2000. Detta bekräftas dock inte av filmbolaget Warner, men senare under året blir det klart att filmen ska få premiär en vecka tidigare – den 11:e
   Filmatiseringen av "The Sun Dog" får en ny vändning då det plötsligt rapporteras att bolaget White Cap Productions jobbat med att göra en I-max version av filmen. I-max är dessa jättedukar där natur-/rymdfilmer visas i 3D. White Cap anlitar Lawrence D. Cohen för att göra manus efter Kings förlaga, något han inte direkt är ovan att göra då han redan 1976 skrev manuset till Carrie. Tyvärr har det varit ganska tyst om "The Sun Dog"s öden under resten av 1999, kanske ändras det under år 2000?
   King inleder sin kampanj för att få bort den dödsdömda Rage från marknaden genom att dela upp de tre kvarvarande Bachmanböckerna i separata delar igen. The Long Walk släpps först av Pocket Books.
   På engelska flygplatser kan man köpa The Girl who Loved Tom Gordon i pocket – redan – då en specialutgåva säljs där.
   King får äran att kasta den första baseballen under en Boston Red Sox match den 19:e.
   Det rapporteras att den sista delen (äntligen!) i den eviga Children of the Corn-serien – 666: Isaac’s Return är klar och senare under året får den premiär i USA. Direkt på video förstås. Filmen har ännu inte kommit till Sverige eller Norden.
   Tidningen Cemetary Dance publicerar en mycket bra intervju med "the queens behind the Kings", det vill säga Stephen och Tabithas sekreterare Marsha DeFilippo och Julie Eugely. I intervjun får man veta mycket om deras arbete och deras arbetsplats – det hemliga kontoret nära Bangors flygplats.
   Från Norge rapporteras det att bokförlaget Aschehoug skrivit kontrakt på The Girl who Loved Tom Gordon och Hearts in Atlantis, och i Sverige får vi ett glädjande besked: Bag of Bones kommer till hösten under namnet Benrangel samtidigt som den grovt försenade Väktarna ska komma ut och samtidigt utlovar Bra Böcker lågprisvarianter av Rasande Rose och Sömnlös när de i samma veva släpper Den Gröna Milen i samlad volym. Samtliga böcker kom ut utom Sömnlös som drogs in eller liknande.
   John-Henri Holmberg fick ut andra volymen av Nattmaror och Drömlandskap på sitt förlag Replik.
   I England sänds en radiodramatisering av "Secret Window, Secret Garden" i tre delar på BBC. Planen är att dramatiseringen ska släppas som ljudbok redan den första augusti, vilket var att lova för mycket. Senare sägs det att den ska komma i december, men än har den inte kommit.
   SimonSay.com gör oss glada igen då de lägger upp ett "brev till fansen" från King på sin sida. Brevet är egentligen ett litet efterord som ingick som bonus i den amerikanska pocketupplagan av Bag of Bones där King berättar lite om höstens bok – Hearts in Atlantis. King berättar att han ursprungligen tänkte sätta ihop en ny novellsamling med namnet One Headlight men att det plötsligt poppade upp historier som fick honom att tänka på sin ungdomstid på 60-talet och att det äntligen var dag att skriva om det. Det visade sig att Hearts in Atlantis inte bara skulle innehålla fyra historier, utan även en liten avslutande epilog med namnet "Heavenly Shades of Night are Falling".
   Vi kunde äntligen rapportera att The Night Flier var på väg till Sverige. Vecka 30 var det tal om videopremiär, och det hölls nästan.
   Snacket om att en ny antologi med en riktigt gammal Kingnovell kallad "The House at the End of the Road" fanns ute spred sig snabbt. Det visade sig inte alls vara en ny antologi utan en gammal bok som användes i skolorna och som sedan länge figurerat i reabackarna hos bokhandlarna. Nu fanns den plötsligt igen, och det till ett betydligt dyrare pris.
   Och så började ARC:arna (Advance Readers Copy, recensionsex) av Hearts in Atlantis att säljas på eBay, till hutlösa priser.

