UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #116 - 010529

FÖRORD

Välkomna till ett nytt utskick. Denna gång har vi massor av nyheter att dela med oss av. En hel del om nya Kingfilmer och naturligtvis även en hel del om den kommande uppföljaren till THE TALISMAN - BLACK HOUSE. Det är ju inte så överdrivet länge kvar tills den kommer ut (september) och nu börjar det hända det ena och det andra. Denna gång kan vi avslöja lite om innehållet.

Vi tar även en närmare titt på Kings första non-fiction bok DANSE MACABRE när vi fortsätter vår genomgång av Stephen Kings böcker.

Detta utskick blev en aning försenat på grund av att det nyss var en helg där vi båda var upptagna med andra saker, men som man säger: "Den som väntar på något gott…"

Mycket nöje – Lilja & Anders
Medlemsantal: 662


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* Stephen King på svensk teve. Nej, det handlar inte om en film eller en dokumentär - nu är det äntligen dags för Stephen King att leta sig in i den fina litteraturens värld. I säsongens sista program i serien Röda Rummet, som sänds i SVT2 söndagen den 10/6 klockan 19:30 så kommer alltså Stephen King att tas upp. Gästerna i programmet är författaren Åke Edwardson, barn- och populärlitteraturexperten Ulla Lundqvist och "vår egen representant" John-Henri Holmberg - förläggare, författare, översättare och inte minst Följeslagare.

John-Henri har skvallrat lite om att programmet kommer att ge en positiv syn på författaren Stephen King, så det är bara att bänka sig framför TV:n och se hur Stephen King glider in i finkulturen…

* Mer Stephen King på svensk teve. Nu handlar det om film. I juni kommer SVT att sända teveserien THE SHINING i repris. Första avsnittet är den 9:e juni. Canal+ kommer under juni och juli att visa THE RAGE: CARRIE 2, THE NIGHTFLIER och SOMMARDÅD.

* Filmsiten Ain't It Cool News har just nu en intervju med Emily Perkins på sin sida. Och vem är det? Jo, Emily var tjejen som spelade Beverly Marsh i teveserien IT (DET). Mycket av intervjun handlar om just den serien, men det är främst för en ny skräckfilm som heter GINGER SNAPS som Emily blivit intervjuad. Läs mer på:
http://www.aint-it-cool-news.com/display.cgi?id=9050

* DREAMCATCHER. Som de flesta av er vet kommer även denna King bok att filmas. Fram till nu har det varit lite tunt med info om projektet, nu har det dock hänt lite. Lawrence Kasdan, som kommer att regissera och producera filmen, hoppas att den kommer att vara klar redan i slutet av nästa år. Läs mer på
http://w1.192.telia.com/~u19211139/dreammov.html
och
http://w1.192.telia.com/~u19211139/dreampress.html

* FIRESTARTER: THE NEXT CHAPTER. Inspelningarna av miniserien har nu börjat. Här kan ni läsa en artikel om det:
http://www1.standard.net/stories/local/05-2001/FTP0208@local@25firestarter@Ogden.asp

* THE TALISMAN. Miniserieversionen av THE TALISMAN kan komma att få premiär redan under nästa år.

* Smilin' Jack Ruby har skrivit en mycket intressant artikel om kommande filmer, uppföljare och miniserier som bygger på Kings böcker. Ni hittar artikeln här: http://www.13thstreet.com/scanner/contentComm.cfm?Epitaph=FDFC68B6-475C-4268-8BEAE4A0D5A3950E&Section=Section1

*Mer film. Det har länge pratats om att det ska göras en nyversion av SALEM’S LOT. Nu verkar det dock som om det kommer att göras två nya versioner. En kommer att bli en film av Denise DiNovi (Edward Scissorhands) och P.J. Hogan (Muriel's Wedding & My Best Friend's Wedding). Den andra kommer att bli en 4 timmar lång miniserie för den amerikanska tevekanalen TNT. Den förs av Peter Filardi (Flatliners, The Craft)

* Ytterligare filmnyheter, denna gång lite tråkigare. Filmversionen av STUD CITY ligger nu ordentligt under isen. Det verkar i dagsläget inte som om den kommer att bli av över huvud taget. Detta hindrar dock inte Lilja från att recensera manuset. Ni kan läsa recensionen här:
http://w1.192.telia.com/~u19211139/reviewstud.html

* Nästa tråkighet är att det antagligen kommer att dröja innan filmatiseringen av THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON kommer. Filmatiseringen kommer fortfarande att bli av men kommer antagligen att dra ut på tid rejält.