Juni

Den 5:e juni fick King pris för Bag of Bones. Den fick priset som "best novel" under "The Bram Stoker Awards for Superior Achivement in Horror".
   King recenserar Thomas Harris efterlängtade bok "Hannibal" i New York Times den 13:e. Redan 18 år tidigare recenserade han Harris första bok i trilogin om Hannibal Lector – "Red Dragon", också det i New York Times.
   Langoljärerna visas på TV4, men vad var väl det mot vad som hände den 19:e? Det var nämligen då som King blev påkörd när han gick längs en väg nära hans sommarhem i Lowell, Maine. Bryan Smith hette föraren som alla ville lyncha, som hade blivit distraherad av sin hund till den grad att han tappade kontrollen över sin bil och King fick ta smällen. Även om det kanske inte var så tydligt så fanns det faktiskt en tidpunkt då det var osäkert om King skulle överleva eller inte, men det gjorde han.
   Resten av sommaren var en orolig tid då King länge låg på sjukhus och genomgick flertalet operationer. Lyckligtvis var sjukhuset Central Maine Medical Center så smarta att de hade dagliga uppdateringar om Kings hälsa på sin hemsida för att lugna de oroliga fansen. Kings skador var dock så allvarliga att han med mycket tur kan vara hjälpligt återställd till nästa sommar. Kings hälsa inverkade helt klart på hans arbete och alla evenemang i samband med Hearts in Atlantis ställdes in.
   Lustigt nog kom det fram uppgifter om en helt ny bok bland alla rapporter om olyckan. King hade tydligen precis innan presenterat ett nytt manus till en bok kallad From a Buick 8 till sin förläggare. Det morbida i sammanhanget var att en scen i boken ska påminna väldigt mycket om den olycka King själv drabbades av. Tabitha King berättade senare i ett meddelande på den officiella hemsidan att Stephen behöver göra lite research för att färdigställa manuskriptet, något han inte kommer att ha möjlighet att göra förrän han blivit helt återställd.
   Vi kunde rapportera om en ny scenuppsättning av Lida i Sverige. Senare under året kunde vi utveckla det hela till att pjäsen även skulle gå i Danmark och behålla originaltiteln Misery i alla länder. Premiär blir det i Örebro den 21:a januari 2000.
   I England kom Stephen King Live ut. En dubbelkassett från Kings framträdande i London sommaren/hösten 1998, där ena kassetten bestod av en intervju med King och den andra av en uppläsning av "L.T.’s Theory of Pets".
   Kings olycka var inte den enda tråkiga nyheten som juni erbjöd. Nu kom även en rapport från New Line Cinema att de inte hade för avsikt att filma Kings manuskript till Desperation. Det var en av höjdarna själv, Michael DeLuca som på filmsiten Coming Attractions berättade att han förgäves försökt få "överhöjdarna" att godkänna budgeten till filmen, men de ville inte satsa så mycket på en skräckfilm. Nu är det bara att hoppas på att Desperation-manuset får ett nytt hem för det är vansinnigt bra.
   Bra Böcker piggnar till och presenterar webbsidor för Benrangel och Rasande Rose och på andra sidan Atlanten säljer Betts Bookstore i Bangor ett ex av The New Lieutenant's Rap för mastiga $850.

Juli

Vi rivstartade sommaren med att lansera en ny version av Följeslagarnas webbsida. En mer omfattande site med en hel del nya funktioner, bland annat fördes köp-byt-sälj-avdelningen [BUTIKEN] upp på nätet i stället för att gå i vartannat utskick.
   Vad är det som egentligen händer med On Writing? Snacket gick om att boken skulle komma ut i april 2000 men källor rapporterade att det var först då som King enligt kontrakt skulle lämna in manuset, vilket pekade på en release till hösten 2000. Senare under året sas det dock andra saker…
   George Beahm, författaren bakom flertalet faktaböcker och biografier om King, meddelade att nu var det slut på saker att skriva om King och att det nu var dags att satsa på en egen karriär som fictionförfattare. Och vart läste vi det först? Jo i Dagens Nyheter av alla ställen!
   Bag of Bones fick ytterligare ett pris den 3:e, då delade Science Fiction-tidningen Locus Magazine ut priset för "best horror novel" till boken.
   Snacket gick om att pocketupplagan av samligen "Legends", med Kings Dark Tower-novell "Little Sisters of Eluria" skulle komma ut i september, men gjorde den det? Pocketen ska även bli tre separata böcker. En annan novell av King – "That Feeling, You Can Only Say What it is in French" återfanns i samlingen "Year’s Best Fantasy and Horror, Twelfth annual collection".
   En baseballessä av King kallad "Fenway and the Great Whale" dök upp i MBL ALL Star program "The Baseball".
   thegreenmile.com vaknar tillfälligt till liv och visar upp en tidig filmaffisch. Fortfarande är aktivitet väldigt låg på siten.
   Filmrättigheterna till Bag of Bones såldes inte helt oväntat. Det var paret Deborah Raffin och Michael Viner som köpte rättigheterna. De flesta av deras produktioner (Raffin är skådespelerska och Viner TV-producent) har visats på TV, så det är kanske i det mediet en filmad Bag of Bones dyker upp i framtiden.
   Storm of the Century nominerades till två Emmys för "Sound Editing for a Miniseries, Movie or a Special" och " Special Visual Effects for a Miniseries or a Movie". Serien vann senare en Emmy i den första kategorin.
   Det ryktades om att King eventuellt hade medverkat i en film innan olyckan, en film som kallas "Monkey Bone (Dark Town)". Ryktena har inte fortsatt sedan dess.
   Den amerikanska tidningen Family Circle publicerade ett utdrag ur Hearts in Atlantis-berättelsen "Low Men in Yellow Coats". I den svenska serietidningsvärlden hälsade "Larson"-figuren Robotman på The Overlook Hotel.
   Årets fånigaste händelse var att det dök upp en så kallad "Celebrity Bear" i USA som tydligen skulle vara en Stephen King-björn. Oerhört löjligt och folk tjänade snabba, enkla pengar.

Augusti

Det rapporterades om 2000-talets första Kingbok, och det var förstås ingen vanlig bok. Det skulle bli en ljudbok som inte alls skulle släppas på papper. "Boken" kallades Blood And Smoke och bestod av tre noveller med cigarettrökning som gemensam nämnare. Endast en av novellerna hade tidigare varit utgiven.
   Först att visa The Rage: Carrie 2 skulle Norge bli, då det meddelades att filmen skulle ha premiär på bio där den 10:e september. Fortfarande är det inte känt vad som händer med denna film i övriga Norden.
   Kaffebordsboken Nightmares in the Sky som fotografen f-stop Fitzgerald gjorde tillsammans med King 1987 skulle egentligen släppts på nytt av Penguin i pocket (trade paperback får man förmoda) den 1:a juni men den kom inte. Nu lovade Penguin att den skulle komma den 1:a december i stället, men gjorde den det? Nej, och frågan är väl om denna bok kommer att komma ut över huvudtaget igen?
   En Stephen King CD-Rom, med diverse skojigheter och en opublicerad korthistoria som bonus, hade det talats om en längre tid. Nu hade den även fått ett namn: The Stephen King Desktop Companion och ett releasedatum – lagom till Halloween. Den opublicerade berättelsen var "Everything’s Eventual" som inte alls längre var opublicerad, men tillräckligt svåråtkomlig ändå.
   Steven Spielberg, som haft filmrättigheterna till The Talisman sedan INNAN boken kom ut 1984, meddelade äntligen att den skulle föras över till duken. Till den mindre duken dock, då en mini-serie för ABC är vad som väntar förhoppningsvis under 2001 eller 2002.
   King intervjuas av hemstadstidningen Bangor Daily News för första gången sedan olyckan.
   Hearts in Atlantis går att köpa i Sverige, trots att den officiellt inte är släppt ännu. En ganska vanlig situation faktiskt.
   Det framkommer att Frank Darabonts manus till The Green Mile filmen kommer att släppas i bokform, under namnet The Green Mile: The Screenplay. Boken kommer tidigt år 2000.
   En praktiskt taget okänd och otillgänglig kortfilm baserad på Kings dikt "Paranoid" verkar nu vara aktuell för att släppas på video i USA. Filmen gjordes redan 1990.