* BLACK HOUSE. Som ni vet kommer releasedatumet av uppföljaren till THE TALISMAN allt närmare. Detta innebär att en hel del nyheter och reklam för boken börjar dyka upp. Här är till exempel en beskrivning av historien från förlaget Random House:
---
ABOUT THIS BOOK

Twenty years ago, a boy named Jack Sawyer traveled to a parallel universe called The Territories to save his mother and her Territories "twinner" from a premature and agonizing death that would have brought cataclysm to the other world. Now Jack is a retired Los Angeles homicide detective living in the nearly nonexistent hamlet of Tamarack, WI. He has no recollection of his adventures in the Territories and was compelled to leave the police force when an odd, happenstance event threatened to awaken those memories.

When a series of gruesome murders occur in western Wisconsin that are reminiscent of those committed several decades earlier by a real-life madman named Albert Fish, the killer is dubbed "The Fisherman" and Jack's buddy, the local chief of police, begs Jack to help his inexperienced force find him. But is this merely the work of a disturbed individual, or has a mysterious and malignant force been unleashed in this quiet town? What causes Jack's inexplicable waking dreams, if that is what they are, of robins' eggs and red feathers? It's almost as if someone is trying to tell him something. As that message becomes increasingly impossible to ignore, Jack is drawn back to the Territories and to his own hidden past, where he may find the soul-strength to enter a terrifying house at the end of a deserted track of forest, there to encounter the obscene and ferocious evils sheltered within it.
---
Random House har också släppt en bild på det amerikanska omslaget, ni hittar det här: http://w1.192.telia.com/~u19211135/blackhouseUS.jpg

Förutom allt detta berättar Random House även att de kommer att släppa utdrag ut boken på sin hemsida om ungefär en vecka och ett kapitel kommer även att finnas med i den nyutgåva av THE TALISMAN (i pocket) som kommer den 1 augusti.

* Den 20 maj höll King ett tal på universitetet Vassar i USA. Naturligtvis har det dykt upp en hel del material från detta framträdande:

Artiklar:
http://w1.192.telia.com/~u19211139/vassar.html
http://w1.192.telia.com/~u19211139/vassar2.html

Bilder:
http://w1.192.telia.com/~u19211139/vassarimages.html

Talet i sin helhet:
http://www.vassar.edu/go2001/speech.html

* King kommer att skriva en introduktion till M.G. Lewis bok THE MONK. Boken kommer att ges ut av Oxford University Press under nästa år.

* En personlig nyhet som inte har med Kings böcker att göra. Kings fru, Tabitha fick i torsdags morse föras till sjukhus efter att hon fått smärtor i bröstet och svårt att andas. Läs hela artikeln här: http://www.bangordailynews.com/cgi-bin/article.cfm?storynumber=35026


GENOMGÅNG AV STEPHEN KINGS BÖCKER DEL 12: DANSE MACABRE

"Får jag lov?" - Stephen King

* Bill Thompsons nya idé

Mannen som "upptäckte" King hette Bill Thompson. Det var han som fick Doubleday att bli intresserade för manuset till CARRIE och så var hela historien igång. Ni kan den sedan tidigare. Några år senare lämnade Bill Doubleday för att gå över till förlaget Everest House. Hösten 1978 satt King och filade på manuset till FIRESTARTER, han hade då fem böcker bakom sig - CARRIE, 'SALEM'S LOT, THE SHINING, NIGHT SHIFT och THE STAND.

En novemberkväll ringde Bill upp King och lade fram en idé om att han skulle få ge ut en fackbok där King skrev om skräckgenren - böcker, radio, teve, filmer etc. King blev både lockad och skrämd. I hans huvud växte boken till ett jätteprojekt och han och Bill kom fram till att begränsa bokens vidd till att täcka de senaste 30 åren - mellan 1950 och 1980.

King hade aldrig skrivit en fackbok tidigare, men han hade ju kunskaper i ämnet. Det var inte bara något han hade undervisat och pratat allmänt om, det var ju det som han hade växt upp med och vuxit till att bli en mästare i. Så King skrev boken. Han återanvände lite gammalt material han använt sig av tidigare, men det mesta är nytt.

* Skräckgenrens alla medier

Boken omfattar 10 kapitel plus för- och efterord och två bilagor där viktiga filmer och böcker listas. Man kan säga att boken består av sex delar - först en allmän genomgång av skräck inklusive lite självbiografiska inslag (kapitel 1-4). Sen följer i tur och ordning skräck i radio (kapitel 5), skräck på film (kapitel 6-7), skräck i teve (kapitel 8) och skräck i litteraturen (kapitel 9). Det hela avslutas sedan med ett tionde kapitel om skräckens för- och nackdelar.

King är påläst och duktig och det märks att han brinner för det här. Han älskar sina gamla drive-in B-filmer och klassiska böcker och nog blir man smått sugen på att se och läsa det han skriver om. Lite svårare är det att ta till sig det han skriver om radio och teve eftersom det är väldigt amerikanska saker.

I sin helhet är DANSE MACABRE en lång och ingående bok som skräck i allmänhet, men till störta delen om skräck i alla medier mellan 1950 och 1980.

* Udda faktan:

Många brukar fråga varför ordet "dance" är felstavat i titeln, men det är det inte "danse macabre" är nämligen inte engelska utan franska. Trots detta finns det vad vi vet ingen fransk översättning av boken, men däremot har fransmännen döpt sin översättning av NIGHT SHIFT till just DANSE MACABRE. Något förvillande.

DANSE MACABREs första upplaga var på blott 60 000 exemplar. Boken trycktes av Everest House, och det är den enda titel av King de haft. De gjorde även en limited edition om 250 signerade och numrerade exemplar.

Den inbunda DANSE MACABRE boken innehåller fotografier från olika filmer och TV-serier som tas upp i boken.

* Seriösa faktan:

1981 kom DANSE MACABRE ut i USA
1991 kom DANSE MACABRE ut i Sverige (den svenska titeln är DÖDSDANSEN)

I Norge, Danmark och Finland har boken ej getts ut.

* Personliga reflektioner:

Det finns ett uttryck i ON WRITING som jag tycker om. "Uteslut onödiga ord", tror jag det lyder. Detta tar King upp även i DANSE MACABRE, men tyvärr tycker jag inte att han riktigt anammat denna regel i sin första non-fictionbok. DANSE MACABRE är helt enkelt för lång! Faktum är att jag var tvungen att hoppa över ett hundratal sidor för att hinna läsa ut boken innan denna recension skulle skrivas.

DANSE MACABRE var alltså den enda Kingbok som jag inte hade läst förrän nu. Det är lite lustigt det här - boken kom ut 1981, kom på svenska 1991 och jag läste den 2001 - tjugo år efter att den kom ut. Faktum är att jag tycker att DANSE MACABRE nog var lite gammal när den kom ut på svenska. Som någon Följeslagare skriver här nedan i sin betygsmotivering så har det hänt mycket sedan 1980 då denna bok "slutar", och en uppdaterad version skulle i och för sig vara en smart grej, men å andra sidan väldigt dum likväl. Hur lång skulle den boken bli?

Jag tycker att Kings analyser av skräck i stort är läsvärda. Jag tycker att de självbiografiska bitarna är bra (vissa saker önskar jag att jag hade läst för länge sedan) och jag tycker att vissa delar av genomgångarna av film, radio, teve och litteratur är intressanta, men i stort gäspar jag åt upprabblandet av filmer och böcker jag inte sett eller läst. Visst blir jag sugen på att se en och annan B-film och läsa några av de klassiker Kinglistar, men mitt skräckintresse är inte så genuint som jag trodde. Eller, man måste kanske inte gilla allt för att gilla skräck.

Jag hade även väldigt svårt att komma in i boken och få flyt i läsningen. Jag skyller inte på översättningen, som jag tycker var väl genomförd, för jag hade samma problem första gången jag försökte mig på boken på engelska. Problemet ligger någon annanstans, förmodligen i mitt eget intresse eftersom DANSE MACABRE bevisligen uppskattats rejält av många läsare.

DANSE MACABRE får därför enbart två Följeslagare i betyg. Jag föredrar ON WRITING där de onödiga orden är uteslutna.

[Anders]

Personligen gillade jag inte denna bok speciellt. Det är den enda Kingbok som jag fått tvinga mig igenom och det säger ju en hel del. Anledningen till detta är att jag inte är så jätte förtjust i Kings non-fiction verk, vilket DANSE MACABRE till största delen består av. Jag gillade de korta delarna som handlade OM King men de delar där King går igenom andra böcker och filmer kändes bara tungläst.

Betyget blir därför lågt. Två följeslagare av fem möjliga blir det bara. Vore det inte för de självbiografiska delarna skulle det bara bli en etta.