September

Det ryktas om en helt ny Kingbok kallad Nice Pretty Bunnies som bara skulle ha kommit ut helt oväntat för alla (inklusive hans sekreterare) den 1:a september. Ryktet visade sig vara en internt skämt i det amerikanska Kingforumet SKEMERs och spred sig lyckligtvis inte längre än i deras utskick.
   I Sverige släpps Benrangel och Väktarna i bokhandlarna och Storm of the Century och The Night Flier i videobutikerna medan Hearts in Atlantis släpps i bokhandlarna i USA och The Green Mile börjar testvisas på skolor och andra ställen. Senare i månaden läggs trailern till filmen upp thegreenmile.com och ryktet om en riktig kanonfilm sprids allt snabbare.
   CD-Rom skivan byter namn till Stephen King's F13 efter tangenten som inte finns på tangentbordet men som alla skulle trycka på om den nu fanns där. Den backas upp av en tjusig site och några månader senare skjuts releasen fram till januari 2000.
   TV4 visar "The Moving Finger" igen, medan Kanal 5 ger sig på 'Salem's Lot i två delar.
   Antologin 999 kommer ut i USA, där Kings korthistoria "The Road Virus Heads North" ingår. Historien handlar inte så mycket ett virus, men det gjorde däremot The Stand som AOL–användarna utser till en århundradets bok, något som blir en trevlig present till den allt starkare King som fyllde 52 år.
   Bryan Smith uttalar sig om olyckan i amerikansk TV. Helt av egen fri vilja och utan att få några pengar för besväret, hävdar han. King köper Bryan Smiths bil, dock inte för att gå loss på den med en slägga som det sas, utan för att hålla den borta från klåfingriga, souvenirsamlande fans.

Oktober

Som med alla andra böcker detta år händer det oväntade saker med Blood and Smoke. Nu sägs det plötsligt att "boken" ska vara tillgänglig redan den 22:a november trots att den ska marknadsföras först i januari 2000. Och visst kom den ut den 22:a november!
   En tärd och läskigt smal King intervjuas i amerikansk TV (Today Show och Dateline NBC) om olyckan och livet efter det. Tyvärr framstår det som att King är oförmågen att skriva och till och med tvivlar på att han ska kunna skriva en enda bok till, något som senare inte alls visade sig vara sant.
   Carrie återsläpps av Pocket Books med en ny introduktion av King och ett nytt omslag. Månaden därefter är det dags för 'Salem's Lot att snyggas till.
   King donerar pengar till de som tog hand om honom under den svåra tiden i somras. Han är generös – räddningstjänsten får $40 000 och de två sjukhusen där han vårdades – Central Maine Medical Center och Nothern Cumberland Memorial Hospital får $100 000 var som tack. Bryan Smith får sitt körkort indraget i ett halvår.
   Aftonbladet publicerar en mystisk Kingrelaterad artikel, den första av många denna höst. Denna artikel handlar om Kings dotter Naomi som planerar att gifta sig med sin lesbiska lärarinna. Lustigt nog har vi inte hört ett enda ord mer om denna något spekulativa historia.