[Lilja]

* Följeslagarnas medelbetyg:

Denna gång var det ganska varierande åsikter om boken, men de flesta verkade tycka om DANSE MACABRE/DÖDSDANSEN. Elva betyg blev det sammanlagt och det genomsnittliga betyget blev strax under medel - 2,72 Följeslagare av 5 möjliga. Här följer några av de motiveringar som skickades in med betygen.

"Jag sätter en fyra på DÖDSDANSEN, med motiveringen: Om man tycker om att läsa non-fiction-böcker, eller bara vill ha tips på bra skräck av andra författare än King så är DÖDSDANSEN utmärkt. Gillar man det King skriver så gillar man säkerligen många av de böcker/filmer han själv tycker om. Som alltid när King skriver non-fiction så smyger små berättelser om hans barndom och uppväxt in, vilket ju alltid är intressant."

"Satte mig ned förra veckan för att läsa DÖDSDANSEN för första gången, har haft den stående i bokhyllan ett tag men aldrig tagit mig tid för att läsa den, vet inte varför. Det är väldigt roligt att läsa vad Stephen King tycker om skräckgenren. I boken tar han upp skräck i alla olika medier som teve, böcker, film och radio. Han rabblar inte bara upp fakta utan han skriver ur sin egen synvinkel och vad han tycker, oftast lägger han in egna upplevelser, som gör boken mera levande än en vanlig faktabok.

Det "negativa" med boken att ibland tar han upp filmer och böcker som man inte känner till, men det är inte Stephen Kings fel utan mitt eget och det gör att man får mersmak, man vill leta upp filmerna och böckerna som han skriver om. En annan tråkig del är att den bara tar upp skräckgenren mellan 1950-1980. Det skulle vara roligt om han skrev en bok till som tog upp skräcken efter 1980. Efter 1980 och fram till nu har det hänt jättemycket när det gäller skräckgenren.

Med tanke på att det är en faktabok och inte en vanlig roman så tror jag inte alla Stephen King-fans gillar denna bok, men om man gillar Stephen King och gillar skräck i olika medier så är detta en guldgruva. Vem är bättre än mästaren att berätta om genren? Jag ger DÖDSDANSEN en fyra."

"När jag läste boken tyckte jag att den framstod som väldigt rörig. Jag hade svårt att hänga med i resonemanget kring varför King skriver (och vi läser) skräck. Jag förstod inte var King ville komma. Sedan kom film-, teve-, radiodelen och den kändes än mindre intressant. Det var ju mycket gamla filmer som man stundtals inte ens hade hört talas om (många filmtitlar var ju inte ens översatta till svenska, en indikation på att de inte visats i Sverige (?)). Visst, det var kul att få lite insikt i Kings inspirationskällor och så.

Den intressanta biten började för min del när han gick igenom 10 böcker i skräckgenren. Där blev det mer flyt i berättandet, tycker jag, och det kändes mer aktuellt (böcker verkar inte åldras på samma sätt som film och radioteater).

Men, när jag senare läste ON WRITING, som jag för övrigt tyckte var mycket intressant, framstod DÖDSDANSEN som ganska torr i jämförelse, därav ett betyg under medel. Betyget blir en tvåa."

" DÖDSDANSEN får en fyra. Jag gillar den för att den ger en god bakgrundsteckning till en mängd böcker och filmer som man kan botanisera vidare bland. Men jag måste erkänna att det var länge sedan jag läste den."

"Här är mitt betyg för DÖDSDANSEN: fyra. Jag tycker det är en mycket viktig bok. Speciellt för de svenska läsarna, det finns väl ingen liknande bok på svenska? Den är viktig om man vill fördjupa sig i skräckgenre. Det är ingen lättläst bok och man bör väl vara jämngammal med King för att uppskatta den fullt ut, samt amerikan.

Jag tycker dock att den ger mig så mycket ändå, så att den är värd en fyra. Många av böckerna han pratar om kan man finna i svensk översättning i den gamla pocketserien "Kalla kårar".

Sammanfattat: Detta är en bok för King- och skräckfantasten. Ni som inte vill fördjupa er i detta bör undvika den eftersom den ofta är tung att läsa."

"Betyg: tre. Egentligen en ganska svår bok att ge betyg på enligt min uppfattning då den är "non-fiction" och har några år på nacken, ärligt talat kommer jag inte ihåg så mycket av den men jag kan nog säga så mycket att jag tycker att ON WRITING är bättre, detta torde ju även bero på att King över tiden utvecklats både som människa och som författare."

"Mitt betyg på DÖDSDANSEN blir bara en etta! Det var några år sedan som jag läste den men jag vet att jag tyckte den var en pina att läsa. Inget intressant för mig i alla fall."

"Jag tror nog att jag drämmer till och ger den en femma. Tyvärr har jag inte hunnit läsa igenom den igen men det jag hunnit är så bra.

King nämner otaliga filmer och böcker som man får lust att läsa och se. Jag har följt hans råd som han gav i intervjun i SK LIVE och läst Rickard Mathesons I AM A LEGEND och den var riktigt tankevärd. När den här boken skrevs lånade väl King sitt namn till otaliga böcker (för bra betalning antar jag) som då på omslaget fick rekommendationer av honom, inte helt seriöst kanske. Men i den här boken är det ju mer av "historiskt värde" och som han nämner dem.

Man får dessutom veta en hel del , som till exempel varför vänsterhänta människor är suspekta individer. Någonstans vidare i boken har jag för mig att han pratar om olika tidsåldrars stora skräcker. Till exempel ett tag var det ELEKTRICITETEN, sedan NUKLEÄR STRÅLNING och så vidare. Att King även tar med barndomsminnen är något jag - och säkert flera med mig - uppskattar starkt."


FRÅGOR OCH SVAR

Fråga från Nils:

1. Hej! Jag har läst THE SHINING och sett teveserien också och undrar några saker. Är teveserien som även finns på video klippt? För man får aldrig se vad som händer Danny Torrence i hotellrummet, men på baksidan av videon ser man att han blir kvävd av den kvinnliga zombien. Finns det någon oklippt version av TV-serien?

- Oj, detta var klurigt. Jag såg den amerikanska teveversionen just efter att den gått på teve i USA och har inte sett den svenska videoversionen. Jag trodde att de var lika men det kan hända att den svenska videon är lite kortad för att få plats på kassetterna. Det verkar ju dock lite korkat att lägga med en bild på omslaget som man klippt bort. Alternativt är det så att bilden togs under inspelningen och att scenen senare klipptes bort originalversionen. Detta händer ibland. Då är ju visserligen scenen bortklippt men den är ju det i alla versioner. Tyvärr kan jag inte ge dig ett mer exakt svar. SVT kommer ju (som vi berättade in nyheterna) att visa serien i repris i sommar (med start 9:e juni). Kanske finns scenen med då… [Lilja]

- Vad jag minns är just detta klipp väldigt kort, så jag tror att man blir lite lurad av bilden på baksidan - bilden får scenen att bli längre. Vi får väl se i reprisen! [Anders]

Fråga från Cristoffer Hagström:

2. Hej, jag vet inte om ni lagt märke till en sak i BENRANGEL. Mike Noonan i den boken kan omöjligen vara samma person som i DET. I BENRANGEL står det att Noonan är född 1958, med DET utspelas 1957-58 då förlorargänget är i 10-11-års åldern. Vet ni om BENRANGEL inte ska utspelas i Kings primära universum?

- Nu har du blandat ihop namn här. Mike Noonan i BENRANGEL är inte samma Mike som i DET. Han heter Hanlon i efternamn och nämns - vad jag minns - någon gång i förbifarten i BENRANGEL. Alltså utspelar sig böckerna i samma "universum" och i samma Derry. [Anders]

Fråga från Roger Schöld:

3. Hej! Jag har kommit över ett presskit från filmen SILVER BULLET med screenplay och foto. Nu undrar jag om det har något värde och hur många det finns.

- Detta är näst intill omöjligt att besvara. Jag skulle vilja påstå att det handlar om efterfrågan och tillgång i detta fall. Jag gjorde en sökning på eBay och hittade faktiskt ett presskit för SILVER BULLET. När jag tittade (25/5) ville säljaren ha $34.95 för det. Det var dock ingen som nappat. Du hittar det här:
http://cgi.ebay.com/aw-cgi/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1432870560 [Lilja]


EFTERORD

Då var det slut för denna gång, men vi ses givetvis om två veckor. Vad som kommer i nästa nummer är inte klart i dagsläget men som vanligt kommer det att vara något läsvärt.

Till dess får ni som vanligt skicka in frågor, åsikter och allt annat som ni tror att vi är intresserade av. Som vi sagt tidigare så tycker vi att det är toppen med mycket mail. Ha det bra!

Anders - http://come.to/gallery
Lilja - http://come.to/liljas-library
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna
Stephen King - http://www.stephenking.com

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025