November

Årets Guiness Rekordbok presenterar King som världens rikaste skräckförfattare tillsammans med en väldigt märklig bild.
   On Writings öde går vidare – nu är det inte alls klart när den ska komma, fast det är det visst. I efterbörden av TV-intervjuerna uppkommer flera artiklar om Kings definitiva skrivkramp (bland annat i Aftonbladet), vilket leder till att King gör ett uttalande på sin officiella hemsida där han berättar att han skriver för fulla muggar och har varit minst sagt produktiv:
   Han har gjort klart On Writing och skrivit en novellette kallad "Riding the Bullet". Dessutom har han tagit tag i ett gammalt filmmanus kallat Rose Red för att förvandla detta till en ny TV-serie för ABC och – en av årets roligaste bomber – han har börjat planera en uppföljare till The Talisman med Peter Straub!
   Vi får senare mer information direkt från Peter Straub om denna bok som de två på skämt kallar "T2", där denne berättar att de ska börja skriva den i början av 2000 och göra klart den samma år. Med tur kommer boken redan 2001 på Random House som köpte rättigheterna ganska snart efter Kings uttalande.
   Fler rättigheter säljs. Denna gång gäller det Hearts in Atlantis som Castle Rock snappade åt sig i kölvattnet av den förväntade framgången med The Green Mile, vars trailer visas i Sverige före Warner-filmen "Deep Blue Sea". I USA släpps den traditionella tie-in-pocketen av The Green Mile med filmaffischen som omslag.
   Samtidigt som det händer blir thegreenmile.com en jättesite, med videosekvenser, massor med bilder och massor med information. En av de klart bästa Kingrelaterade officiella siter som existerat.
   Entertainment Weekly utser "Top 100 Entertainers 1950-99" och King får placeringen 21. Det rapporteras om ett engelskt TV-program där King intervjuas (en intervju gjord innan olyckan) som ska sändas i England den 6:e december och i USA blott 13 dagar senare. Även detta program ska få oanade följder.
   Och så rapporterar Kings engelska förlag att On Writing ska komma i mars eller april 2000.

December

The Green Mile har premiär i USA den 10:e, går direkt in som nummer 2 och spelar hem $18,6 miljoner.
   Flera tidningar (bland annat återigen Aftonbladet) målar upp King som en alkoholist och missbrukare, och varför då? Jo, på grund av den engelska intervjun där King för första gången berättar öppet om att han varit beroende av alkohol och alla sorters uppåtdroger. King sa att han inte hade någon begränsning i sitt drickande, att han kunde dricka munvatten och after shave bara det innehöll alkohol samt att han inte hade mött en drog som han inte hade gillat. Men detta hände för flera år sedan och King är nu fri från begären, och lyckligtvis har detta aldrig haft någon inverkan på hans arbete.
   Scribner meddelade att "On Writing" (titeln är numera inte helt säker) är aktuell för att släppas redan i februari 2000, men bara en vecka senare, när man kunde få ta del av några sidor ur manuskriptet genom att donera pengar till välgörande ändamål, står det "september 2000" som publiceringsmånad – hur ska de ha det egentligen?!
   Entertainment Weekly publicerade den 10:e ett nummer som hade The Green Mile på omslaget (som så många andra filmtidningar) där King bidrog med en artikel med namnet "The Reel Stephen King" där han kommenterade filmatiseringarna på sina verk.
   Danmark blir (kanske) först med Hearts in Atlantis i Norden, då Vinten i alla fall ska släppa boken under år 2000.
   Svensk Filmindustri lägger upp filmaffischen till Den Gröna Milen på sin hemsida, och Wahlströms visar upp omslaget till Jerusalems Lott – den första volymen av nyutgåvan av Dödsbädden på sin hemsida.
   Följeslagarna gör sitt sista nummer för 1999!
Först publicerad i Följeslagarna #78 - 1999-12-27
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

You Like it Darker ute i dag på engelska
Gwendy-trilogin ute i dag
Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?

STEPHEN KING-BIOGRAFI

Stephen Kings egna historia är minst lika intressant som hans böcker. Vi har sammanfattat hans uppväxt fram till debutromanen Carrie (1974) i en kort men intressant biografi.
Till biografin

STEPHEN KING-ABC

Här svarar vi på de vanligaste frågorna som "Vad är en ARC? Vad är sanningen om Richard Bachman? Finns Derry och Castle Rock?", samt listar personer, platser och saker.
Till King-ABC